De 11 leukste kerstcadeaus voor je vriendin

Geüpdatet op 25 maart 2024 door

Een kerstcadeau voor je vriendin kiezen is een prachtige manier om je liefde en waardering voor haar te tonen. Dit artikel verkent manieren om een cadeau te vinden dat niet alleen haar interesses en passies respecteert, maar ook de diepte van jullie relatie viert. Of het nu gaat om een romantisch gebaar of iets dat haar dagelijkse leven verrijkt, het perfecte cadeau zal haar laten zien hoeveel ze voor jou betekent. Bekijk hieronder onze selectie met 11 leuke cadeautips.

1. Moestuinbak

Moestuinbak

Een leuk cadeau om te geven aan je vriendin in de kerstperiode, is een handige moestuinbak. Niet iets waar ze op dat moment wat aan heeft, maar zodra de winter plaats maakt voor de lente kan ze er volop gebruik van maken. Er zijn verschillende modellen te vinden die zowel in de tuin als op een balkon geplaatst kunnen worden. Het enige dat de moestuinbak nodig heeft is potgrond en haar favoriete planten!

2. Snelkookpan

Snelkookpan

De snelkookpan is een ‘must have’ in de keuken. Hier ga je je vriendin ontzettend blij mee maken gedurende de kerstdagen. Het eten is sneller klaar en het is een stuk gezonder omdat de vitamines en mineralen niet verloren gaan. Je kunt verschillende modellen krijgen in verschillende prijsklassen. En de meeste snelkookpannen passen op elke soort van warmtebron: gas, elektrisch, keramisch, halogeen en inductie.

3. Snijplank

Snijplank

Kerstdagen gaan voornamelijk over eten. Waarom dan niet iets handigs voor in de keuken als cadeau aan je vriendin geven voor kerst. Een snijplank is altijd nodig tijdens het koken. Daar kan ze er niet genoeg van hebben. Je hebt de keus uit simpele plastic snijplanken of een iets luxer model zoals een mooie houten snijplank bijvoorbeeld. Deze zijn niet alleen praktisch, maar staat ook nog eens mooi in de keuken.

4. Elektrische barbecue

Elektrische barbecue

Als je je vriendin beloofd hebt voor haar te koken tijdens kerst dan is een elektrische barbecue misschien wel het beste cadeau om aan haar te geven. Daar kun je zelf namelijk heel goed gebruik van maken tijdens het koken. Met een elektrische barbecue is vlees, vis en groente snel gaar omdat je zelf de temperatuur kunt bepalen. Geen gehannes meer met gasflessen die leeg raken. Je plugt de barbecue namelijk aan het stroomnet en je kunt beginnen met de bereiding van het kerstdiner.

5. Geurkaarsen

Geurkaarsen

Bij een gezellig kerstdiner horen natuurlijk kaarsen. Omdat je vriendin waarschijnlijk de regie in handen heeft over de kerstversiering, kun je haar een handje helpen door een handig cadeau voor kerst te geven. Dit zijn onder andere geurkaarsen. Deze brengen veel sfeer in huis. En door een lekker ruikende geurkaars te geven, wordt de atmosfeer in de ruimte nog prettiger.

6. Digitale fotolijst

Digitale fotolijst

Met een digitale fotolijst kan ze zelf bepalen welke foto’s ze erin wil opslaan. Deze worden achter elkaar afgespeeld dankzij het ingebouwde geheugen. Ze zijn heel handig om ergens neer te zetten of aan de muur op te hangen. Sommige modellen hebben ruimte voor een SD-kaart of kunnen verbonden worden met WiFi zodat je van er afstand foto’s naartoe kunt sturen.

7. Plaid

Plaid

Een warm cadeau voor je vriendin tijdens kerst, is het geven van een plaid. Zo kan ze lekker knus op de bank naast de kerstboom een boek lezen en zich tegelijkertijd opkrullen in de plaid. Deze kunnen ook over het bed als sprei gebruikt worden of als kleed voor een picknick. Plaids zijn handig in gebruik voor veel verschillende momenten. Ze hebben leuke prints en zijn gemaakt van verschillende materialen. Kies er een uit die bij haar interieur past.

8. Smartwatch

Smartwatch

Heb je iets meer te besteden aan een cadeau voor je vriendin tijdens kerst. Of wil je iets speciaals aan haar geven omdat ze het verdient, koop dan een smartwatch voor haar. Met een smartwatch kan ze haar dagelijkse activiteiten bijhouden, berichten en oproepen erop ontvangen en nog veel meer. Ze zijn te krijgen in verschillende modellen en van verschillende merken. Kies een model dat compatibel is met haar smartphone zodat ze haar activiteiten via een bijpassende app kan registreren en bijhouden.

9. Damesbadjas

Damesbadjas

Nog een warm en handig cadeau voor je vriendin om te geven tijdens kerst, is een damesbadjas. Geef haar een model die ze prettig vindt zitten en die ze vaak aan zal doen. Je kunt ze vinden in verschillende modellen die gemaakt zijn van diverse stoffen. Koop de juiste maat en juiste kleur.

10. Damesparfum

Eau de parfum

Wat het altijd goed doet om te geven als kerstcadeau aan je vriendin, is damesparfum. Je weet ongetwijfeld wat ze lekker vindt ruiken en wat bij haar past. Met een beetje hulp van het internet of van de verkoper in een parfumeriezaak, kun je het juiste soort luchtje vinden.

11. Stijltang

Stijltang

Het geven van een stijltang aan je vriendin als cadeau voor kerst, kan een geschenk zijn waar je niet zo gauw over nagedacht hebt. Maar het kan zeker wel een graag gezien cadeau zijn om te ontvangen. Ze hoeft hiervoor niet per se lang of krullend haar te hebben. Met een stijltang kan ze namelijk allerlei soorten haarstijlen creëren. Nu hoeft ze tijdens de kerstperiode niet meer speciaal naar de kapper, want ze kan het zelf!

Ben je op zoek naar nog meer kerstcadeaus?

Hieronder staan nog meer artikels met cadeau-ideeën om aan deze doelgroep te schenken.