De beste compact camera van 2019 volgens Keuzehelper.nl

NaamResolutieOptische zoomSnelheid

Canon PowerShot SX730

Canon PowerShot SX730

21 megapixels40 X5,9 fps

Bekijk prijs

Canon PowerShot SX430 IS

Canon PowerShot SX430 IS

20 megapixels45 X25 fps

Bekijk prijs

Sony Cybershot DSC-HX60

Sony Cybershot DSC-HX60

20,2 megapixels30 X30 fps

Bekijk prijs

Canon IXUS 185

Canon IXUS 185

20,5 megapixels8 X30 fps

Bekijk prijs

Canon PowerShot SX540 HS

Canon PowerShot SX540 HS

20,3 megapixels50 X69 fps

Bekijk prijs

Panasonic LUMIX DMC-SZ10

Panasonic LUMIX DMC-SZ10

16 megapixels12 X30 fps

Bekijk prijs

Canon PowerShot G7X Mark II

Canon PowerShot G7X Mark II

20 megapixels4 X25 fps

Bekijk prijs


compact camera'sVoor iedereen zal een andere compact camera de beste zijn, maar deze camera’s zijn allemaal grote liefhebbers bij de consumentenbond en als beste uit de testen gekomen.

Compact camera’s zijn het kleine broertje van systeem– en spiegelreflexcamera’s.

Ze zijn over het algemeen een stuk minder groot en zwaar, en komen ook met minder functies.

Juist om deze reden zijn compact camera’s een van de beste camerasoorten en erg geliefd.

Wat maakt de compact camera uniek?

Waar spiegelreflexcamera’s en systeemcamera’s ingewikkelde apparaten zijn waar je lang mee moet oefenen voor je doorhebt hoe alles werkt, zijn compact camera’s juist gericht op gebruiksgemak en simpelheid.

De besturing van compact camera’s is vaak intuïtief en veel goede compact camera’s zijn uitgerust met een functie die automatisch de instellingen voor je aanpast zodat je alleen nog op het fotograferen hoeft te focussen.

Een goede compact camera kopen is nog niet zo makkelijk als het lijkt.

Daarom vertellen we je alles wat je moet weten over de verschillende toestellen.


Canon PowerShot SX730 – Perfect voor op reis

Canon PowerShot SX730

De Canon PowerShot SX730 is een geweldige all-round compact camera die bij een boel mensen in de smaak zal vallen.

De PowerShot SX730 beschikt over een boel handige functies en een klein, strak design. We nemen de belangrijkste zaken met je door.

De Canon PowerShot SX730 maakt foto’s van 21 megapixel en kan ook gebruik worden om haarscherpe HD-beelden mee te filmen bij 60 fps.

De camera is uitgerust met 40x optische zoom, zodat je écht dichtbij het onderwerp van de foto kan komen.

Als fotograaf geeft de hoeveelheid zoom je veel vrijheid. Zo kan je ook de perfecte foto maken van verder weg, waardoor je interessante nieuwe hoeken uit kunt proberen om mee te fotograferen.

De PowerShot SX730 beschikt over Wifi en Bluetooth. Als je de Canon Connect App downloadt, kan je deze verbinden met de camera.

Hiermee kan je de camera vanaf je telefoon besturen en ook makkelijk alle foto’s overzetten op je telefoon. Zo kan je je nieuwste foto’s gelijk delen met vrienden en familie!

De PowerShot SX730 is klein van formaat en licht van gewicht, waardoor het de ideale camera is om mee te nemen op reis en de hele dag bij je te dragen.

Hij neemt weinig ruimte in in de tas en je handen raken niet vermoeid van het constant meezeulen van een zwaar toestel.

De PowerShot SX730 is uitgerust met een kantelbaar scherm, waardoor ook de lastigste hoeken een eitje worden om vanuit te fotograferen.

Daarnaast maakt het kantelbare scherm de camera erg geschikt om selfies mee te maken of mee te vloggen.

Als je op zoek bent naar een camera om je vakanties mee te vloggen, is de PowerShot SX730 een interessant toestel voor jou!

