Wat is het beste koffiezetapparaat?

Het beste koffiezetapparaat – Koopgids

Laatst geüpdatet op:

De beste koffiezetapparaten volgens Keuzehelper

Wat is het beste koffiezetapparaat?Nederland is echt een koffieland. Niemand gaat de deur uit zonder een bakje koffie. Zelfs het op visite gaan gebeurt niet zonder het voorzetten van een kop koffie met een koekje erbij.

Er komen meer en meer koffieketens op de markt waar je snel even een kop koffie ophaalt en je vervolgens je weg weer vervolgd. Maar dat kost vaak net zoveel tijd als thuis je eigen koffie maken.

Om tijd te besparen en het je makkelijker te maken zijn er leuke gebruiksartikelen voor je op de markt gebracht waarmee je je eigen kop koffie kunt zetten op een snelle en eenvoudige manier.

Waarom zou je een geavanceerd koffiezetapparaat kopen?

Tegenwoordig is een gewone kop filterkoffie niet meer genoeg. Men wil meer. Maar tegelijkertijd wil niemand te veel betalen voor een kop koffie, laat staan er elke keer de deur voor uit te moeten lopen.

Daarom koop je een koffiezetapparaat die meer doet dan alleen een eenvoudige kop koffie voorzetten.

Met de meeste modellen uit onze koopgids met beste koffiezetapparaten kun je naast gewone koffie ook espresso, lungo, cappuccino of een late macciato maken.

In sommige apparaten kun je bij voorhand de koffie er al in plaatsen en het waterreservoir vullen zodat je er een aantal koppen koffie uit kunt halen voordat je hem bij hoeft te vullen.

Sommige modellen werken met capsules. Deze komen in verschillende smaken en sterktes.

Om tijd uit te sparen en snel een lekker bakje koffie te maken zoals jij hem hebben wilt, schaf je een koffiezetapparaat aan.

Bekijk de reviews van de diverse apparaten zodat je het juiste model aanschaft mocht je overwegen om er een te kopen.


In onderstaande tabel kun je snel en gemakkelijk een model sorteren op verschillende eigenschappen.

Op je smartphone/tablet kun je naar rechts en links scrollen, klik op de naam van het product om onze uitgebreide beoordeling te lezen.

De beste koffiezetapparaten van 2019 – Top 5


1. Philips 3000 HD8821/01 – Beste koop volgens de Consumentenbond

Philips 3000 HD8821/01

coolblue.nl
249.00

Er bestaat geen koffiezetapparaat op de markt zonder de welkbekende naam Philips. Ze produceren al jaren diverse modellen.

Dit keer is het zelfs een model dat is uitgeroepen tot Beste Koop volgens de Consumentenbond: de Philips 3000 HD8821/01.

Met dit koffiezetapparaat bepaal je zelf wat voor soort koffie je drinkt. Houd je van espresso, dan pas je zelf de sterkte aan. Het apparaat vul je bij met koffiebonen.

Drink je liever gewoon een bak koffie, dan is dat ook mogelijk. Zelfs een cappuccino maken is mogelijk dankzij het stoompijpje dat zich op het apparaat bevindt. Melk wordt daarmee vanuit een kannetje opgeschuimd.

Heb je een bepaalde manier hoe jij je koffie het lekkerst drinkt en vind je het lastig om elke keer de perfecte smaak voor elkaar te krijgen?

Je hebt bij dit beste koffiezetapparaat de mogelijkheid om je perfecte koffierecepten op te slaan onder je eigen profiel. Zo heb je altijd het gewenste resultaat.

Mocht je visite ontvangen, twee koppen koffie kunnen tegelijk gezet worden.

Dit model van Philips is redelijk aan de prijs maar daarvoor heb je wel verschillende soorten koffie waar je van kunt genieten en bespaar je geld door niet meer naar een koffiehuis te hoeven gaan.

