11 indrukwekkende kerstcadeaus voor opa’s

Geüpdatet op 20 januari 2024 door

Opa’s verhalen en tedere liefde vormen vaak het hart van de kerstviering. Een cadeau dat zijn rijke verhalen en warme omhelzingen eert, draagt bij aan de vreugde van het seizoen.

Ontdek onze zorgvuldig geselecteerde kerstcadeaus voor opa’s in de onderstaande lijst.

Portemonnee

Er bestaan een aantal goede redenen waarom je opa als cadeau voor kerst een portemonnee wilt geven. Een van die redenen is dat het niet per se een dure uitgave hoeft te zijn, tenzij je voor een merk en lederen materiaal kiest. Nog een goede reden is, is dat opa zo altijd geld uit zijn nieuwe portemonnee kan toveren voor een ijsje of voor het behalen van je diploma!

2. Shiatsu-massagekussen

Shiatsu-massagekussen

Om opa te helpen op de been te blijven nu hij wat ouder wordt, kan het geven van een Shiatsu-massagekussen voor kerst een aangenaam cadeau zijn. Misschien moet hij even aan het idee wennen, maar zodra hij de massagekussen gebruikt en er het voordeel van merkt kan hij niet meer zonder!

3. Moestuinbak

Moestuinbak

Een goed cadeau om aan opa te geven tijdens de kerstdagen is een leuke moestuinbak. Zo hoeft hij niet meer zo nodig te bukken en kan hij na alle feestelijkheden zijn tuin klaar gaan maken voor de lente. In de moestuinbakken kan van alles geplant worden zodat de bollen en zaden op tijd op komen wanneer de winter voorbij is.

4. Notitieboek

Notitieboek

Misschien is je opa nog niet zo van de nieuwe technologie en heeft niet veel interesse voor een tablet of computer. Dan is het geven van een notitieboek voor kerst niet zo een heel gek idee. Maak het notitieboek speciaal door er een persoonlijk bericht in te schrijven en door zijn initialen aan de voorkant te laten graveren.

5. Elektrische barbecue

Elektrische barbecue

Een elektrische barbecue is makkelijker te bedienen en schoon te maken dan een barbecue die op houtskool werkt. Omdat er zoveel verschillende modellen te koop zijn, kun je er een aanschaffen waar functies op zitten die opa graag gebruikt en wat het makkelijker voor hem maakt om een lekker stuk vlees te grillen.

6. Hengelset

Hengelset

Geef opa een hengelset cadeau zodat hij, zodra het weer beter wordt, weer lekker kan gaan vissen. Mocht hij al een goede hengel hebben dan kun je andere accessoires kopen die hij kan gebruiken tijdens het vissen en van sommige accessoires is het altijd handig om extra te hebben!

7. Golfkleding

Golfkleding

Is opa een fanatieke golfer en wil je graag dat hij er een beetje stoer en fanatiek uitziet, koop dan voor hem een nieuw setje golfkleding. Zorg wel dat je de juiste maat van opa weet, zodat het achteraf niet nog eens geruild hoeft te worden. Vergeet er niet een leuke golfpet bij te doen zodat hij er echt als een professioneel bij loopt.

8. Digitale fotolijst

Digitale fotolijst

Een kerstcadeau die opa heel erg op prijs zal stellen is een digitale fotolijst. Hierin kunnen heel wat foto’s opgeslagen en een voor een afgespeeld worden zonder daarbij door een fotoboek te hoeven bladeren. Verras opa door een aantal oude foto’s van vroeger te digitaliseren en deze in de fotolijst op te slaan.

9. Voetmassageapparaat

Voetmassageapparaat

Uiteraard wordt opa ook wat ouder en om hem toch te helpen in beweging te blijven kun je hem voor kerst een voetmassageapparaat geven die hij regelmatig kan gebruiken. Omdat er een warmtebron in het apparaat verwerkt zit, worden zijn spieren opgewarmd en worden zo de pijntjes verlicht. 

10. Whiskeystenen

Whiskeystones

Elke opa lust na het kerstdiner vast een glaasje sterke drank. Whiskeystenen zijn een populair geschenk omdat ze handig in gebruik zijn en ook nog eens leuk in een glas whiskey staan. Deze natuurstenenblokjes leg je in de vriezer voordat je ze in het glas legt. Na gebruik zijn ze weer makkelijk schoon te maken en te hergebruiken. Lees ook ons artikel met het beste whiskey cadeau voor een whiskeyliefhebber!

11. Campingstoel

Campingstoel

Opa’s die graag vissen, kamperen of graag in de tuin zitten hebben veel aan een goede en stevige campingstoel. Oudere mensen zitten niet graag meer op de grond, aangezien ze moeite hebben om weer op te staan en daarom zal dit cadeau zeer prettig zijn om te krijgen. De meeste modellen zijn licht in gewicht, makkelijk in te klappen en mee te nemen.

Ben je op zoek naar nog meer kerstcadeaus?

Hieronder staan nog meer artikels met cadeau-ideeën om aan deze doelgroep te schenken.