Wat is de beste stofzuiger?

De beste stofzuiger – Koopgids

Laatst geüpdatet op:

De beste stofzuigers volgens Keuzehelper

Wat is de beste stofzuiger?Sommige huishoudelijke apparaten zijn onmisbaar en heb je nodig om je huishouden fatsoenlijk te kunnen doen.

Eén zo een ‘must have’ apparaat is een stofzuiger. Dit apparaat gebruik je regelmatig en daarom wil je niet de eerste de beste aanschaffen.

Voordat je tot de aankoop van een nieuwe en de beste stofzuiger overgaat, wil je weten welk model en merk voor jou persoonlijk geschikt is.

Aan welke vereisten moet een stofzuiger voldoen?

Je bent natuurlijk op zoek naar een model dat zowel ergonomisch als handig in gebruik is. Niets is vervelender als met een loodzwaar apparaat door je huis te slepen om stof op te zuigen.

Daarom ga je op zoek naar een krachtig exemplaar die niet alleen veel gebruiksgemak biedt, maar ook licht van gewicht is en zijn werk doet waarvoor je hem hebt aangeschaft.

Sommige modellen zijn wat stiller qua geluid dan de ander. Mocht dat een belangrijk gegeven voor je zijn, dan kun je in de kooplijst zien dat daar bij de een of ander verschil in zit.

Heb je een klein oppervlakte om te zuigen, dan maakt het niet zoveel uit hoeveel snoerlengte er aan de stofzuiger zit. Maar dat veranderd als de oppervlakten groter zijn.

Dan is het hebben van een lang snoer een uitkomst zodat je niet constant van stopcontact hoeft te wisselen. Zo wordt de actieradius alleen maar groter en heb je meer plezier in de zuigklus.

Waarom alleen de beste stofzuiger goed genoeg is

Welke stofzuiger is de beste?Een stofzuiger koop je naar aanleiding van jouw woonsituatie. De grote van de woning telt, maar natuurlijk ook het soort van ondergrond waar je hem voor gaat gebruiken.

Heb je een woning met een houten vloer, dan kun je kijken naar een model die daar het juiste opzetstuk bij levert. Wil je je vloer lang goed houden, dan is het belangrijk dat die mogelijkheid erbij zit.

Maar ook tapijt is een ondervloer die de nodige aandacht verdient tijdens het zuigen. En dan heb je ook nog eens verschillende soorten tapijt.

Opzetstukken daarvoor zitten er vaak standaard bij. En voor tapijt heb je een flinke zuigkracht nodig aangezien stof en vuil zich altijd goed hecht in deze soort van ondergrond.

Zelfs aan het hebben van huisdieren is gedacht. Sommige modellen in onze koopgids hebben daar zelfs speciale opzetstukken voor bedacht die ze erbij leveren.

Het kan zelfs zo zijn dat je een stofzuiger nodig hebt die geschikt is om trappen mee op en af te nemen. Dan moet hij natuurlijk niet te zwaar en te groot zijn. Ook daarvoor zijn er modellen op de markt gebracht.

Weet je nu inmiddels waar jouw stofzuiger aan moet voldoen, dan kun je een kijkje nemen in onze koopgids waarin we een aantal modellen voor je op een rij hebben gezet.

Je leest over bepaalde kenmerken, de voordelen en nadelen van elk merk zodat je een goede afweging kunt maken alvorens je tot de aankoop van de voor jou beste stofzuiger overgaat.


In onderstaande tabel kun je snel en gemakkelijk een model sorteren op verschillende eigenschappen.

Op je smartphone/tablet kun je naar rechts en links scrollen, klik op de naam van het product om onze uitgebreide beoordeling te lezen.

De beste stofzuigers van 2019 – Top 4


1. Philips FC9745/09 PowerPro Expert – Zakloos

Philips FC9745/09 PowerPro Expert

coolblue.nl
179.00

Philips kan natuurlijk niet ontbreken in deze koopgids. Bij de producten die zij leveren staat kwaliteit voorop.

Naast producten voor persoonlijke verzorging en andere huishoudelijke apparaten staan ze ook bekend van het produceren van stofzuigers. Een daarvan is de Philips FC9745/09 PowerPro Expert.

Hij is energiezuinig en je kunt hem met behulp van de bijgeleverde opzetborstels bijna overal en voor elke situatie gebruiken.

Dit model is vooral handig als je veel tapijtoppervlakten moet zuigen aangezien hij over een krachtige motor beschikt.

Dankzij de bijgeleverde Turboborstel kun je niet alleen tapijt intensief reinigen maar ook andere zachte ondergronden.

Er zitten een aantal opzetborstels bij die geschikt zijn voor de verschillende ondergronden. Zelfs aan het hebben van huisdieren is gedacht want daar wordt een speciale borstel voor bijgeleverd.

