Wat is de beste keukenmachine?

De beste keukenmachine – Koopgids

Laatst geüpdatet op:

De beste keukenmachines volgens Keuzehelper

Wat is de beste keukenmachine?We houden als mensen nu eenmaal van makkelijk en snel, zelfs als het op het bereiden van voedsel aankomt. Maar om elke keer een snelle en ongezonde hap voor te zetten, daar raak je wel op uitgekeken.

Door de tijdsdruk heb je gewoon niet altijd tijd om uitgebreid te koken of om meerdere ingrediënten erin te verwerken. Alles komt uit zakjes of blikjes zodat je geen tijd meer verspilt.

Lekker is anders. Voor dit soort problemen zijn er oplossingen bedacht en wel de volgende: schaf een keukenmachine aan!

Waarom een keukenmachine aanschaffen?

Om jou een hoop werk uit handen te nemen en zo tijd te besparen, is het hebben van een keukenmachine, ook wel keukenmixer of food processor genoemd, een uitkomst.

Hiermee kun je kloppen, kneden, mixen, hakken, en nog veel meer. Het maken van pizza, een brood of verschillende taarten zijn in een mum van tijd gedaan.

Het neemt uiteindelijk minder ruimte in je keuken in omdat de keukenmachine vele andere elektronische apparaten vervangt.

En dan hoef je niet bang te zijn voor meer afwas, want de meeste onderdelen kunnen heel makkelijk zo in de vaatwasmachine.

Dat geeft jou meer tijd om ervoor te zorgen dat er iets lekkers op tafel gezet kan worden en dat met behulp van de keukenmachine.

Wil je een van de beste keukenmachines, waar let je dan op?

Wat is de beste food processor?Het hangt ervan af wat jij graag wilt dat de keukenmachine je uit handen neemt. Is dat het mixen van deeg voor een taart of een brood?

Heb je liever dat hij je groenten en fruit fijnhakt en verse specerijen fijn maalt. Of ben je een fan van het maken van shakes en smoothies.

Al deze opties zijn mogelijk. Wil je dit allemaal door een en dezelfde machine laten doen, dan kies je voor een complete set die al deze accessoires meelevert.

Is het hebben van een van de mogelijkheden al voldoende voor jou, ga dan op zoek naar het model die biedt wat jij graag wilt dat hij doet. Dat scheelt op de eerste plaats kosten.

Zelfs voor de intensieve gebruiker zijn er modellen te vinden. Let op het vermogen van het apparaat zodat je genoeg vermogen hebt om er veel mee te kunnen doen.

Heeft dit alles je nieuwsgierig gemaakt, lees de reviews van de volgende beste keukenmachines die wij in onze koopgids voor je op een rij hebben gezet.


In onderstaande tabel kun je snel en gemakkelijk een model sorteren op verschillende eigenschappen.

Op je smartphone/tablet kun je naar rechts en links scrollen, klik op de naam van het product om onze uitgebreide beoordeling te lezen.

De beste keukenmachines van 2019 – Top 5


1. Bosch MUM57B22 – Veel accessoires

Bosch MUM57B22

coolblue.nl
299.00

Het merk Bosch is ongelooflijk veelzijdig als het gaat om het ontwerpen van keukenmachines en andere witgoedapparaten.

Verschillende keukenmachines hebben zij op de markt gebracht en een van de beste keukenmachines die in onze koopgids voorkomt is de Bosch MUM57B22.

Dit model heeft 7 standen waar je mee kunt mixen, hakken, kneden, raspen, snijden en kloppen.

Voor pizzadeeg en bijvoorbeeld cakebeslag draait hij zijn hand niet om. Maar ook toppings van fruit en groenten worden verwerkt met behulp van de continurasp en de rasp- en snijbladen.

Wil je verse kruiden en specerijen verwerken in je gerecht, met het hakmolenopzetstuk met verwisselbare messen worden de kruiden en specerijen bewerkt.

Mocht je nog wat overhouden van de ingrediënten die je met je keukenmachine gemalen hebt, dan zet je heel eenvoudig de deksel van de hakmolen op de kom.

Je krijgt er ook ongelooflijk veel accessoires bij. Een garde, klopper met siliconencoating, deeghaak en vele andere handige hulpmiddelen. Aan de hand van het bijgeleverde receptenboekje kun je meteen aan de slag.

Dit product komt van pas als je meerdere dingen wilt kunnen doen met het keukenapparaat. Wil je een complete set, dan is dit misschien wel de beste keukenmachine die je zoekt.

Voordelen

 • check
  Hulpstukken zijn makkelijk te verwijderen en in zijn geheel eenvoudig te reinigen.
 • check
  ​Door de zuignapvoetjes blijft hij makkelijk op vlakke ondergronden staan.

