Beste (goedkope) dashcam van 2018 volgens Keuzehelper.nl

Wat is de beste dashcam van 2018?

Beste dashcam van 2018 volgens Keuzehelper.nlTwintig jaar geleden waren dashcams nog een onbekend begrip. Tegenwoordig zie je ze bijna overal. Dashcams zijn handige, kleine camera’s die je aan de voorruit van je auto kan bevestigen. De beste dashcam van 2018 filmt wat er op de weg gebeurt, zodat jij de beelden later terug kan kijken.

Niemand wil in een auto-ongeluk terecht komen maar stel dat het toch gebeurt, kan het ongelooflijk waardevol zijn beelden te hebben van het ongeluk. Op deze manier heb je bewijs als iemand anders schade veroorzaakt aan jouw auto of ten koste van jou de verkeersregels overtreedt.

Waar moet een goede dashcam aan voldoen?

Dat een dashcam kopen ongelooflijk handig is, is onderhand dus wel bewezen, maar waar moet je eigenlijk op letten als je een goede dashcam voor jezelf wilt kopen?

De hoeveelheid opslag, de beeldkwaliteit en hoe makkelijk de dashcam bestuurd kan worden, moeten allemaal overwogen worden tijdens een aankoop.

Daarnaast hebben de betere dashcams ook nog een boel andere extra functies die het gebruik makkelijker maken en de beeldkwaliteit verhogen. De dashcam van betere kwaliteit heeft een stevig en onopvallend design, kan makkelijk aan de ruit bevestigd worden en is eenvoudig om te gebruiken.

De dashcams worden steeds beter

dashcam kopenSteeds meer dashcams zijn uitgerust met een GPS systeem om de beelden van meer informatie te voorzien. Daarnaast zijn er ook verschillende technologieën op de markt gebracht om beelden zo scherp mogelijk te maken, ook wanneer er weinig licht is.

Dashcams worden steeds geavanceerder. De designs worden uitgebreider en innovatiever, en veel van de beste dashcam merken schakelen over van een scherm op het apparaat zelf, naar een handige app waar je de live beelden mee kan bekijken.

Wat is een goede dashcam voor jou?

Dat hangt geheel af van waar je hem voor nodig hebt. Als je vooral korte ritten maakt, hoeft de dashcam niet te beschikken over een groot opslagvermogen. Als je uren achtereen in de auto zit, is het opslagvermogen juist wel heel belangrijk.

Als je vooral op zoek bent naar een manier om jouw auto te bewaken terwijl hij geparkeerd staat, moet hij beschikken over een parking guard.

Wij helpen je een keuze te maken

Om een goede dashcam te kunnen kopen, is het belangrijk je in te lezen in de verschillende functies en extra’s die ze vandaag de dag te bieden heeft. We bespreken de zeven beste dashcams van 2018 zodat jij makkelijker een keuze kunt maken. De dashcams op deze pagina staan allemaal bovenaan de ranglijsten in verschillende tests.

We bespreken niet alleen de beste dashcams die verkrijgbaar zijn in 2018, maar ook welke functies ze bieden en waarom deze waardevol kunnen zijn.


De zeven beste dashcams volgens Keuzehelper.nl


1. DDpai Mini WiFi Auto Dashcam – Review

DDpai Mini WiFi Auto Dashcam review - beste koop

DDpai is een opvallende nieuwkomer op de dashcammarkt. Het nog relatief onbekende bedrijf kenmerkt zich met innovatieve producten van hoge kwaliteit.

DDpai specialiseert zich specifiek in dashcams en andere soorten camera’s en stelt hierbij als prioriteit dat het ontwerp er strak uitziet en dat het product doet wat het belooft.

Van onnodige extra onzin houdt DDpai niet, maar dit betekent niet dat het merk niet mee gaat met zijn tijd. In tegendeel, DDpai is de koploper in de dashcammarkt en staat op het punt na Azië nu ook Europa te veroveren met haar producten.

Een van de eerste dingen die je zult opmerken aan de DDpai Mini Wifi Auto Dashcam is dat er geen scherm op het apparaat zit.

