De 3 BESTE houten poppenhuizen voor kinderen

De selectie met de beste houten speelgoed poppenhuizen voor kinderen om mee te spelen vind je op deze pagina. Onze reviews helpen je om een nieuw poppenhuis van hout te kopen voor je kind!

Kinderen in de leeftijd vanaf 3 jaar doe je een groot plezier met een cadeau als bijvoorbeeld een poppenhuis.

Deze lijken net echt alleen een paar maten kleiner als een normaal huis. Je kunt zelfs de kleinste details terugvinden in een poppenhuis die bestaat uit verschillende verdiepingen met veel kamers.

Vooral meisjes verplaatsen zich in de rol van hun ouders en nemen de zorg voor het huis en de poppenfamilie zeer serieus.

Maar waar kies je voor? Er zijn heel wat verschillende modellen te vinden maar een houten poppenhuis is wel heel nostalgisch.

Een poppenhuis van hout is wat duurzamer als plastic en je kunt hem na verloop van tijd een ander kleurtje geven als de smaak veranderd.

Houten speelgoed gaat ook niet heel gauw stuk als het uit de handjes valt. Bij aanschaf krijg je er meubels bij en kun je dit later uitbreiden.

1. KidKraft houten poppenhuis

Huizen inrichten zoals je zelf wilt, dat kan je kind als je een cadeau geeft in de vorm van een poppenhuis.

Dit soort poppenhuizen doen het goed voor kinderen in de leeftijd tussen 3 en 6 jaar. In sommige gevallen ook nog geschikt voor kinderen die al wat ouder zijn als ze erg graag met poppen spelen.

Poppenhuizen van KidKraft zijn gemaakt van stevige materialen. Als de kinderen nog wat klein zijn kunnen ze wat bruut omgaan met het speelgoed, vooral met de kleine onderdelen. De keus om daarom een poppenhuis van hout te geven kan een verstandige keus zijn.

Deze modellen bestaan uit een aantal verdiepingen en zijn stijlvol gedecoreerd. Er valt heel wat te ontdekken in zo een huis. Het ideale van het geven van dit speelgoed is, dat je er ook losse onderdelen bij kunt krijgen.

KidKraft Kaylee houten poppenhuis

2. Mamabrum houten poppenhuis

Een Mamabrum poppenhuis is ideaal om cadeau te geven als je niet te veel geld daaraan uit wilt geven. Deze modellen zijn iets goedkoper als de andere genoemde merken.

Bij het poppenhuis krijg je ook meubels en eventueel poppetjes geleverd zodat de set compleet is. De kids kunnen met vriendjes of vriendinnetjes spelen en hun eigen fantasiewereld tot leven laten brengen.

De poppenhuizen zijn minimaal drie verdiepingen en hebben verschillende kamers die ze in kan delen met de accessoires.

Kies je voor een wit model of liever een gekleurd model? Dat is allemaal mogelijk!

Mamabrum houten poppenhuis

3. Howa houten poppenhuis

De poppenhuizen van Howa komen in veel variaties, je hebt keus uit diverse modellen en uitvoeringen.

Kies bijvoorbeeld voor een opvouwbaar model om cadeau te geven aan een kind van 3-6 jaar. Het voordeel van dit huis is dat je al de losse delen erin kunt opbergen op het moment dat je hem inklapt.

Dan heb je nog een model waar je wat grotere poppen zoals een barbie in kunt laten spelen, zo kan het speelgoed dat ze al in bezit hebben gebruiken om met dit leuke cadeau te spelen.

Wat voor houten huis je ook cadeau geeft, je krijgt er accessoires bij om de kamers in te kunnen richten en bij een aantal krijg je er ook speelpoppen bij. Je kunt altijd losse accessoires cadeau geven zodat de poppenfamilie uitgebreid kan worden.

Howa houten poppenhuis

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er heel wat leuke modellen poppenhuizen van hout te vinden.

Er bestaan modellen die meerdere verdiepingen en kamers hebben. Sommige zijn inklapbaar zodat je de losse onderdelen erin op kunt bergen. Staan er nog niet veel meubels in, vul de set dan aan door kleine accessoires erbij te kopen.

Waarom is het verstandig zo’n cadeau pas te geven als ze rond de 3 jaar zijn?

Dat heeft te maken met de kleine onderdelen die bij een poppenhuis horen. Je wilt niet dat ze de kleine onderdelen in hun mond stoppen waardoor er kans op verstikking ontstaat.

Maar voor kinderen vanaf 3 jaar is het geven van een poppenhuis van hout zeker een goed cadeau!

Is een poppenhuis misschien toch niet zo’n goed idee? Dan kun je zeker ook een leerzame houten puzzel of een houten poppenwagen aan het kind geven, die zullen zeker in de smaak vallen!