De 7 BESTE houten puzzels

Ben je op zoek naar de beste houten puzzels voor een kind? Op deze pagina vind je de beste puzzels van hout voor kinderen!

Een puzzel van hout is uitermate geschikt voor jonge kinderen om kennis te maken met nieuwe vormen, getallen en kleuren die in het dagelijks leven te vinden zijn. Een houten puzzel draagt op die manier op een positieve manier bij aan de ontwikkeling van kinderen, en is dus uitstekend speelgoed om te kopen voor deze doelgroep. Om je te helpen een keuze te maken hebben we een aantal goede houten puzzels geselecteerd! Hieronder vind je onze selectie met de beste houten puzzels voor kinderen.

Tender Leaf - Vormenpuzzel

De puzzelstukjes zijn dubbelzijdig en dus kunnen er meerdere afbeeldingen gevormd worden, waardoor kinderen dubbel zoveel plezier zullen hebben.

2. Hape E0411 – Vormenpuzzel

Hape E0411 - Vormenpuzzel

De houten puzzel van Hape heeft gegroefde vormen en pinnen die uren speelplezier bieden aan de kinderen.

3. Rolimate – Stapelpuzzel

Rolimate - Stapelpuzzel

Deze puzzel komt met verschillende maten en stijlen. Als je de puzzel aan jongere peuters geeft en ze hebben er moeite mee, dan kun je ze het beste eerst de stukjes van dezelfde vorm geven. Als ze die vorm eenmaal doorhebben voeg je een tweede toe, enzovoorts.

4. Haba – Cijferpuzzel

Haba - Cijferpuzzel

Kinderen leren met behulp van deze puzzel van hout tot vijf te tellen als ze de stukjes in de juiste volgorde en in de juiste vakjes leggen.

5. Melissa & Doug – Puzzel met voertuigen

Melissa & Doug - Puzzel met voertuigen

Houdt je kind van vliegtuigen, treinen en auto’s? Zo ja, dan is deze negendelige houten puzzel van Melissa & Doug een leuke leerzame activiteit. Het kind kan de puzzel in elkaar zetten of de stukken rechtop zetten om mee te spelen zoals ouderwets speelgoed.

6. Melissa & Doug – Sjabloonpuzzel

Melissa & Doug - Sjabloonpuzzel

Het heeft onze beide kinderen uren vermaakt en ze vinden het geweldig om te oefenen met het in elkaar zetten van elke puzzel!

7. Janod – Alfabetpuzzel

Janod - Alfabetpuzzel

Het in maken en spelen met deze puzzel is gewoon een ABC’tje! Het is een geweldige manier voor kinderen om letters te herkennen, klanken te oefenen en zelfs woorden te spellen.