De 3 BESTE houten loopwagens voor kinderen

De selectie met de beste houten speelgoed loopwagens voor kinderen om mee te spelen vind je op deze pagina. Onze reviews helpen je om een nieuwe loopwagen van hout te kopen voor je kind!

Wat geef je een klein kind cadeau die net leert lopen en de wereld om zich heen aan het ontdekken is? Een houten loopwagen!

Met een loopwagen leren ze net even wat stabieler stapjes zetten en doordat ze van hout zijn, zijn ze stevig genoeg zodat ze niet zo gauw omvallen. Op de loopwagen zit vaak een opbergvak om speeltjes of blokken in te kunnen verzamelen.

Sommige loopwagens hebben er interactieve panelen opzitten waardoor het niet alleen een handig hulpmiddel is om te leren lopen maar ook om er leuk mee te kunnen spelen.

1. Houten loopwagen – Dieren

Voor baby’s vanaf de leeftijd dat ze stapjes gaan zetten is een loopwagen ontzettend handig.

Ze zullen zelfverzekerd stapjes gaan zetten en staan steviger op de benen omdat ze een steun hebben, deze loopwagens zijn namelijk stevig en vallen niet snel om.

Je hebt ze in verschillende uitvoeringen, I’m Toy heeft leuke loopwagens gemaakt in de uitvoering van een dier. Je kunt het zo gek niet bedenken! Ze zijn er in de uitvoeringen van een eend, koe, schaap, muis en zelfs als dinosaurus.

Op deze modellen kunnen ze ook zitten en zich op die manier voortbewegen. Zodra ze de geschikte plek gevonden hebben om te spelen dan kunnen ze de deksel van de loopwagen afhalen en toveren ze de blokken of ander speelgoed uit het opbergvak.

houten loopwagen - lieveheersbeestje

2. Small Foot Company houten loopwagen

Het speelgoedmerk Small Foot Company heeft heel wat leuke loopwagens van hout op de markt gebracht. Leuk voor de kleintjes om zowel mee rond te stappen als mee te spelen.

De modellen zijn zo divers dat het moeilijk wordt om te kiezen welke je nu als cadeau wilt geven.

Het Base Toys model bijvoorbeeld, deze heeft heel veel speelmogelijkheden. Het is namelijk meer dan alleen een loopwagen, want op de loopwagen zitten interactieve panelen waarbij ze vormpjes kunnen plaatsen in het juiste vak ervoor, nummers kunnen herkennen en klok kunnen leren kijken.

Je kunt natuurlijk ook voor een standaard loopwagen kiezen. Met opbergruimte voor blokken kan het kind met deze houten bouwstenen even uitblazen na een rondje lopen.

Base Toys houten loopwagen

3. Hape houten loopwagen

Is de kleine helemaal verzot op auto’s? Kies dan een loopwagen van Hape, deze modellen hebben een bijzondere uitvoering in de vorm van onder andere klassieke auto’s. Ga voor de kever of de Volkswagen T1.

Ze kunnen hem makkelijk voor zich uit duwen. De handrail is verstelbaar zodat ze er geruime tijd plezier van kunnen hebben. Tijdens de wandelingen kan er in de opbergruimte het favoriete speelgoed bij elkaar verzameld worden.

Deze stoer uitziende loopwagen is geschikt voor baby’s van ongeveer 10 maanden oud die leren lopen en met de loopwagen zelfverzekerder stapjes zullen gaan zetten.

Hape klassieke Volkswagen T1 loopwagen

Conclusie

Een handig cadeau voor de kleine van ongeveer een jaar oud is zoals je hebt kunnen lezen een loopwagen van hout. Zo leren ze stabielere stappen te zetten en worden ze een stuk zelfverzekerder.

Bedenk dat op de loopkar een duwstang zit waar niet mee gestuurd kan worden. Een bocht omgaan zal gedaan worden door de kar te verschuiven of op te tillen.

Om je vloer in je huis te beschermen tegen krassen van de loopwagen kies je voor een model met rubberen bandjes. Zo heb je met een loopwagen van dit soort een cadeau in handen voor zowel een baby als peuter.

Toch op zoek naar een andere soort houten speelgoed? Dan is misschien een houten trein of een houten schommel wel een beter cadeau!