Wat is de beste elektrische tandenborstel?

De beste elektrische tandenborstel – Koopgids

Laatst geüpdatet op:

De beste elektrische tandenborstels volgens Keuzehelper

Wat is de beste elektrische tandenborstel?Je mond is naast je ogen de blikvanger van je gezicht. Als daar iets niet aan klopt valt dat meteen op.

Gele aanslag op je tanden doet vermoeden dat je of je tanden niet goed poetst of dat je te veel koffie, thee of wijn drinkt of zelfs rookt.

Maar het kan ook zo zijn dat je gewoon een gevoelige mond hebt. Het kan zo zijn dat je tandvlees geïrriteerd is, of dat er veel plak blijft zitten wat op den duur veranderd in tandsteen.

Al deze genoemde problemen zijn vaak met een gewone tandenborstel moeilijk te verhelpen. Het resultaat is dat je regelmatig naar de tandarts of mondhygiëniste moet om je gebit te laten reinigen.

Met een elektrische tandenborstel kun je al die problemen redelijk onder controle houden met het gevolg dat je gebit er goed verzorgd uitziet, je een frisse adem hebt en bovenal een stralende glimlach kunt laten zien.

Waar je op moet letten bij de aanschaf?

Welke elektrische tandenborstel is het beste?Aangezien er zoveel modellen te krijgen zijn, weet je misschien niet helemaal welke het beste bij jou past en welke je het beste kunt aanschaffen.

Daarom is het goed om te weten waar je op moet letten alvorens je overgaat tot de aankoop van een van de beste elektrische tandenborstels die bij jou past.

De elektrische tandenborstel is er een die je dagelijks moet willen gebruiken. Hij moet dus lekker in de hand liggen en op een prettige manier door je mond gaan.

Het is belangrijk dat je voor de juiste opzetborstel kiest die geschikt is voor jouw gebit. Deze moet net als je gewone tandenborstel regelmatig vervangen worden.

Uiteindelijk wil je met dit apparaat dat je tanden beter gepoetst worden, de opbouw van bacteriën verdwijnt en dat je tandplak verwijdert.

Je zult zien dat er verschillende modellen op de markt zijn die voldoen aan de eisen voor jouw gebit.


In onderstaande tabel kun je snel en gemakkelijk een model sorteren op verschillende eigenschappen.

Op je smartphone/tablet kun je naar rechts en links scrollen, klik op de naam van het product om onze uitgebreide beoordeling te lezen.

De beste elektrische tandenborstels van 2019 – Top 5


1. Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6807/63 – Voor de beginnende gebruiker

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63

coolblue.nl
78.99

In de loop der jaren komen er steeds meer merken voor de elektrische tandenborstel bij. Alhoewel Philips al een tijdje meeloopt, proberen ze steeds hun producten te verbeteren. En met succes!

Voorheen was het alleen maar Oral-B die in onze koopgids voor beste elektrische tandenborstel voorkwam. Maar nu met onder andere de Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6807/63 gaan ze de concurrentie aan.

Wil je lang plezier hebben van deze tandenborstel en wil je ook dat hij zijn werk blijft doen, dan luister je wanneer het apparaat aangeeft als het tijd wordt om de opzetborstel te vervangen.

Ben je iemand die nog geen elektrische tandenborstel gebruikt, dan kun je met deze Sonicare Protective Clean 4300 HX6807/63 een EasyStart programma gebruiken.

De eerste 14 poetsbeurten verhogen geleidelijk de poetskracht. Dit helpt je om op de juiste manier te leren poetsen en niet meteen de binnenkant van je mond te beschadigen. Daar helpt de poetsdruksensor je ook bij.

Er zit een interval timer op samen met een 2 minuten timer. Die zijn ervoor om zo alle gedeelten in je mond te poetsen en lang genoeg zodat het effect heeft.

Bijgeleverd krijg je een InterCare opzetborstel en natuurlijk een oplaadstation om deze beste elektrische tandenborstel op te kunnen laden voor langdurig gebruik.

Voordelen

 • check
  Met de meegeleverde InterCare opzetborstel verwijder je tandplak tussen je tanden en voorkomt het bloedend tandvlees.
 • check
  De prijs/kwaliteitsverhouding is goed.

Nadelen

 • Dit model beschikt niet over meerdere poetsstanden.
 • Je krijgt er geen reisetui bij.

Eindoordeel

Deze Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6807/63 heeft 62000 pulsaties per minuut waardoor hij veel beter reinigt dan een normale elektrische tandenborstel.

