De 3 BESTE houten schommels voor kinderen

De selectie met de beste houten schommels voor kinderen om mee te schommelen vind je op deze pagina. Onze beoordelingen helpen je om een nieuwe schommel van hout te kopen voor je kind!

Kinderen lekker buiten laten spelen werkt het beste als ze iets leuks te doen hebben.

Geef ze daarom een leuk cadeau in de vorm van een schommel, dit is leuk voor zowel baby’s als voor de wat oudere kinderen.

Baby’s en peuters zul je zelf even moeten helpen met het schommelen. Er zijn dan ook wel verschillende modellen te krijgen. Kies bijvoorbeeld voor een houten schommel.

Dit soort modellen kun je vaak op de groei kopen, dat houdt in dat je een steun in de rug erop kunt plaatsen en na verloop van tijd de schommel aan kunt passen aan de leeftijd en de behoeften van het kind.

Het materiaal is veilig en meestal voorbehandeld zodat je het buiten kunt laten hangen.

1. Houten schommel – Paard

Heerlijk zwieren op een schommel daar doe je een kind veel plezier mee. Er bestaan heel wat leuke modellen die je in je tuin kunt plaatsen zoals een schommel in de vorm van een paard.

Deze modellen hebben een extra hoge zijkant en een rugsteun zodat het kleine kind er veilig in zit.

De schommel paard is van onbewerkt hout gemaakt die je binnenshuis op zou kunnen hangen. Als je hem in je tuin wilt hangen is het beter deze na gebruik binnen op te bergen en weer tevoorschijn te halen wanneer je even met de kleine wilt schommelen.

De lengte van het touw om hem aan op te hangen verschilt per model in lengte. Dit hangt af van waar je de houten schommel paard aan gaat ophangen.

houten schommel - paard

2. Plum houten schommel

Wil je meer dan alleen een zitje om je kind in te zetten dan ga je voor een complete set.

De Plum schommel is een model compleet met frame, zo hoef je die niet apart erbij te kopen of de schommel aan een boom op te hangen. Je kunt dit model met een of meerdere schommels krijgen.

Dit soort modellen zijn natuurlijk duurder in aanschaf maar dan heb je er wel meer plezier van. Het materiaal is ook van duurzaam hout gemaakt zodat je er lang plezier van kunt hebben.

Schommels zijn er ook te vinden in verschillende maten zodat je voor kinderen in verschillende leeftijden een schommel als cadeau zou kunnen geven.

Zijn ze wat ouder dan kunnen ze met hun vriendjes of vriendinnetjes lekker buiten gaan schommelen.

plum houten schommel

3. Houten peuterschommel

Schommelen is leuk voor kinderen van jong tot oud, daarom kun je ook schommels vinden voor peuters. Deze schommels zijn vaak wat steviger en heb je minder kans dat ze eruit vallen of vooroverhellen.

Dit soort hekschommels hebben als voordeel dat ze de juiste steun in de rug hebben zodat ze er ook goed in zitten en makkelijk in hoogte verstelbaar zijn.

De aanbevolen leeftijd voor een peuterschommel van hout is vanaf 1 jaar wanneer ze leren zitten. Ze zijn te gebruiken tot ze ongeveer 3 jaar zijn want dan zijn de peuters te groot en te zwaar om hierop te schommelen.

houten peuterschommel

Conclusie

Schommelen is iets wat elk kind leuk vindt. Tussen de 1 en 3 jaar is het geven van een vierkante schommel van hout het beste omdat ze daar voldoende steun in hebben en zo veilig heen en weer kunnen bewegen zonder eruit te vallen.

Kies voor een complete set voor in je tuin of schaf een losse schommel aan die je aan een boom of aan een haak in de slaapkamer op kunt hangen.

Is het kind uitgekeken op de schommel? Dan kun je ook overwegen om een houten loopwagen of houten knikkerbaan aan te schaffen om ze bezig te houden!