De intelligente image stabiliser waar de PowerShot SX730 mee is uitgerust, zorgt voor scherpe foto’s, ook bij snel-bewegende objecten.

Deze beeldstabilisatie zorgt er ook voor de HD-beelden die je filmt er strak uitzien en er weinig ruis aanwezig is in de beelden.

Door deze geweldige beeldstabilisatie, kunnen ook mensen met erg trillerige handen mooie scherpe foto’s maken met de PowerShot SX730.

Voordelen

 • check
  Uitgerust met Wifi en Bluetooth zodat je makkelijk en snel je gemaakt foto’s over kunt zetten op je telefoon
 • check
  Uitgerust met 40x optische zoom, waardoor je ook van ver weg mooie foto’s maakt
 • check
  Beschikt over een kantelbaar scherm waarmee je makkelijk vanuit lastige hoeken fotografeert
 • check
  Klein in formaat en licht in gewicht

Nadelen

 • De PowerShot SX730 is niet water- en schokbestendig

Eindoordeel

Dit toestel is geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen, zowel als voor mensen die moeite hebben de camera stil te houden tijdens het fotograferen.

Door de uitstekende beeldstabilisator worden de foto’s scherp, ook als de camera beweegt.

Het kantelbare scherm maakt de PowerShot SX730 toepasbaar in veel verschillende situaties en gecombineerd met de 40x optische zoom is er geen moment dat jij niet perfect vastlegt met dit toestel.


Canon PowerShot SX430 IS – Veelzijdig apparaat

Canon PowerShot SX430 IS

De Canon PowerShot SX430 is een erg intuïtieve camera die gericht is op gebruiksgemak en het makkelijk maken van scherpe foto’s.

Hij valt in een hogere prijscategorie, maar voor deze hoge prijs krijg je erg veel in één handig toestel.

De PowerShot SX430 beschikt over 20 megapixel om de mooiste foto’s mee te maken en is daarnaast uitgerust met maar liefst 45x optische zoom! Je hoeft je dus zeker geen zorgen te maken te weinig inzoom mogelijkheid.

De PowerShot SX430 brengt alles wat ver weg is heel dichtbij en geeft je alle tools die je nodig hebt om ook van ver weg mooie foto’s te maken.

Daarnaast is ook de PowerShot SX430 uitgerust met Bluetooth en Wifi. Je gemaakte foto’s zet je dus moeiteloos over op je smartphone of laptop.

Als je de camera verbindt met de Canon Connect App kan je nog meer handige functies gebruiken, zoals het besturen van de camera vanaf de telefoon.

De PowerShot SX430 is uitgerust met verschillende creatieve modi die het moeilijke denkwerk voor je uitvoeren.

Als je geen verstand hebt van de technische kant van fotograferen, kan je deze functie gebruiken om de ideale instellingen toe te passen op de situatie. De camera kan dus deels voor zichzelf denken!

Om deze reden is de PowerShot SX430 een geweldig toestel voor mensen die weinig verstand hebben van technologie of geen interesse hebben in het experimenteren met verschillende instellingen.

Je selecteert simpelweg de modus die het meest van toepassing is op wat voor soort foto’s je probeert te maken, en de camera doet de rest van het werk.

Een goede accuduur en sterke beeldstabilisator zijn andere pluspunten van de PowerShot SX430.

Deze stabilisator presteert ook bij weinig licht, waardoor je zeker weet dat je al je mooie herinneringen met goede kwaliteit vast kunt leggen.

De besturing van de camera is intuïtief en krijg je daardoor makkelijk onder de knie.

Voordelen

 • check
  De PowerShot SX430 is uitgerust met Bluetooth en Wifi waardoor je zonder problemen het toestel aan je smartphone kunt koppelen
 • check
  Met 45x optische zoom breng je alles dichtbij

Nadelen

 • De PowerShot SX430 is niet water- of stootbestendig

Eindoordeel

De Canon PowerShot SX430 is een geweldige allround camera met veel geavanceerde mogelijkheden.