De opzetborstel maakt geen roterende bewegingen maar juist bewegingen alsof je met een gewone tandenborstel poetst, alleen nu veel zorgvuldiger.

Door de timer weet je precies wanneer je het andere deel van je gebit moet poetsen zodat je zorgvuldig je gebit kunt reinigen.

Is je opzetborstel aan vervanging toe dan krijg je een melding van het apparaat.

De prijs in verhouding met de kwaliteit ligt goed, hij valt in de laagste prijsklasse uit de top 5 van onze koopgids.


2. Oral-B PRO 2 2500 – De goedkoopste

Oral-B PRO 2 2500

coolblue.nl
39.99

Oral-B is wel het bekendste merk onder de elektrische tandenborstels. Ze komen elke keer weer met betere en gebruiksvriendelijkere apparaten.

Ze weten wat je nodig hebt om je gebit goed te verzorgen aangezien ze zich laten inspireren door de apparaten die professionele tandartsen gebruiken.

Ontbreken mogen ze daarom niet in onze koopgids met beste elektrische tandenborstels.

Dit apparaat heeft veel luxe functies maar is simpel te bedienen. Het laat je bijvoorbeeld weten wanneer je op een andere plek in je mond moet poetsen maar ook wanneer het tijd is om te stoppen met poetsen.

Ben je iemand die ruig poets, dan laat deze PRO 2 2500 je weten dat je te hard poetst zodat je uiteindelijk je tandvlees beter beschermt. De rotatiesnelheid wordt verminderd zodra de borstel merkt dat je te veel druk uitoefent.

Deze elektrische tandenborstel beschikt wel over meerdere standen, namelijk een voor intense reiniging of voor een zachtere poetsstand. Deze zul je gebruiken als je last van gevoelige tanden hebt.

Als je voor deze beste elektrische tandenborstel kiest, dan krijg je er een Cross Action opzetborstel bij, samen met het oplaadstation en een reisetui.

Voordelen

 • check
  Met behulp van de drievoudige poetsdruksensor kun je nooit te hard je tandenpoetsen aangezien deze de borstel langzamer laat roteren.
 • check
  Hij heeft een gebruiksduur van 50 minuten wat moet volstaan aan 3 weken.

Nadelen

 • Hij maakt veel geluid tijdens het poetsen.
 • Er wordt maar één borstel meegeleverd.

Eindoordeel

Deze hoort natuurlijk thuis in de lijst van beste elektronische tandenborstels. Niet alleen omdat hij de goedkoopste is maar ook omdat hij praktisch in gebruik is.

Het bijgeleverde Cross Action opzetborsteltje reinigen je tanden heel goed aangezien de borstelharen erop schuin geplaatst zijn.

Dit model heeft een roterende 3D poetstechniek. Met behulp van een timer laat deze weten wanneer je moet wisselen.

Voor iemand met gevoelige tanden is deze elektrische borstel ideaal omdat er twee poetstanden opzitten die ervoor zorgen dat hij zacht of wat harder poetst.

Hij ligt lekker in de hand aangezien hij niet zwaar is en daardoor lekker door je mond glijdt. Na deze resultaten begrijp je waarom hij in de lijst van beste elektronische tandenborstels staat.


3. Philips Sonicare HealthyWhite HX6762/35 – Lange accuduur

Philips Sonicare HealthyWhite HX6762/35

coolblue.nl
99.00

Iedereen houdt van een stralende glimlach, dus ook van witte tanden. Omdat de mond iets is wat altijd de aandacht trekt wil je natuurlijk goed voor de dag komen.

Het gebeurt steeds meer dat tanden gebleekt worden bij de tandarts, maar zelf kun je er ook het een en ander aan doen en dat scheelt in de kosten.

Het eerste wat je doet, is deze Philips Sonicare HealthyWhite HX6762/35 aanschaffen.

Deze elektrische tandenborstel met een sonische poetstechniek beschikt over een Whitening stand. De borstelkop maakt polijstende bewegingen tijdens het poetsen.

Dit helpt om de vervelende aanslag van koffie, wijn of tabak van je tanden te poetsen. Wat overblijft is een fris aangezicht wat erg prettig is voor je partner.

Natuurlijk wil je dat je partner ook een fris ogend gebit heeft en daarom krijg je bij dit model een tweede handle. Zo kun je beiden aan een schoner en frisser gebit werken.

Op deze tandenborstel zit een timer die aangeeft wanneer je van zone moet wisselen zodat elke tand de juiste hoeveelheid aandacht krijgt.

Ook zegt hij wanneer je twee minuten hebt gepoetst. De minimale poetstijd voor het beste resultaat.

