De 3 BESTE houten schommels voor kinderen

Geüpdatet op 13 juli 2023 door

Zoek je de beste houten schommel voor kinderen? Bekijk deze pagina voor een selectie van de beste houten schommels voor kinderen!

In dit artikel hebben we een selectie gemaakt van houten schommels die geschikt zijn voor kinderen. Deze schommels zijn vaak op de groei, wat betekent dat je een steun in de rug kunt toevoegen en de schommel later kunt aanpassen aan de leeftijd en behoeften van het kind. Bekijk hieronder onze selectie van de beste houten schommels voor kinderen.

1. Houten schommel – Paard

Heerlijk zwieren op een schommel daar doe je een kind veel plezier mee. Er bestaan heel wat leuke modellen die je in je tuin kunt plaatsen zoals een schommel in de vorm van een paard.

Deze modellen hebben een extra hoge zijkant en een rugsteun zodat het kleine kind er veilig in zit.

De schommel paard is van onbewerkt hout gemaakt die je binnenshuis op zou kunnen hangen. Als je hem in je tuin wilt hangen is het beter deze na gebruik binnen op te bergen en weer tevoorschijn te halen wanneer je even met de kleine wilt schommelen.

De lengte van het touw om hem aan op te hangen verschilt per model in lengte. Dit hangt af van waar je de houten schommel paard aan gaat ophangen.

houten schommel - paard

2. Plum houten schommel

Wil je meer dan alleen een zitje om je kind in te zetten dan ga je voor een complete set.

De Plum schommel is een model compleet met frame, zo hoef je die niet apart erbij te kopen of de schommel aan een boom op te hangen. Je kunt dit model met een of meerdere schommels krijgen.

Dit soort modellen zijn natuurlijk duurder in aanschaf maar dan heb je er wel meer plezier van. Het materiaal is ook van duurzaam hout gemaakt zodat je er lang plezier van kunt hebben.

Schommels zijn er ook te vinden in verschillende maten zodat je voor kinderen in verschillende leeftijden een schommel als cadeau zou kunnen geven.

Zijn ze wat ouder dan kunnen ze met hun vriendjes of vriendinnetjes lekker buiten gaan schommelen.

plum houten schommel

3. Houten peuterschommel

Schommelen is leuk voor kinderen van jong tot oud, daarom kun je ook schommels vinden voor peuters. Deze schommels zijn vaak wat steviger en heb je minder kans dat ze eruit vallen of vooroverhellen.

Dit soort hekschommels hebben als voordeel dat ze de juiste steun in de rug hebben zodat ze er ook goed in zitten en makkelijk in hoogte verstelbaar zijn.

De aanbevolen leeftijd voor een peuterschommel van hout is vanaf 1 jaar wanneer ze leren zitten. Ze zijn te gebruiken tot ze ongeveer 3 jaar zijn want dan zijn de peuters te groot en te zwaar om hierop te schommelen.

houten peuterschommel