Wat is de beste wasdroger?

De beste wasdroger – Koopgids

Laatst geüpdatet op:

De beste wasdrogers volgens Keuzehelper

Wat is de beste wasdroger?Heb je wel eens geprobeerd je was buiten te drogen terwijl de luchtvochtigheidsgraad heel hoog was. Op het moment dat je je was binnenhaalt, gaf het de geur af van oude sokken.

Tegenwoordig is een wasdroger hebben geen luxe meer. Het is bijna een must om er een te hebben. Het bespaart voornamelijk veel tijd.

Als je dus geld overhebt om jouw drukke leven wat makkelijker te maken kun je een wasdroger aan schaffen en om ervoor te zorgen dat je was lekker zit en ruikt, dan kies je natuurlijk voor een van de beste wasdrogers.

In deze koopgids hebben we er 5 voor je op een rij gezet, allemaal met goede en minder goede kwaliteiten. Ongetwijfeld zul je er een vinden die bij jou omstandigheden past.

Hoe bepaal je welke beste wasdroger bij je past?

Er zijn verschillende modellen wasdrogers te vinden en elk heeft zijn eigen kwaliteiten als wasdroger.

Het is belangrijk om te onderscheiden waarom jij een wasdroger aanschaft. Aan de hand daarvan bepaal je je keus.

Heb je een gezin, dan is het volume van de trommel erg belangrijk. Hoe meer kilo je erin kwijt kunt, hoe meer je kunt drogen.

Vooral als je jonge kinderen hebt is het goed om te zien of er een kinderveilig slot op zit zodat ze, mochten ze op de knopjes drukken, de machine daar niet op reageert.

Ben je erg gesteld op het behouden van de kwaliteit van je kleding, dan wil je dat de droger zuinig met je kleding omgaat, zodat je er geen gekrompen of beschadigde kleding uit haalt.

Besparen op je portemonnee kan met behulp van het juiste energielabel

Welke wasdroger is de beste koop?In onze koopgids hebben we alleen de waterpompdroger en condensdroger genoemd wat als voordeel heeft dat de droger niet gekoppeld is aan een buis en dus ook niet bij een raam hoeft te staan.

Beide drogers hebben een speciaal reservoir waar het condens in terecht komt. Deze reservoirs moeten regelmatig geleegd worden.

Bij deze manier van drogen is de warmtepompdroger energiezuiniger omdat de warme lucht die wordt gebruikt om de vochtige was te drogen, hergebruikt wordt met behulp van een compressor en koelmiddel.

Wil je op de lange termijn geld besparen, dan let je op het energielabel. De merken verschillen nogal in energieverbruik. Zoals gezegd is een condensdroger dan niet de beste keus voor jou.

Uiteindelijk wil je bereiken dat je was er lekker geurend uitkomt, heerlijk zacht aanvoelt en je niet te veel geld hoeft uit te geven.


In onderstaande tabel kun je snel en gemakkelijk een model sorteren op verschillende eigenschappen.

Op je smartphone/tablet kun je naar rechts en links scrollen, klik op de naam van het product om onze uitgebreide beoordeling te lezen.

De beste wasdrogers van 2019 – Top 5


1. AEG T8DE84EW – AbsoluteCare systeem

AEG T8DE84EW

coolblue.nl
629.00

Wat AEG ook ontwikkeld, het moet perfect zijn in zowel de uitvoering als de functionaliteit. Wil je een betrouwbaar product aanschaffen, dan kun je overwegen om een AEG aan te schaffen.

Een zo een betrouwbaar product is een van de beste wasdrogers uit onze koopgids. We hebben het hier over de AEG T8DE84EW.

De machine beschikt over het AbsoluteCare Systeem voor elk type was. Kleding blijft zo langer mooi omdat hij de trommelbeweging aanpast aan de kleding.

Hij beschikt over 10 verschillende droogprogramma’s. Beddengoed, wol en zijde kunnen hiermee makkelijk gedroogd worden.

Je stof wordt hierbij beschermd door de SensiDry die je kleding droogt op een lage temperatuur. Het krimpen van je kleding is hierdoor verleden tijd.

Er kan 8 kilo was in wat geschikt is voor een huishouden van 3 of 4 personen. En bij het openen van de deur gaat de verlichting van de trommel automatisch aan zodat je niet meer in het duister hoeft te tasten.

De energielabel die ze eraan gegeven hebben is A++, wat redelijk zuinig is voor een warmtepompdroger.