Voordelen

 • check
  Met de heetwaterfunctie verwarm je je kopje voor zodat je koffie minder snel afkoelt.
 • check
  Het apparaat beschikt over keramische maalschijven waardoor er minder snel sprake is van slijtage en wordt er ook geen geur en smaak afgegeven.

Nadelen

 • Het maken van een cappuccino vergt wat tijd aangezien je zelf de melk moet opschuimen met behulp van het stoompijpje.
 • De temperatuur van de koffie valt tegen.

Eindoordeel

De Philips 3000 HD8821/01 heeft verschillende functies. Je kunt er allerlei soorten koffie van maken en vervolgens het recept opslaan.

Water en bonen plaats je op voorhand zodat je niet bij elke koffiebeurt de machine moet vullen zoals je gewend bent te doen bij een normaal filterapparaat.

Hij ziet er strak uit en neemt niet veel plek in de keuken in. Daarbij komt dat hij makkelijk is te bedienen en dat is wat je graag wilt, een lekker kopje koffie zonder al te veel moeite.

Misschien is hij wat duur in de aanschaf maar dat valt in het niet bij de stempel die de Consumentenbond hem heeft gegeven als zijnde Beste Koop.


2. Magimix Nespresso Inissia M105 – Voor koffie, espresso en lungo

Magimix Nespresso Inissia M105 Zwart

coolblue.nl
74.00

Het hebben van een koffiezetapparaat van het merk Nespresso was een aantal jaar geleden ontzettend populair. Wat toen nog tegenviel was het prijskaartje die eraan hing.

Maar nu, vele jaren later heeft Nespresso er vele concurrenten bij gekregen en dat heeft ervoor gezorgd dat de prijs ook aantrekkelijker is geworden.

Wil je snel een kop koffie dan kan dat met de Magimix Nespresso Inissia M105.

Je stelt het kopje koffie zelf samen door de waterhoeveelheid in te stellen en zo bepaal je de sterkte van je kop koffie, espresso of lungo.

Door zijn kleine formaat kun je hem overal in je keuken kwijt, ideaal als je maar een klein keukentje hebt.

Het kan zijn dat je door alle haast het apparaat vergeet uit te zetten. Geen probleem, na 9 minuten wordt de machine automatisch uitgeschakeld.

De machine zet zijn koffie aan de hand van bijpassende capsules die je onder andere in speciaalzaken of via het internet kunt bestellen.

Water gaat in een reservoir die je na een paar koffiebeurten bij moet vullen.

Dit koffiezetapparaat zet alleen koffie of espresso, voor een cappuccino zul je er apart een melkopschuimer bij moeten kopen.

Maar de machine werkt snel, de koffie is lekker, de espresso precies zoals jij hem hebben wilt en niet duur in de aanschaf.

Voordelen

 • check
  Een kop koffie kun je aanpassen naar jouw smaak door de waterhoeveelheid in te stellen.
 • check
  De machine bestaat uit compartimenten waardoor hij makkelijk schoon te maken is.

Nadelen

 • Hij maakt redelijk wat lawaai.
 • Er zit geen indicator op die je vertelt wanneer je de machine moet ontkalken.

Eindoordeel

De Magimix Nespresso Inissia M105 is niet duur in de aanschaf. Met dit compacte model kun je heerlijke kopjes koffie of espresso maken. De sterkte pas je zelf aan.

Hij wordt gevuld met capsules die geschikt zijn voor dit apparaat en die kun je in verschillende smaken krijgen. Zelfs voor degene die geen cafeïne willen drinken, zijn er decafé capsules te krijgen.

Zowel kleine als grotere koffiekopjes kunnen onder de machine gezet worden door eenvoudig de klep waar het kopje op rust, open te klappen.

Ben je op zoek naar een compact model die niet te veel geld kost maar wel lekkere koffie geeft en in verschillende smaken, dan is deze Nespresso het beste koffiezetapparaat voor jou.