In plaats van een scherm in het design te zetten, wat ervoor zou zorgen dat de kosten omhoog gaan en het apparaat kwetsbaarder is, hebben de makers van de DDpai het anders aangepakt.

Het merk heeft een gratis downloadbare app op de markt gebracht die je kan verbinden met je toestel. Via deze app, kan je precies zien wat de camera van de DDpai Mini op dat moment opneemt.

Daarnaast komt de DDpai ook met een monteerbare afstandsbediening. Hierop bevindt zich onder andere een knop die je kan indrukken wanneer je iets ziet gebeuren.

De DDpai Mini Wifi Auto Dashcam maakt dan automatisch een clip van de laatste tien seconden en stuurt dit naar je telefoon toe, waar het automatisch gedownload wordt. Zo kan je het filmpje gelijk delen met vrienden, familie of social media.

Een andere innovatieve functie van de DDpai is de zogenaamde parking guard. Wanneer het apparaat in deze toestand wordt gezet, neemt het elke seconde een foto, waardoor er een uitgebreide time lapse ontstaat. Het is wel belangrijk dat het toestel verbonden wordt aan een voedingspunt wanneer het in deze stand wordt gezet, omdat de parking guard functie erg inslaat op de batterij.

De DDpai beschikt over WiFi, 1080 Full HD beeld, kan gecombineerd worden met IOS én Android telefoons, beschikt over 7 uur opslagruimte en digital image stabilisation, wat ervoor zorgt dat het beeld dat opgenomen wordt, niet onscherp wordt zodra de auto over hobbels rijdt. Met een beeldhoek van 140 graden kan je duidelijk terugzien wat er zich recht en schuin voor de auto afspeelt.

Voordelen

 • check
  De DDpai beschikt over WiFi en een handige app waarmee je livebeelden gelijk kunt zien.
 • check
  De afstandsbediening zorgt ervoor dat je elk moment met een druk op een knopje de beelden van de afgelopen tien seconden op kunt slaan.
 • check
  De handige parking guard maakt een time lapse door elke seconde een foto te maken wanneer je niet in je auto bent.

Nadelen

 • Doordat de camera en de houder één geheel vormen is het niet makkelijk de camera van de ruit af te halen.
 • De afwezigheid van een scherm kan als onprettig ervaren worden door mensen die op elk moment willen kunnen zien wat er opgenomen wordt.

Eindoordeel

De DDpai is perfect voor mensen die geen scherm op hun dashcam willen, maar liever werken met een app. De dashcam zelf kan bediend worden via een handige afstandsbediening die in de auto bevestigd kan worden.

Deze dashcam is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een dashcam die makkelijk en praktisch is in de omgang.


2. Dashcam GS63H – Allcam – Review

Dashcam GS63H - Allcam review - goedkoop

Allcam is een andere gigantische naam in de dashcamindustrie. Het merkt staat bekend voor het grote aantal dashcammerken dat het doorverkoopt, en de gigantische online verzamelmarkt dat het heeft opgebouwd voor dashcams.

Allcam is de grootste secundaire verkoper van dashcams en biedt een aantal merken aan die alleen via hun website te krijgen zijn.

Tegenwoordig ontwikkelen ze ook eigen producten, en dat doen ze erg goed. Allcam streeft ernaar producten op de markt te brengen die nieuw en origineel zijn, en daadwerkelijk iets bieden wat voorheen nog niet gevonden kon worden. Het merkt komt met nieuwe designs en functies en herschrijft wat het woord ‘dashcam’ betekent.

De Dashcam GS63H is hier een perfect voorbeeld van. Met zijn 4K resolutie, heeft de GS63H het hoogst mogelijke beeldkwaliteit beschikbaar voor een dashcam. Naast de hoge resolutie, heeft de GS63H nog een boel andere interessante functies.

Het apparaat beschikt bijvoorbeeld over een ingebouwde GPS, waardoor het niet alleen beelden voor je opneemt, maar ook coördinaten en de snelheid tijdens je rit bijhoudt. Wanneer er iets gebeurt, heb je op deze manier dus een heleboel extra informatie.

