Wat is de beste waterkoker?

De beste waterkoker – Koopgids

Laatst geüpdatet op:

De beste waterkokers volgens Keuzehelper

Wat is de beste waterkoker?Ben je een echte theeleut, dan heb je wel door dat je niet zomaar even water zet voor een lekker bakje thee.

Daar gaat namelijk ook heel wat kennis aan vooraf. Voor het perfecte bakje thee moet je het water op de voor de thee perfecte temperatuur hebben.

Zo verbranden de theeblaadjes niet en krijg je geen bitters smaak in je thee. Om dit te voorkomen heb je dus een geschikte waterkoker nodig.

Waar let je op bij het aanschaffen van de beste waterkoker?

Een waterkoker doet simpelweg alleen maar water naar het kookpunt brengen. Dit kan voor een kopje thee zijn, een kop soep of iets anders waar je heet water voor nodig hebt.

Er zijn een aantal punten waar je op zou kunnen letten als je op zoek bent naar een nieuw model.

Allereerst is dat natuurlijk de prijs. Prijzen lopen uiteen en een duurder model wil niet zeggen dat dat de beste waterkoker is.

Wil je niet een standaard plastic model op je keukenblad hebben staan, dan zijn er verschillende leuke modellen te vinden die een mooi design hebben.

Welke waterkoker is de beste koop?Ben je iemand die niet veel geduld heeft, zorg er dan voor dat je een model kiest die een lage kooktijd tot afslaan heeft. Zo heb je in een mum van tijd je water aan de kook.

Inmiddels zijn er modellen op de markt gebracht waarbij je de temperatuur van het kookpunt zelf kunt instellen. Dit is bijvoorbeeld heel belangrijk als je witte of groene theedrinkt.

Waarvoor ga je de waterkoker gebruiken?

Wat ook belangrijk is, heeft met de inhoud van de koker te maken. Hoe meer inhoud, hoe meer koppen thee je kunt drinken.

Vaak gaat dat gepaard met een groter model. Dit is niet handig als je een kleine keuken hebt of als je op kamers woont.

Gelukkig zijn er modellen te krijgen die geschikt zijn voor een eenpersoonshuishouden of modellen die zelfs één kopje thee voor je kunnen zetten met een normaal volume van de koker.

Mocht je de waterkoker bij je werkplek neerzetten, dan wil je niet te veel afgeleid worden door het geluid van de koker.

Zo zie je, zelfs de aanschaf van een nieuwe waterkoker heeft wat voorbereiding nodig zodat je meteen de juiste en beste waterkoker aanschaft die bij jouw wensen past.


In onderstaande tabel kun je snel en gemakkelijk een model sorteren op verschillende eigenschappen.

Op je smartphone/tablet kun je naar rechts en links scrollen, klik op de naam van het product om onze uitgebreide beoordeling te lezen.

De beste waterkokers van 2019 – Top 5


1. Siemens TW86103P – Warmhoudfunctie en instelbare temperatuur

Siemens TW86103P Sensor for Senses

coolblue.nl
75.95

Wil je een goed huishoudelijk apparaat dan ga je voor Siemens. Een fabrikant die al geruime tijd vooruitloopt met innoverende technieken.

En als je dan de review leest over deze beste waterkoker van Siemens, de TW86103P Sensor for Senses, dan snap je waarom.

Het drinken van thee is nooit meer hetzelfde als je deze vooruitstrevende waterkoker hebt geprobeerd. Met dit model kook je het water voor de groene of witte thee meteen op de juiste temperatuur.

Sommige soorten thee vereisen een bepaalde temperatuur van het water. Verschillende theesoorten smaken namelijk lekkerder als het water onder het kookpunt blijft.

Dus met deze waterkoker kies je uit 4 verschillende temperatuurstanden die bij het perfecte kopje thee passen.

Om het water 30 minuten langer warm te houden zonder de koker opnieuw aan te hoeven zetten, schakel je de warmhoudfunctie in.

Het materiaal is van RVS zodat de behuizing op den duur langer mee gaat. En dan is wat je wilt, een waterkoker aanschaffen waar je niet alleen vaak maar ook lang plezier van kunt hebben.

