Wat is de beste frituurpan?

De beste frituurpan – Koopgids

Laatst geüpdatet op:

De beste frituurpannen (friteuses) volgens Keuzehelper

Wat is de beste frituurpan?Snacken is echt iets Nederlands. Wat voor Spanjaarden Tapas betekend, betekenen snacks voor ons. En dat is niet altijd uit te leggen in het buitenland als ze vragen wat iets typisch Nederlands is.

Hoe leg je uit wat een frikandel, kaassouffle of kroket is, laat staan waar het naar smaakt? Dat zullen ze zelf moeten ervaren.

Zelf genieten we er natuurlijk ook nog steeds van! Heb jij dus nog geen frituurpan in je keuken staan, of ben je toe aan een nieuw model?

Kies de beste frituurpan voor thuis

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden alvorens je een frituurpan aan gaat schaffen.

Allereerst is het goed om te bepalen voor hoeveel personen jij gaat frituren. Heb je een groot huishouden of geef je regelmatig feestjes, dan kies je voor een model met een grote inhoud en laadvermogen.

Wat is de beste friteuse?Mocht je jonge kinderen hebben rondlopen, dan wil je niet dat ze hun handjes verbranden aan de pan. Sommige modellen blijven koel aan de buitenzijde.

Nog een veiligheidsoverweging is het wel of niet hoeven openen van een deksel tijdens het bakproces. Vind je dat vervelend, zorg dan dat er een kijkvenster op het deksel zit. Zo kun je het allemaal in de gaten houden op een veilige manier.

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om ergens buiten of in de schuur te gaan frituren. Dan maakt het niet zoveel uit of de frituurpan over een geurfilter beschikt. Niet alle modellen hebben dat namelijk.

De prijs maakt ook wat uit. Er zijn verschillende prijscategorieën en duur hoeft niet meteen te zeggen dat dat het beste model is. Soms gaat de prijs gepaard met de naam van het merk.

Ook voor een klein budget en een klein huishouden zijn er kwalitatief goede modellen te vinden. Bekijk de volgende 5 frituurpannen die we voor je op een rij hebben gezet.


In onderstaande tabel kun je snel en gemakkelijk een model sorteren op verschillende eigenschappen.

Op je smartphone/tablet kun je naar rechts en links scrollen, klik op de naam van het product om onze uitgebreide beoordeling te lezen.

De beste frituurpannen van 2019 – Top 5


1. Princess Double Black Fryer – Dubbele frituurpan

Princess Double Black Fryer

coolblue.nl
74.99

Een product van Princess kan bijna niet ontbreken in je huis. Dit bedrijf uit Nederland is bekend met klein huishoudelijke elektronica apparatuur, waaronder friteuses.

De Princess Double Black Fryer is een frituurpan bestemd voor zowel kleine als grote gezelschappen. Dit kan dankzij de twee afzonderlijke pannen waar deze friteuse uit bestaat.

Beiden hebben een inhoudt van 3 liter zodat je friet en snacks tegelijkertijd kunt bakken. Dit doe je op het moment dat je voor een grote groep aan het bakken bent.

Je kunt met de afzonderlijke pannen voor een groep van 5 personen bakken, 2 kg per bak. Bak je voor een kleinere groep, of lekker voor jezelf? Gebruik dan een van de twee pannen.

Vindt je achtergebleven bakresten ook zo vervelend die een onaangename smaak veroorzaken? Dankzij de koude zone wordt voorkomen dat achtergebleven bakresten verbranden.

Of je met olie of vet frituurt, die keus is aan jou. Met de ingebouwde veiligheidsfilter wordt het vocht dat van de snacks afkomt verspreidt zodat olie minder rond spettert.

En het meest onaangename klusje dat er bestaat is het reinigen van de frituurpan na een aantal frituurbeurten.

Geen zorgen, de Princess Double Black Fryer heeft de mogelijkheid dat zowel de deksel, de frituurmand en de emaille binnenpan in de vaatwasmachine kan.

Deze friteuse komt van pas als je regelmatig voor grote groepen frituurt maar ook voor een kleine groep kunt frituren. Het materiaal reinig je heel eenvoudig in de vaatwasmachine.

Voordelen

 • check
  Een ideaal product voor zowel grote als kleine groepen.
 • check
  Hij is makkelijk schoon te maken.

