De 3 BESTE houten knikkerbanen voor kinderen

De selectie met de beste houten knikkerbanen voor kinderen om mee te spelen vind je op deze pagina. Onze beoordelingen helpen je om een nieuwe knikkerbaan van hout te kopen voor je kind!

Knikkeren doen kinderen van jong tot oud. Maar wat als het regent en je niet buiten kunt knikkeren? Dan heb je zeker wat aan dit cadeau: een houten knikkerbaan.

Een knikkerbaan kun je immers binnenshuis opbouwen en geeft net zoveel plezier. Laat je kind zijn fantasie gebruiken om een leuke baan op te bouwen. Dit helpt natuurlijk bij de motoriek en het verbeteren van de hand-oog coördinatie.

Sommige bouwpakketten hebben kleine onderdelen erin zitten waardoor ze voor de allerkleinsten niet geschikt zijn om mee te spelen. Kies voor hen een knikkerbaan om cadeau te geven waarvan de onderdelen en knikkers te groot zijn om in de mond te doen en netjes in de handjes passen.

Houten knikkerbaan – Top 3

1. Hape houten knikkerbaan

Voor kinderen die het heerlijk vinden om dingen op te bouwen heb je keus uit verschillende bouwwerken om een knikkerbaan op te bouwen en zo eindeloos plezier te ervaren.

Leuk om zelf mee te spelen maar nog leuker om dit spel met hun vriendjes te spelen. Met de bouwsets heb je oneindig veel mogelijkheden om zelf een racebaan op te zetten.

De vele onderdelen waar de set uit bestaat kun je opbouwen zoals jij wilt. Zo houd je het ook spannend. Maar de gekste vormen, zo hoog of zo breed mogelijk om de knikker uiteindelijk beneden te krijgen.

Ideaal aan de knikkerbanen van Hape is dat je de baan met andere sets kunt combineren zodat je een nog grotere baan kunt opbouwen. De onderdelen zijn van duurzaam hout gemaakt en niet gauw stuk te krijgen.

Hape houten knikkerbaan

2. Haba houten knikkerbaan

Om een knikkerbaan op te kunnen bouwen alvorens je ermee kunt spelen heb je een set nodig om te beginnen. Er zijn basissets die je kunt geven als cadeau en die je later uit zou kunnen breiden mocht de peuter of kleuter het leuk speelgoed vinden.

Deze basissets zijn er in verschillende uitvoeringen en de ene set heeft meer onderdelen als de ander. Dat hangt ook van het budget af wat je eraan uit wilt geven. De knikkerbanen van het speelgoed merk Haba zijn kleurrijk en gemaakt in mooie vormen.

Kinderen kunnen graag met auto’s spelen en dat kun je combineren met een leuke knikkerbaan die in plaats van knikkers, auto’s van de knikkerbaan af laten glijden. Het kan opgebouwd worden zoals ze zelf willen en tegelijkertijd met de auto’s spelen.

Deze sets zijn ook te combineren met andere sets.

Haba houten knikkerbaan

3. Goki houten knikkerbaan

Goki heeft knikkerbanen van hout op de markt gebracht die er net even anders uitzien als dat je verwacht.

Op het moment dat de knikkers naar beneden rollen hoor je verschillende klanken, de kleine peuter zal schateren van het lachen en zal deze handeling vaak uit gaan voeren.

Een aantal sets kun je zelf in elkaar zetten aan de hand van een instructieboekje of uit eigen fantasie. Het leukste is toch op het moment dat de knikker van boven naar beneden gaat rollen.

De meeste knikkerbanen van Goki zijn geschikt vanaf een leeftijd van 3 tot 5 jaar, dit heeft te maken met de kleine onderdelen waar deze banen uit bestaan.

Goki houten knikkerbaan

Conclusie

Speelgoed dat gemaakt is van hout kan wat prijzig zijn. Dit heeft onder andere te maken met de duurzaamheid van het materiaal waar het van gemaakt is. Ook is het vaak iets groter van formaat waardoor de peuter of kleuter er veilig mee kan spelen.

Er bestaan heel wat leuke knikkerbanen voor de allerkleinsten en de wat grotere kinderen die ze zelf op kunnen bouwen en uit kunnen breiden met andere sets van hetzelfde merk.

Weet je al welke knikkerbaan de juiste keus voor is om als cadeau te geven?

Is het kind uitgespeeld met de knikkerbaan? Schommel het dan lekker heen en weer op een nieuwe houten schommel of laat het kind met een leuke set houten blokken spelen!