3. De'Longhi Magnifica ECAM 20.110.B – Extra bakje voor decafé

De'Longhi Magnifica ECAM 20.110.B Zwart

coolblue.nl
299.00

Heb je wat geld te besteden om een nieuw koffiezetapparaat aan te schaffen die verschillende mogelijkheden heeft, bekijk dan de review van deze De’Longhi Magnifica ECAM 20.110.B.

Dit model is de duurste uit onze koopgids met beste koffiezetapparaten. Hij heeft een mooi design en is gebruiksvriendelijk.

Verschillende soorten koffie kun je zetten, van heel mild tot heel sterk. Met een druk op de knop heb je een vers bakje koffie, espresso of lungo.

Er zit een knop op gemonteerd waarmee je de sterkte van de koffie bepaald. Zo kan iedereen zijn eigen favoriete kop koffie voorgezet krijgen.

Mocht je graag een cappuccino of een latte macchiato lusten, dan schuim je de melk op met het stoompijpje dat op het apparaat gemonteerd zit.

Het apparaat is groot genoeg om de kopjes die je voor de machine gebruikt er bovenop te zetten. Zo staat het ook nog gezellig in je keuken en hoef je nooit naar kopjes te zoeken.

De’Longhi Magnifica ECAM 20.110.B is een volautomatische koffiemachine die gevuld wordt met koffiebonen. Hij beschikt over een extra vakje voor gemalen koffie zodat je daar als het nodig mocht zijn decafé in kan doen.

Wil je een wat groter model waardoor je iets meer koppen koffie gedurende de dag kunt zetten en voor twee personen tegelijk, dan kies je voor dit model ondanks dat hij duurder is als de andere modellen.

Voordelen

 • check
  Hij beschikt over een apart bakje waar je gemalen koffie in kunt doen.
 • check
  De sterkte van de koffie kan aangepast worden naar hoe jij je koffie het liefst drinkt.

Nadelen

 • Het apparaat heeft geen display waar je dingen van af kunt lezen. Keuzes voor de juiste kop koffie doe je aan de hand van een draaiknop.
 • Het waterreservoir is wat aan de kleine kant.

Eindoordeel

Lekkere koffie, espresso, lungo of een cappuccino zet je met De’Longhi Magnifica ECAM 20.110.B. Hij is makkelijk te bedienen en makkelijk in onderhoud.

Haal regelmatig de losse onderdelen eraf en spoel deze om. Zo houd je het apparaat in goede conditie en heb je er lang plezier van.

Je kunt ervoor kiezen om een waterfilter in het waterreservoir te plaatsen om kalk tegen te gaan. Maar wil je geld besparen dan moet je hem regelmatig zelf ontkalken en heb je geen waterfilter nodig.

Dit is het duurste product uit onze koopgids maar heeft veel gebruiksgemakken. Je krijgt het juiste kopje koffie voorgeschoteld, kan meer koppen koffie verwerken voordat je hem moet bijvullen en is makkelijk in gebruik.


4. Philips Intense HD7697/90 – Filterkoffieapparaat met thermoskan

Philips Intense HD7697/90 Zilver

coolblue.nl
79.99

Ben je iemand die niet zo van andere koffie houdt en graag vasthoudt aan een lekker kopje vers gezette koffie, gezet met een filterapparaat, dan hebben we ook aan jou gedacht.

De Philips Intense HD7697/90 is een filterapparaat die geleverd wordt met een thermoskan zodat de gezette koffie langer warm blijft.

Zo kun je de koffie makkelijk overal mee naartoe nemen. Spoel de kan van tevoren af met heet water zodat de koffie langer heet blijft.

Dit filterapparaat is niet zomaar een simpel apparaat want je kunt de voor jouw specifieke smaak instellen. Daarvoor pas je zelf de waterstroom aan door weinig, gemiddeld of veel water te gebruiken.