Doordat het toestel uitgerust is met verschillende creatieve modi, is het toch nog steeds geschikt voor beginnende fotografen.

Je kan op je eigen tempo wennen aan de basisfuncties van het apparaat terwijl de meer ingewikkelde instellingen vanzelf aangepast worden.

Wanneer je het gevoel hebt dat je bekend genoeg bent met de basisfuncties, kan je dit uitbreiden.


Sony Cybershot DSC-HX60 – Zeer populair

Sony Cybershot DSC-HX60

De Sony Cybershot DSC-HX60 is een krachtige kleine camera die van alle markten thuis is.

Met de 20,2 megapixel maak je scherpe foto’s van krachtige kwaliteit en met 30x optische zoom krijg je ook van ver weg dat perfect shot te pakken.

De Sony Cybershot DSC-HX60 is meer dan een ‘mikken en klikken’ camera.

Het toestel is uitgerust met een verzameling aan instellingen die je zelf kunt aanpassen, waardoor de Cybershot DSC-HX60 ook een leuk toestel is voor meer ervaren fotografen.

De Sony Cybershot DSC-HX60 is uitgerust met een groot beeldscherm en een verzameling aan knoppen die het makkelijk maken de camera te besturen.

Met een druk op de knop pas je de instellingen aan om de perfecte foto te maken. Ook als je niet veel verstand hebt van fotografie, zal de Cybershot DSC-HX60 een genot zijn om mee te fotograferen.

Als je het toestel op de automatische stand zet, doet hij het denkwerk voor je en maak je zonder moeite prachtige foto’s op elk moment.

De BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor zorgt voor heldere kleuren in minimaliseert ruis op foto’s en de Sony G-lens is ervoor gemaakt een zo prettig mogelijke inzoomervaring te leveren.

De optical steadyshot functie stabiliseert het beeld wanneer de camera niet compleet stil gehouden wordt tijdens het nemen van de foto. Zeg dus gedag tegen wazige foto’s en gemiste momenten!

Het toestel kan met verschillende accessoires gecombineerd worden voor een nog completere fotografie ervaring. Denk aan accessoires zoals studiomicrofoons, externe flitsers, elektronische zoekers en nog meer.

De compacte en strakke vormgeving van dit toestel op zakformaat zorgt ervoor dat hij comfortabel in de hand licht en makkelijk is om vast te houden.

Je kunt gemaakte beelden gelijk bewerken op het 7,6 cm beeldscherm en deelt ze vervolgens makkelijk door het toestel met Wifi te verbinden. Zo zijn je foto’s op elk moment beschikbaar en zet je ze zonder moeite over op je smartphone.

De Sony Cybershot DSC-HX60 heeft een aantrekkelijk lage prijs en komt met een verbluffende hoeveelheid opties, waardoor de camera in veel situaties gebruikt kan worden en voor veel mensen een fijn toestel zal zijn.

Voordelen

 • check
  De Sony Cybershot DSC-HX60 valt in een lage prijscategorie en is deze prijs meer dan waard
 • check
  Doordat de Sony Cybershot DSC-HX60 met veel verschillende instellingen gebruikt kan worden maar ook een automatische stand heeft, is hij geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen
 • check
  De hoge kwaliteit beeldverwerkingsprocessor en beeldstabilisator zorgen voor scherpe foto’s met weinig ruis en mooie kleuren

Nadelen

 • De Sony Cybershot DSC-HX60 is niet stoot- of waterbestendig
 • De Sony Cybershot DSC-HX60 vergt wat meer oefening om te gebruiken dan de meeste compact camera’s

Eindoordeel

De Sony Cybershot DSC-HX60 is het meest geschikt voor de gevorderde amateur or de erg gemotiveerde beginner.

Het hoge aantal megapixel gecombineerd met de hoge optische zoom maakt dit toestel erg veelzijdig.

Voor mensen met een laag budget zal de Sony Cybershot DSC-HS60 zeker een toffe keuze zijn.