Ook deze dashcam beschikt over WiFi en een downloadbare app waarmee je altijd de opgenomen beelden kan bekijken. De ingebouwde WiFi heeft een bereik van ongeveer tien meter en stelt je instaat op elk moment met het apparaat te verbinden.

De app kan ook op tablets gezet worden en zorgt ervoor dat beelden automatisch op je telefoon of tablet gedownload worden. Hierdoor hoeft de SD kaart waarop de beelden opgeslagen worden in de dashcam niet uit het apparaat gehaald te worden.

Met de speciale HDR (High Dynamic Range) technologie kan de GS63H bij veel óf weinig licht scherpe beelden opnemen. Dit zorgt ervoor dat je ook ’s nachts zonder zorgen gebruikt kan maken van de camera.

Er wordt een hoek van 150 graden opgenomen door de GS63H, waardoor je niet alleen terug kan kijken wat er voor de auto gebeurt, maar ook wat er in de omgeving gebeurt.

Voordelen

 • check
  De eerste dashcam met 4K revolutie.
 • check
  De Allcam GS63H beschikt over WiFi en een handige app waarmee je gelijk beelden terug kunt kijken.
 • check
  De HDR-technologie zorgt ervoor dat de camera bij veel én weinig licht scherpe beelden produceert.

Nadelen

 • Komt alleen met een Chinese en Engelse handleiding, niet met een Nederlandse.

Eindoordeel

Deze dashcam is perfect voor iedereen die op zoek is naar een moderne dashcam met geweldige beeldkwaliteit en een handige app om de beelden mee te bekijken. Het is wel een vereiste dat je Engels of Chinees spreekt als je van plan bent deze dashcam aan te schaffen, aangezien er geen Nederlandse handleiding bij geleverd wordt.


3. Novatek R300 Dual Dash Cam met GPS en G-Sensor Dashcam Full HD – Review

Novatek R300 Dual Dash Cam met GPS en G-Sensor Dashcam Full HD review

Het Russische merk Novatek probeert dashcams op de markt te brengen die de eigenaar een unieke ervaring bezorgen. Het standaarddesign voor de dashcam gooien ze in de wind. In plaats daarvan, komen ze met ideeën en producten die nog niet beschikbaar zijn op de markt.

De Novatek R300 Dual Dashcam zet zich apart van de andere Dashcams op de markt door de extra camera ingebouwd in het design.

De Novatek R300 filmt niet alleen wat er op de weg voor jouw auto gebeurt, maar ook wat er in de auto gebeurt. Met het slimme dual cam systeem, heb je een extreem uitgebreid beeld van je omgeving en de auto, ideaal voor iedereen die alles wil kunnen zien.

Iets anders wat gelijk opvalt aan de Novatek R300 is hoe klein en onopvallend het model is. De twee camera’s zijn op een strakke manier in het design verwerkt en door het minimale design is deze dashcam gemakkelijk te verbergen.

Beide camera’s beschikken over hoge resolutie. De naar voren gerichte camera geeft een beeld weer van 140 graden, de naar achter gerichte camera een beeld van 120 graden. Hierdoor kan je altijd terugkijken wat er om je heen gebeurde tijdens je rit.

De Dashcam komt met een ingebouwde microfoon en luidspreker, waardoor het apparaat erg makkelijk is in gebruik. Het wordt geleverd met Engels, Russisch, Japans en Chinees als beschikbare talen en beschikt over een sterke lithiumbatterij, waardoor de heroplaadbaarheid van het product groot is.

Daarnaast wordt er ook een GPS module bij het product geleverd. Hiermee kan je extra informatie over je rit opslaan, zoals bijvoorbeeld de coördinaten van waar je gereden hebt. De meegeleverde TF geheugenkaart kan tot wel 32 GB aan beeld opslaan, waardoor je niet snel zonder ruimte zal zitten.

