De 3 BESTE houten puzzels voor kinderen

De selectie met de beste houten speelgoed puzzels voor kinderen om mee te spelen vind je op deze pagina. Onze beoordelingen helpen je om een nieuwe puzzel van hout te kopen voor je kind!

Een houten puzzel is ideaal speelgoed voor baby’s, maar ook voor kinderen. Omdat de houten stukken dikker zijn en vaak groter zijn, zijn ze door de kleinste handjes goed op te pakken. Hierbij gaan ze hun fijne motoriek beter beheersen.

Voor baby’s van een paar maanden oud kun je als cadeau een vormenpuzzel geven, omdat deze met een knopje in het juiste vakje geplaatst kunnen worden.

Voor de wat grotere kinderen is een legpuzzel leuker omdat dit wat uitdagender is. Bij deze puzzel van hout vallen de stukjes tegen elkaar aan en is wat moeilijker om te leggen.

Het puzzelen met houten vormen is ook iets wat je samen kunt doen, vooral als het kind nog niet zelf kan bepalen waar of hoe de stukjes op de plek moeten vallen.

Houten puzzel – Top 3

1. Houten puzzel in 3D

Is je kind dol op dinosaurussen dan zit je met dit cadeau helemaal goed.

Robotime heeft 3D puzzels ontwikkeld waarmee de jongen of meid verschillende soorten dinosaurussen op kan bouwen en deze vol trots neer kan zetten of ermee kan gaan spelen.

Verzamel alle modellen: T-Rex, Stegosaurus, Apatosaurus of een Mammoet. Zodra alle puzzelstukjes in elkaar zijn gezet maakt de dinosaurus een geluid. De puzzel heeft namelijk sound control en bootst het geluid na van het uitgestorven dier.

Omdat het zo echt lijkt en de poten ook kunnen bewegen is dit speelgoed meer dan alleen een puzzel in elkaar zetten. Voor kinderen in de leeftijd vanaf 6 jaar is dit een leuk cadeau.

houten puzzel 3D

2. Houten vormenpuzzel

Een houten vormenpuzzel, wie heeft daar niet mee gespeeld!

Deze puzzels zijn ideaal voor de kleintjes om zo hun motoriek te kunnen ontwikkelen. En ze zijn er vaak ook dol op om mee te spelen. Iets wat je ook makkelijk als ouder samen kunt ondernemen met je kind.

Ze zijn er in verschillende soorten en maten en ook in verschillende prijsklassene voor zowel jongens als meisjes zijn er leuke opdrukken te krijgen.

De handgezaagde houten stukken hebben kleurige knopjes erop zitten zodat ze makkelijk in de juiste vorm geplaatst kunnen worden. Het is veilig speelgoed om mee te spelen.

Omdat de vormenpuzzel van hout gemaakt is, is dit speelgoed heel duurzaam en kan het van generatie op generatie meegaan.

houten vormenpuzzel

3. Houten legpuzzel

Houten legpuzzels zijn leuk speelgoed voor zowel jong als oud. Hier heb je ook weer veel keus in en kan met verschillende opdrukken gekocht worden.

Er bestaat zelfs een houten legpuzzel waarmee de eerste woorden en nummers geoefend kunnen worden. Dit is echt fijn speelgoed om samen met je kind in elkaar te zetten.

Het voordeel van een puzzel van hout is dat het niet snel stuk gaat waardoor je er lang plezier van kunt hebben.

Het aantal puzzelstukjes verschilt per model. De houten stukjes verschillen per puzzel van maat waardoor je wel moet oppassen met de allerkleinsten zodat deze niet in hun keel eindigen.

houten legpuzzel

Conclusie

Legpuzzels van hout zijn er in verschillende soorten en maten en met leuke opdrukken erop geprint.

Wist je dat je zelf ook een puzzel van hout kunt maken met een eigen gekozen afbeelding erop? Dat kan een foto zijn van zijn of haar favoriete knuffel. Kies zelf uit hoeveel stukjes deze moet bestaan.

Maar wat dacht je ervan om zelf een puzzel te maken. Zaag deze zelf uit in de vormen die jij wilt.

Of koop een blanco puzzel als cadeau en ga samen met de kleine de stukjes beschilderen. Zo krijgt het kind de juiste puzzel cadeau.

Heeft het kind geen zin meer om met de puzzel in de weer te zijn? Overweeg dan om wat houten blokken of misschien zelfs een groot houten poppenhuis te kopen voor hem of haar!