De vele accessoires waarmee het toestel gecombineerd kan worden, zorgen ervoor dat je nog langer kunt groeien als fotograaf met dit toestel.


Canon IXUS 185 – Point en shoot-model

Canon IXUS 185

De Canon IXUS 185 is een hele laaggeprijsde en simpele compact camera.

Met 20,5 megapixel maak je makkelijk mooie foto’s, en met 8x optische zoom krijg je de vrijheid om als fotograaf dichter bij het onderwerp van je foto te komen.

De IXUS 185 is niet uitgerust met veel extra functies, maar blijft juist bij de basis.

Deze camera is niet gemaakt voor mensen die willen experimenteren, hij is gemaakt voor mensen die simpelweg willen fotograferen.

De simpele point en shoot software maakt het makkelijker dan ooit om mooie momenten vast te leggen. Met een druk op de knop maak je foto’s van alles om je heen, zonder na te hoeven denken over het ISO-bereik en de beeldstabilisatie.

De Canon IXUS 185 filmt zonder moeite HD-beelden en neemt het grootste deel van het fotografeer- en filmwerk van je over.

Het toestel is klein en slank en kan zo weggestopt worden in een broek- of jaszak.

De Canon IXUS 185 neem je daadwerkelijk zonder moeite overal mee naartoe. Het is de ideale compact camera om constant bij je te dragen voor het geval je iets vast wilt leggen.

Je kan een datumstempel toevoegen aan je foto’s om een tijdlijn aan herinneringen te creëren die je terug kunt kijken op het toestel.

Maak je geen zorgen over de instellingen, deze worden voor je geregeld door de Easy auto, waardoor jij alleen nog maar op de foto hoeft te focussen. Laat zorgen gaan en leg dat perfecte moment vast met een druk op de knop.

De Canon IXUS 185 is niet uitgerust met wifi. Foto’s moeten dus handmatig overgezet worden op andere apparaten en delen gaat langzamer dan bij een aantal andere compact camera’s op deze lijst.

Wel kijk je de foto’s gelijk terug op het 2,7 inch lcd-scherm.

Voordelen

 • check
  De Canon IXUS 185 is een simpele compact camera voor een ongelooflijk lage prijs
 • check
  De Canon IXUS 185 doet het lastige fotografeerwerk voor je met de Easy Auto functie, waardoor jij alleen maar hoeft te focussen op het maken van de foto
 • check
  De Canon IXUS 185 is echt zakformaat; je draagt hem makkelijk de hele dag met je mee in een broek- of jaszak

Nadelen

 • De IXUS 185 is niet uitgerust met Wifi of Bluetooth, wat betekent dat foto’s op de ouderwetse manier over moeten worden gezet op andere apparaten
 • Het toestel komt met weinig creatieve vrijheid, aangezien alle instellingen automatisch voor je worden bepaald

Eindoordeel

Heb jij genoeg geduld je foto’s op de ouderwetse manier over te zetten op je laptop of mobiele telefoon en ben je opzoek naar een goedkope compact camera die hoge kwaliteit foto’s maakt?

Dan zal de Canon IXUS 185 de ideale compact camera zijn voor jou.

Door het kleine formaat neem je hem moeiteloos overal mee naartoe, en door de lage prijs zal het toestel ook voor mensen met een klein budget betaalbaar zijn.


Canon PowerShot SX540 HS – Licht en flexibel

Canon PowerShot SX540 HS

Met wel 50x optische zoom, is de Canon PowerShot SX540 HS de ultieme compact camera om prachtige ingezoomde foto’s mee te maken. Geen enkel onderwerp is te ver weg voor dit toestel.

Door de grote optische zoom, is de Canon PowerShot SX540 HS een geweldige compact camera voor amateursport en wildlife fotografen.

Je legt elk moment met gigantisch veel detail vast, ook ingezoomd. In filmen is de Canon PowerShot SX540 HS net zo goed.

Met een druk op de knop leg je full HD-beelden vast en door de Dynamic Image Stabilizer mag je ongelooflijk scherpe beelden verwachten met minimale ruis.