Nadelen

 • Door zijn grote neemt hij meer ruimte in.
 • Deze friteuse heeft geen timer en ook geen geurfilter zodat je beter niet in huis kunt bakken.

Eindoordeel

Om tegelijkertijd friet en snacks te frituren en zo de hongerige magen snel te vullen, komt deze beste frituurpan van Princess van pas.

Hij beschikt over een ruime bakcapaciteit van 2 kg per pan. Achtergebleven bakresten worden voorkomen dankzij de koude zone die verwerkt zit in beide pannen.

Reinigen gebeurt in de vaatwasmachine wat je een hoop tijd en ellende bespaart. Zo blijft frituren niet alleen lekker maar ook leuk.

Of je dus grote of kleine hoeveelheden wilt bakken, deze Princess Double Black Fryer kan het beiden en is zelfs niet duur in aanschaf.


2. Tefal Oleoclean Pro Inox & Design – Snelle friteuse

Tefal Oleoclean Pro Inox & Design 3,5L

coolblue.nl
93.99

Tefal is een producent die het zijn klanten zo makkelijk mogelijk probeert te maken. Met behulp van dit merk bereid je overheerlijke maaltijden en dus ook frietjes en andere snacks.

Dit doe je met de Tefal Oleoclean Pro Inox & Design. De frituurpan heeft een inhoudt van 3,5 liter wat hem in staat stelt om voor 3 tot 4 personen per keer snacks te bereiden.

De pan heeft een hoog vermogen waardoor de snacks snel klaar zijn omdat de olie sneller op temperatuur komt. Gebruik je liever frituurvet, dan is dat ook mogelijk.

Deze frituurpan beschikt over een koude zone zodat je verbrande bakresten voorkomt en zo dus ook de olie minder vaak ververst hoeft te worden.

Nog een pluspunt van dit model is, dat je na gebruik de friteuse op de filterstand zet. Dit filtersysteem verzamelt zodra de pan is afgekoeld alle bakresten die je nadien kunt weggooien. Zo begin je elke frituurbeurt met schone olie.

Dankzij de uitneembare pan kan zowel deze, de deksel en het mandje in de vaatwasmachine. Zo houd je je frituurapparaat schoon en blijft het bakken van frietjes leuk zonder veel nawerk.

Dit model komt van pas als je snel je frietjes of andere snacks klaar wilt hebben, van schone olie houdt en hem makkelijk schoon wilt kunnen maken.

Voordelen

 • check
  Hij heeft een temperatuurlampje zodat je weet wanneer je portie klaar is.
 • check
  Met behulp van het automatische filtersysteem en de koude zone gaat de olie langer mee.

Nadelen

 • De friteuse kun je niet na gebruik meteen wegzetten omdat de handgrepen niet hittebestendig zijn.
 • Hij neemt door zijn grootte aardig wat ruimte in.

Eindoordeel

Dit is een snel en onderhoudsvriendelijk model. Vieze geurtjes worden beperkt door het ingebouwde geurfilter. Is de friteuse toe aan een opfrisbeurt, dan stop je deze na gebruik in de vaatwasser.

Na het aanzetten kun je bijna meteen beginnen met frituren dankzij het vermogen van 2300 W. Door de verse olie blijven de snacks ook lekker krokant.

Hij is makkelijk te hanteren en de inhoudt is geschikt voor het serveren van 3 tot 4 personen.

Ondanks de grootte van het apparaat en de prijs is dit een fijn model om te hebben omdat hij niet alleen van de buitenkant schoon blijft, maar ook de olie is elke frituurbeurt vers omdat je deze na gebruik kunt filteren.


3. Fritel FR 1465 – 10 jaar garantie

Fritel FR 1465 4L

coolblue.nl
65.99

Een merk uit België onder de beste frituurpannen kan niet ontbreken. Daarom vind je het merk Fritel in deze koopgids.

Alle Fritel producten komen uit België en zijn niet alleen goed in kwaliteit maar ook in onderhoud, gebruiksvriendelijk en zien er nog eens leuk uit.

Zo ook deze Fritel FR 1465. Met de inhoud van 4 liter kun je ruim 1 kilo aan friet bakken. Ideaal als je voor een grote groep snacks voor moet zetten.

De temperatuur van de friteuse is aan de hand van een draaiknop te regelen zodat je de snacks altijd op de juiste temperatuur bakt.