Nadelen

 • Er zit geen blenderopzetstuk bij waardoor je er geen shakes mee kunt maken.
 • Het vermogen is wat aan de lage kant.

Eindoordeel

Met een inhoud van bijna 4 liter, een vermogen van 900 W en het mooie design heb je een leuke aanwinst voor in je keuken.

Vooral als het wat moeilijker voor je wordt om zelf dingen te snijden of te mengen, dan is dit een handig hulpmiddel om te hebben. Hij makkelijk te bedienen en te onderhouden.

Het apparaat maakt niet veel geluid als je ermee werkt. In de keuken neemt hij niet veel plek in. Je zult misschien wel ergens een plekje moeten vrijmaken om alle accessoires kwijt te kunnen. Maar dat is een luxeprobleem!

Ondanks dat je er geen smoothies of shakes mee kunt maken heb je de wereld aan andere mogelijkheden om met deze keukenmachine te doen zodat je heerlijke gerecht kunt creëren.


2. Kenwood Chef Titanium KVC7320S – Voor intensief gebruik

Kenwood Chef Titanium KVC7320S

coolblue.nl
535.00

We zijn nu aangekomen bij de duurste keukenmachine uit onze top 5. Maar dat is voor de professionele keukenprinsen en -prinsessen geen probleem.

Deze Kenwood Chef Titanium KVC7320S heeft 7 standen die tijdens het kneden zijn kracht en snelheid behouden. Dit heeft als voordeel dat je zonder moeite zwaar deeg kunt bereiden.

Voor verschillende bereidingen gebruik je de diverse accessoires die meegeleverd worden. Kneden, kloppen en mixen maar ook blenden is geen probleem.

Dit laatste gebeurt met behulp van een bijgeleverde blenderkan. Smoothies en shakes als ontbijt of tussendoortje is mogelijk met een en hetzelfde apparaat.

Een extra handige features die erop zit, is een lamp boven de mengkom waardoor je de dikte van het te maken beslag beter kunt zien en in de gaten houden.

Je krijgt er een aantal accessoires bijgeleverd waardoor je verschillende soorten beslag kunt mixen. Het is ook mogelijk om de set met diverse andere handige hulpmiddelen uit te breiden.

Voor iemand die opzoek is naar een keukenmachine met veel vermogen, verschillende opzetstukken en de mogelijkheid om het beslag goed in de gaten te kunnen houden, dan komt dit model goed van pas.

Voordelen

 • check
  Een extra handig hulpmiddel is het lampje boven de mengkom.
 • check
  ​Je krijgt 10 jaar garantie op de motor.

Nadelen

 • De mengkom is van RVS maar de blenderkan van glas waardoor je daar voorzichtiger mee moet omspringen.
 • Hij is duur in de aanschaf en ook het bijkopen van accessoires is prijzig.

Eindoordeel

Met een vermogen van 1500 W en een inhoudt van 4,6 liter kneed je zonder al te veel moeite zwaar deeg. Denk aan pizzadeeg of volkorenbrood.

Zelfs als je meerdere porties achter elkaar moet maken is dat geen probleem want de motor is sterk genoeg. Hij raakt niet zo gauw oververhit.

Deze Kenwood Chef Titanium KVC7320S is makkelijk in gebruik en voor iemand die er veel gebruik van maakt een aanwinst in de keuken. Hij heeft veel pluspunten en ook de mogelijkheid tot vele uitbreidingen.

Dankzij onder andere het grote vermogen, een ruime inhoudt en een stevig design is hij, ook vanwege de prijs, de beste keukenmachine geschikt voor de intensieve gebruiker.


3. Domo DO9070KR – Voor diverse soorten beslag

Domo DO9070KR

coolblue.nl
167.99

Misschien komt het merk Domo je niet zo bekend voor als het gaat om keukenapparaten. Het is een Belgisch merk dat in staat is om kwalitatief goede producten te leveren tegen een goede prijs.

Daarom vind je de Domo DO9070KR terug in onze koopgids van beste keukenmachine. Een machine die er niet alleen leuk uitziet, makkelijk te bedienen is maar ook nog eens doet waarvoor je hem aanschaft.

Hij heeft maar liefst 8 standen die hem in staat stellen om te kloppen, kneden en mixen. Pizzadeeg, taartmixen en brooddeeg zijn maar een paar lekkere dingen die je ermee kunt maken.

Zwaar deeg kun je kloppen met de deeghaak, maar ook lichte ingrediënten kun je eenvoudig mixen. Deze mix je met de klopper en garde die er apart bijgeleverd worden.