Wil jij je kleding langer mooi houden, dan komt deze wasdroger van pas vanwege het specifieke droogprogramma dat je kleding beschermt tegen krimpen en kleurvervaging.

Voordelen

 • check
  De was wordt gewogen en hierop wordt de droogtijd aangepast.
 • check
  Met behulp van een afvoerslang voer je het condenswater meteen weg.

Nadelen

 • Is niet de snelst drogende wasdroger, hij heeft namelijk een droogtijd van 154 minuten.
 • De was kan er soms toch nog te vochtig uit komen.

Eindoordeel

Deze beste wasdroger kun je gebruiken voor heel wat kledingstukken die je normaal gesproken nooit in de droger zou gooien.

De AEG T8DE84EW beschermt je kleding van krimpen en verkleuring zodat je kleding langer mooi blijft.

Heb je een groot huishouden, dan is dit model geschikt. De prijs ten opzichte van de kwaliteit is redelijk in balans dus te veel betalen doe je niet.

Dat de droogtijd redelijk lang duurt doet niet af aan het feit dat je kleding langer meegaat en beter beschermd wordt dan menig ander merk.


2. Bosch WTE84105NL – Beschikt over anti-kreuk

Bosch WTE84105NL

coolblue.nl
389.00

Ben je op zoek naar een wasdroger die betrouwbaar en voor optimaal gebruiksgemak zorgt, waarom zou je nog langer zoeken?

Wil je niet te veel geld uitgeven dan kies je voor deze Bosch WTE84105NL. Het is niet het goedkoopste model uit onze beste wasdroger koopgids, maar wel geschikt voor iemand met een klein budget.

Dankzij de roestvrijstalen trommel wordt er voorzichtig omgegaan met het wasgoed wat je erin hebt gedaan.

De verschillende programma’s, waaronder bijvoorbeeld een sportprogramma, drogen jouw kleding op een juiste manier.

Met de antikreukfase van 120 minuten zorgt de machine ervoor dat je bijna niets meer hoeft te strijken wat uit de wasdroger komt.

Dit model is een condensdroger die het water in een reservoir opslaat. Mocht je hem toch op de waterafvoer aangesloten willen hebben, dan kan dat ook.

Hij heeft een vulgewicht van 7 kilo. Helaas is het geen zuinig model aangezien hij een energielabel B heeft.

Deze wasdroger van Bosch komt van pas als je niet te veel geld wilt uitgeven, als je niet van strijken houdt en als je niet over een ruimte beschikt met ventilatie voor de afvoer.

Voordelen

 • check
  Je kleding wordt beschermd door de roestvrijstalen trommel.
 • check
  Het model is makkelijk te bedienen.

Nadelen

 • Is niet zuinig.
 • Het waterreservoir is aan de kleine kant waardoor je hem regelmatig na gebruik moet legen.

Eindoordeel

Een goedkoop model van Bosch die je was droogt. Met verschillende programma’s kun je verschillende kledingstukken drogen.

Wil je graag snel iets gedroogd hebben, dan zet je het ‘extra snel’ programma aan.

Vind je het vervelend om het waterreservoir regelmatig te legen, dan sluit je hem aan op de waterafvoer.

Ondanks dat het geen energiezuinig model is, is hij niet duur in aanschaf en beschermt hij je kleding goed. Dit model komt van pas als je geen groot huishouden hebt en niet over een waterafvoer beschikt.  


3. Siemens WT47Y700NL iQ800 iSensoric – Zelfreinigende condensor

Siemens WT47Y700NL iQ800 iSensoric

coolblue.nl
678.00

Kies je voor het merk Siemens, dan kies je ook voor kwaliteit. Elk huishoudelijk apparaat van dit merk is een goede keus.

Dat zul je ongetwijfeld ook vinden van de beste wasdroger uit onze koopgids, de Siemens WT47Y700NL iQ800 iSensoric.

Een wasdroger die niet alleen je kleding droogt maar die zichzelf ook reinigt tijdens het drogen.

Hij beschikt namelijk over een zelfreinigende condensor waardoor je geen last meer hebt van pluisjes en haren. Zo blijft je droger energiezuinig en heeft daarnaast minder onderhoud nodig.

Beddengoed, lingerie, overhemden, noem het maar op. Bijna alles kun je in deze droger kwijt en mocht je niet van strijken houden, dan zorg je dat je het programma ‘strijkdroog’ gebruikt. De kleding is in ruim twee uur tijd droog.