Olie blijft langer schoon omdat hij een koude zone heeft die ervoor zorgt dat de restjes naar de bodem worden gefilterd. Dankzij deze zone voorkom je ook nog eens verbrande bakresten. Vet zou ook gebruikt kunnen worden.

Wil je hem na gebruik veilig wegbergen, door de handvatten die aan beide kanten van het apparaat gemonteerd zijn, verplaats je hem veilig.

Het reinigen van dit model is ook geen probleem. Haal de onderdelen uit elkaar en stop ze daarna in de vaatwasser die je dit vervelende klusje uit handen neemt.

Ben je op zoek naar een model die veel ineens bakt, makkelijk te onderhouden is, de olie lang schoonhoudt en niet al te duur in aanschaf is? Dan is dit misschien wel de meest geschikte frituurpan voor jou.

Voordelen

 • check
  Dankzij het geurfilter heb je minder last van de vervelende frituurgeur tijdens het frituren.
 • check
  Met een vermogen van 2600 W is de pan snel op temperatuur.

Nadelen

 • Ondanks dat hij makkelijk te verplaatsen is, heeft de frituurpan geen koele wand waardoor hij eerst moet afkoelen alvorens je hem opbergt.
 • Hij beschikt wel over een temperatuurlampje maar heeft geen timer.

Eindoordeel

Een makkelijk te onderhouden model die heerlijke frietjes en andere snacks bakt. Hij is snel klaar met opwarmen waardoor je snel eten op tafel hebt.

Schoonhouden van de olie of vet is ook geen probleem dankzij de koude zone en het feit dat je de losse onderdelen in de vaatwasser kunt reinigen.

Hij is ook eenvoudig in gebruik en wat telt is dat mocht je problemen krijgen met de pan, je aanspraak kunt maken op de garantie, mits je je registreert bij de fabrikant.

Voor een leuke prijs heb je een beste frituurpan die jouw snacks gauw klaar maakt en die je kunt voorzetten aan een grote groep mensen.


4. Tefal Friteuse Mega – Grote frituurpan

Tefal Friteuse Mega 2 kg

coolblue.nl
94.95

We hebben in deze koopgids al een beste frituurpan van Tefal onder de loep genomen. Nu gaan we hetzelfde doen met de Tefal Friteuse Mega. Wel meteen de duurste uit de top 5.

Het woord ‘Mega’ zegt het al, dit model is in staat om voor een grote groep hongerige personen friet en andere snacks op tafel te zetten.

Met een bakcapaciteit van 2 kilo en een inhoudt van 3,3 liter kun je voor een minimum van 5 personen frituren. Met olie of frituurvet, net wat je liever gebruikt.

Of de pan de juiste temperatuur bereikt heeft, kun je aflezen van het temperatuurlampje. Deze gaat branden zodra de pan heet genoeg is.

Heb je een andere temperatuur nodig omdat je bijvoorbeeld vis wilt gaan frituren, verander deze met behulp van de schuifknop.

Om in de gaten te houden of het bakproces naar wens verloopt, kijk je via het kijkvenster op de deksel mee. Overigens gaat de deksel automatisch openen zodra je de knop indrukt.

Na gebruik haal je de losse onderdelen van elkaar en doe je deze in de vaatwasser. En dankzij het geurfilter heb je niet veel last van de nare frituurgeur.

Dit model van Tefal komt goed van pas als je een groot huishouden hebt waar je regelmatig friet voor moet bakken.

Voordelen

 • check
  Deze frituurpan kan gebruikt worden voor een grote groep van minimaal 5 personen.
 • check
  Met behulp van het kijkvenster kun je het bakproces in de gaten houden.

Nadelen

 • Hij heeft geen koude zone waardoor olie minder lang meegaat.
 • Voor een grote pan als deze heeft hij iets te weinig vermogen waardoor hij veel tijd nodig heeft om op te warmen.

Eindoordeel

De Tefal Friteuse Mega heeft een ruime bakcapaciteit. Hij is makkelijk en veilig in gebruik omdat de deksel van de pan dicht blijft tijdens het bakproces. Kijken doe je via een venster.

Er kan met gemak een volle zak friet in gebakken worden zodat je meteen voor iedereen iets op tafel kunt zetten.

Hij is makkelijk te reinigen omdat de pan uitneembaar is en alle losse onderdelen in de vaatwasser kunnen.

Ondanks dat hij geen koude zone heeft waardoor je de olie vaker moet verversen omdat frituurrestjes makkelijker aanbranden, is het een mooi model geschikt voor de grootverbruiker.