Deze mogelijkheid is vooral handig als je bijvoorbeeld ingrediënten luchtig moet houden of licht moet mixen. Gespetter is daarbij verleden tijd dankzij de antispatdeksel die erbij komt.

De machine is makkelijk te reinigen aangezien je veel ervan in de vaatwasser kunt zetten zodat je niet veel tijd verspilt door alles met de hand te moeten reinigen.

Als je op zoek bent naar een makkelijk te hanteren model die allerlei soorten beslag voor je mengt, die makkelijk te onderhouden is en tegelijkertijd niet duur is in aanschaf, is deze beste keukenmachine misschien wel het overwegen waard.

Voordelen

 • check
  Hij kan zwaar kneedwerk aan vanwege zijn hoge vermogen en kun je meerdere batches achterelkaar maken.
 • check
  ​De antispatdeksel heeft een gleuf waardoor je ingrediënten makkelijk kunt toevoegen tijdens het mixen.

Nadelen

 • De mixer is alleen geschikt voor het mixen van diverse soorten ingrediënten. Niet om te hakken of te snijden.
 • Extra opzetstukken worden niet meegeleverd.

Eindoordeel

Voor een leuke prijs heb je een mooie, goed uitziende keukenmixer in je keuken staan die met zijn 1000 W en inhoudt van 4,5 liter heel wat mixen achter elkaar kan wegwerken.

Ideaal als je graag taarten bakt of pizza’s maakt. Zwaar deeg kan namelijk ook heel makkelijk met deze mixer verwerkt worden.

De mixer is redelijk stil en dankzij de antislipvoetjes blijft hij op de plek staan en past hij goed in de keuken.

Ondanks dat dit model niet zo goed kleine hoeveelheden kan verwerken vanwege de grote kom, is hij in vergelijking met de prijs en zijn zware motor uiterst geschikt voor de fanatieke thuisbakker.


4. Bosch MCM3501M – Geschikt voor kleine keukens

Bosch MCM3501M

coolblue.nl
89.99

We komen nog even terug bij het merk Bosch maar dan met deze Bosch MCM3501M. Hij is een stuk goedkoper als de eerdergenoemde keukenmachine van Bosch.

Ondanks het hebben van bijna dezelfde mogelijkheden, heeft deze maar twee standen en een kleinere inhoudt van de kom.

Maar voor het raspen, snijden, hakken en mixen draait deze ook zijn hand niet om. De partjes zijn gelijkmatig verdeeld dankzij de scherpe rasp- en snijbladen.

Zelfs harde en kleine hoeveelheden ingrediënten kunnen met gemak gemalen worden. Dit gebeurt met de minihakmolen. Gedroogde specerijen en kaasrasp heb je nog nooit zo makkelijk klein gekregen.

Bij dit model krijg je er wel een blenderkan bij. Menghoeveelheden staan zowel daarop als op de mengkan vermeld, zodat je precies weet hoeveel je van de te mixen ingrediënten moet toevoegen.

De losse onderdelen passen met gemak in de vaatwasser zodat je niets anders als plezier aan deze mixer kunt beleven en de vervelend klusjes zoals afwassen je bespaard blijven.

Dit model is aan te raden als je een complete set wilt hebben waarmee je kunt mixen en tegelijkertijd er niet te veel geld aan uit wilt geven.

Voordelen

 • check
  Een van de standen is de pulsstand die extra stootkracht geeft om harde ingrediënten fijn te malen.
 • check
  ​Hij heeft meer dan 50 functies dankzij de bijgeleverde accessoires.

Nadelen

 • Deze mixer beschikt maar over twee standen waardoor je misschien de juiste snelheid mist voor het te mixen ingrediënt.
 • Voor grote hoeveelheden heb je een ander model met een grotere inhoud nodig en een krachtigere motor.

Eindoordeel

Deze Bosch MCM3501M is ideaal voor een kleine keuken. De mengkom heeft een inhoud heeft van 2,3 liter en de motor heeft een vermogen van 800 W.

Je krijgt er aardig wat accessoires bij waarmee je veel kunt mixen, maar ook de bijgeleverde mini-hakmolen en blender maken het gebruiksgemak een stuk aangenamer.

Voor iemand die afhankelijk is van een keukenmachine om wat voor reden dan maar ook, is hij handig te bedienen en makkelijk te reinigen.

Naast het hebben van maar twee standen, beschikt hij ook niet over een heel groot vermogen en geen ruime mengkan, maar dankzij de vele accessoires, de mooie prijs- kwaliteitsverhouding kan dit model met gemak doorgaan voor beste keukenmachine van het moment.


5. Philips HR7769/00 Viva+ – De goedkoopste

Philips HR7769/00 Viva+ foodprocessor

coolblue.nl
84.99

Het merk Philips kan en mag natuurlijk niet ontbreken in een top 5 als het gaat om huishoudelijke apparaten, en met name voor in de keuken.