Deze Siemens is een warmtepompdroger waarbij je kunt kiezen om het waterreservoir te legen of de machine via een condensafvoerslang aan te sluiten op de waterafvoer.

Met een beladingsmogelijkheid van 8 kilo kun je het wasgoed voor een huishouden tot 4 personen makkelijk wegwerken.

Dit is het duurste model uit onze koopgids van beste wasdroger maar geld besparen doe je niet alleen op het lage energieverbruik met energielabel A++, maar ook vanwege de zelfreinigende eigenschap van de droger.

Voordelen

 • check
  De wasdroger blijft tot het eind van zijn levensduur energiezuinig vanwege de SelfCleaning Condenser die automatisch schoonspoelt tijdens het drogen.
 • check
  Wasgoed heeft dankzij het AutoDry systeem minder kans op krimpen.

Nadelen

 • Je wasgoed draait makkelijk in elkaar omdat de trommel maar een en dezelfde richting opdraait.
 • Hij is duur in aanschaf.

Eindoordeel

Dit is de beste wasdroger voor jou als je een groot huishouden hebt maar ook als je geld wilt besparen op het energieverbruik en onderhoudskosten.

Hij is duur qua aanschaf maar je krijgt er veel voor terug. Verschillende droogprogramma’s waar je uit kunt kiezen en de mogelijkheid om hem aan te sluiten op de waterafvoer.

Het beste punt waar deze droger aan voldoet is zijn zelfreinigende condensor waardoor de wasdroger zichzelf reinigt tijdens het drogen.

Dus ondanks dat dit het duurste model is uit de top 5 van beste wasdrogers, bespaar je op de lange duur geld en heb je er veel gebruiksplezier van.


4. Samsung DV80M5210QW – Het zuinigste model

Samsung DV80M5210QW

coolblue.nl
699.00

Nog een producent van wasdrogers die het oogmerk van de klant het belangrijkste vindt en ervoor zorgt dat ze kwalitatief goede producten op de markt brengen, is Samsung.

Samsung levert al jarenlang goede huishoudelijke apparaten en daar hoort deze Samsung DV80M5210QW ook tussen.

Krimpen is verleden tijd dankzij de OptimalDry vochtigheidssensor. De vochtigheid wordt hiermee constant gemeten en zodra je was droog genoeg is, stopt hij automatisch met drogen.

De trommel beschikt over een speciale wandstructuur waardoor je kleding beschermd wordt.

Er zitten maar liefst 14 verschillende programma’s op zodat je verschillende materialen kunt drogen. Denk aan beddengoed, wol, overhemden, etc.

Het vulgewicht gaat tot maximaal 8 kilo. Heb je kleine kinderen rondlopen, dan hoef je niet bang te zijn als ze met de programmaknoppen spelen. Er zit namelijk een kinderslot op.

Deze warmtepompdroger is het zuinigste model uit de top 5 van beste wasdrogers. Met een energielabel van A+++ bespaar je op de lange termijn geld op de aanschafkosten.

Voordelen

 • check
  Zeer zuinig dankzij energielabel A+++.
 • check
  Kleding krimpt bijna niet vanwege de OptimalDry vochtigheidssensor.

Nadelen

 • De droogtijd duurt heel lang.
 • Is duur in aanschaf.

Eindoordeel

Met deze wasdroger van Siemens kun je kiezen uit veel programma’s om je kleding op de juiste manier te drogen.

Dankzij zijn energiezuinigheid bespaar je geld. Met de sensoren die ervoor zorgen dat je programma stopt wanneer de was droog is, vermijd je het risico dat je was te lang wordt gedroogd en dus krimpt.

Condenswater kan afgevoerd worden met een afvoerslang als je niet regelmatig het reservoir wilt legen.

Deze Samsung DV80M5210QW schaf je dus aan als je een betrouwbaar model wilt die goed voor je kleding zorgt.


5. Haier HD80-B636W – De goedkoopste

Haier HD80-B636W

coolblue.nl
379.00

De goedkoopste en beste wasmachine is van het merk Haier. Dat dit het goedkoopste model is zou je niet verwachten vanwege de vele gebruiksmogelijkheden die erop zitten.

Je hebt de keuzemogelijkheid om uit 16 verschillende programma’s te kiezen. Handdoeken, overhemden, jeans en nog veel meer.

Hoe droog je je was uit de wasdroger wilt hebben bepaal je zelf met de opties kastdroog, strijkdroog of extra droog. De droger stopt automatisch wanneer het wasgoed het juiste droogniveau heeft bereikt.

