De 11 BESTE kerstcadeaus voor ooms

Geüpdatet op 13 oktober 2023 door
Zoek je goede kerstcadeaus voor ooms? Op deze pagina staan de beste kerstcadeaus om te geven aan een oom!

Een oom brengt vaak vreugde en die heerlijk grappige verhalen naar het kerstfeest. Het geven van een cadeau dat zijn humor en de blijdschap die hij brengt waardeert, is essentieel om hem te laten zien hoeveel hij betekent. Hieronder vind je onze selectie met kerstcadeaus voor ooms.

Pet

Heb je een beetje een stoere oom of wordt je oom kaal en moet hij iets hebben om zijn hoofd te beschermen dan kun je hem een leuke pet voor kerst geven. Dit cadeau in de vorm van een basketbalpet of andere soort van pet dat bij je oom past, is heel praktisch en hij zal het graag willen dragen.

2. Docking station

Docking station

Een docking station als kerstcadeau aan je oom geven is heel praktisch. Er bestaan verschillende soorten docking stations waarbij je met slechts één kabel een laptop kunt opladen. Maar er is meer, want je kunt er ook een extra scherm op aansluiten en je hebt zo meerdere USB-aansluitingen tot je beschikking.

3. Portemonnee

Portemonnee

Een van de redenen waarom je je oom een portemonnee als kerstcadeau wilt geven, is dat het niet per se een duur cadeau hoeft te zijn. Maar je kunt het wat persoonlijker maken door er iets meer geld voor neer te leggen door voor of een merk portemonnee te kiezen of voor een lederen model, zo heeft hij er namelijk veel langer plezier van.

4. Onderzetters

Onderzetters

Heb je echt geen idee wat je je oom dit jaar als kerstcadeau kunt geven dan is een praktisch geschenk het geven van onderzetters. Geef onderzetters die bij zijn persoonlijkheid passen en in de kleuren die hij leuk vindt. Hij zou ze kunnen gebruiken in zijn mancave of op zijn werkplek.

5. Stretcher

Stretcher

Relaxen met een biertje in zijn hand en een goed boek kan je oom doen al liggend op een stretcher. Dit is een ideaal kerstcadeau voor hem want een stretcher kan makkelijk verplaatst worden en meegenomen worden op vakantie of op weekendtrips. Ze hebben een licht metalen frame en zijn inklapbaar.

6. Skinny fit jeans

Skinny fit jeans

Je oom helpen zich een beetje stoer te kleden kan door hem een stoere spijkerbroek te geven in een model dat bij hem past, er zijn namelijk verschillende modellen te koop zoals een skinny fit jeans. Weet je zijn maat niet, vraag je tante dan of ga gezellig samen winkelen tijdens de kerstperiode.

7. Zonnebril

Zonnebril

Om ervoor te zorgen dat je oom een beetje met zijn tijd meegaat, is een leuk kerstcadeau het geven van een zonnebril. Deze zijn in verschillende modellen te krijgen van verschillende merken. Kies voor een zonnebril die niet alleen stoer staat, maar ook de ogen goed beschermt tegen de zon.

8. Hardloopschoenen

Hardloopschoenen

Is een van de goede voornemens van je oom voor volgend jaar het verliezen van overtollig gewicht dan kun je hem als kerstcadeau het beste iets geven dat hem helpt zijn voornemen uit te kunnen voeren. Dit kunnen bijvoorbeeld een paar goede hardloopschoenen zijn die hij tijdens de kerstdagen in kan lopen en hij na oudjaarsdag meteen kan beginnen met hardlopen!

9. Bierglas

Bierglas

Drinkt je oom graag een biertje met zijn neef of nicht dan zal hij het krijgen van een bierglas of voetglas leuk vinden om te krijgen. Kies een model uit waarop zijn favoriete bierlogo afgebeeld staat of maak er iets persoonlijks van door er een persoonlijke gravering op te laten zetten. Lees ook ons artikel met de beste geschenkpakketten met bier om te schenken!

10. Steelstofzuiger

Steelstofzuiger

Heeft je oom een druk leven en wil je hem helpen wat meer te ontlasten, geef hem als kerstcadeau een steelstofzuiger. Deze zijn ideaal om te gebruiken en zo helpt hij met meer plezier je tante in het huishouden, maar natuurlijk ook ideaal om te geven als je oom alleen woont!

11. Sweater

Sweater

Je oom kan best wel wat stoere nieuwe kleding gebruiken. Help hem een handje door een nieuwe sweater voor hem te kopen. Check zijn maat bij je tante en vraag haar wat zijn favoriete kleuren zijn. Je oom zal de stoere sweater met plezier gaan dragen omdat het een persoonlijk cadeau is.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die betrekking hebben op dit artikel.

Wat zijn de populairste kerstcadeaus voor ooms?

Populaire kerstcadeaus voor ooms zijn onder andere high-tech gadgets, ambachtelijke bieren en bierbrouwsets, hoogwaardige barbecue- en grillaccessoires, sportuitrusting en memorabilia, en luxe scheer- en verzorgingsproducten.

Hoe kies ik het ideale kerstcadeau voor mijn oom?

Begin met het overwegen van zijn persoonlijke hobby’s en passies. Als hij bijvoorbeeld een fervent visser of golfer is, kan een nieuw stuk uitrusting of accessoire een hit zijn. Persoonlijke cadeaus, zoals een gepersonaliseerd horloge of een gegraveerde pen, kunnen ook een speciaal gebaar zijn.

Zijn er unieke kerstcadeau-ideeën speciaal voor ooms?

Jazeker! Overweeg bijvoorbeeld een masterclass in zijn favoriete hobby, een vintage poster van zijn favoriete band of film, een maandelijks abonnement op een koffie- of bierclub, of een set handgemaakte lederen accessoires.

Wat zijn aan te raden ervaringscadeaus voor ooms?

Ervaringsgeschenken kunnen variëren van een dag op het racecircuit, een ballonvaart, workshops zoals bierbrouwen of houtbewerking, tot een weekendje weg in de natuur. Dergelijke geschenken geven je oom de kans om nieuwe avonturen te beleven.

Hoe voeg ik een persoonlijke touch toe aan het kerstcadeau voor mijn oom?

Je kunt een persoonlijk tintje toevoegen door te kiezen voor items die kunnen worden gegraveerd of gepersonaliseerd. Ook het toevoegen van een handgeschreven kaart of een fotoalbum met gedeelde herinneringen kan het cadeau extra speciaal maken.

Ben je op zoek naar nog meer kerstcadeaus?

Hieronder staan nog meer artikels met cadeau-ideeën om aan deze doelgroep te schenken.