Voordelen

 • check
  Om grondige vlekken en verkleuringen te verwijderen gebruik je de DiamondClean opzetborstel.
 • check
  Er wordt een extra tandenborstel bijgeleverd zodat je met je partner deelt in het krijgen van wittere tanden.

Nadelen

 • Ondanks dat je twee handles krijgt, zit er maar 1 oplader bij. Je moet ze dus apart van elkaar opladen.
 • De accu gaat lang mee maar daarvoor moet hij wel minimaal 24 uur aan de lader.

Eindoordeel

Er staat al een Philips in onze koopgids maar je zult zien dat elk model een eigen handige functie heeft. Je kunt dus kiezen uit modellen waar jij persoonlijk naar op zoek bent.

Het voordeel voor het kiezen van deze Philips Sonicare HealthyWhite HX6762/35 als beste elektrische tandenborstel is tweeledig.

Ten eerste gaat de accu lang mee wat compenseert voor het lange opladen. En ten tweede krijg je er een tweede tandenborstel bij. Zo betaal je een lage prijs voor fijn gebruiksgemak.

Hij ligt lekker in de hand door de geribbelde achterkant waardoor hij niet gauw uit je hand glipt tijdens het poetsen.

Omdat er niet veel opties opzitten, is hij makkelijk in gebruik.

Je wilt een frisse adem, een gezond gebit en wittere tanden. Dat is waar dit apparaat voor zorgt. Als dat is wat je wilt, dan is dit misschien wel de beste keus van elektrische tandenborstel voor je.


4. Philips Sonicare Diamond Clean HX9353/56 Deepclean – Voor het gevoelige gebit

Philips Sonicare DiamondClean HX9353/56 Black Deepclean

coolblue.nl
147.95

Zoals gezegd zorgt Philips ervoor dat je een elektrische tandenborstel kunt krijgen die het beste bij jouw mondverzorging past.

Daarom hebben ze ook deze Philips Sonicare Diamond Clean HX9353/56 Deepclean voor je ontwikkeld voor degene die extra poetskracht nodig hebben.

Is je gebit moeilijk te reinigen of heb je last van ontstoken tandvlees, dan is dit model een goede keus voor je.

Dit model heeft 5 verschillende standen waarmee je onder andere kunt poetsen als je last van ontstoken tandvlees hebt of als je veel last van aanslag op je tanden hebt.

Daarbij heeft hij ook een Deepclean modus. De poetstijd wordt daarmee verlengd naar 3 minuten en geeft extra poetskracht. Ideaal als je al een tijdje je tanden niet hebt kunnen poetsen.

Als je op reis gaat of een weekendje weg is hij makkelijk te vervoeren in het meegeleverde reisetui.

Hij lijkt misschien duur in aanschaf en dit is dan ook de duurste van de beste elektrische tandenborstels uit de top 5 van onze koopgids. Maar je krijgt er veel voor terug.

Er zitten drie opzetborstels bij het pakket, twee DiamondClean opzetborstels die voor wittere tanden zorgen en een Adaptive opzetborstel die geschikt is voor gebruik bij ontstoken tandvlees.

Het bijgeleverde glas waar je de borstel na gebruik inzet, laadt ook nog eens de accu van de tandenborstel op.

Voor het reizen gebruik je het bijgeleverde reisetui die hem oplaadt met behulp van een usb-aansluiting.

Een goede prijs voor veel gebruiksgemak en meegeleverde accessoires wat je over de streep kan helpen om deze Philips Sonicare Diamond Clean HX9353/56 Deepclean aan te schaffen.

Voordelen

 • check
  Er zitten 5 verschillende poetsstanden op waarmee je kunt reinigen wat voor jou nodig is.
 • check
  De DeepClean modus reinigt je gebit grondig en komt op moeilijk bereikbare plekken.

Nadelen

 • De accu raakt snel leeg als je de verschillende poetsstanden gebruikt.
 • Is redelijk duur in aanschaf.

Eindoordeel

Een mooie tandenborstel die mooi is vormgegeven en leuk in je badkamer staat. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat hij goed poetst en een goed resultaat geeft.

Met behulp van de verschillende standen krijgen je tanden een optimale verzorging. Je tanden hebben nog nooit zo schoon aangevoeld.

De glazen beker waar de elektrische tandenborstel in staat is makkelijk schoon te houden en je borstel wordt tegelijkertijd opgeladen.

Het feit dat je hem ook nog met behulp van het reisetui kunt opladen is een handige bijkomstigheid en laat zien dat Philips echt over het hebben van gebruiksgemak nadenkt.