De Canon PowerShot SX540 HS valt in een hogere prijsklasse maar daarvoor krijg je een compact camera met ongelooflijk veel potentie en veelzijdigheid.

Je krijgt de werking van dit model makkelijk te pakken en kan vervolgens gaan experimenteren met de extra functies.

Veel mogelijkheden en toepassingen dus. Helaas heeft de PowerShot SX540 HS geen kantelbaar scherm, waardoor het maken van selfies en vlogs een uitdaging kan zijn.

De Canon PowerShot SX540 is uitgerust met Wifi zodat je moeite- en draadloos foto’s over kunt zetten op je favoriete apparaten.

Door de 24mm groothoeklens kan dit toestel zowel gebruikt worden om landschappen mee te fotograferen als om groepsfoto’s mee te maken.

De Smart-Auto functie maakt fotograferen nog makkelijker door op elk gegeven moment zelf de ideale instellingen te bepalen voor de omstandigheden.

De Canon PowerShot SX540 is erop ontworpen comfortabel in de hand te passen.

Hierdoor stop je dit toestel niet makkelijk weg in een broekzak, maar fotografeer je wel met je handen in een comfortabele positie.

De beste foto’s maak je natuurlijk als je ontspannen en gefocust bent.

Het toestel is uitgerust met een uitklapbare flitser, waardoor je ook momenten met weinig licht helder vastlegt. Geen moment van de nacht is immuun voor deze camera.

Voordelen

 • check
  De Canon PowerShot SX540 is uitgerust met maar liefst 50x optische zoom waardoor elke foto mogelijk wordt
 • check
  De Canon PowerShot SX540 is door zijn 24mm groothoeklens extreem veelzijdig en kan in vrijwel elke situatie gebruikt worden
 • check
  Je verbindt het toestel makkelijk met wifi om je foto’s over te zetten op je smartphone

Nadelen

 • De Canon PowerShot SX540 HS valt in een hogere prijsklasse
 • De Canon PowerShot SX540 HS is niet stoot- of spatwaterbestendig

Eindoordeel

Voor amateursport en wildlife fotografen is de Canon PowerShot SX540 de ideale compact camera.

De 50x optische zoom zal je helpen ook van ver weg de meest gedetailleerde foto’s te maken van wat er om je heen gebeurt.

Deze camera komt met een boel aanpasbare instellingen waardoor ook de gevorderde fotograaf zich niet zal vervelen.

Wordt creatief met de veelzijdige 24mm groothoeklens en geniet van het gebruiksgemak van een Canon die je moeiteloos met je telefoon verbindt.


Panasonic LUMIX DMC-SZ10 – Vlogcamera voor beginners

Panasonic LUMIX DMC-SZ10

De Panasonic LUMIX DMC-SZ10 is een geweldige, goedkope compact camera ideaal voor het maken van vlogs en selfies.

Het kleine formaat van het toestel maakt hem makkelijk om hem bij je te dragen en overal mee naartoe te nemen.

Het lichte gewicht zal een wereld van verschil maken als je de hele dag een camera vast moet houden om te filmen.

Daarnaast is de Panasonic LUMIX DMC-SZ10 uitgerust met een uitklapbaar scherm dat tot wel 180 graden gedraaid kan worden.

Zo kan je precies zien wat je opneemt terwijl je aan het filmen bent en ben je altijd op de hoogte van de filmhoek en hoe duidelijk het beeld is.

De Optical Image Stabilizer verwijdert ruis uit je filmbeelden en foto’s door te compenseren voor het eventuele bewegen van de camera terwijl de beelden gemaakt wordt.

Ook bij het inzoomen maakt je hierdoor scherpe foto’s van hoge kwaliteit.

Als dat nog niet genoeg was, is de Panasonic LUMIX DMC-SZ10 ook uitgerust met verschillende selfie- en vlogmodes. Het was nog nooit zo makkelijk om jezelf te fotograferen of filmen.

Van de 16 megapixel camera mag je scherpe en gedetailleerde foto’s verwachten. Beelden worden opgenomen in HD ready (720p), helder en scherp en met een minimale hoeveelheid ruis.

