De 11 BESTE schoencadeautjes voor kinderen

Geüpdatet op 13 oktober 2023 door
Zoek je goede schoencadeautjes voor kinderen? Op deze pagina staan de beste cadeaus om in het schoentje van een kind te stoppen!

Het zetten van de schoen is een spannende traditie voor jong en oud. Je wilt iets kiezen dat verrast en blij maakt, ook al is het klein. Blader door onze suggesties voor de leukste geschenken die gegarandeerd een glimlach op het gezicht toveren. Hieronder vind je onze selectie met schoencadeautjes voor kinderen.

LEGO City Politiewagen - 60312

Dat LEGO niet altijd duur speelgoed is bewijst deze LEGO City 60312 set wel! Deze set bestaat uit 94 onderdelen en bevat één politieagent als minifiguur. Kinderen kunnen met deze politiewagen van LEGO hun fantasie de vrije loop laten. 

2. UNO kaartspel

Mattel Games - UNO Sustainable

UNO is een zeer populair kaartspelletje en wordt gemaakt door Mattel Games. Deze duurzame editie is speciaal omdat het 100% van papier is gemaakt en daarom dus ook 100% recyclebaar is! Dit specifieke kaartspel is in deze vorm in 8 verschillende uitvoeringen te koop!

3. Raamstickers

Totum Boerderij raamstickers

Deze set van Totum heeft meer dan 75 raamstickers met het thema “boerderij”. De raamstickers zelf zijn herbruikbaar en kunnen dus gemakkelijk worden verwijdert en ergens opnieuw worden opgeplakt. Ook wordt er bij deze set een boerderijplaat meegeleverd waarop de stickers geplakt kunnen worden.

4. Vingerpoppetjes

Vingerpoppetjes dieren

Deze leuke vingerpoppetjes zijn gebaseerd op verschillende dieren zoals een beer, konijn of eend. De vingerpoppetjes zijn erg leuk om bijvoorbeeld te gebruiken tijdens het vertellen van een verhaaltje voor het slapengaan. De vingerpoppetjes zelf zijn gemaakt van pluche en worden per 10 verkocht.

5. Opblaasbare zwemband

Intex Opblaasbare zwemband

Deze opblaasbare zwemband wordt gemaakt door Intex en is uitermate geschikt om mee te nemen naar het zwembad, strand of meer. De zwemband heeft een diameter van 91 centimeter en is dus goed te gebruiken door jongere kinderen. Het is voor de veiligheid natuurlijk wel belangrijk dat er te allen tijde toezicht is van een volwassen persoon als kinderen met deze zwemband spelen!

6. Bellenblaas

SES - Mega bubbles

Bellenblazen is een erg leuke bezigheid voor jonge kinderen en is ook nog eens goed te betalen om als schoencadeautje te geven! Deze set van SES bevat een handig stuk gereedschap om supergrote bellen te blazen met het speciale meegeleverde bellenblaassop!

7. Ik Leer Letters

Jumbo - Ik Leer Letters

Met deze set “Ik Leer Letters” van Jumbo leert een kind spelenderwijs de letters van het alfabet herkennen en hierdoor vergroten ze hun woordenschat. Leerzaam speelgoed is natuurlijk altijd goed om te schenken als schoencadeau, helemaal als het ook nog eens zeer betaalbaar is!

8. Hengelspel

Goliath Hengelspel

Dit hengelspel van Goliath heet “Let’s Go Fishing” en is het ultieme hengelspelletje voor kinderen! Het is de bedoeling dat een kind de visjes op het ronddraaiende plateau vangt. Het is een erg simpel maar toch ook zeer leuk spelletje om te spelen voor jonge kinderen. Degene die de meeste visjes heeft gevangen wint!

9. Viltstiften

STABILO Pen 68 - Premium Viltstiften

Veel kinderen tekenen of kleuren graag en deze creatieve bezigheid bevordert ook nog eens tal van vaardigheden, wat altijd mooi meegenomen is! Deze set met 10 viltstiften wordt door Stabilo verkocht en zijn erg geschikt voor jonge kinderen om mee te kleuren!

10. Speelklei

Play-Doh Classic

Speelklei is een erg creatief product voor jonge kinderen en met dit product van Play-Doh zullen ze uren zoet zijn! De potjes in deze set bevatten elke 112 gram speelklei in verschillende kleuren. Let wel op, het is niet mogelijk om te kiezen welke kleuren je ontvangt als je dit product koopt!

11. Wonderpen

Woezel & Pip Electro Wonderpen

Deze Woezel & Pip wonderpen wordt gemaakt door Jumbo en is erg leerzaam speelgoed voor een kind. Met dit spelletje leren kinderen op een leuke maar toch ook uitdagende manier alles over vormen, cijfers en kleuren! Het wordt geleverd met een handig boekje zodat het overal mee naartoe genomen kan worden!

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die betrekking hebben op dit artikel.

Hoe vaak mogen kinderen hun schoen zetten?

Dit varieert per gezin, maar veel kinderen zetten hun schoen een paar keer in de weken voorafgaand aan 5 december. Sommige gezinnen hebben vaste dagen, zoals zaterdagavond, terwijl anderen flexibeler zijn.

Wat zijn populaire schoencadeautjes voor kinderen?

Populaire schoencadeautjes zijn vaak klein en betaalbaar. Denk aan kleurpotloden, stickers, kleine speelgoedauto’s, puzzels, bellenblaas of een chocoladeletter. Het gaat vaak meer om de verrassing en het gebaar dan om de waarde van het cadeau.

Hoe kies ik het juiste schoencadeautje voor een kind?

Overweeg de leeftijd en interesses van het kind. Voor jongere kinderen zijn eenvoudige speeltjes of kleurboeken ideaal, terwijl oudere kinderen misschien iets uitdagender of educatiever waarderen. Het is altijd een goed idee om te kiezen voor iets dat past bij hun huidige hobby’s of interesses.

Zijn er duurzame schoencadeautjes beschikbaar?

Ja, er zijn zeker duurzamere opties beschikbaar. Denk aan houten speelgoed, herbruikbare kleurplaten, of zelfgemaakte knutselsets. Kies waar mogelijk voor producten met minimale verpakking of verpakkingen die gerecycled kunnen worden.

Hoe houd ik schoencadeautjes budgetvriendelijk?

Overweeg om in bulk te kopen, vooral als je meerdere kinderen hebt of als je voor een school of grote groep koopt. Profiteer ook van uitverkopen of kortingsacties gedurende het jaar en sla klein speelgoed op voor de Sinterklaasperiode.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus?

Hieronder staan nog meer artikels met cadeau-ideeën om aan deze doelgroep te schenken.