Wil je niet constant van opzetborstel wisselen, dan kun je de TriActive combizuigmond gebruiken. Deze kan zowel voor de harde ondergrond als de zachte ondergrond gebruikt worden.

Wat misschien wel het meest handige is van dit model, is dat het een zakloze stofzuiger is waardoor hij makkelijker schoon te houden is en hem daardoor geschikt maakt voor mensen met allergieën.

De opvangbak kan 2 liter opzuigen voordat je hem hoeft te legen. Stof hecht zich niet zo sterk aan de bak waardoor het vuil er eenvoudig uit gaat.

Wie dacht dat zuigen zo eenvoudig kon zijn en dan met name dankzij dit model van Philips.

Voordelen

 • check
  Dit model wordt geleverd met veel opzetstukken waardoor je verschillende oppervlakken kunt zuigen.
 • check
  Hij beschikt over een opvangbak die makkelijk te legen is na iedere zuigbeurt.

Nadelen

 • Hij maakt aardig wat lawaai tijdens het zuigen.
 • Het snoer had wat langer gemogen.

Eindoordeel

Deze Philips FC9745/09 PowerPro Expert is de goedkoopste beste stofzuiger die je in de koopgids tegenkomt. Hij heeft een gewicht van 5,5 kg en zwenkt makkelijk door je huis.

Bij dit model worden er veel hulpstukken meegeleverd waardoor je bijna iedere ondergrond met gemak kunt zuigen.

Denk aan een TriActive+ combiborstel, een borstel voor parket, tapijt en meubels. Maar ook aan kleine opening is gedacht, er komt ook een kierenzuigmond bij.

De turboborstel is ideaal voor als je huisdieren hebt en veel dierenharen moet opzuigen of als je hoogpolig tapijt hebt liggen.

Dit zou weleens de beste stofzuiger voor jou kunnen zijn aangezien hij van alle markten thuis is.


2. Dyson Cyclone V10 Absolute – Draadloos

Dyson Cyclone V10 Absolute

coolblue.nl
549.00

Dyson is een merk dat kwaliteit, innovatie en exclusiviteit levert. Ze zorgen ervoor dat ze altijd met iets sterks en beters aankomen om de concurrentie voor te blijven.

Deze Dyson Cyclone V10 Absolute is anders als wat de andere modellen in deze koopgids te bieden hebben.

De zware gangbare stofzuiger wordt vervangen voor een model wat staat voor gebruiksgemak, wendbaarheid en ergonomie.

Het gebruiksgemak van deze beste stofzuiger zie je terug in het feit dat hij snoerloos is. Zo kun je meerdere ruimtes met gemak in een keer stofzuigen zonder dat je het vervelende snoer vaak moet verplaatsen.

Na de zuigklus is de accu binnen 4 uur weer opgeladen. Per keer kun je in ongeveer 60 minuten de zuigklus afmaken in de laagste stand. En omdat hij snoerloos is gaat alles een stuk sneller als voorheen.

De motor die in deze V10 zit is uitermate krachtig en heeft een hoge zuigkracht. Geen klus is te gek voor deze stofzuiger. Hij zwenkt met gemak door je huis.

Voor harde vloeren en laagpolig tapijt gebruik je de combiborstel. Heb je een houten vloer, dan is de parketborstel daar uiteraard het meest geschikt voor.

Heb je wat kleine stofzuigklussen te doen, dan kun je de stofzuiger tot een kruimelzuiger omtoveren om je klus te klaren. Hij levert dan niet in op kracht.

Net als de eerdergenoemde stofzuiger van Philips beschikt deze beste stofzuiger van Dyson in plaats van een stofzuigerzak ook over een opvangbak.

Maar liefst 0,75 liter vuil kan erin opgevangen worden en deze is heel makkelijk te legen boven de afvalbak zonder je handen vies te maken.

Voordelen

 • check
  Hij heeft een krachtige motor waarmee je onafgebroken kunt stofzuigen.
 • check
  De stofzuiger is snoerloos en laadt na gebruik op.
 • check
  Geen stofzak meer maar een makkelijk te reinigen opvangbak.

Nadelen

 • Hij maakt een hoop lawaai bij gebruik.
 • De prijs is hoog maar je krijgt er wel kwaliteit en gebruiksgemak voor terug.

Eindoordeel

De stofzuiger heeft verschillende standen. Gebruik je de turbostand, dan gaat de accu wel sneller leeg. In de laagste stand kun je er 60 minuten mee stofzuigen.

Deze stofzuiger valt onder de categorie topklasse vanwege zijn hoge kwaliteit. Dat mag ook wel gezien de prijs die je ervoor betaald.