Voordelen

 • check
  Met behulp van de 4 temperatuurstanden bepaal je de juiste temperatuur voor het juiste soort thee.
 • check
  Water kun je maximaal 30 minuten lang op temperatuur houden dankzij de warmhoudfunctie.

Nadelen

 • Tijdens de kook wordt de behuizing heet waardoor hij alleen aan het handvat vastgehouden kan worden.
 • De vulklep gaat niet helemaal open.

Eindoordeel

Met een inhoud van 1,5 liter, een vermogen van 2400 W en een kooktijd tot afslaan van 120 seconden, zet je heerlijke kopjes thee voor jezelf of de visite.

Dankzij de warmhoudfunctie hoef je niet de hele tijd de waterkoper opnieuw aan te zetten om het water warm te houden. Dat neemt deze functie voor zijn rekening.

Door de instelbare temperatuur heb je altijd de juiste temperatuur voor de soort van thee die je wilt gaan drinken.

Dit is een handige beste waterkoker die zeer geschikt is voor iemand die graag theedrinkt en met de benoemde functies behoort hij met recht in de top 5 van beste waterkokers thuis.


2. Tefal Mini BI8125 RVS – Kleine waterkoker

Tefal Mini BI8125 RVS 0,8L

coolblue.nl
38.99

De producten van Tefal zijn up-to-date en passen bij jouw leefstijl en huishouden. Een zo een product die onmisbaar is in een klein huishouden en makkelijk in gebruik, is de Tefal Mini BI8125 waterkoker.

Doordat hij zo lekker klein van formaat is, heb je er niet veel ruimte voor nodig. Dat is vooral handig als je weinig ruimte hebt.

Aan beide zijden van de waterkoker kun je de hoeveelheid water aflezen van de waterpeilindicator.

Dankzij het kalkfilter worden kleine kalkdeeltjes tegengehouden voordat deze in je kopje belanden. De kalkaanslag kun je door wat onderhoud aan het apparaat tegengaan.

De droogkookbeveiliging zorgt ervoor dat hij afslaat wanneer er geen water meer in de koker zit. Zo kun je op een veilige manier gebruik maken van deze klein maar fijne waterkoker van RVS.

Hij is niet duur in de aanschaf en is uitermate geschikt voor als je op kamers woont of over een kleine keuken beschikt.

Voordelen

 • check
  De voet is rond waardoor de koker op alle mogelijke manieren erop geplaatst kan worden.
 • check
  Compact van formaat met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Nadelen

 • Tijdens de kook wordt de behuizing heet waardoor hij alleen aan het handvat vastgehouden kan worden.
 • De vulklep gaat niet helemaal open.

Eindoordeel

Met een inhoud van 0,8 liter, een vermogen van 2200 W en een kooktijd tot afslaan van 123 seconden, kun je drie koppen theezetten.

Dankzij de droogkookbeveiliging slaat de waterkoker af als er geen water meer in de koker zit.

Doordat hij een metalen behuizing van RVS heeft, maakt dat hem duurzamer dan een plastic koker en gaat hij langer mee.

Dit model is bijzonder geschikt voor een klein huishouden. Als je niet te veel geld uit wilt geven, een waterkoker wilt hebben die niet veel ruimte inneemt en die voor een lekker kopje thee zorgt, dan heb je jouw beste waterkoker gevonden.


3. Princess Digital hot water dispenser – De toekomst van heet water

Princess Digital hot water dispenser

coolblue.nl
79.95

Princess is het bedrijf voor klein huishoudelijke apparatuur. Ze staan bekend om hun eenvoud in bediening en kracht in prestaties.

Dit merk mag dan ook niet ontbreken als we het hebben over de beste waterkokers. En de Princess Digital hot water dispenser is niet zomaar een waterkoker.

Niet meer hoeven wachten tot het water gekookt is. Met een druk op de knop komt daar jouw kopje heet water uit het apparaat.

De watertemperatuur kan aangepast worden zodat je voor elk soort van thee de juiste temperatuur hebt.

Zelfs water voor een kop soep of chocomelk kan gemaakt worden, de hoeveelheid water die je daarvoor nodig hebt stel je zelf in.

