11 interessante kerstcadeaus voor oma’s

Geüpdatet op 20 januari 2024 door

Kerstmis met oma is als een warme deken vol wijsheid en liefde. Het geven van een speciaal cadeau dat haar ogen doet glinsteren van blijdschap, is een ode aan de mooie herinneringen die jullie samen creëren.

Ontdek onze zorgvuldig geselecteerde kerstcadeaus voor oma’s in de onderstaande lijst.

Halsketting dames

Omdat oma waarschijnlijk alles al heeft en niet veeleisend is, is het geven van een mooi sieraad als kerstcadeau iets waar je haar blij mee kunt maken. Vooral omdat het een persoonlijk geschenk is dat ze van haar kleinkind heeft gekregen, zal ze dit geschenk op haar hart dragen.

2. Dienblad

Dienblad

De meeste oma’s vinden het heerlijk om tijdens het kerstdiner haar kinderen en kleinkinderen over de vloer te hebben en ze te verwennen met lekkernijen. Door haar een dienblad te geven, hoeft ze minder vaak heen en weer te lopen om iedereen te voorzien van een hapje of drankje.

3. Slowcooker

Slowcooker

Je oma gebruikt vast en zeker een snelkookpan maar misschien ze is misschien minder bekend met een slowcooker. Als ze van koken houdt en graag iets nieuws wil uitproberen dan is het geven van een slowcooker een handig kerstcadeau om te geven. Door hier gebruik van te maken leert ze niet alleen gezond te koken, maar heeft ze ook meer tijd voor haar hobby’s.

4. Bakboek

Bakboek

Niets gaat boven een lekkere maaltijd gemaakt door oma en dat hoeven niet meer per se maaltijden te zijn aan de hand van grootmoeders geheime recept. Oma heeft vast meer in haar mars en als ze echt van koken houdt, wil ze graag nieuwe gerechten uitproberen. Vooral tijdens de kerstdagen heeft ze veel aan een bakboek of kookboek!

5. Plaid

Plaid

Knus bij oma op de bank zitten doe je natuurlijk onder een warme plaid. Zo heeft niet alleen zij er voordeel van maar ook jij als je gezellig bij haar bent. Natuurlijk kan een plaid ook voor andere doeleinden gebruikt worden, zoals als sprei voor over haar bed.

6. Kussenbox

Kussenbox

Heeft oma een mooie tuin maar geen ruimte om haar tuinkussens ergens op te bergen dan zal ze een kussenbox handig vinden om te krijgen. Ze kan de kussenbox zowel buiten als binnen neerzetten en vullen met spullen die zij er graag in opgeborgen wil hebben.

7. Parasol

Parasol

Als het mooi weer is, is een parasol erg praktisch voor in de tuin of op het balkon. Hebben ze nog geen parasol of de oude is aan vervanging toe dan kun je dit overwegen om te geven. Er zijn verschillende modellen te vinden die voor verschillende buitenruimtes geschikt zijn.  

8. Badzout

Badzout

Vaak zijn oma’s altijd bezig, druk met de verzorging van opa, de kleinkinderen of gewoon druk met haar dagelijkse activiteiten. Ze zal daarom een kerstgeschenk op prijs stellen die ze voor zichzelf kan gebruiken en dat ze op die manier even een momentje voor haarzelf heeft. Badzout voor een warm bad is goed voor de stijve ledematen en de aromatische geuren die van het badzout afkomen helpen haar lekker te relaxen.

9. Wandkalender

muurkalender

Om oma te helpen herinneren wanneer je op visite komt en wanneer je jarig bent, is een wandkalender voor kerst geven niet alleen leuk maar ook praktisch. Tijdens de kerstdagen zijn deze weer volop te krijgen voor het komende jaar en uiteraard allemaal met een leuk thema. Wil je de wandkalender wat meer personaliseren, maak er dan één online waar allemaal persoonlijke foto’s op komen te staan.

10. Kruidenpotjes

Kruidenpotjes

De meeste oma’s staan graag in de keuken om lekkere gerechten klaar te maken voor de visite. In plaats van kant en klare kruidenmixen te gebruiken, vind ze het misschien leuker om een variatie aan kruiden te hebben zodat ze zelf kan kiezen welke ze wil gebruiken en op deze manier gezonder te kunnen koken. Geef haar daarom handige kruidenpotjes om in de keuken te gebruiken.

11. Poffertjespan

Poffertjespan

Je oma is ongetwijfeld opgegroeid met een ouderwetse stalen poffertjespan want dit is een item dat al vele generaties gebruikt wordt. Het kan dus heel goed dat ze toe is aan een wat nieuwer model en dat is wat je haar gaat geven voor kerst. Deze nieuwere modellen zijn beter geschikt voor de meeste soorten warmtebronnen en hebben een antiaanbaklaag!

Ben je op zoek naar nog meer kerstcadeaus?

Hieronder staan nog meer artikels met cadeau-ideeën om aan deze doelgroep te schenken.