De 11 BESTE kerstcadeaus voor je tante

Geüpdatet op 10 mei 2023 door

Zoek je leuke en originele kerstcadeaus voor je tante? Bekijk deze pagina voor goede kerstcadeaus om te geven aan je tante!

In dit artikel hebben we een selectie gemaakt van kerstcadeaus die geschikt zijn om te geven aan je tante. Een tante is een vrouwelijk familielid die de zus is van iemands moeder of vader. De echtgenoot van een tante wordt vaak ook als aangetrouwde tante beschouwd. Iemand die een tante heeft, wordt een neef of nicht genoemd. Bekijk hieronder onze selectie van de beste kerstcadeaus voor je tante.

Fotolijst collage

Ben je op zoek naar een persoonlijk kerstcadeau voor je allerliefste tante dan zul je haar heel blij maken met een fotolijst collage. In deze collage kan ze zelf haar allermooiste foto’s plaatsen, maar je zou haar ook een handje kunnen helpen door zelf een paar mooie foto’s erin te doen waarvan je weet dat deze heel dierbaar voor haar zijn.

2. Serveerplank

Serveerplank

Houdt je tante van koken en vindt ze het heerlijk om haar neef of nicht te verwennen met allerlei lekkere hapjes, geef haar dan als kerstcadeau een serveerplank. Hier kan ze haar eigen zelfgemaakte lekkernijen op tentoonstellen waar iedereen gretig van kan eten tijdens het kerstdiner.

3. Pittenzak

Pittenzak

Een handig kerstcadeau om aan je tante te geven, is een kruik. Maar niet zomaar een kruik, er zijn namelijk heel wat nieuwere soorten kruiken te koop die veiliger zijn en ook als decoratie kunnen dienen. Een pittenzak bijvoorbeeld kan ze eenvoudig opwarmen in de magnetron en ermee slapen. Of kies voor een warmteknuffel die gevuld is met een bepaald soort granen die in de magnetron opgewarmd kan worden en ook leuk als decoratie kan dienen.

4. Boeddhabeeld

Boeddhabeeld

Heb je een tante die van decoratie in huis of in de tuin houdt dan hoef je niet lang te zoeken naar het geschikte kerstcadeau voor haar. Er zijn in tuincentrums of in interieurwinkels leuke beelden te vinden die ze in huis of in de tuin kan plaatsen. Dit kan een Boeddhabeeld zijn, een ouderwetse tuinkabouter of een ander soort beeld waarvan je weet dat je tante ervan houdt.

5. Airpods hoesje

Airpods hoesje

Is je tante een beetje van deze tijd en gebruikt ze Airpods dan kun je hier een leuk hoesje voor kopen waar deze inpassen. Zo kan ze deze altijd bij zich dragen en de Airpods niet verliezen. Dit is een leuk en goedkoop kerstcadeau voor je tante, vooral als je het Airpods hoesje in haar favoriete kleur koopt.

6. Wijnglazen

Wijnglazen

Tijdens kerst zullen vast heel wat glazen sneuvelen en daarom is het perfecte kerstcadeau voor je tante het geven van een set wijnglazen. Hier kan ze er niet genoeg van hebben, vooral als je tante alles al heeft. Om er een speciaal kerstcadeau van te maken kun je een speciale set voor haar kopen die ze alleen tijdens kerst tevoorschijn haalt.

7. Bruisballen

Bruisballen

Bruisballen als kerstcadeau geven aan je tante lijkt misschien een beetje op een geschenk waarvan je niet wist wat je haar kon geven. Maar ze zal het zeker wel op prijs stellen want hoe vaak zal ze een geschenk krijgen waar ze zichzelf mee kan verwennen! Vooral als ze een drukke baan heeft of voor haar kinderen moet zorgen, zal ze een ontspannen bad met een heerlijk ruikende bruisbal heel fijn vinden.

8. Halsketting

Halsketting dames

Voor de tante die altijd alles voor iedereen doet en altijd klaar staat, is het geven van een mooi sieraad als kerstcadeau iets waar je haar blij mee maakt. Het is een persoonlijk geschenk van haar nicht of neef waardoor ze dit cadeau heel bijzonder zal vinden.

9. Draadloze oordopjes

Draadloze oordopjes

Ben je op zoek naar een praktisch en niet al te duur kerstcadeau voor je tante dan is het geven van draadloze oordopjes als geschenk een goede keus. Hiermee kan ze handsfree al haar telefoongesprekken voeren of haar favoriete muziek luisteren zonder dat er snoertjes in de weg zitten.

10. Dagboek

Dagboek

Een leuk kerstcadeau voor je tante is het geven van een dagboek. Hierin kan ze over haar dagelijkse activiteiten schrijven en andere dingen die ze niet graag met anderen deelt. De dagboeken zijn in allerlei soorten en maten te vinden, maak dit geschenk persoonlijk door er een lief berichtje in te zetten voor haar.

11. Sweater

Hoodie

Verwen je tante gedurende de koude winterdagen met het geven van een stoere sweater als kerstcadeau. Geef dit geschenk in haar favoriete kleur en kies een model dat bij haar past. Je kunt kiezen uit verschillende modellen, met of zonder opdruk.

Ben je op zoek naar nog meer kerstcadeaus voor je tante?

Hieronder staan nog enkele artikels met kerstcadeau-ideeën die met je tante te maken hebben.