We hebben het hier over de Philips HR7769/00 Viva+ die niet alleen heel uitgebreid is maar ook nog eens als goedkoopste in onze koopgids met beste keukenmachines voorkomt.

Hij heeft maar twee standen maar dat vergeet je weer als je ziet wat je ermee kunt. Hij is zo compleet dat je daarmee al je andere lossen keukenaccessoires niet meer nodig hebt.

Groente en fruit kan in verschillende diktes gesneden worden doordat er meerdere snij- en raspschijven bijgeleverd worden.

Uniek aan dit model is de bijgeleverde citruspers. Goed voor de dagelijks vitamientjes. Heb je liever een smoothie of shake? Geen probleem, wissel de pers dan voor de blenderkan en mix je favoriete drankje.

Heb je iets kleins te malen, gebruik dan de minihakmolen. Dit werkt ook om koffiebonen fijn te malen.

Met al die hulpmiddelen denk je misschien aan veel afwas. Maar gelukkig is alles makkelijk te reinigen en kun je een hoop kwijt in de vaatwasser.

Als je op zoek bent naar een goedkope maar wel een van de beste keukenmachines, die ook nog eens veel accessoires bijlevert, dan hoef je niet meer verder te zoeken.

Voordelen

 • check
  De vulopening van de foodprocessor is ruim zodat je makkelijk grote stukken toe kunt voegen.
 • check
  ​Dit model is makkelijk in gebruik en eenvoudig te reinigen.

Nadelen

 • Hij is niet heel sterk in vermogen waardoor je niet veel en langdurig kunt kneden.
 • Hij maakt veel lawaai.

Eindoordeel

Een goedkoop en veelzijdig apparaat, dat is wat je kunt verwachten van deze beste keukenmachine van Philips.

Met een inhoudt van 2,1 liter en een vermogen van 850 W, kun je veel van je handmatige taken over laten nemen door deze Philips HR7769/00 Viva+.

Je krijgt er veel accessoires en andere hulpmiddelen bijgeleverd die stuk voor stuk makkelijk te reinigen zijn.

Ondanks dat het materiaal grotendeels uit kunststof bestaat waardoor verkleuringen van het materiaal heel gauw blijvend zichtbaar zijn, ervaar je met dit model wel veel gebruiksgemak voor een hele leuke prijs.


Conclusie

Welke keukenmachine is de beste koop?Je hebt over een aantal verschillende merken keukenmachines kunnen lezen en zo de voordelen en nadelen kunnen bekijken.

Ongetwijfeld zit er een model voor je tussen die in jouw keuken thuishoort.

Wat dacht je van de twee modellen van Bosch. Ze leken op elkaar maar hebben beide toch andere mogelijkheden.

De Bosch MUM57B22 had als grootste voordeel dat de inhoudt groter was als zijn broer. Daarbij heeft deze een metalen behuizing waardoor je de inhoudt er beter uitkrijgt en hem makkelijk schoon krijgt.

Daarentegen heeft de Bosch MCM3501M weer andere voordelen. Hij was een stuk goedkoper en daarbij zaten er ook veel accessoires bij. Maar het grootste voordeel is het hebben van een blender.

Voor de fanatieke gebruikers heb je kunnen lezen over de Kenwood Chef Titanium KVC7320S. De duurste maar wel een met de krachtigste motor en beste snelheid waarmee gemixt kan worden.

Dit model is ideaal voor iemand die veel taarten of broden bakt of pizza’s maakt. Met het bevestigde lampje dat hangt boven de mengkom houd je je beslag goed in de gaten.

Welke keukenmachine is de beste volgens consumentenbond?De Domo DO9070KR is een stuk goedkoper maar loopt aardig in de voetsporen van de Kenwood als zijnde beste keukenmachine.

Dit model kan ook zwaar beslag kloppen en veel batches achter elkaar maken aangezien zijn motor ook veel vermogen heeft. En dit model heeft maar liefst 8 snelheden, meer als de ander modellen.

Als laatste hebben we de Philips HR7769/00 Viva+ beschreven. Dit is een zeer complete set met heel veel accessoires en extra hulpmiddelen zodat je veel apparaten in je keuken kunt vervangen.

Deze set is de goedkoopste uit de lijst en dat merk je aan de inhoudt van de mengkom en het materiaal waar de set van gemaakt is. Voor iemand met een klein budget is dit wel de ideale keus.

Voor alle keukenprinsen- en prinsessen staat er zeker wel een mooi model tussen die jij met volle overtuiging de beste keukenmachine van het moment zult noemen.


Scroll Up