stoomreiniger maakt vies bruin tapijt schoon

De beste stoomreiniger – Koopgids

Laatst geüpdatet op:

stoomreiniger maakt vies bruin tapijt schoon


stoomreiniger maakt blauw tapijt schoon met witte kastjes op achtergrondEen regelmatig terugkerende klus waar je niet altijd naar uitkijkt, is het schoonmaken van je huis of omgeving. Voor sommigen is het therapie maar voor sommigen is het een hel.

Eén manier om je huis makkelijk te kunnen onderhouden en schoonhouden is om deze eenvoudig in te richten zodat je vloeren en wanden gemakkelijk te reinigen zijn.

Een tweede manier om onder andere je vloeren zonder al te veel moeite schoon te houden, is het aanschaffen van een stoomreiniger. Heb je dat wel eens overwogen?

Waarom een stoomreiniger aanschaffen?

Als jij je vloeren graag schoonmaakt met water, een lekker ruikend schoonmaakmiddel en een mop dan weet je ongetwijfeld dat er veel bacteriën achterblijven en dat de schoonmaakgeur tijdelijk is.

De mop was je misschien regelmatig in de wasmachine, maar al na één gebruik vermenigvuldigen de bacteriën zich veelvuldig.

Met een stoomreiniger is dat verleden tijd. De stoom die ervoor zorgt dat vlekken en vuil verdwijnen, is zo heet dat bacteriën geen kans maken. De microvezeldoeken doe je na gebruik gewoon in de wasmachine.

blanke hand van vrouw gebruikt stoomreiniger om badkamer kraan schoon te makenDit alles gebeurt zonder toevoeging van chemische schoonmaakmiddelen. De stoom houdt het stof vast zodat stofdeeltjes niet meer rond dwarrelen.

Wat doet een stoomreiniger nog meer?

Vloeren zijn het voornaamste wat een stoomreiniger voor je reinigt. Maar wat dacht je van andere vieze klusjes als het reinigen van je fornuis, je badkamer, een gebruikte barbecue of zelfs textiel.

Een aantal modellen bieden deze mogelijkheden. De bijgeleverde opzetstukken zorgen ervoor dat je bij moeilijk te bereiken plekken kan komen en dat het vet van de wanden makkelijk afkomt zonder veel kracht te hoeven zetten.

Het is vooral hygiënisch en geeft geen geur af, ideaal als je allergisch bent voor veel dingen.

Maar heb je kinderen rondlopen die van alles in hun mond stoppen, dan is het schoonmaken met een stoomreiniger ook nog eens veel veiliger aangezien er alleen water wordt gebruikt.

Je zult zien dat niet elk merk hetzelfde is en de een wat uitgebreider is als de ander. Kijk naar wat jij nodig hebt als je voor de beste stoomreiniger wilt kiezen die geschikt is voor de reinigingswerkzaamheden in jouw huis.


1. Black & Decker 17-in-1 Steam-mop – Luxe model

Black & Decker 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst

coolblue.nl
199.95

Een producent dat topkwaliteit en gebruiksvriendelijkheid samenbrengt is Black & Decker. Dit topmerk heeft wereldwijde bekendheid en levert wat je nodig hebt.

Daarom is deze Black & Decker 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst het overwegen waard om aan te schaffen als je op zoek bent naar een beste stoomreiniger.

Dit is meteen de duurste uit onze koopgids maar het is meteen wel een multifunctionele stoomreiniger.

Als basisfunctie biedt hij de mogelijkheid om harde vloeren en andere oppervlakken grondig te reinigen. Voor wel 17 verschillende schoonmaakklussen maakt hij je het leven een stuk gemakkelijker.

Dankzij de diverse hulpmiddelen kun je moeilijk bereikbare plekken makkelijk schoonmaken. Denk aan een flexibele slang of de losse handstoomreiniger. Maar ook textiel is te reinigen met het meegeleverde opzetstuk.

Na gebruik hoef je niet om het onderhoud van de stoomreiniger te denken aangezien de stoomboiler over een zelfreinigend systeem beschikt om kalkaanslag tegen te gaan. De gebruikte stoomdoeken doe je in de wasmachine.

De Black & Decker 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst komt van pas als je hem graag voor diverse schoonmaakdoeleinden wilt kunnen gebruiken.

Voordelen

 • check
  Je krijgt er een aantal handige accessoires bijgeleverd zoals stoomhandschoenen, opzetstukken en een textielelement.
 • check
  Diverse textielsoorten kunnen gereinigd worden zoals kleding.