Dus als je gebit een goede verzorging nodig heeft en je bent bereid daar geld voor neer te leggen, dan is deze Philips Sonicare Diamond Clean HX9353/56 de beste elektrische tandenborstel voor jou.


5. Oral-B Genius 9000 – Met bluetooth functie

Oral-B Genius 9000 White

coolblue.nl
145.00

Als tegenantwoord op de modellen die Philips op de markt heeft gebracht, komt de Oral-B met deze Genius 9000.

Deze elektrische tandenborstel zorgt voor een complete reiniging van je mond. Oral-B houdt er rekening mee dat een complete reiniging lastig kan zijn.

De tandenborstel is uitgerust met bluetooth. Deze wordt verbonden met de Oral-B app en met behulp van deze poetsdetectie geeft hij aan hoe lang je nog moet poetsen.

Maar dat is nog niet alles. Je kunt namelijk ook zien welke zone je nog moet poetsen en vertelt het je wanneer je te hard poetst. Vooral prettig voor degene met gevoelig tandvlees.

Daarnaast kun je kiezen om te poetsen met 6 verschillende standen. Dit leidt tot een betere mondhygiëne en een schonere mond zorgt weer voor een mooiere glimlach.

Voordelen

 • check
  Je krijgt er veel verschillende opzetborstels bijgeleverd.
 • check
  Om de app makkelijker te gebruiken klik je je smartphone eenvoudig in de meegeleverde houder en plaats je deze op je badkamerspiegel.

Nadelen

 • De accu raakt snel leeg bij veelvuldig gebruik van de verschillende standen.
 • Je moet altijd je smartphone bij de hand houden tijdens het poetsen om de instructies te kunnen volgen.

Eindoordeel

De Oral-B Genius 9000 wordt geleverd met veel accessoires en een aantal opzetborstels.

Met de Cross Action opzetborstel zorg je voor een grondige reiniging. De Precision Clean is dan weer voor een nauwkeurige reiniging. Met de 3DWhite worden je tanden witter en wil je ontstoken tandvlees voorkomen, dan zet je de Floss Action erop.

Laden doe je met het laadstation waar je ook de extra opzetborstels in kunt wegbergen. Maar met de usb-aansluiting is het ook mogelijk om deze op te laden met behulp van het reisetui.

Wil je gebruik maken van de coach app die je verteld hoe je moet poetsen en of je te hard drukt, moet je natuurlijk wel in het bezit zijn van een smartphone.

Deze Genius 9000 van Oral-B is een handig apparaat die zorgt voor een goede reiniging van je gebit. Hij is redelijk aan de prijs maar als beste elektrische tandenborstel doet hij wat hij moet doen.


Conclusie

Welke elektrische tandenborstel is de beste?Zelfs het kiezen van de juiste elektrische tandenborstel is niet iets wat je zomaar doet. Het is een keus die je neemt op basis van de conditie van jouw gebit.

Gaat het je om een schoon gebit en een frissen adem, dan hoef je niet een heel uitgebreid model te kiezen. Hetzelfde geldt als je hetzelfde apparaat voor meerdere personen wilt gebruiken.

Heb je wat problemen met je gebit, dan wordt het weer een ander verhaal.

Voor personen die een gevoelig gebit hebben, kun je denken aan de aanschaf van de Philips Sonicare Diamond Clean HX9353/56.

Deze is namelijk geschikt voor degene waarvan het gebit moeilijk te reinigen is of last heeft van ontstoken tandvlees. Na gebruik van dit apparaat voelt je gebit een stuk gezonder aan.

Mocht je alleen het hebben van wittere tanden en een frisse adem belangrijk vinden, dan is de Philips Sonicare HealthyWhite HX6762/35 de beste keus. Deze zorgt namelijk voor een frisse adem, gezonder gebit en wittere tanden.

Wil je gewoon een elektrisch tandenborstel hebben die je tanden goed poetst, dan kun je kiezen tussen de Oral-B PRO 2 2500 of de Oral-B Genius 9000. Deze zorgen voor een betere mondhygiëne en een schonere mond.

Maar ook aan de beginnende gebruiker is gedacht aangezien de overstap van een gewone tandenborstel naar een elektrische, wel even wennen is.

Voor deze gebruikers is de Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6807/63 het meest geschikt aangezien deze een EasyStart programma heeft, zodat je langzaam kunt wennen aan het gebruik ervan.

Voor iedereen is er het juiste model te vinden en ook voor het bedrag dat je ervoor uit wilt trekken zodat je de beste elektrische tandenborstel aan kunt schaffen die bij jouw gebit past.


Scroll Up