Wil je een intens en sterk bakje koffie, dan gebruik je weinig water. Speel een beetje met de hoeveelheid koffie en de hoeveelheid water en je krijgt elke keer het bakje koffie hoe jij het het liefst drinkt.

Je kunt kiezen voor een goedkoper filterapparaat maar dan heb je niet zoveel gebruiksgemakken als met de keus voor de Philips Intense HD7697/90 als beste koffiezetapparaat.

De koffiekan hoef je namelijk niet na het inschenken van de koffie terug te zetten, die houd je gewoon bij je waar je ook maar bent.

Voordelen

 • check
  Doordat de koffiekan tegelijkertijd een thermoskan is, blijft de koffie langer warm en kun je deze overal mee naartoe nemen.
 • check
  Hij beschikt over een afneembaar waterreservoir die je makkelijk bij de kraan kunt vullen.

Nadelen

 • Je kunt er alleen maar filterkoffie mee maken.
 • Als je het apparaat aanzet, kun je hem niet snel even uitzetten mocht je een onderdeel vergeten zijn toe te voegen.

Eindoordeel

Lekkere filterkoffie zet je met het filterapparaat van Philips. Hij heeft diverse voordelen zodat je er veel gebruiksgemak van ervaart.

Het waterreservoir is afneembaar, de koffiekan is tegelijkertijd een thermoskan zodat de koffie lang warm blijft en niet aanbrandt, je kunt zelf de sterkte van de koffie bepalen.

Met dit apparaat zet je 15 koppen koffie zodat je voorlopig even vooruit kunt en niet snel een nieuwe lading hoeft te zetten. Dat gaat ook alleen maar als je koffiekan leeg is.

Dit koffiezetapparaat is erg handig als je niet te veel geklungel en geknoei wilt bij bijvoorbeeld het vullen van het waterreservoir. Koffie blijft lang warm.


5. Krups Dolce Gusto Piccolo KP100B – Voor warme of koude dranken

Krups Dolce Gusto Piccolo KP100B

coolblue.nl
45.99

Je bent uitgekeken op een filterapparaat of je hebt niet altijd tijd om koffie te zetten voordat je de deur uitloopt. Daarom ga je op zoek naar een koffiezetapparaat die deze problemen voor je oplost.

Nu kun je kiezen uit een overvloed aan koffiezetapparaten die allemaal verschillende functies hebben maar ook redelijk duur in de aanschaf zijn.

Jij wilt gewoon een goedkoop model die niet alleen snel je koffiezet, maar ook lekker van smaak is.

Vanwege bovenstaande redenen kom je uit bij Krups Dolce Gusto Piccolo KP100B. Het goedkoopste model uit onze koopgids.

Dat hij goedkoop is zegt niets over de verschillende opties aan koffie die hij je biedt. Met behulp van capsules drink jij de koffie die je het liefst drinkt.

Denk aan een gewone kop koffie, een espresso maar ook een cappuccino of latte macchiato is mogelijk. Dit maak je met de speciale melkpoedercups.

In de winter kun je zelfs genieten van een kop warme chocolademelk. In de zomer maak je een ijskoffie. Dat kan door over te schakelen van warm naar koud water.

Het apparaat schakelt het apparaat na 5 minuten automatisch uit. Zo bespaar je geld op de energiekosten.

Dit model komt van pas als je graag verschillende soorten koffiedrinkt maar daar niet te veel geld voor wilt neerleggen.

Voordelen

 • check
  De sterkte van de koffie bepaal je aan de hand van de instellingen van de waterhoeveelheid.
 • check
  Zowel warme als koude dranken kunnen uit dit koffiezetapparaat getoverd worden.

Nadelen

 • Het beschikt over een relatief klein waterreservoir.
 • Mocht je kopje te klein zijn voor de hoeveelheid koffie die eruit komt, moet je handmatig de machine stoppen zodat hij niet overloopt.

