De 11 BESTE zwangerschapscadeaus

Geüpdatet op 13 oktober 2023 door
Zoek je goede cadeaus voor zwangerschappen? Op deze pagina staan de beste cadeaus om te geven aan een zwangere vrouw!

De aankondiging van een zwangerschap is altijd een emotioneel en vreugdevol moment. Je wilt een cadeau geven dat de mommy-to-be steunt en blij maakt. Hieronder vind je onze selectie met zwangerschapscadeaus om te schenken aan de zwangere vrouw.

Simia zwangerschapsband

Een buikband voor een zwangere vrouw is een hulpmiddel om haar rug en onderbuik tijdens de laatste periode van de zwangerschap wat extra te ondersteunen, zo worden klachten voorkomen! Deze zwangerschapsband van Simia heeft elastische banden met een omtrek van zo’n 115 cm.

2. Luiertaart

Luiertaart Nijntje neutraal

Luiers zijn meestal een erg grote kostenpost bij een pasgeboren baby. Om de toekomstige moeder hierbij te helpen kan een luiertaart een leuk cadeau zijn, deze bestaat bijna volledig uit luiers. Deze luiertaart heeft 3 lagen met in totaal 45 luiers van Pampers en is te krijgen in een neutrale kleur, maar ook in het blauw of roze!

3. Hydrofiele doeken

Meyco hydrofiele doeken

Een hydrofiele doek is een uitstekend alternatief voor de vele wegwerpdoekjes die een baby gebruikt. Een hydrofiele doek kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het afdrogen, inbakeren of voeden van een baby! Dit product van Meyco bevat 3 hydrofiele doeken (70 x 70 cm) die zijn gemaakt van 100% katoen. De hydrofiele doeken zijn geschikt voor wasmachine en wasdroger en zijn in 4 verschillende varianten te koop!

4. Babyshampoo

Naïf babyshampoo

Babyshampoo is natuurlijk ook een essentieel product voor een baby om fris en schoon te blijven. Prima geschenk dat door iedere (zwangere) moeder op prijs gesteld zal worden! Deze verzorgende shampoo van Naïf reinigt zonder chemische schuimmiddelen en is te krijgen 3 verschillende maten (200, 400 en 500 ml).

5. Zwangerschapsbadpak

Noppies zwangerschapsbadpak

Zwemmen kan voor een vrouw in verwachting erg verlichtend voor buik en rug zijn, ook krijgt ze hierdoor ook nog de nodige beweging. Met een speciaal zwangerschapsbadpak ziet ze er ook nog geweldig uit tijdens het zwemmen! Dit zwarte zwangerschapsbadpak van Noppies is gemaakt van 87% polyamide en 13% elastomeer en is te koop in 3 maten!

6. Pantoffels

Comfeet damespantoffels

Goede ondersteuning voor haar rug in de vorm van een paar stevige maar comfortabele pantoffels is ook erg belangrijk. Deze damespantoffels van Comfeet hebben een buitenkant van wol en de voering van de binnenkant is gemaakt van fleece. De pantoffels zijn te koop in 2 kleurvarianten en meerdere maten.

7. Babyalbum

Ester Kerkhoff - Negen maandenboek

In een babyalbum kan de toekomstige mama elke belangrijke mijlpaal vastleggen. Ze zijn te krijgen in verschillende vormen, zo zijn er voor de zwangerschapsperiode, kraamecho’s, kraambezoek of voor het eerste levensjaar van kind! Dit Negen maandenboek van Ester Kerkhoff is erg leuk om herinneringen van deze periode vast te leggen voor later!

8. Zwangerschapskussen

Ella zwangerschapskussen

Een zwangerschapskussen is gemaakt om de zwangere vrouw een comfortabele en goede houding te laten aannemen. Dit zorgt voor een goede nachtrust tijdens de zwangerschap maar ook erna! Dit XXL-zwangerschapskussen van Ella is lekker groot en heeft een C-vorm. Het product wordt geleverd met een afneembare hoes die gemaakt is van 100% katoen!

9. Billendoekjes

Pampers Aqua Pure Billendoekjes – 1260 doekjes

Billendoekjes zijn niet aan te slepen als het kindje uiteindelijk geboren is, ze worden overal voor gebruikt en raken snel op. Koop daarom een doos billendoekjes als je een cadeau wilt schenken dat nuttig en niet heel duur is! Dit product van Pampers bevat 1260 billendoekjes die gemaakt zijn van hoogwaardig katoen!

10. Boek over zwangerschap

Bernard Spitz - Mama worden

Er zijn vele boeken over de zwangerschapsperiode en de periode daarna geschreven. Zoek een leuk boek uit voor de zwangere vrouw en binnen no-time heeft ze alles onder knie! Dit boek Mama worden is geschreven door gynaecoloog Bernard Spitz en bevat allerlei antwoorden op vragen die met het zwanger zijn en moeder worden te maken hebben!

11. Luiertas

NanaBeebi luiertas

Als een kersverse moeder met haar baby de deur uitgaat heeft zo nog steeds van alles nodig om het kind te verzorgen. In een luiertas kan ze alle producten stoppen die bij de verzorging van de baby nodig heeft. Deze luiertas van NanaBeebi is ergonomisch en bevat zelfs een verschoonmatje. De luiertas is in maar liefst 7 verschillende kleurvarianten te koop!

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die betrekking hebben op dit artikel.

Waarom zou je een zwangerschapscadeau geven?

Het geven van een zwangerschapscadeau is een mooi gebaar om de aanstaande moeder te feliciteren en haar te ondersteunen tijdens deze bijzondere fase van haar leven. Het laat zien dat je om haar geeft en aan haar denkt.

Wat zijn populaire zwangerschapscadeaus?

Populaire zwangerschapscadeaus zijn onder andere zwangerschapskussens voor meer comfort tijdens het slapen, verzorgingsproducten speciaal voor zwangere vrouwen, zwangerschapsdagboeken om herinneringen vast te leggen, en sieraden zoals een bola-ketting die een rustgevend geluid maakt voor de baby.

Is het geschikt om kleding als zwangerschapscadeau te geven?

Ja, zwangerschapskleding kan een geweldig cadeau zijn, vooral als het comfortabel en stijlvol is. Zorg er wel voor dat je de juiste maat kiest en dat het kledingstuk verstelbaar is, zodat het gedurende de zwangerschap kan worden gedragen.

Hoe kies je een persoonlijk en doordacht zwangerschapscadeau?

Luister naar de behoeften en wensen van de aanstaande moeder. Als ze bijvoorbeeld moeite heeft met slapen, kan een zwangerschapskussen een doordacht cadeau zijn. Gepersonaliseerde cadeaus, zoals een sieraad met de verwachte geboortedatum, kunnen ook een speciale touch geven.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus?

Hieronder staan nog meer artikels met cadeau-ideeën om aan deze doelgroep te schenken.