Voordelen

 • check
  Met de dual cams zie je niet alleen wat er vóór je auto op de weg gebeurt, maar ook wat er in de auto gebeurt.
 • check
  Het strakke en kleine design van de Novatek R300 zorgt ervoor dat het makkelijk verstopt kan worden en niet opvalt.
 • check
  De ingebouwde microfoon en luidspreker zorgen voor makkelijke bediening.

Nadelen

 • De Novatek R300 beschikt niet over WiFi.
 • Door de twee camera’s heeft deze dashcam een grotere energietoevoer nodig.

Eindoordeel

Deze dashcam is de ultieme aanrader voor iedereen die niet alleen beelden wil hebben van de wat er zich afspeelt op de weg vóór de auto, maar ook van wat er zich afspeelt in de auto zelf.

Over veel andere luxe functies beschikt de Novatek R300 niet, waardoor hij perfect is voor mensen die liever een simpel apparaat hebben en geen behoefte hebben aan ontelbaar veel extra functies.


4. Auto Dashboard Dashcam T550 – Review

Auto Dashboard Dashcam T550 review

De Novatek Dashboard Dashcam T550 beschikt over prachtige Full HD resolutie, waarmee je verzekert bent van haarscherpe opnames tijdens elk moment van de dag. De speciale night vision zorgt ervoor dat je beelden ’s nachts of bij weinig licht net zo duidelijk zijn als overdag.

Zo kan je op elk moment je auto instappen en verzekerd zijn van hoge kwaliteit beelden. De camera neemt een hoek op van maar liefst 148 graden. Hiermee kan je niet alleen zien wat er zich voor de auto afspeelt, maar ook wat er schuin voor de auto gebeurt.

De Novatek T550 is gericht op gebruiksvriendelijkheid en staat er dan ook om bekend erg makkelijk te zijn in de omgang. Het simpele design beschikt over alle basisbenodigdheden en is niet volgepropt met onnodige extra functies.

Ook tijdens een ongeluk mag je van de T550 verwachten dat hij jouw beelden veilig houdt. De ingebouwde G-sensor herkent elk schokmoment en weet het hierdoor meteen als er een ongeluk plaatsvindt. De beelden voorafgaand aan het ongeluk worden automatisch opgeslagen, zodat ze beschikbaar zijn om later terug te kijken.

Als je beelden gelijk terug wilt zien, is dit ook een mogelijkheid. Met het 2,7 Inch LCD scherm van de Novatek T550 kan je al je beelden meteen terugkijken als hier behoefte aan is. Deze functie kan goed van pas komen in de momenten net na een ongeluk, wanneer je als bestuurder vaak nog enigszins in shock bent en je niet duidelijk kan herinneren wat er is gebeurd.

De Novatek T550 beschikt ook over een parkeermodus waarmee je je auto kan beveiligen wanneer je er zelf niet in zit. De dashcam begint automatisch met filmen wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

Dit zorgt ervoor dat je wanneer je terugkomt precies kunt zien wat er zich bij je auto heeft afgespeeld terwijl je weg was. Met deze slimme technologie heb je een grote kans op beeldmateriaal als bewijs wanneer iemand schade toebrengt aan jouw auto.

De camera beschikt over een HDMI uitgang en het geheugen kan uitgebreid worden tot 16 GB. Daarnaast beschikt het ook over een fotofunctie, audio en een motion detector.

Voordelen

 • check
  Met het grote 2,7 inch lcd-scherm kan je al je live beelden duidelijk zien en oudere beelden snel terugkijken.
 • check
  Beschikt over een handige parkeermodus die alleen opneemt wanneer er beweging gedetecteerd wordt.

Nadelen

 • De Novatek T550 beschikt niet over een GPS. Als je op zoek bent naar een dashcam die ook aan kan geven waar je gereden hebt en hoe snel, is de T550 niet de goede keuze voor jou.
 • 16 GB Opslagruimte kan te weinig zijn voor sommige mensen.

Eindoordeel

De Novatek T550 is een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar een luxe dashcam met een groot LCD scherm en een handige parkeermodus. De T550 wordt vooral aangeraden aan mensen die korte ritten maken in de auto, aangezien 16 GB opslagruimte te weinig kan zijn voor mensen die voor lange periodes in de auto zitten.