Eindoordeel

Heb je niet veel geld te besteden voor het aanschaffen van een koffiezetapparaat die verschillende soorten koffie voorzet, dan kun je het overwegen om de Krups Dolce Gusto Piccolo KP100B aan te schaffen.

Hij is niet duur in aanschaf, in plaats van gemalen koffie koop je capsules die in het apparaat geplaatst worden om zo verschillende smaken te koffie te drinken.

Een compact model die mooi in je keuken staat, geschikt voor een klein huishouden. Ook voor op reis is hij handig om mee te nemen. Neem dan wel voldoende capsules mee.

Dat hij wat lawaaiig is, maar een kop koffiezet, een klein waterreservoir heeft, valt in het niet bij de aanschafkosten en de lekkere koffie die hij je voorzet. Zowel warm als koud!


Conclusie

Wat is de beste koffiezetapparaat?Er zijn een aantal modellen voorbijgekomen die verschillende gebruiksgemakken bieden. Uiteindelijk doen ze allemaal hetzelfde: een lekker bakje koffie voorzetten.

Bij de keus van het juiste apparaat voor jou, kijk je naar een paar dingen. Je budget, wat voor soorten koffie wil je drinken en of je liever capsules of koffiebonen gebruikt.

Apparaten met snelfiltermaling of koffiebonen

Van de drie modellen die je bijvult met koffiebonen was de Philips 3000 HD8821/01 de beste koop volgens de Consumentenbond.

Je kunt bij dit apparaat jouw perfecte koffierecept opslaan onder je eigen profiel. Zo heb je altijd het gewenste resultaat. Krijg je visite, dan kun je makkelijk twee koppen koffie tegelijk zetten.

De ‘Longhi Magnifica ECAM 20.110.B is de duurste uit de lijst maar kan meer koffie uit het apparaat halen voordat je hem bijvult. Daarnaast heeft hij een apart vakje waar je snelfiltermaling in kunt doen om bijvoorbeeld decafé te kunnen maken.

Bij beide modellen kun je zowel espresso of gewone koffie maken en diverse instelling naar jouw gewenste profiel maken. Ook de mogelijkheid tot het maken van een cappuccino is er en dit gaat via een stoompijpje die de melk voor je opschuimt.

Met de Philips Intense HD7697/90 zet je vertrouwde filterkoffie met snelfiltermaling. De sterkte van een te zetten pot pas je aan door de hoeveelheid waterstroom.

De kan is uitneembaar en is tegelijkertijd een thermoskan die je koffie geruime tijd warm houdt.

Apparaten met capsules

Wat is het beste filter koffiezetapparaat?Koffiezetten met behulp van capsules doe je met de modellen Magimix Nespresso Inissia M105 en de Krups Dolce Gusto Piccolo KP100B.

Dit heeft als voordeel dat je altijd van koffiesmaak kunt wisselen en niet alleen meer espresso of een gewone koffiesmaak hebt.

De Magimix Nespresso Inissia M105 stelt het kopje koffie zelf samen door de waterhoeveelheid in te stellen en zo bepaal je de sterkte van je kop koffie, espresso of lungo. Hij is klein van formaat.

Het goedkoopste model van beste koffiezetapparaten was de Krups Dolce Gusto Piccolo KP100B. Verschillende smaken capsules kunnen gebruikt worden.

Hij maakt zelfs ijskoffie voor je als je daar op warme dagen behoefte aan hebt. Schakel heel makkelijk over van warm naar koud water.

Bij beide modellen kun je een cappuccino maken maar daarvoor moet je bij de Nespresso Inissia een melkopschuimer kopen en bij de Krups Dolce Gusto gebruik je speciale melkpoederpads.

Al de apparaten maken de lekkerste koffie voor je waar je je dag goed mee kunt beginnen en op de manier hoe jij hem het liefst drinkt. Tijd om het beste koffiezetapparaat te gaan halen!


Scroll Up