De 3 BESTE houten blokken voor kinderen

Geüpdatet op 13 oktober 2023 door
Zoek je goede houten blokken voor kinderen? Op deze pagina staan de beste houten blokken om te geven aan een kind!

Houten blokken zijn niet alleen een tijdloos speelgoed, maar ook een prachtig instrument voor de ontwikkeling van een kind. Door te spelen met blokken, stimuleren kinderen hun creativiteit, motoriek en ruimtelijk inzicht. Op zoek naar het ideale geschenk dat zowel educatief als vermakelijk is? Hieronder vind je onze selectie met houten blokken voor kinderen.

1. Little Dutch houten blokken

Met blokken spelen is iets waar elke peuter en kleuter geen genoeg van kan krijgen. Het merk Little Dutch heeft prachtig houten speelgoed gemaakt dat niet alleen heel praktisch is om mee te spelen maar er ook nog eens ontzettend leuk uitziet!

Je kunt aan een kind tussen de 2 en 5 jaar een blokkenton cadeau geven waarbij ze kunnen spelen met 50 blokken in pasteltinten en die een gezellige print erop hebben zitten. Na gebruik bergen ze alles weer eenvoudig op in de ton.

Of kies voor een leuke blokkenkar voor de peuters. Deze kunnen ze voor zich uit duwen en zo ook beter leren lopen. Willen ze even spelen? Dan halen ze gewoon de blokken uit de kar en beginnen ze met het stapelen van de blokken.

Little Dutch houten blokkenton

2. Jouéco houten blokken

De Jouéco blokken zijn er in verschillende leuke uitvoeringen, van gekleurd tot pasteltinten. En met een print erop of niet.

Dat kan in de vorm van een gezicht, dier of zelfs met nummers. Maar er zijn ook blokken waarop het alfabet geprint staat. Zo hebben de blokken een dubbele functie tijdens het spelen en helpt het zeker bij de ontwikkeling van je kind.

Afhangend van de leeftijd van het kind aan wie jij het cadeau gaat geven kun je voor een aantal grote blokken kiezen zodat zelfs de kleintjes er veilig mee kunnen spelen.

Of kies voor een boel blokken die in een ton worden opgeslagen en ze uren speelplezier hebben tijdens het opbouwen en neerhalen van de blokkentoren.

Jouéco houten blokken

3. Eichhorn houten blokken

Houten bouwspeelgoed komt onder andere van het Duitse merk Eichhorn.

Met deze houten speeltjes maakt jouw kleine dreumes de mooiste torens. Door te spelen met deze blokken maken ze een leerproces door wat op een spelende manier gaat.

Er zijn heel wat verschillende blokkensets te krijgen. Voor een leuke prijs heb je namelijk een heleboel blokken in een doos. Handig dat ze meteen na het spelen leren om de blokken erin terug op te bergen.

Maar er zijn ook blokken te krijgen in de vorm van letters of met een gezellige print erop. Kijk goed op de doos voor wat voor leeftijdscategorie de blokken geschikt zijn want dat verschilt per set.

Eichhorn houten blokken