De 5 beste sportieve uitstapjes om cadeau te geven

Geüpdatet op 28 augustus 2023 door

Ben jij op zoek naar het perfecte cadeau voor je sportieve partner, broer of zus, ouders, vriend(in) of familielid? Hier vind je vijf verschillende ideeën voor een actief dagje uit die de ontvanger gegarandeerd zal waarderen.

Het ultieme geschenk voor een actieveling of durfal hoeft helemaal niet duur te zijn en je kunt ook zelf meegenieten van deze leuke activiteiten. Ga er bijvoorbeeld eens een dagje op uit in Nederland of België, of boek als je een groter budget tot je beschikking hebt met de OAD kortingscode een trip voor jullie samen in het buitenland! Hieronder staan de beste sportieve uitstapjes om cadeau te geven.

1. Wandelen of fietsen in eigen land

Trek er eens op uit in Nederland of België, want voor een actieve vakantie hoef je helemaal niet ver weg te gaan. Denk maar eens aan alle prachtige fietstochten die je kunt ondernemen, op een reguliere fiets, een e-bike of een mountainbike, langs of door onze vele bossen, heuvels of stranden.

Ook voor wandelen of hardlopen is Nederland perfect geschikt dankzij de vele parken, recreatiegebieden en kusten die ons land rijk is. Voor een unieke ervaring kun je ook kiezen voor een ligfiets en je partner, vriend(in) of familielid laten ontdekken hoe het is om niet zittend maar liggend te trappen! Voor een compleet cadeau neem je hem of haar natuurlijk niet alleen mee naar de plek van bestemming, maar zorg je ook voor een geschikte outfit en een handige gids met veel verschillende routes.

Als kers op de taart bereid je een heerlijke picknick voor waar jullie onderweg van kunnen genieten, of zorg je voor een reservering bij een restaurant aan het einde van jullie tocht.

2. Klimmen en boulderen

Heeft de ontvanger van jouw geweldige geschenk volgens jou zich nog nooit gewaagd aan klimmen of boulderen? Ga dan samen eens naar een proefles of geef direct een heel lespakket cadeau! In heel Nederland vind je indoor of outdoor klimhallen of klimmuren waar je je kunt uitleven en kunt inzetten om zo snel mogelijk te top te bereiken.

Of wil je vriend of vriendin verrassen met een waarschijnlijk compleet nieuwe uitdaging? Kies dan voor een dagje boulderen en laat hem of haar zonder hulpmiddelen niet van beneden naar boven, maar verticaal klimmen.

3. Hindernisbanen

Als je samen met andere vrienden de festiviteiten organiseert, kunnen jullie overwegen een stormbaan of hindernisbaan op te zetten. Dit kan bestaan uit een zogeheten zeskamp, een intensief bootcamp, obstacle run of andere survival activiteiten.

In dit geval huur je een organisatie in die bij jou in de buurt een van deze activiteiten op komt zetten, waarna je van urenlang klimmen, rennen, springen en balanceren kunt genieten. Dit wordt zeker weten een verjaardag, vrijgezellenfeest of andere viering om nooit meer te vergeten!

4. Canyoning

Heb je wel eens gehoord van de opkomende sport canyoning? In Nederland kan deze activiteit helaas niet uitgevoerd worden, maar bij onze zuiderburen in België gelukkig wel!

Canyoning is een redelijk nieuwe activiteit die buiten wordt uitgevoerd in een bergachtig gebied met rivieren en kloven. Je dient de loop van een rivier te volgen, waarbij je ongetwijfeld moet wandelen, springen, abseilen en soms zelfs moet zwemmen.

De Ardennen zijn om deze reden een perfecte plek om deze sport uit te oefenen. Als je op zoek bent naar een actieve bezigheid voor een echte waaghals die alles aandurft, is dit dus het perfecte cadeau!

5. Wintervakantie

Fans van wintersport kunnen in Nederland helaas niet aan hun trekken komen, maar dat betekent niet dat je elke keer een heel jaarsalaris hoeft uit te geven om te gaan skiën in het buitenland. Zou je dus graag een reisje cadeau willen doen aan een sportieveling die tijdens de koudste maanden van het jaar niet gelukkig is tenzij hij of zij kan genieten van de winterzon in combinatie met sneeuw?

Maak gebruik van de voordelige aanbiedingen die over het hele internet te vinden zijn wat betreft ski-, snowboard- of langlaufvakanties en boek voordelig een trip naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië.

Overigens hoeft een wintervakantie niet automatisch een reis naar de sneeuw in te houden, maar kun je ook voor een uitstapje kiezen naar de heerlijke winterzon in een warm land. Ga bijvoorbeeld voor een actieve wandelvakantie in Spanje of Portugal, op een van de Canarische Eilanden of op het prachtige Madeira.