In het waterreservoir past met gemak 2,2 liter die heel eenvoudig onder de kraan bijgevuld kan worden. Daarna zet je hem weer terug zodat je je welverdiende kopje thee kunt gaan zetten.

Dit is het duurste apparaat wat in onze top 5 van beste waterkoker voorkomt, maar je zet heel snel je thee en hij is heel eenvoudig te bedienen. Ideaal als je weinig tijd wilt verspillen aan het wachten tot het water gekookt is.

Voordelen

 • check
  Met een druk op de knop komt jouw kopje heet water eruit.
 • check
  De tempereratuur is instelbaar zodat je verschillende theesoorten of dranken kunt drinken.

Nadelen

 • Hij is groot in omvang waardoor hij plaats inneemt.
 • Het plateau is niet in hoogte verstelbaar.

Eindoordeel

Dit is weer andere koek als een gewone waterkoker. Met een inhoud van 2,2 liter, een vermogen van 2600 W en een kooktijd van maar liefst 17 seconden heb je bij dit apparaat het snelst je kop thee klaar.

Water kan verwarmd worden vanaf 45 °C tot 100 °C zodat je met deze temperatuurstanden het juiste kopje thee zet.

Door het grote waterreservoir kun je aardig wat koppen theezetten en daar hoef je niet lang op te wachten. Ideaal als je vrienden over de vloer hebt die graag een kopje thee met je drinken.

Ondanks dat dit de duurste waterkoker is, is het ook de snelste en degene met het grootste waterreservoir.


4. Russell Hobbs Glass – Glazen waterkoker

Russell Hobbs Glass

coolblue.nl
48.99

Het oog wil ook wat en daar zorgt Russell Hobbs voor. Dit merk biedt veel keukenproducten aan die vaak van een aantrekkelijk design zijn voorzien.

Daarom ook deze Russell Hobbs Glass waterkoker. Een leuk uitziend model omdat hij gemaakt is van glas.

Met de ingebouwde verlichting kleurt deze waterkoker tijdens het koken ook nog eens blauw wat een mooie gloed in je keuken afgeeft.

Maar het uiterlijk is natuurlijk niet het belangrijkste. Hij kan namelijk ook nog het een en ander.

Dit model heeft een snelkookfunctie voor het zetten van 1 kopje thee. Om dit te bereiken, vul je het water tot aan de aangegeven 1-kopsaanduiding.

Mocht je een groter gezelschap thee willen voorzetten, dan kan dat natuurlijk ook. Hij heeft een inhoudt die geschikt is om voor 7 personen van thee te voorzien.

Dit model komt van pas als je graag een leuk model in je keuken wilt hebben staan die en niet te duur is, en voldoende koppen thee voor je zet als je daar behoefte aan hebt.

Voordelen

 • check
  Met de 1-kopsaanduiding kun je makkelijk één kopje theezetten.
 • check
  Naast de goede prijs/kwaliteitsverhouding, heeft hij ook een trendy design in de vorm van ingebouwde verlichting.

Nadelen

 • Het glas wordt tijdens de kook heet zodat je deze alleen bij het handvat beet kunt houden.
 • Deze waterkoker heeft een langzame kooksnelheid.

Eindoordeel

Met een inhoud van 1,7 liter, een vermogen van 2200 W, heeft hij een lange kooktijd tot afslaan van wel 133 seconden. Geduld is dus wel belangrijk bij het zetten van een bakje thee.

Door de snelkookfunctie kun je met gemak een kopje thee voor 1 persoon zetten. Zo verspil je niet meer energie dan nodig.

Hij heeft een ruime inhoud zodat je met gemak 7 koppen thee tegelijk kunt zetten. Ideaal als je met een grote groep samenbent of een groot huishouden hebt.

De Russell Hobbs Glass is niet de duurste waterkoker maar wel de traagste. De kooktijd duurt lang maar daarvoor krijg je een supermooi design voor terug die blauw licht afgeeft tijdens het koken.


5. Inventum CBW010 – Standaardmodel

Inventum CBW010

coolblue.nl
31.99

Het merk Inventum komt regelmatig voorbij in onze koopgids en dan staan ze er vaak in met het goedkoopste product.