5. Viofo A119S V2 – Review

Viofo A119S V2 review

Viofo staat bekend om de ontraditionele vormen van de dashcams die ze op de markt brengen. Dit zien we ook gelijk terug in de Viofo A119S V2, die een compleet ander ontwerp heeft dan de meeste dashcams. Het design beschikt over 5 grote knoppen die ook tijdens het rijden makkelijk in gebruik zijn.

Het scherm van de Viofo A119S V2 zorgt er tevens voor dat je altijd een duidelijk beeld hebt van wat je opneemt. Het product beschikt over de nieuwe high-end SONY IMX291 sensor, waardoor het een nóg betere beeldkwaliteit produceert dan zijn voorganger, de V1.

De beelden zijn Full HD en 60 FPS. Hiermee ben je verzekerd van de scherpste beeldkwaliteit. De SONY IMX291 sensor zorgt er tevens voor dat beelden die worden opgenomen bij weinig licht, bijvoorbeeld ’s nachts, als nog een haarscherpe kwaliteit hebben.

De resolutie instellingen zijn aanpasbaar in de Viofo A199S V2. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen beelden op te nemen met 30 FPS.

Het kleine, strakke ontwerp van de A199S V2 zorgt ervoor dat de camera goed te verbergen is achter bijvoorbeeld de achteruitkijkspiegel. Hierdoor zit de dashcam niet in de weg voor de bestuurder en is hij moeilijker te spotten van buiten de auto. De kans dat de dashcam gestolen

of opzettelijk beschadigd wordt, is hierdoor vele malen kleiner.

Met het 2 inch LED scherm zijn je live beelden altijd beschikbaar. De Viofo is ook uitgerust met WDR Wide Dynamic Range) technologie. Deze ingebouwde technologie zorgt ervoor dat de camera de opnamekwaliteit automatisch aanpast aan de hoeveelheid licht in de omgeving.

De A199S V2 beschikt ook over een G-sensor, waardoor beelden automatisch opgeslagen worden wanneer er een ongeluk plaatsvindt. Het product is ook uitgerust met een handig stukje kunstmatige intelligentie waardoor de camera automatisch begint met filmen wanneer de auto start met rijden. Hierdoor hoef jij je als bestuurder geen zorgen meer te maken over of je dashcam wel aan staat.

Wanneer de A199S V2 in parkeerstand wordt gezet, begint hij automatisch met filmen als er trillingen worden waargenomen. Hierdoor zit je niet met een oneindigheid aan waardeloze beelden als je terugkomt bij je auto, maar krijg je alleen de beelden te zien waar daadwerkelijk iets op staat.

Het apparaat kan uitgebreid worden met een GPS module, waardoor ook de actuele snelheid op de beelden weergeven wordt. Daarnaast kan je via een computerprogramma terugkijken waar je gereden hebt tijdens het opnemen.

De super capacitor batterij van de A199S V2 is betrouwbaarder dan een reguliere lithiumbatterij en kan ook hogere temperaturen aan. Hierdoor zijn jouw beelden beter beschermt in het geval de energietoevoer naar het apparaat wegvalt.

Voordelen

 • check
  De super capacitor batterij is betrouwbaarder dan de reguliere lithiumbatterij waar de meeste dashcams mee uitgerust zijn.
 • check
  De SONY IMX291 sensor zorgt voor uitstekende opnames wanneer er weinig licht beschikbaar is.
 • check
  De dashcam heeft een klein en strak ontwerp waardoor hij goed te verstoppen is achter de achteruitkijkspiegel.
 • check
  De dashcam begint automatisch met filmen wanneer je gaat rijden.

Nadelen

 • De dashcam beschikt niet over WiFi, waardoor je opgenomen beelden niet meteen gedeeld kunnen worden.

Eindoordeel

De Viofo A199S V2 is de perfecte dashcam voor iedereen die op zoek is naar een dashcam met een betrouwbaardere batterij dan de normale lithiumbatterij.