De Panasonic LUMIX DMC-SZ10 is uitgerust met Wifi, zodat je in een ogenblik foto’s over kunt zetten op je smartphone of tablet. Zo zijn je foto’s altijd en overal in hoge kwaliteit beschikbaar.

Daarnaast beschikt de Panasonic LUMIX ook over een automatische stand die zelf op elk moment de perfecte instellingen bepaalt.

Met dit toestel kan je gelijk beginnen met fotograferen. Er gaat geen leerperiode aan vooraf. Je kunt gelijk in het diepe springen.

Dit kleine toestel biedt veel verschillende functies voor een lage prijs. Het kan veelzijdig toegepast worden en zowel voor foto’s en filmbeelden op een waardevolle manier gebruikt worden.

Je kan de Panasonic LUMIX DMC-SZ10 vanaf je smartphone of tablet besturen door de QR-code op het toestel te scannen.

Voordelen

 • check
  De Panasonic LUMIX DMC-SZ10 is uitgerust met een uitklapbaar scherm en verschillende selfie en vlogstanden waardoor hij geweldig geschikt is voor hiervoor
 • check
  Foto’s zet je makkelijk en snel over op je telefoon door de Panasonic LUMIX DMC-SZ10 met Wifi te verbinden
 • check
  Door het kleine formaat en lichte gewicht van de camera zal je arm minder snel vermoeid raken als je jezelf voor lange tijd moet filmen

Nadelen

 • Er zijn compact camera’s met meer megapixel en hogere beeldkwaliteit verkrijgbaar
 • De Panasonic LUMIX DMC-SZ10 is niet stoot- of spatwaterbestendig

Eindoordeel

De Panasonic LUMIX DMC-SZ10 krijg je zo onder de knie en is perfect geschikt als eerste vlogcamera.

Door het kantelbare scherm en de vlog en selfiestanden film en fotografeer je jezelf zonder moeite.

Er zijn compact camera’s met betere beeldkwaliteit beschikbaar, maar de Panasonic LUMIX maakt dit goed door een heleboel functies in een goedkoop en makkelijk te gebruiken toestel te stoppen.


Canon PowerShot G7X Mark II – Uitstekende beeldkwaliteit

Canon PowerShot G7X Mark II

De Canon PowerShot G7X Mark II is de duurste compact camera op onze lijst.

De prijs is meer dan vijf keer zo hoog als de goedkopere modellen op de lijst, maar de Canon PowerShot G7X Mark II is dan ook een daadwerkelijk indrukwekkende camera.

Dit kleine toestel is uitgerust met een 20 megapixel camera en full HD-video.

Daarnaast beschik je ook nog over 4x optische zoom.

De uitklapbare flitser helpt je ook de donkerste momenten vast te leggen, en wanneer je klaar bent, stop je de Canon PowerShot G7X Mark II zonder moeite weg in een zak.

Deze compact camera mag echt compact genoemd worden. Hij verbergt technologie van ongelooflijk hoge kwaliteit in een klein en licht toestel dat er ongelooflijk simpel uitziet.

De prijs is dus hoog, maar daarvoor krijg je een hele veelzijdige compact camera.

De 1 inch sensor waar het toestel mee uitgerust is, zorgt ervoor dat er veel meer licht de camera binnenvalt dan bij de gemiddelde compact camera en de grote lichtgevoeligheid zorgt ervoor dat je foto’s maakt van spiegelreflexcamera kwaliteit.

Dat is iets wat geen van de andere compact camera’s op deze lijst doen. Het maakt de Canon PowerShot G7X Mark II daadwerkelijk uniek.

De 4-stop beeldstabilisatie met Dual Sensing IS-technologie, de 1.0-type CMOS-sensor, en de kracht van de DIGIC 7 zorgen er gezamenlijk voor dat je foto’s helder, scherp en ruisvrij zijn.

Verbind het toestel via Wifi met je smartphone of tablet en geniet van andere handige functies zoals automatische back-ups in cloud apps zoals irista, en de mogelijkheid je camera te besturen vanaf je telefoon.

