De 3 BESTE houten blokken voor kinderen

De selectie met de beste houten speelgoed blokken voor kinderen om mee te spelen vind je op deze pagina. Onze beoordelingen helpen je om nieuwe blokken van hout te kopen voor je kind!

Door met houten blokken te spelen kan de kleine van alles maken wat er in hun fantasie opkomt. Wat dacht je van een dierentuin, een flatgebouw, hoge torens en noem maar op.

Voor de leeftijdscategorie van ongeveer 1 tot ongeveer 6 jaar is dit een leuk cadeau voor peuters. Geef je liever een ander cadeau, bekijk dan ook onze andere cadeau-ideeeën voor kinderen.

Dit speelgoed helpt bij de ontwikkeling, namelijk in de stimulans van verschillende eigenschappen. Fantasie en creativiteit worden tot leven gebracht met wat er in het hoofd omgaat. Laat ze zelf bedenken wat ze kunnen gaan bouwen of help ze een handje met wat voorbeelden.

Met grote blokken van hout beginnen te bouwen helpt om op den duur over te stappen naar kleinere blokken. Ze leren geduldig blokken op elkaar te stapelen die steeds minder vaak vallen omdat ze ze steeds beter neer leren te zetten. Goed dus voor de motoriek!

1. Little Dutch houten blokken

Met blokken spelen is iets waar elke peuter en kleuter geen genoeg van kan krijgen. Het merk Little Dutch heeft prachtig houten speelgoed gemaakt dat niet alleen heel praktisch is om mee te spelen maar er ook nog eens ontzettend leuk uitziet!

Je kunt aan een kind tussen de 2 en 5 jaar een blokkenton cadeau geven waarbij ze kunnen spelen met 50 blokken in pasteltinten en die een gezellige print erop hebben zitten. Na gebruik bergen ze alles weer eenvoudig op in de ton.

Of kies voor een leuke blokkenkar voor de peuters. Deze kunnen ze voor zich uit duwen en zo ook beter leren lopen. Willen ze even spelen? Dan halen ze gewoon de blokken uit de kar en beginnen ze met het stapelen van de blokken.

Little Dutch houten blokkenton

2. Jouéco houten blokken

De Jouéco blokken zijn er in verschillende leuke uitvoeringen, van gekleurd tot pasteltinten. En met een print erop of niet.

Dat kan in de vorm van een gezicht, dier of zelfs met nummers. Maar er zijn ook blokken waarop het alfabet geprint staat. Zo hebben de blokken een dubbele functie tijdens het spelen en helpt het zeker bij de ontwikkeling van je kind.

Afhangend van de leeftijd van het kind aan wie jij het cadeau gaat geven kun je voor een aantal grote blokken kiezen zodat zelfs de kleintjes er veilig mee kunnen spelen.

Of kies voor een boel blokken die in een ton worden opgeslagen en ze uren speelplezier hebben tijdens het opbouwen en neerhalen van de blokkentoren.

Jouéco houten blokken

3. Eichhorn houten blokken

Houten bouwspeelgoed komt onder andere van het Duitse merk Eichhorn.

Met deze houten speeltjes maakt jouw kleine dreumes de mooiste torens. Door te spelen met deze blokken maken ze een leerproces door wat op een spelende manier gaat.

Er zijn heel wat verschillende blokkensets te krijgen. Voor een leuke prijs heb je namelijk een heleboel blokken in een doos. Handig dat ze meteen na het spelen leren om de blokken erin terug op te bergen.

Maar er zijn ook blokken te krijgen in de vorm van letters of met een gezellige print erop. Kijk goed op de doos voor wat voor leeftijdscategorie de blokken geschikt zijn want dat verschilt per set.

Eichhorn houten blokken

Conclusie

Je kunt heel wat leuke blokken van hout voor peuters vinden, koop ze in sets waarbij je een opbergton of opbergzak erbij krijgt. Zo leren ze meteen de gemaakte rommel netjes op te ruimen.

Kies een kleur of print uit die bij ze passen, van felgekleurd tot blokken met lichtere tinten.

Om ze naast het stapelen van blokken nog meer te stimuleren, kun je ook blokken kopen met het alfabet of met nummers erop. Spelen met blokken is echt niet saai en een goed cadeau-idee om te geven!

Speelt het kind niet meer met de blokken? Dan is het misschien een idee om een nieuwe houten knikkerbaan of een leerzame houten puzzel aan ze cadeau te geven!