Voor mensen die veel ’s nachts rijden, is de A199S V2 ook een geweldige keuze door de hoge kwaliteit beelden die het produceert bij weinig licht. Deze dashcam wordt niet aangeraden voor mensen die hun beelden gelijk beschikbaar willen hebben.


6. Nextbase 312GW – Review

Nextbase 312GW review

Nextbase is een modern en vooruitstreven dashcam bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk. Ze hebben een brede selectie van dashcams op de markt gebracht, waardoor iedereen bij hen een product kan vinden dat aansluit op zijn of haar behoeften.

Ze bieden producten aan in alle prijsklasses en hebben ook de revolutionaire ‘Mirror dashcam’ op de markt gebracht, een dashcam die bevestigd kan worden aan de achteruitkijkspiegel in de auto en daardoor niet herkenbaar is als een dashcam.

De 312GW neemt beelden op in 1080 Full HD met 30 FPS. Het apparaat beschikt over een opnamehoek van 140 graden, genoeg om voor én schuin voor je auto te kunnen kijken. Het apparaat is de eerste in de Nextbase line die beschikt over WiFi, waardoor je jouw opgenomen beelden zo snel mogelijk kan delen.

De 312GW beschikt tevens over een G-sensor, waardoor beelden automatisch opgeslagen worden wanneer je in een ongeluk komt, en een GPS, waardoor je niet alleen kan zien wat er op de weg gebeurt, maar ook met welke snelheid je op dat moment rijdt. Deze twee functies zorgen ervoor dat jij al het bewijs hebt dat je nodig hebt als er toch iets gebeurt.

Het apparaat is gebruiksvriendelijk en beschikt over een software die je snel en makkelijk in de vingers krijgt. De Click&go montagetechniek zorgt ervoor dat je het apparaat zonder problemen in de houder kan schuiven.

Het wordt vervolgens door middel van magneten op zijn plaats gehouden. Het gebruik van magneten in de montage zorgt ervoor dat jouw dashcam goed vastzit, maar tegelijk ook makkelijk van de ruit afgehaald kan worden, in het geval dit nodig is.

De Nextbase 312GW beschikt ook over ingebouwde technologie waarmee het nummerplaten van andere auto’s kan herkennen. Op deze manier kan je bewijs verzamelen tegen mensen die ten koste van jou de verkeersregels breken zonder dat zij hiervoor hun auto überhaupt aan de kant hoeven te zetten.

Voordelen

 • check
  Doordat het apparaat uitgerust is met WiFi kan je jouw beelden gelijk met iedereen delen.
 • check
  De GPS zorgt ervoor dat de actuele snelheid weergeven wordt in de beelden en dat je terug kan kijken waar je tijdens het opnemen gereden hebt.
 • check
  Met de Click&go montagetechniek zet je de dashcam snel op de ruit en haal je hem er ook weer snel van af.
 • check
  De ingebouwde nummerplaatherkenning zorgt ervoor dat je altijd bewijs hebt tegen mensen die ten koste van jou de verkeersregels breken.

Nadelen

 • Deze dashcam is iets groter dan gemiddeld en zal daardoor meer opvallen. De kans op diefstal is daardoor groter.

Eindoordeel

De Nextbase 312GW is de perfecte dashcam voor iemand die op zoek is naar iets meer dan het gewone. De dashcam is uitgerust met WiFi, GPS, en met het handige Click&go systeem kan je hem binnen een handomdraai van je ruit af halen.

De 312GW heeft alles wat je van een dashcam zou kunnen wensen en zal een geweldige match zijn voor iedereen die een luxe dashcam wil met oneindig veel mogelijkheden.


7. Viofo dashcam A119 – Review

Viofo dashcam A119 review

Deze dashcam bundel van Viofo is wellicht het beste starterspakket beschikbaar op de dashcammarkt. De betrouwbare Viofo A199 beschikt over een resolutie van 2K en 30FPS, of bij een resolutie van 1080 zelfs 60FPS. Met de A199 ben je verzekerd van scherpe beelden en duidelijke opnames, tijdens dag én nacht.