Ook nu weer, nu het gaat om de beste waterkoker staan ze erin met de Inventum CBW010. Een standaardmodel waterkoker die niets anders doet als water voor je koken.

Je hoeft echt niet te denken dat je dan een saai en niet goedwerkend model in huis haalt. Het tegendeel is waar.

Hij heeft namelijk een ruime inhoud waar je 7 gasten mee kunt bedienen. De literaanduiding zorgt ervoor dat je ziet hoeveel water erin zit.

De vulopening is ruim en kan daardoor makkelijk onder de kraan gevuld worden. Na de kook zorgt het kalkfilter ervoor dat de kalkdeeltjes niet in je kopje vallen.

Ben je op zoek naar een goedkope waterkoker die wel goed functioneert en er gewoon degelijk uitziet, dan heb je de beste waterkoker die bij jou past gevonden.

Voordelen

 • check
  Hij heeft een ruime inhoud zodat je veel koppen thee tegelijkertijd kunt zetten.
 • check
  Het water heeft snel zijn kookpunt bereikt.

Nadelen

 • De metalen behuizing wordt tijdens de kook heet zodat je deze alleen bij het handvat beet kunt houden.
 • Dit model heeft geen extra’s behalve heet water zetten. Ook ziet hij er standaard uit.

Eindoordeel

Dit model is de goedkoopste en van de reguliere waterkokers ook de snelste! Met een inhoud van 1,7 liter, een vermogen van 2200 W en een kooktijd tot afslaan van 115 seconden, hoef je niet lang te wachten.

Het is een simpel model die een RVS-behuizing heeft. Met de ruime inhoud kun je ongeveer 7 koppen per zetbeurt maken.

Kalkresten blijven achter dankzij het kalkfilter. Deze spoel je gemakkelijk onder de kraan weer af en zet je terug in de waterkoker.

Als je op zoek bent naar een goedkoop model die snel werkt en niet te veel functies heeft, dan is de Inventum CBW010 voor jou de beste keus.


Conclusie

Welke is de beste waterkoker?Het zetten van een lekker kopje thee hangt niet alleen af van de smaak van de thee. Het hangt ook samen met hoe je het water kookt.

Om dat te begrijpen moet je van thee houden. En voor dit soort personen zijn er twee modellen het overwegen waard om aan te schaffen.

Zowel de Siemens TW86103P Sensor for Senses als de Princess Digital hot water dispenser hebben de optie om de temperatuur van het kookpunt te regelen.

Dit is heel belangrijk bij het drinken van diverse soorten thee. Om deze lekker te houden mag het water niet te heet worden.

Daarnaast had de Siemens TW86103P een warmhoudfunctie waardoor je voor 30 minuten het water niet opnieuw hoeft te koken.

De Princess Digital hot water dispenser kan je heel snel dat verdiende kopje thee voorzetten aangezien het water met een druk op de knop eruit komt en met een ruim waterreservoir kun je even vooruit.

Voor iemand die van design houdt en natuurlijk van thee, is de Russel Hobbs Glass geschikt. Deze waterkoker is gemaakt van glas en tijdens het koken kleurt hij blauw dankzij de ingebouwde verlichting.

Welke waterkoker is het beste getest?Hij heeft een ruime inhoud en door de snelkookfunctie kun je met gemak een kopje thee voor 1 persoon zetten.

Welke ook geschikt is voor een persoon, is de Tefal Mini BI8125 RVS. Het woord ‘mini’ zegt het al want hij is klein van formaat.

Er kan maximaal 0,8 liter water in gekookt worden en dat maakt hem ideaal voor een eenpersoonshuishouden of voor een student die op kamers gaat. De droogkookbeveiliging zorgt ervoor dat hij afslaat wanneer er geen water meer in de koker zit.

Tot slot hebben we een standaardmodel besproken voor degenen die gewoon een simpel en goedkope beste waterkoker willen aanschaffen.

De Inventum CBW010 heeft geen speciale functies wat hem eenvoudig in gebruik maakt. Er kan een ruime hoeveelheid water in gekookt worden zodat je veel koppen thee eruit kunt halen.

Heb jij de beste waterkoker al gekozen uit onze koopgids? Dan zul je nog lang genieten van heerlijke bakjes thee.


Scroll Up