De 3 BESTE houten treinen voor kinderen

door

De selectie met de beste houten treinen voor kinderen om mee te spelen vind je op deze pagina. Onze beoordelingen helpen je om een nieuwe trein van hout te kopen voor je kind!

Speelgoed van hout is duurzaam en gaat jaren mee, dit soort speelgoed slijt amper en gaat niet snel stuk.

Overweeg je om een houten trein cadeau te geven dit is zeker een goede optie, maar je kunt ook ander speelgoed voor jongens bekijken.

Heel veel houten speelgoed wordt niet motorisch aangedreven waardoor het kind zelf in beweging moet komen om de trein te laten rijden. Er zijn leuke treinsets van hout te krijgen waarbij je zelf een heel parcour in elkaar moet zetten.

De sets zijn over het algemeen uit te breiden waardoor je altijd iets leuks erbij kunt geven en het uitdagend speelgoed blijft waar ze niet gauw op uitgekeken raken.

Houten trein – Top 3

1. Goki houten trein

Treinen van hout zijn niet alleen treinen waar je leuk mee kunt spelen, het is ook speelgoed wat je gewoon leuk neer kunt zetten als er niet mee gespeeld wordt.

Je kunt namelijk heel wat leuke houten treinsets kopen. Felgekleurd of liever iets minder opvallend.

De treinen kunnen aangetrokken worden door middel van een trekkoord of ze kunnen bewegen door ze met de hand vooruit te bewegen.

Een trein is niet compleet zonder wagons, deze kun je aan elkaar koppelen middels een magneet of met een haakje. De wagons kunnen soms kleine blokjes als lading hebben maar ze kunnen er ook gewoon voor de sier aan de trein gekoppeld worden.

Goki houten trein

2. Little Dutch houten treinbaan

Het is natuurlijk ontzettend leuk om een trein cadeau te geven maar wat als ze dit speelgoed al hebben? Dan kies je als cadeau een houten treinbaan uit.

Door de treinbaan in elkaar te zetten, kun je er met een trein en wagons de baan over om van A naar B te komen.

Wil je de set uit kunnen breiden, dan kun je een starterskit kopen en deze uitbreiden met andere onderdelen. Zo maak je een hele set compleet en wordt het steeds leuker om mee te spelen omdat er zoveel verschillende onderdelen bijkomen.

Omdat er bij sommige treinbanen kleine onderdelen kunnen zitten is de gemiddelde leeftijd om een houten treinbaan cadeau te geven ongeveer 3 jaar.

Little Dutch houten treinbaan

3. Bandits & Angels houten treinset

Wil je een wat duurder cadeau geven waar de kleine jaren speelplezier van kan hebben, dan zit je met een houten treinset van Bandits & Angels goed.

Deze treinsets bestaan uit veel onderdelen die in elkaar geklikt kunnen worden. Allerlei leuke onderdelen worden erbij geleverd zodat er uren achter elkaar mee gespeeld kan worden.

Mocht de jongen of meid er leuk mee spelen dan heb je zelfs de mogelijkheid om de set uit te breiden met losse rails.

Zo wordt de treinbaan steeds langer en langer en kunnen uiteindelijk alle treinsets van dit merk met elkaar gecombineerd worden.

Bandits & Angels houten treinset

Conclusie

Heb je iets leuks gevonden om cadeau te geven? Is het een trein met wagons waar de kleine de kamer mee door kan rijden? Of vind je het leuker om een treinset te kopen zodat er een heel parcours gemaakt kan worden?

Wat je ook kiest, het geven van een trein van hout heeft veel voordelen. Het is speelgoed wat niet uit de mode raakt en niet snel stuk zal gaan.

Een trein die geen kleine onderdelen heeft is geschikt om cadeau te geven aan kinderen in de leeftijd van 2 tot 3 jaar.

Is een trein toch niet helemaal wat je zoekt? Dan kun je misschien ook een houten loopwagen aanschaffen om het kind toch in beweging te blijven houden!