De dashcam heeft een hogere temperatuurtolerantie omdat het geen reguliere accu heeft, maar is uitgerust met een condensator. De levensduur van de condensator is ook een stuk langer dan die van de standaard lithiumbatterij.

Deze condensatorvoeding zorgt er ook voor dat veel van de standaard dashcam problemen niet voorkomen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het oververhit raken van de accu of een lek in de accu.

De lens van de A199 neemt een hoek op van maar liefst 160 graden. Hiermee mis je gegarandeerd niets van wat er zich voor en schuin voor je op de weg afspeelt.

Door de ingebouwde F1.8 en HDR CMOS techniek, is deze dashcam extreem gevoelig voor veranderingen in de lichthoeveelheid.

Hierdoor zijn ook beelden die bij weinig licht opgenomen helder en duidelijk. De dashcam voelt zelf aan wanneer er minder licht is en reageert hier passend op, zodat je als bestuurder niet in hoeft te grijpen.

De camera van de A119 kan in vier verschillende richtingen gedraaid worden. Zo kan je altijd de perfecte opnamehoek uitkiezen voor je rit. Daarnaast wordt het toestel geleverd met een circulair polarisatie filter wat ervoor zorgt dat je ruit minder reflecteert. Dit draagt bij aan de helderheid en kwaliteit van de beelden die opgenomen worden.

De extra GPS module voegt een heleboel bruikbare functies toe aan de A119. Zo wordt de actuele snelheid weergeven in de beelden, worden de coördinaten van waar je gereden hebt tijdens het opnemen opgeslagen, wordt je gewaarschuwd wanneer je een rijbaan verlaat en wordt je gewaarschuwd wanneer je op het punt staat een botsing in een botsing terecht te komen.

Het geweldige aan deze set is dat je niet alleen de Viofo A199 geleverd krijgt, maar ook een heleboel extra’s zodat je gelijk alles hebt wat je nodig hebt om te kunnen beginnen met filmen.

Zo wordt er een 64 GB Sandisk Micro SD kaart bij de camera geleverd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over te weinig opslagruimte. De dashcam komt daarnaast met de extra GPS module, het circulair polarisatie filter, een dual USB auto oplader, een USB kabel, 5 kabelclips en een Nederlandse en Engelstalige gebruiksaanwijzing.

Voordelen

 • check
  Met deze volledige set heb je gelijk alles in huis wat je nodig hebt om te beginnen met filmen.
 • check
  Met het speciale circulair polarisatiefilter kan je dashcam betere opnames maken doordat de ruit minder licht reflecteert.
 • check
  De uitgebreide gps-module zorgt ervoor dat je altijd terug kan kijken waar je gereden hebt tijdens het opnemen.
 • check
  Het design is duidelijk en makkelijk in gebruik.

Nadelen

 • De Viofo A199 beschikt niet over WiFi en kan hierdoor niet met een telefoon of tablet verbonden worden.
 • De dashcam beschikt niet over audio en kan alleen via de knoppen op het apparaat bestuurd worden.
 • Donec quam sem, ullamcorper ac sagittis quis, iaculis et quam

Eindoordeel

De Viofo A199 bundel is de perfecte aankoop voor iedereen die nog niet precies weet wat ze van hun dashcam willen. Met deze complete set ben je voorbereid op alles.

Het kleine ontwerp kan verborgen worden, de gps-module zorgt ervoor dat je precies kan zien waar je gereden hebt, en het circulair polarisatiefilter zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over reflecterende ruiten.


Wat is nu de beste dashcam van 2018 volgens Keuzehelper?

Dit is uiteraard voor ieder persoon anders, maar we zijn er zeker van dat tussen deze zeven geweldige dashcams een match moet zitten voor bijna iedereen. Een dashcam kopen hoeft niet duur te zijn als je dat helemaal niet nodig hebt voor jouw doeleinde!

De grote variatie en innovativiteit in de dashcammarkt zorgt ervoor dat er voor iedereen wel de beste dashcam te vinden is.


Categorie:

Gerelateerde artikelen:

Scroll Up