Nadelen

 • Er gaat maar 0,5 liter water in het reservoir zodat je veelvuldig bij moet vullen tijdens de schoonmaak.
 • Hij weegt ruim 5 kilo waardoor het niet makkelijk is om hem zo even te verplaatsen.

Eindoordeel

Deze beste stoomreiniger van Black & Decker kun je gebruiken om je vloeren, ramen, badkamer en keuken te reinigen en zelfs divers textiel. Dit alles kan gewoon met water zonder schoonmaakmiddel toe te hoeven voegen.

Hij is ontzettend veelzijdig in gebruik. In het waterreservoir past maar 0,5 liter maar is daarentegen binnen 15 seconden opgewarmd.

Met een actieradius van 6 meter heb je redelijk de ruimte om je te verplaatsen zonder deze in een ander stopcontact te hoeven steken.

Ben je bereid om meer geld neer te leggen voor een apparaat wat veel functies heeft en veel accessoires bijlevert, dan is deze stoomreiniger degene die je zoekt.


2. Black & Decker 7-in-1 1300W Steam-Mop – Met handstoomreiniger

Black & Decker 7-in-1 1300W Steam-Mop met handstoomreiniger

coolblue.nl
107.99

Nog een model van Black & Decker in onze koopgids van beste stoomreiniger hebben we onder de loep genomen.

Deze lijkt heel erg op de eerdergenoemde uit de top 5 maar deze heeft minder functies. Hij is daarentegen wel een stuk goedkoper.

De Black & Decker 7-in-1 gebruik je voor het grondig reinigen van harde vloeren. Heb je wat kleinere klusjes te doen, gebruik dan de uitneembare handstoomreiniger.

Op die manier kun je je spiegels opfrissen, de barbecue na intens gebruik schoonmaken, of andere kleine oppervlakken schoonmaken.

Je kunt zelf aangeven welk soort ondergrond je met de stoomreiniger gaat schoonmaken op het bedieningspaneel. De stoommop gaat na deze instructies aan de slag.

Na gebruik kun je de stoomdoeken in de wasmachine doen zodat ze schoon zijn bij een volgend schoonmaakklusje.

Wil je graag een Black & Decker maar wil je minder gebruiksopties en minder geld neerleggen, dan is dit model geschikt voor jou.

Voordelen

 • check
  De stoomkracht kun je instellen op het bedieningspaneel.
 • check
  Met de afneembare handstoomreiniger doe je kleinere schoonmaakklussen.

Nadelen

 • Het waterreservoir is niet groot, maar 0,5 liter.
 • De aan/uit schakelaar zit niet binnen handbereik.

Eindoordeel

Deze beste stoomreiniger van Black & Decker kun je gebruiken om je vloeren, ramen, badkamer en keuken te reinigen en zelfs divers textiel. Dit alles kan gewoon met water zonder schoonmaakmiddel toe te hoeven voegen.

Er zitten 7 verschillende functies op. In het waterreservoir past maar 0,5 liter maar is daarentegen binnen 15 seconden opgewarmd zodat je op een snelle manier gemaakte vlekken kunt wegpoetsen.

Met een actieradius van 6 meter heb je redelijk de ruimte om je te verplaatsen zonder deze in een ander stopcontact te hoeven steken.

Voor een leuke prijs heb je een kwalitatief goed model die 7-in-1 functies heeft. Met een los te koppelen handstoomreiniger is geen klus te gek voor dit apparaat van Black & Decker.


3. Shark Quick Flip Steam Pocket Mop Professional S6003 – Tussendoor bij te vullen

Shark Quick Flip Steam Pocket Mop Professional S6003

coolblue.nl
119.99

Shark is een producent die graag met zijn gebruikers meedenkt. Om ervoor te zorgen dat schoonmaakklusjes een aangename bezigheid worden, ontwikkelen zij daarvoor gepaste hulp.

Een zo een gepaste en zeer gewaardeerde hulp is de Shark Quick Flip Steam Pocket Mop Professional S6003.

Met dit model gaan ze de concurrentie aan en hebben ze een stoommop ontwikkeld die zelfs het meest hardnekkige vuil weg kan halen van zowel harde vloeren als tapijt.

Tijdens gebruik kun je het waterreservoir bijvullen zodat je niet je klus lang hoeft te onderbreken en de machine zich weer opnieuw hoeft op te warmen.

Dit doe je met een vulbeker en daarnaast krijg je er een schoonmaakdoek en -borstel bij. Schoonmaakmiddel hoeft niet toegevoegd te worden, reinigen gaat met water.

Hij heeft een vermogen van 1200 W wat hem een krachtig vermogen geeft en je zo niet meer hoeft te boenen met een dweil.