5. Inventum GF431B – Compact en goedkoopste

Inventum GF431B

coolblue.nl
33.99

Dit laatste model uit de top 5 van beste frituurpannen is het goedkoopste en meteen ook het compactste model.

Inventum maakt hun apparaten van de beste materialen en dat gebeurt op een duurzame manier. De producten zien er stijlvol uit en gaan lang mee. Daarom staat ook deze Inventum GF431B in de koopgids.

Wil je voor een klein gezelschap kunnen bakken dan lukt dat met dit model. Met een inhoud van 3 liter kun je maximaal 0,5 kilo frituren. Dat komt neer op een maximum van 5 personen.

Met de bedieningsknop bepaal je de temperatuur van het te frituren product. Je kunt ervoor kiezen om olie of frituurvet te gebruiken.

Dankzij de koude zone hoef je niet zo gauw je olie te verversen. Kruimels verspreiden zich over de bodem waardoor ze niet makkelijk aanbranden.

Is je frituurpan toe aan een schoonmaakbeurt, haal dan eenvoudig de losse onderdelen van elkaar en plaats deze in de vaatwasmachine.

Deze Inventum GF431B komt van pas voor kleine huishoudens die niet veel geld willen neerleggen voor een frituurpan maar toch lekkere friet willen kunnen bakken met een betrouwbaar apparaat.

Voordelen

 • check
  Met het temperatuurlampje kun je zien of de pan zijn juiste baktemperatuur heeft bereikt.
 • check
  Hij beschikt over een koude zone wat je olie langer goed houdt.

Nadelen

 • Deze frituurpan heeft geen geurfilter waardoor je beter niet in huis kunt frituren vanwege de geur.
 • De pan beschikt niet over een timer waardoor je zelf de friet in de gaten moet houden.

Eindoordeel

Ben je op zoek naar een kleine compacte frituurpan die evengoed heerlijke snacks frituurt en niet duur in de aanschaf is, dan hoef je niet langer te zoeken.

Naast het voordeel dat dit model compact is en goedkoop, heeft hij ook als voordeel dat hij beschikt over een koude zone. Olie hoeft minder snel ververst te worden.

Na gebruik zet je de losse onderdelen makkelijk in de vaatwasmachine zodat je er geen omkijken meer naar hebt.

Zonder geurfilter geeft hij een nare geur af maar de prijs en kwaliteitsverhouding maakt dat alles weer goed.


Conclusie

Welke friteuse is het beste?Heb je tussen de reviews kunnen ontdekken wat een van de beste frituurpannen voor jou is? Vijf verschillende modellen met uiteenlopende voor- en nadelen.

Frituur je regelmatig voor grote groepen of heb je een groot huishouden, dan waren er twee modellen het meest geschikt.

De Princess Double Black Fryer was van die twee de goedkoopste en had als voordeel dat hij beschikte over twee pannen die je afzonderlijk van elkaar kunt gebruiken.

Losse onderdelen kunnen na gebruik in de vaatwasser en nog een voordeel is de koude zone. Dit voorkomt dat je de olie minder vaak hoeft te verversen. Helaas heeft hij geen geurfilter.

Ondanks dat de Tefal Friteuse Mega niet over een koude zone beschikt heeft hij als voordeel dat hij compacter is als de Princess, een kijkvenster en geurfilter heeft.

Heb je liever kleinere modellen die minder laadvermogen en inhoudt hebben, dan kom je allereerst uit bij de Tefal Oleoclean Pro Inox & Design.

Deze heeft een hoog vermogen waardoor hij snel is opgewarmd en heeft als enig model een filtersysteem die, zodra de pan is afgekoeld, alle bakresten eruit zeeft en zo elke frituurbeurt met schone olie begint.

Het Belgische model, de Fritel FR 1465, heeft een grote inhoud maar een klein laadvermogen. Ook deze heeft een koude zone, kan in de vaatwasmachine en is niet duur in aanschaf.

Wil je liever niet te veel uitgeven voor een frituurpan, dan kies je voor de Inventum GF431B. Dit is het goedkoopste model.

De losse onderdelen kunnen in de vaatwasmachine en tegelijkertijd is het een compact model waarmee je kleine porties kunt bakken.

Heb je al trek in frietjes of andere heerlijke snack gekregen? Aarzel dan niet om de beste frituurpan voor jou thuis te laten bezorgen.


Scroll Up