Wil je ’s nachts wassen of overdag als je niet thuis bent, dan gebruik je de optie startuitstel zodat je het programma tussen 1 en 19 uur vooruit in kunt stellen.

De trommel verwerkt tot 8 kilo was zodat hij geschikt is voor een normaal huishouden. Heb je kinderen rondlopen? Geen probleem, ook deze machine is uitgerust met een kinderslot.

Energiezuinig is de Haier HD80-B636W niet. Deze condensdroger heeft energielabel B wat nog minder is als het normale label wat drogers normaal gesproken hebben.

Toch komt dit model van pas als je niet veel geld wilt uitgeven en toch voldoende gebruiksgemak wilt ervaren.

Voordelen

 • check
  Voor een leuke prijs heb je een wasdroger met veel programma’s en de mogelijkheid om 8 kilo was te drogen.
 • check
  Hij heeft een kinderslot zodat kinderen de knopjes op de machine zonder problemen kunnen indrukken als je ze even uit het oog bent verloren. 

Nadelen

 • Dit model maakt redelijk wat geluid.
 • Hij is niet zuinig.

Eindoordeel

De Haier HD80-B636W valt onder de noemer beste wasmachine vanwege zijn goede prijs en vanwege de vele opties die dit model biedt.

Er zitten heel veel wasprogramma’s op en er kan veel tegelijk in gedroogd worden. Je kleding blijft mooi dankzij de automatische stop die erop zit als de was droog is.

Mocht je de tijd in willen stellen om later te drogen dan kan dat met behulp van de optie startuitstel.

Hij is alleen niet energiezuinig maar dat valt in het niet bij het feit dat deze wasdroger goedkoop in aanschaf is, over een kinderbeveiliging beschikt en veel droogprogramma’s waar je uit kunt kiezen.


Conclusie

Welke wasdroger is het beste?Je hebt kunnen lezen dat een wasdroger niet gewoon een machine is die je kleding droogt. Dat is natuurlijk wel het hoofddoel, maar er komt meer bij kijken.

Waar je ongetwijfeld op gelet hebt, is of de droger voldoet aan de door jou gestelde eisen. Op de eerste plaats zal dat je budget zijn.

De duurste uit de top 5 is de Siemens WT47Y700NL iQ800 iSensoric. Een wasdroger die niet alleen je kleding droogt maar die zichzelf reinigt tijdens het drogen.

Het geld bespaar je op het lage energieverbruik en het hebben van bijna geen onderhoudskosten.

Is dit te duur voor je dan ga je natuurlijk voor het goedkoopste model, de Haier HD80-B636W. Deze kan maar liefst 8 kilo was verwerken op verschillende programma’s en heeft een kinderbeveiliging.

Energiezuinig is hij niet, maar daarvoor betaal je ook niet veel voor de aanschaf. Dit heeft te maken met het feit dat dit model een condensdroger is. Dat maakt hem goedkoper in aanschaf maar duurder in verbruik.

Ook de Bosch WTE84105NL is een condensdroger en is geschikt voor iemand met een klein budget. En dat niet alleen. Hij is ook uiterst geschikt voor iemand die absoluut niet van strijken houdt.

Welke is de beste wasdroger?Met de antikreukfase van 120 minuten zorgt de machine ervoor dat je bijna niets meer hoeft te strijken wat uit de wasdroger komt. Meer tijd voor andere dingen!

Kies je voor het besparen van geld, dan is de Samsung DV80M5210QW de beste keus voor jou.
Naast een energielabel van A+++, heeft hij een OptimalDry vochtigheidssensor.

De vochtigheid wordt hiermee constant gemeten en zodra je was droog genoeg is, stopt hij automatisch met drogen. Qua geluidsniveau is deze wasdroger ook de stilste van allemaal met 64 dB.

Om je kleding langer mooi te houden, overweeg dan om de AEG T8DE84EW aan te schaffen. Door het AbsoluteCare Systeem blijft je kleding langer mooi en dat geldt voor elk type was.

Je stof wordt beschermd door de SensiDry die je kleding droogt op een lage temperatuur.

Allemaal verschillende modellen met vele gebruiksgemakken, stuk voor stuk bedoeld om je was goed te verzorgen.

Dus of je nu in een studentenhuis woont, een groot of klein huishouden hebt, iemand alleen, het maakt allemaal niet uit.

Iedereen verdient het om de beste wasdroger in huis te halen zodat je meer tijd overhoudt voor andere leuke activiteiten.


Scroll Up