De 11 BESTE sinterklaascadeaus voor kinderen

Geüpdatet op 13 oktober 2023 door
Zoek je goede sinterklaascadeaus voor kinderen? Op deze pagina staan de beste cadeaus om voor Sinterklaas te geven aan een kind!

De komst van Sinterklaas is een gebeurtenis die elk kind vol verwachting tegemoet ziet. Het is een tijd van gezelligheid, liedjes en vooral veel cadeautjes. Je wilt natuurlijk het meest spannende en speelse cadeau kiezen dat kinderogen doet schitteren. Hieronder vind je onze selectie met sinterklaascadeaus voor kinderen.

Alfabet - Prentenboek

Dit prentenboek “Alfabet” genaamd is gemaakt door Charlotte Dematons en wordt uitgegeven door uitgeverij Hoogland & van Klaveren. Het bevat prachtige illustraties en is zeer geschikt voor jongere maar zeker ook iets oudere kinderen. Het prentenboek is te koop in een grote en kleine uitvoering en erg leuk om op pakjesavond te schenken!

2. LEGO City

LEGO City Vakantie Camper - 60283

Deze LEGO City set bestaat uit 190 onderdelen waaronder 3 minifiguren. De set bevat een LEGO-gezin wat samen op vakantie gaat met hun camper en staat garant voor urenlang speelplezier! Het kind kan zijn of haar fantasie volledig de vrije loop laten tijdens het spelen!

3. Bordspel

Jumbo - Knibbel Knabbel Knuisje bordspel

Dit bordspel van Jumbo heet “Knibbel Knabbel Knuisje” en is zeer uitdagend en spannend om te spelen voor een kind! Net als in het bekende sprookje Hans en Grietje van de gebroeders Grimm moeten de kinderen in dit bordspel snoepgoed verzamelen. Maar pas op voor de gemene heks! Zodra ze iemand betrapt moeten alle snoepjes weer worden ingeleverd!

4. Kinderpuzzel

Ravensburger Vrolijke Dino's kinderpuzzel

Puzzelen is een uitermate leerzame en leuke bezigheid voor een kind, hier kan dus dan ook niet vroeg genoeg mee begonnen worden. Deze legpuzzel van Ravensburger bevat 2 puzzeltjes die elk uit 24 puzzelstukjes bestaan, ze bevatten twee afbeeldingen van vrolijke dino’s.

5. Watertafel

Little Tikes Piratenboot - Watertafel

Deze watertafel van Little Tikes lijkt op een piratenboot en zorgt voor uren waterspeelplezier! Kinderen kunnen zich alleen of samen vermaken met deze watertafel, zo kan het anker gehesen worden of met een waterkanon gespoten worden. Dit is een erg leuk sinterklaascadeau voor een kind om van de Sint te krijgen!

6. Kinderfiets

Amigo Danger 16-inch kinderfiets

Fietsen is een gezonde bezigheid voor een kind dus een stoere kinderfiets kan dan een leuk cadeau voor Sinterklaas zijn om te geven! Deze 16-inch BMX-fiets is speciaal voor jonge kinderen ontworpen en wordt gemaakt door Amigo. De kinderfiets is te krijgen in twee kleurvarianten en is geschikt voor zowel jongens als meisjes!

7. Stoepkrijt

Crayola stoepkrijt 48 stuks

Stoepkrijt is een zeer betaalbaar maar toch erg leuk geschenk om tijdens pakjesavond aan een kind te geven. Deze stoepkrijtset van Crayola bestaat uit 48 stoepkrijtjes en door de vierhoekige vorm hebben kinderen extra veel grip. Het stoepkrijt zelf is milieuvriendelijk en afwasbaar van zowel de kleding als ook de stoep!

8. Speeltent

P&M - Indianen Wigwam speeltent

Deze speeltent van P&M heeft de vorm van een wigwam zoals Indianen deze vroeger hadden. In deze indianentent kan een kind uiteraard Indiaantje spelen, maar het is ook zeer geschikt om het kind gewoon zijn eigen plekje in een kamer te geven. Ook is het een idee om al het speelgoed van een kind hierin op te bergen, zodat het niet in het zicht staat.

9. Kaartspel

Zygomatic Board Game Studio - Dobble Kids kaartspel

Dobble Kids van Zygomatic Board Game Studio is een versie van het populaire kaartspel “Dobble” en is speciaal voor jonge kinderen ontwikkeld. Op de speelkaarten van Dobble Kids staan 6 verschillende dieren afgebeeld, en iedere kaart heeft 1 gezamenlijke afbeelding. Door telkens één kaart te tonen is het de bedoeling om de kaarten met de gedeelde afbeeldingen te verzamelen, degene met de meeste kaarten wint het spelletje!

10. Speelkeuken

Theo Klein - Miele houten speelkeuken

Een erg leuk sinterklaascadeau voor zowel een jongen als een meisje is deze houten speelkeuken van Theo Klein. Deze speelkeuken is een “echte” Miele keuken en ziet er van een afstandje zeer echt uit! Als papa of mama in de keuken een maaltijd aan het maken is, kan het kind leuk met zijn of haar eigen keukentje aan de slag!

11. Experimenteerset

National Geographic - Sensory Science Kit experimenteerset

Deze experimenteerset van National Geographic bevat slijm, stopverf en speelzand en is erg leuk om een kind op een speelse manier met natuurkunde kennis te laten maken. Naast deze specifieke set zijn er ook nog 15 andere soorten experimenteerdozen te krijgen van deze serie!

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die betrekking hebben op dit artikel.

Welke soorten sinterklaascadeaus zijn populair voor kinderen?

Populaire sinterklaascadeaus variëren van jaar tot jaar, afhankelijk van de huidige trends. Traditioneel zijn speelgoed, boeken, spellen en chocoladeletters populaire geschenken. Echter, technologische gadgets, bouwsets, en creatieve knutselsets winnen ook aan populariteit.

Hoe kies ik het perfecte sinterklaascadeau voor een kind?

Bij het kiezen van het perfecte sinterklaascadeau is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd, interesses en hobby’s van het kind. Luister naar hints of vraag de ouders om suggesties. Daarnaast zijn cadeaus die educatief en tegelijkertijd leuk zijn, altijd een win-win.

Zijn er duurzame of eco-vriendelijke sinterklaascadeaus voor kinderen?

Ja, er is een groeiend aanbod van duurzaam speelgoed en cadeaus op de markt. Denk aan houten speelgoed, knutselsets met recyclebare materialen en boeken over de natuur en het milieu.

Wat zijn enkele unieke en creatieve ideeën voor sinterklaascadeaus?

Enkele unieke ideeën zijn het geven van ervaringscadeaus zoals een dagje uit naar een museum, dierentuin of workshop. DIY-kits waar kinderen hun eigen speelgoed of kunst kunnen maken, gepersonaliseerde boeken waarin het kind de hoofdrol speelt, of een “avonturenbon” voor een speciale activiteit zijn ook geweldige opties.

Hoe kan ik sinterklaascadeaus budgetvriendelijk houden?

Overweeg om gezamenlijke cadeaus voor broers en zussen te geven, zoals bordspellen of buitenspeelgoed. Het is ook een goed idee om gedurende het jaar uit te kijken naar aanbiedingen of kortingen en deze items op te slaan voor de sinterklaastijd.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus?

Hieronder staan nog meer artikels met cadeau-ideeën om aan deze doelgroep te schenken.