De 3 leukste houten poppenhuizen voor kinderen

Geüpdatet op 25 maart 2024 door

Poppenhuizen hebben al generaties lang de verbeelding van kinderen gevangen. Met houten poppenhuizen kunnen ze hun eigen verhalen creëren en huiselijke scenario’s nabootsen. Als je zoekt naar een geschenk dat zowel magisch als leerzaam is, zit je hier goed.

Ontdek onze zorgvuldig geselecteerde houten poppenhuizen voor kinderen in de onderstaande lijst.

1. KidKraft houten poppenhuis

Huizen inrichten zoals je zelf wilt, dat kan je kind als je een cadeau geeft in de vorm van een poppenhuis.

Dit soort poppenhuizen doen het goed voor kinderen in de leeftijd tussen 3 en 6 jaar. In sommige gevallen ook nog geschikt voor kinderen die al wat ouder zijn als ze erg graag met poppen spelen.

Poppenhuizen van KidKraft zijn gemaakt van stevige materialen. Als de kinderen nog wat klein zijn kunnen ze wat bruut omgaan met het speelgoed, vooral met de kleine onderdelen. De keus om daarom een poppenhuis van hout te geven kan een verstandige keus zijn.

Deze modellen bestaan uit een aantal verdiepingen en zijn stijlvol gedecoreerd. Er valt heel wat te ontdekken in zo een huis. Het ideale van het geven van dit speelgoed is, dat je er ook losse onderdelen bij kunt krijgen.

KidKraft Kaylee houten poppenhuis

2. Mamabrum houten poppenhuis

Een Mamabrum poppenhuis is ideaal om cadeau te geven als je niet te veel geld daaraan uit wilt geven. Deze modellen zijn iets goedkoper als de andere genoemde merken.

Bij het poppenhuis krijg je ook meubels en eventueel poppetjes geleverd zodat de set compleet is. De kids kunnen met vriendjes of vriendinnetjes spelen en hun eigen fantasiewereld tot leven laten brengen.

De poppenhuizen zijn minimaal drie verdiepingen en hebben verschillende kamers die ze in kan delen met de accessoires.

Kies je voor een wit model of liever een gekleurd model? Dat is allemaal mogelijk!

Mamabrum houten poppenhuis

3. Howa houten poppenhuis

De poppenhuizen van Howa komen in veel variaties, je hebt keus uit diverse modellen en uitvoeringen.

Kies bijvoorbeeld voor een opvouwbaar model om cadeau te geven aan een kind van 3-6 jaar. Het voordeel van dit huis is dat je al de losse delen erin kunt opbergen op het moment dat je hem inklapt.

Dan heb je nog een model waar je wat grotere poppen zoals een barbie in kunt laten spelen, zo kan het speelgoed dat ze al in bezit hebben gebruiken om met dit leuke cadeau te spelen.

Wat voor houten huis je ook cadeau geeft, je krijgt er accessoires bij om de kamers in te kunnen richten en bij een aantal krijg je er ook speelpoppen bij. Je kunt altijd losse accessoires cadeau geven zodat de poppenfamilie uitgebreid kan worden.

Howa houten poppenhuis