De 11 BESTE pensioencadeaus

Geüpdatet op 13 oktober 2023 door
Zoek je goede cadeaus voor pensionado's? Op deze pagina staan de beste cadeaus om te geven aan iemand die met pensioen gaat!

Het pensioen is een belangrijke mijlpaal die het einde markeert van een lange carrière en het begin van nieuwe avonturen. Voor deze speciale gelegenheid wil je een memorabel cadeau geven. Hieronder vind je onze selectie met pensioencadeau om te geven aan iemand die gaat stoppen met werken.

Emmer pensioen

Deze zwarte emmer met opschrift “het enige wat je nu nog staat te doen is genieten van je welverdiende pensioen” is erg leuk om te vullen met bevoorbeeld snoep of een plantje. De emmer heeft een inhoud van 12 liter dus je kunt er aardig wat in extra spulletjes in stoppen.

2. Mok

Paper dreams - Mok

Deze mok heeft een cartoonachtig thema en wordt verkocht door Paper Dreams. Je kunt ervoor kiezen om als afscheidscadeau voor je collega hier nog een zak snoep in te stoppen. De mok is geschikt om in de vaatwasser en magnetron te doen!

3. Delfts blauw tegeltje

Paper dreams delfst blauw tegeltje

Dit delfts blauwe tegeltje van Paper Dreams is een grappig pensioencadeau voor een man. Het tegeltje heeft als grappig opschrift “Ben ik eindelijk met PENSIOEN, krijg ik zo’n K*T tegeltje“. Het tegeltje is gemaakt van keramiek en de afmetingen van het tegeltje zijn 15 x 15 centimeter.

4. Tekstbord

Looster- art&design tekstbord

Dit tekstbord wordt gemaakt door Looster- art&design en is gemaakt van hout. Op het tekstbord staan allerlei zinnetjes die te maken hebben met het pensioen gaan of stoppen met werken. De afmetingen van het tekstbord zijn 25 x 40 cm en het is 9 mm dik.

5. Snijplank

SandD-art - Ronde snijplank

Deze ronde snijplank van SandD-art is een erg praktisch pensioencadeau voor een vrouw! De snijplank is gemaakt van acaciahout en heeft een formaat van 40 x 30 cm. Het is dus te gebruiken als snijplank maar ook als serveerplank of gewoon ter decoratie!

6. Snoeppot

SandD-art - Snoeppot

Deze SandD-art snoeppot is een erg geschikt pensioencadeau voor een collega. De snoeppot bevat een aantal opschriften die allemaal met het pensioen gaan te maken hebben. De voorraadpot is 21 x 13,5 cm in formaat en heeft een inhoud van 2 liter. Let wel op, de inhoud van de pot MOET je zelf kopen, deze wordt niet meegeleverd!

7. Toiletpapier

Paper Dreams - Toiletpapier

Deze rol toiletpapier is een erg grappig pensioencadeau om aan je vader te geven, het bevat namelijk allerlei opschriften die hiermee te maken hebben! De toiletrol wordt verkocht door Paper Dreams en laat iedereen in het huis, tot in de wc aan toe, weten dat papa met pensioen is gegaan!

8. Boek

Hoe overleef je het pensioen

Dit boek is geschreven door Clif Whichelow en Mike Haskins, het heeft de titel “Hoe overleef je het pensioen” en wordt uitgegeven door uitgeverij Deltas. Het is in feite een kleine handleiding voor iedereen die met pensioen is of gaat en bevat allerlei tips om hiermee om te gaan. Het is wel een boekje met een knipoog, en het is zeker niet alemaal serieus te nemen!

9. Legpuzzel

PartyXplosion - De Grote Pensioen Puzzel

Deze legpuzzel van 1000 puzzelstukjes wordt verkocht door PartyXplosion en is 75 x 50 cm groot. Het is een leuk pensioencadeau voor iemand die graag puzzelt of creatief bezig is. De puzzel bevat een afbeelding waarop allerlei activiteiten te zien zijn die doorgaans veel door pensionado’s gedaan worden. Nu de ontvanger met pensioen is heeft hij of zij alle tijd om deze legpuzzel rustig in elkaar te leggen!

10. Houten klok

Houten klok

Deze mooie handgemaakte houten klok heeft een diameter van 25 cm en is een grappig pensioencadeau voor je moeder! De klok bevat het opschrift “Laat maar, ik ben met pensioen” en de cijfers van de klok staan allemaal door elkaar. De klok is gemaakt van berkenhout en het uurwerk werkt op een AA-batterij. Om de klok wat persoonlijker te maken kan de verkoper eventueel ook een naam/logo op graveren!

11. Opblaasbare wandelstok

Henbrandt - Opblaasbare wandelstok

Dit pensioencadeau slaat natuurlijk helemaal nergens op maar is wel erg geinig om te geven! Het is namelijk een bruine opblaasbare wandelstok van 90 cm groot en dient eigenlijk nergens voor, maar het zal zeker een glimlach bij de ontvanger opleveren!

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die betrekking hebben op dit artikel.

Wat zijn populaire pensioencadeaus?

Veelgekozen pensioencadeaus zijn onder andere gepersonaliseerde items zoals gegraveerde horloges, fotoalbums vol herinneringen, of zelfs een luxe pen. Andere opties zijn reisvouchers, boeken, hobbykits, of een dagje uit naar een spa of golfbaan.

Hoe kies ik een passend pensioencadeau?

Denk na over de persoonlijkheid en interesses van de pensionado. Als ze graag reizen, overweeg dan reisgerelateerde geschenken. Als ze een hobby hebben zoals tuinieren, denk dan aan gereedschap of planten. Het is ook altijd goed om te kiezen voor iets dat hen helpt te ontspannen en te genieten van hun vrije tijd.

Zijn ervaringscadeaus een goed idee voor iemand die met pensioen gaat?

Ja, ervaringscadeaus zijn vaak een uitstekende keuze voor gepensioneerden. Dit kan variëren van een weekendje weg, kooklessen, workshops, tot aan concerttickets. Het geeft de pensionado een kans om iets nieuws te proberen of te genieten van een geliefde activiteit.

Hoe kan ik een persoonlijk tintje geven aan een pensioencadeau?

Een persoonlijk tintje kan worden toegevoegd door het cadeau te personaliseren, zoals het graveren van een sieraad of horloge. Een handgeschreven brief of kaart, of een fotoalbum vol met herinneringen van hun werkjaren kan ook een speciale touch geven.

Wat zijn duurzame pensioencadeaus?

Duurzame pensioencadeaus kunnen items zijn die lang meegaan en van hoge kwaliteit zijn, zoals een kwaliteitshorloge of sieraad. Maar ook denken aan eco-vriendelijke producten, zoals herbruikbare reisbekers, tassen van biologisch materiaal of een donatie aan een goed doel in hun naam.