Dit betekent dat de stofzuiger niet alleen een hoge zuigkwaliteit op harde vloeren en tapijt biedt, maar ook een lange levensduur heeft.

Hij weegt nog geen drie kilo waardoor hij makkelijk te tillen is. Na gebruik hang je hem dan ook met een gerust hart op aan het ophangsysteem.

Wil je een goede kwaliteit stofzuiger en maakt het geld je niet zoveel uit, dan heb je de beste stofzuiger voor jou gevonden.


3. AEG VX7-2-EB-C – Beste volgens consumentenbond

AEG VX7-2-EB-C

coolblue.nl
159.00

Witgoed en huishoudelijk apparatuur, daar is AEG goed in. Ze leveren goede kwaliteit en blijven zo de concurrentie op de voet volgen.

Als een van de beste uit de test van de consumentenbond staat deze AEG VX7-2-EB-C in deze koopgids.

Daar zijn heel wat redenen voor te noemen. Een daarvan is dat de AEX voor elke schoonmaakklus over de juiste opzetborstel beschikt.

Je wilt natuurlijk geen krassen op je parket en dat voorkom je met de parketborstel. Voor elke soort van ondervloer kun je deze stofzuiger gebruiken.

Zelfs als je huisdieren hebt rondlopen kun je met gemak de haren keer op keer opzuigen. De turboborstel doet zijn werk voor je.

Maar wil je niet elke keer van opzetstuk wisselen, dan kun je de combiborstel gebruiken. Zo doe je de harde vloer of het laagpolig tapijt in één zuigbeurt.

In tegenstelling tot de vorige twee genoemde stofzuigers in de koopgids, heeft deze wel een stofzuigerzak die het stof opvangt en zul je deze regelmatig moeten vervangen.

Moet je in meerdere kamers tegelijk zuigen, dan zal het lange snoer van 9 meter van pas komen. Zo zwenk je niet alleen makkelijk door huis maar hoef je ook niet de hele tijd van stopcontact te wisselen.

Ook dit is dus weer een fijn apparaat waarmee je je huis op een fijne manier schoon kunt houden.

Voordelen

 • check
  De stofzuiger is licht in gewicht waardoor hij makkelijk te dragen is.
 • check
  Het snoer is vrij lang (9m) waardoor je niet vaak hoeft te wisselen van stopcontact.

Nadelen

 • Dit model beschikt niet over een opberg vak voor kleine accessoires.
 • De wisselknop voor de borstelstand werkt via een draaiknop waardoor je deze niet met je voet kunt bedienen en nu moet bukken om de borstel uit te klappen of weg te bergen.

Eindoordeel

Doordat deze beste stofzuiger over een goede zuigkwaliteit beschikt, hoef je minder vaak te zuigen. Dat scheelt een hoop tijd.

Het is een prettige stofzuiger om te hebben als je huisdieren hebt. De haren worden heel makkelijk opgezogen en de ondergrond maakt daarbij niet uit.

Dit is dankzij de meegeleverde opzetstukken. Want naast de turboborstel die geschikt is voor gebruik bij huisdieren, krijg je ook een combiborstel en parketborstel geleverd.

Wil je kleinere oppervlakken kunnen zuigen, dan gebruik je een van de accessoires zoals de kierenzuigmond, meubelzuigmond of de zachte afstofborstel. Geen klus is te gek voor deze stofzuiger.

Hij maakt niet veel lawaai tijdens het zuigen. Daarnaast is hij licht in gewicht, wendbaar en ook nog eens zuinig in verbruik. Een stofzuiger die doet wat hij beloofd.


4. Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond – Energiezuinig

Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond

coolblue.nl
199.00

Miele is een fabrikant die bekend staat om het leveren van kwalitatief goed witgoed en huishoudelijk apparatuur.

Een apparaat van Miele kan dan ook niet ontbreken in je huishouden want je weet dat je goede kwaliteit in huis haalt. Hij komt zelfs als een van de beste uit de test van de consumentenbond.

Daarom tref je in deze koopgids de Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond aan. Met dit model is zuigen ineens niet meer zo een vervelende klus.

Het voordeel van deze beste stofzuiger is, is dat hij energiezuinig is. De motor werkt efficiënt doordat er een minder zware motor in zit wat helpt bij het energiezuinig zijn.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij minder werk levert vanwege de minder zware motor. Hij doet wat hij moet doen. En dat doet hij met allerlei handige trucjes die in het apparaat verwerkt zitten.

De accessoires die bij de stofzuiger geleverd worden, die het zuigen makkelijker maken, heb je de hele zuigbeurt binnen handbereik.

Je plaatst ze namelijk direct onder de kap zodat je eenvoudig kunt switchen van hulpstuk. Een combiborstel, een meubel- en kierenzuigmond zijn de accessoires die je meegeleverd krijgt.