Als je op zoek bent naar een krachtig model die hardnekkig vuil weg kan poetsen binnen no time, dan heb je het juiste model gevonden.

Voordelen

 • check
  Om het apparaat bij te vullen hoef je je werk niet te onderbreken. Dit kan gewoon tussendoor.
 • check
  Tapijt of vloerkleden kunnen ook met deze stoomreiniger gereinigd worden.

Nadelen

 • Het waterreservoir heeft maar een inhoud van 0,35 l.
 • Je krijgt er weinig accessoires bijgeleverd.

Eindoordeel

Deze beste stoomreiniger die snel en grondig schoonmaakt, is deze Shark Quick Flip Steam Pocket Mop Professional S6003.

Er zitten 3 standen voor het stomen op. In het waterreservoir past maar 0,35 liter maar is daarentegen snel opgewarmd en je kunt hem zonder te hoeven stoppen bijvullen.

Met een actieradius van 6 meter maar met een snoer van 8 meter heb je redelijk de ruimte om je te verplaatsen zonder deze in een ander stopcontact te hoeven steken.

Ondanks dat hij alleen geschikt is om diverse vloeren te reinigen en niet echt handig is voor kleine klusjes, is dit een ideaal product. Hij is namelijk niet zwaar en daardoor makkelijk te vervoeren en kan tussentijds bijgevuld worden.


4. Shark Slim Steam Pocket Mop – Basis model

Shark Slim Steam Pocket Mop

coolblue.nl
106.00

Ben je weg van het merk Shark en maakt het je leven een stuk prettiger vooral als het op vervelende schoonmaakklusjes aankomt? Dan heb je misschien ook wel interesse voor de Shark Slim Steam Pocket Mop.

Hij is een stukje goedkoper als de eerder beschreven stoomreiniger van hetzelfde merk. Het doel met deze is ook om de vloeren zo goed mogelijk te reinigen.

Door het Intellegent Steam Control wordt het stoom gelijkmatig gecirculeerd. Het vuil wat je van je vloeren wilt hebben wordt losgeweekt doordat het vuil wordt verdund door de stoom.

De hoeshouder is open zodat de stoom zowel aan de onderkant als de bovenkant kan ontsnappen. De warmte die loskomt zorgt ervoor dat je vloer ook zo weer droog is.

Daardoor kun je deze stoommop voor alle soorten vloeren gebruiken. Reinigen doe je alleen met water, geen schoonmaakmiddel hoeft toegevoegd te worden.

Wil je niet veel geld uitgeven en ben je op zoek naar een stoomreiniger die jouw vloeren en ramen met gemak schoonmaakt, dan vind je dit model misschien de beste stoomreiniger geschikt voor jou.

Voordelen

 • check
  Bijvullen van het waterreservoir kan tijdens het schoonmaken.
 • check
  Hij heeft een actieradius van 10 meter.

Nadelen

 • Er zit maar een klein waterreservoir van 0,33 l op.
 • Hij kan strepen achterlaten zodra de vloer is opgedroogd.

Eindoordeel

Voor een basismodel is deze Shark Slim Steam Pocket Mop handig in gebruik. Hij is niet duur in aanschaf en heeft een vermogen van 1500 W, wat hem krachtiger maakt als de eerdergenoemde Shark.

In het waterreservoir past maar 0,33 liter maar binnen 30 seconden is hij opgewarmd en je kunt hem zonder te stoppen bijvullen.

Met een actieradius van 10 meter en een snoer van 7 meter heb je veel ruimte om je te verplaatsen zonder het snoer tussentijds in een ander stopcontact te hoeven steken.

Dit model is geschikt om verschillende vloeren en ramen te reinigen. Hij is niet zwaar in gewicht en daardoor makkelijk te vervoeren. Het meest ideale is dat je hem tijdens de schoonmaak kunt blijven bijvullen.


5. Bestron DWJ5280 – Veelzijdig model

Bestron DWJ5280

coolblue.nl
72.99

Bestron staat bekend om zijn moderne en vaak krachtige elektrische apparaten die je in kunt zetten voor de kleine en grote schoonmaakbeurten.

De Bestron DWJ5280 is de goedkoopste uit de top 5 van onze koopgids met beste stoomreiniger maar dat zegt niets over het gebruiksgemak.

Met dit model maak je niet alleen vloeren schoon maar is hij ook geschikt voor bijvoorbeeld het reinigen van de keuken, de badkamer, spiegels en ramen.

Dit doe je met de verschillende bijgeleverde accessoires die heel handig verscholen zitten onder de kap van de stoomreiniger.

