De 11 leukste houten treinen

Geüpdatet op 25 maart 2024 door

In dit artikel hebben we een selectie gemaakt van houten treinen die geschikt zijn voor kinderen. Het spelen met een treinbaan kan de fantasie van kinderen prikkelen en biedt tegelijkertijd veel speelplezier. Bekijk hieronder onze selectie van de 11 beste houten treinen voor kinderen.

1. Brio 33727 – Luxe treinset

BRIO Luxe Treinset - 33727

Deze kleinere treinbaan is een perfecte eerste treinset voor elke peuter. De set bevat twee kleurrijke treinwagons die magnetisch met elkaar verbonden kunnen worden, een regenboogbrug, oprijplaten en precies de juiste hoeveelheid rails.

2. Hape E3730 – Treinset

Hape E3730 - Treinset

Deze complete treinset met stadsthema bevat een passagierstrein en een goederentrein, een station, automatische poorten en een brug. Deze set leert kinderen wat er allemaal in een stad te vinden is!

3. Melissa & Doug – Houten treinbaan

Melissa & Doug - Houten treinbaan

De unieke, levendig beschilderde treinwagons zijn plat gemaakt zodat ze in de opvouwbare doos passen. Als je op je bestemming aankomt, vouw je de draagbare box uit en wordt het een tafelblad met een decor en rails.

4. Brio 33512 – Treinset met perron

Brio 33512 - Treinset met perron

Brio treinsets staan bekend om hun kwaliteit, aandacht voor detail en lange levensduur. Deze set is niet echt goedkoop maar het is prachtig ontworpen met functies zoals de lift om een kleine treinliefhebber in vervoering te brengen.

5. KidKraft 17850 – Houten treinbaanset

KidKraft 17850 - Houten treinbaanset

Kinderen zullen zich niet snel vervelen, en de meeste ouders zien dat deze set kinderen later interesseert voor wat meer uitgebreidere treinsets. Het is een geweldige baan om mee te beginnen en heeft een goede prijs.

6. KidKraft 18016 – Dinosaurus treinset

KidKraft 18016 - Dinosaurus treinbaan

Deze set heeft een leuk dinosaurusthema, met een vulkaan, brontosauruskraan, en dinosaurusonderdelen. De set wordt geleverd met 9 meter aan spoor, dus er is genoeg avontuur en plezier te beleven.

7. Brio 33052 – Treinset Deluxe

Brio 33052 - Treinset Deluxe

Zelfs als je kinderen al een treinset hebben, hebben ze er zeker niet een zoals deze. De set wordt geleverd met in totaal 87 onderdelen, waaronder goederentreinen, kranen, bruggen, rails en nog veel meer.

8. Bigjigs Rail – Houten treinset

Bigjigs Rail - Houten treinset

Als je kind de voorkeur geeft aan roze als het gaat om speelgoed, zal deze houten treinset een hit zijn. Deze mooie en pastelkleurige set valt op tussen de traditionele treinsets die meestal in donkere of primaire kleuren zijn verkrijgbaar zijn.

9. Battat – Wild Ridget treinset

Battat - Wild Ridget treinset

De treinset van Battat is een vintage houten treinbaan die in een emmer wordt geleverd. De set bestaat ook uit een brug, gebouwen, bomen, verkeersborden en houten treinrails. Magneten verbinden locomotief en wagons.

10. Orbrium Toys – Houten treinbaan

Orbrium Toys - Houten treinbaan

Deze hoogwaardige treinset is ideaal voor kleine kinderen. Hij is gemaakt van eersteklas houten onderdelen en wordt geleverd met een magnetische treinset, auto’s, bussen, hulpvoertuigen, gebouwen, bomen en bruggen.

11. Brio 33097 – Vrachtvervoer-treinset

Brio 33097 - Vrachtvervoer-treinset

De set is echt van goede kwaliteit en doordacht ontworpen (het heeft een heleboel handige mechanische functies die kinderen leuk vinden) en, zoals met alle Brio sets, gebouwd om lang mee te gaan.