Door de Canon Connect App te downloaden kan je je pasgemaakte foto’s ook meteen bewerken en delen.

Ook timelapses leg je moeiteloos vast met de Time Lapse Movie-modus waar de Canon Powershot G7X mee is uitgerust.

Deze compact camera herdefinieert wat de term compact camera betekent.

Voordelen

 • check
  De Canon PowerShot G7X Mark II is de eerste compact camera die foto’s maakt van spiegelreflexcamera kwaliteit
 • check
  De Canon Powersshot G7X Mark II is uitgerust met een grote sensor om zoveel mogelijk licht te vangen en beschikt over een uitklapbare flitser voor wanneer dit niet genoeg is
 • check
  De Canon Powershot G7X Mark II is uitgerust met de nieuwste beeldstabilisatie technologie om je foto’s en video’s zo scherp en ruisvrij mogelijk te maken.

Nadelen

 • Je moet erg veel geld neerleggen om jezelf de eigenaar van een nieuwe Canon PowerShot G7X Mark II te mogen noemen

Eindoordeel

De Canon PowerShot G7X Mark II is de ultieme compact camera voor mensen die geen gelimiteerd budget hebben.

Hij is uitgerust met alles, van uitklapbare flitser tot een lens die handmatig bediend kan worden en een beeldstabilisator van revolutionaire kwaliteit.

Daarnaast kan je als beginnende fotograaf altijd overschakelen op de meegeleverde automodus, waarin de camera het lastige werk voor je doet.

De PowerShot G7X maakt foto’s van spiegelreflexcamera kwaliteit en is daardoor perfect voor iedereen die de kwaliteit wil van een spiegelreflexcamera, maar niet de ingewikkeldheid ervan.


Wat is nu een goede compact camera voor mij?

compact camera kopenJe hebt de zeven camera’s bekeken maar je bent er nog niet uit. Het is niet makkelijk om een goede camera voor jezelf te vinden.

Er zit veel variatie in de prijs en het kunnen van de toestellen op deze lijst.

Zo staan er al goedkope toestellen op die prachtige foto’s maken voor minder dan honderd euro, maar staan er ook camera’s op de lijst die honderden euro’s kosten en uit zijn gerust met de nieuwste technologie.

Bepaal eerst je budget

Uiteindelijk kan je alleen een camera aanschaffen als je een bepaald budget hebt. Neem dus een richtprijs in gedachte die binnen jouw budget valt en bedenk ook een marge voor hoeveel de prijs van je richtprijs af mag wijken.

Als je een klein budget hebt, zijn de Canon IXUS 185 en de Panasonic LUMIX DMC-SZ10 de beste keus voor jou. Als je een gemiddeld of hoger budget hebt

Hoog budget

Een compact camera kopen zonder een bepaald budget is nog makkelijker natuurlijk, de Canon PowerShot G7X Mark II is een geweldig model om te overwegen.

Het is de meest geavanceerde compact camera op de lijst en de enige compact camera met spiegelreflexcamerakwaliteit, waardoor het zonder twijfel een van de betere camera's is.

Daarnaast is het toestel ook uitgerust met de nieuwste technologie en beste beeldstabilisatie. Voor de echte serieuze fotografen is de Canon PowerShot G7X Mark II ideaal.

Gemiddeld budget

De Canon PowerShot SX730, Canon PowerShot SX430, Canon PowerShot SX540 en Sony Cybershot DSC-HX60 zijn geweldige compact camera’s in de middelste prijsklasse.

Doordat ze zijn uitgerust met Auto modes die zelf de instellingen bepalen, zijn ze alle vier geschikt voor de beginnende én gevorderde fotograaf.

Deze toestellen staan in deze “beste compact camera koopgids” omdat ze zo veelzijdig zijn in gebruik.

Ze leveren heel veel functies voor een relatief lage prijs en bieden beginnende fotografen de mogelijkheid de kunst langzaam onder de knie te krijgen.


Scroll Up