Zo kun je met het juiste opzetstuk schoonmaken wat je wilt. Wil je je fornuis opknappen, gebruik de ronde borstel. Om de tegels van je badkamer te laten blinken, zet dan de spuitmond op de stoomreiniger.

Zonder toevoeging van chemische middelen dood je door de hoge stoomkracht alle bacteriën. Het enige wat je nadien reinigt, zijn de bijgeleverde microvezeldoeken die om je vloerborstel vallen.

Dit model komt goed van pas als je meer dan alleen je vloeren goed wilt reinigen. Met behulp van de vele accessoires ziet je huis er vanbinnen weer blinkend schoon uit.

Voordelen

 • check
  De bijgeleverde accessoires berg je heel eenvoudig op onder de kap van de stoomreiniger.
 • check
  Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,5 l zodat tussentijds bijvullen niet nodig is.

Nadelen

 • De opwarmtijd duurt heel lang, ga uit van ongeveer 12 minuten.
 • Hij heeft een vrij kort snoer vergeleken met de andere modellen.

Eindoordeel

Deze Bestron DWJ5280 is een slede stoomreiniger die van alle markten thuis is. Naast het reinigen van vloeren kan hij met behulp van de bijgeleverde opzetstukken en accessoires zoveel meer.

In het waterreservoir past een ruime hoeveelheid van 1,5 liter alleen duurt het opwarmen vrij lang.

Hij heeft een zeer korte actieradius van 4,5 meter en een snoer van 2,5 meter waardoor je of een verlengsnoer moet gebruiken of het snoer tussentijds in een ander stopcontact steken.

Dit model is geschikt voor verschillende schoonmaakklussen. Hij weegt 5 kg maar doordat het een slede stoomreiniger is kun je hem makkelijk meetrekken. Dit is een goedkoop model met veel mogelijkheden.


Conclusie

rode stoomreiniger maakt ramen schoon in huisEr bestaan verschillende apparaten die het schoonmaken een stuk aangenamer maken. Een zo een hulpmiddel is een stoomreiniger die voornamelijk het schoonmaken van vloeren vergemakkelijkt.

Zonder toevoeging van chemische schoonmaakmiddelen zorgt de krachtige stoomstraal en de hoge temperaturen van de stoom van al de genoemde stoomreinigers ervoor, dat bijna 100% van de bacteriën worden verwijderd.

Twee van de genoemde beste stoomreinigers bieden de mogelijkheid om naast je vloeren ook andere schoonmaakklussen makkelijker te maken.

Dat waren zowel de duurste als de goedkoopste. De Black & Decker 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst is een stoommop waar je aardig wat hulpstukken bij krijgt.

Ook het opwarmen van het apparaat gaat bijzonder snel zodat je niet lang hoeft te wachten. Moet je hem tussentijds bijvullen omdat het waterreservoir klein is, dan is hij ook zo weer opgewarmd om te gebruiken.

Voor wel 17 verschillende schoonmaakklussen staat hij je bij, zelfs textiel kan ermee gereinigd worden. De stoomboiler beschikt over een zelfreinigend systeem om kalkaanslag tegen te gaan.

stoomreiniger met bank op achtergrond maakt bruine houten vloer schoonDe goedkoopste, de Bestron DWJ5280, is de enige slede stoomreiniger genoemd in de koopgids. Naast de vloeren doet hij ook veel andere schoonmaakklussen, dankzij de bijgeleverde hulpstukken.

Hij heeft een ruim waterreservoir wat handig is aangezien de opwarmtijd lang duurt.

Drie andere genoemde beste stoomreinigers zijn stoommoppen die geschikt zijn om voornamelijk vloeren te reinigen.

Met de Black & Decker 7-in-1 kun je allerlei soorten vloeren schoonmaken, zoals kunststof, laminaat, tegels en parket. Met het bedieningspaneel bepaal je de stoomkracht.

Met de afneembare handstoomreiniger kun je kleine oppervlakken schoonmaken zoals een barbecue of spiegels.

Zowel de Shark Quick Flip Steam Pocket Mop Professional S6003 als de Shark Slim Steam Pocket Mop hebben beiden een klein waterreservoir.

Maar doordat je deze tijdens het schoonmaken gewoon kunt bijvullen en geen tijd verspilt met het opnieuw opwarmen van het apparaat, is dat geen probleem.

Deze twee modellen waren ook het lichtst in gewicht zodat ze makkelijk te verplaatsen zijn.

Mocht je graag je schoonmaakwerk plezieriger en makkelijker willen maken, aarzel dan niet om een beste stoomreiniger aan te schaffen zodat je huis er stralend uit komt te zien.


Scroll Up