Wil je de zuigkracht aanpassen, dan doe je dit met je voet. Dit model is uitgerust met voetbediening op het mondstuk. Hoe handig wordt stofzuigen met deze functie.

Deze stofzuiger van Miele heeft een stofzuigerzak die makkelijk te vervangen is zonder dat de opgezogen stofdeeltjes de zak verlaten tijdens het vervangen.

Er zit een klepje op die de stofzuigerzak automatisch afsluit zodra je hem uit de stofzuiger haalt. Zo heb je geen extra werk achteraf.

He snoer wat eraan gemonteerd is, is maar liefst 8,5 meter. Zo kun je vrijwel elke kamer ineens stofzuigen zonder het snoer te hoeven verplaatsen want hij heeft een actieradius van 12 meter.

Ben je klaar met zuigen, dan rol je het snoer snel weer op door een keer op de knop te drukken. Het verdwijnt automatisch weer terug in de stofzuiger.

Voordelen

 • check
  Tijdens het zuigen heb je al de accessoires bij de hand doordat ze zich onder de kap van de stofzuiger bevinden.
 • check
  Met behulp van de zakbeveiliging kun je nooit zonder stofzuigerzak zuigen.

Nadelen

 • Hij is met zijn 7 kilo aardig aan het gewicht.
 • Een aantal handige hulpstukken moet je er apart bijkopen.

Eindoordeel

Je kunt ervan op aan dat Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond goed aangeschreven staat aangezien hij als best getest is door de consumentenbond.

Nog een prettige bijkomstigheid wat op de lange termijn prettig is voor de portemonnee, is dat hij energiezuinig is.

Deze stevig gebouwde stofzuiger is geschikt voor diverse ondergronden, alleen krijg je de parket- en turboborstel er niet bijgeleverd.

Maar je kunt het voetstuk makkelijk omzetten als je een andere ondergrond gaat zuigen. Daarvoor hoef je niet meer te bukken want met je voet zet je deze makkelijk om.

Ondanks dat hij aan het gewicht is, zwenkt hij wel makkelijk door je huis. En daarbij helpt het lange snoer ook. Zo kun je makkelijker zuigen zonder het snoer te hoeven verplaatsen.

De telescoopbuis is handig korter en langer te maken zodat je hem zowel aan kunt passen aan je lengte, als makkelijk op kunt bergen door hem helemaal in te klikken.

Overweeg je om een goede stofzuiger te kopen, dan is deze misschien een optie voor je.


Wat is nu een goede stofzuiger om aan te schaffen?

Welke stofzuiger is het beste?Al de bovengenoemde informatie kan wat overweldigend overkomen als je nog niet precies weet wat voor jou geschikt is.

En toch zit er een model bij die het beste bij jou en je woonsituatie past.

Een goede stofzuiger moet voldoen aan een aantal vereisten. Hij moet namelijk doen waar hij voor gebruikt wordt: vuil opzuigen.

Daarnaast is het prettig als het snoer lang genoeg is voor de omgeving waar je hem voor gaat gebruiken. Bepaal dus hoelang het snoer minimaal moet zijn als je niet te vaak van stopcontact wilt wisselen.

Natuurlijk maakt het zuigen van de verschillende ondergronden ook uit. Voor elke soort van ondergrond is er een geschikt opzetstuk te krijgen en bij sommige merken krijg je deze erbij geleverd.

Welk model is geschikt voor jou?

Welke zakloze stofzuiger is de beste?Het budget is natuurlijk het eerste waar je op let. Drie van de vier genoemde beste stofzuigers zijn ongeveer van dezelfde prijs.

De Dyson Cyclone V10 Absolute is de duurste in de lijst maar dat heeft natuurlijk een reden. Hij heeft geen vervelend snoer, waardoor hij makkelijk op elke plek kan komen.

En net als de Philips FC9745/09 PowerPro Expert heeft hij een opvangbak in plaats van een stofzuigerzak. Dat scheelt weer in de kosten en is makkelijker schoon te houden.

Wil je iets minder uitgeven dan kan dat en zul je de keus op andere gronden moeten baseren waar je dan voor kiest.

De AEG VX7-2-EB-C heeft het langste snoer van allemaal dus als dat belangrijk voor je is, hoef je niet verder te zoeken naar de beste stofzuiger.

Houd je niet zo van het geluid van de stofzuiger tijdens de klus, dan kan de Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond uitkomst bieden.

Dankzij de goede prijs en het lage geluid een goed apparaat om te hebben.

Je huis schoonhouden was nog nooit zo makkelijk en leuk tegelijk! Met deze informatie kun je vast en zeker over gaan tot de aanschaf van de voor jou beste stofzuiger.


Scroll Up