De beste action camera van 2019 volgens Keuzehelper.nl

Laatst geüpdatet op:

In deze koopgids bespreken we de beste action camera volgens Keuzehelper.

In onderstaande tabel kun je snel en gemakkelijk een model sorteren op verschillende eigenschappen.

Op je smartphone/tablet kun je naar rechts en links scrollen, klik op de naam van het product om onze uitgebreide beoordeling te lezen.

De beste action camera's van 2019 – Top 7

NaamVideokwaliteitResolutieSnelheidWaterdicht
1. GoPro HERO 5

GoPro HERO 5

4K30 fps12 megapixelsJa

2. GoPro HERO 6

GoPro HERO 6

4K60 fps12 megapixelsJa

3. EKEN H9R 4K Ultra HD

EKEN H9R 4K Ultra HD

4K25 fps12 megapixelsJa

4. GoPro HERO

GoPro HERO

Full HD60 fps10 megapixelsJa

5. Nikkei Extreme X6

Nikkei Extreme X6

4K30 fps16 megapixelsJa

6. Nikkei Extreme X2

Nikkei Extreme X2

4K30 fps16 megapixelsJa

7. Nikkei Extreme X4

Nikkei Extreme X4

4K30 fps16 megapixelsJa

beste action camera'sAction camera’s (action cams) begonnen pas een jaar of tien geleden echt populair te worden.

Moviemaking en editing werden door de opkomst van Youtube door steeds meer mensen als hobby opgepakt, en hierdoor ontstond er vraag naar een groter en meer divers aanbod aan camera’s.

Natuurlijk bestond de spiegelreflexcamera, maar die deed foto’s meer recht toe dan film. Dan was er de systeemcamera, maar die stond toentertijd nog in de kinderschoenen.

Alleen de traditionele filmcamera bleef over, maar door de maat en het gewicht van deze vaak grote camera’s, waren deze niet geschikt voor elke soort film.

Er ontstond een gat in de markt.

Steeds meer individuen waren op zoek naar een camera die in extreme omstandigheden gebruikt kon worden, zoals bijvoorbeeld onder water of op de skipiste, maar de filmcamera’s waren hier over het algemeen te kwetsbaar voor.

Daarnaast belemmerde het feit dat de camera met een hand vastgehouden moest worden veel potentiele opnames.

De eerste action camera's

De eerste action camera’s maakten handig gebruik van dit gat in de markt. Action cams focusten bij productontwikkeling op de stevigheid van de camera, een klein formaat en het leveren van beelden van hoge kwaliteit.

Voor het eerst waren er camera’s verkrijgbaar die via handige bevestigingssystemen op de helm of borst bevestigd konden worden, zodat er gefilmd kon worden zonder dat er een hand opgeofferd moest worden.

action camera kopenDeze mogelijkheid maakte de action cam snel populair.

De action camera gaf mensen voor het eerst de mogelijkheid zelf onderwaterbeelden vast te leggen, die off-piste run met vrienden te filmen, beelden te schieten vanaf de motorhelm tijdens het rijden, en nog veel meer.

Hoe populairder de action cam werd, hoe meer accessoires er ook voor op de markt gebracht werden.

Hoewel de helm-  en borstbevestigingssystemen in het begin super innovatief waren, zijn er nu ook gadgets waarmee je een action cam op je hond, fiets en selfiestick kunt bevestigen.

Hoe meer de markt groeit, hoe meer mogelijkheden amateur filmmakers krijgen om unieke beelden te filmen.

Ben jij op zoek naar een camera waarmee je meer kunt filmen dan je tantes verjaardag?

Weet je nog niet precies waar je de camera voor wil gebruiken, maar wil je voor alles voorbereid zijn?

Hou je van extreme sporten en ben je op zoek naar een manier om dit vast te leggen, of ben je wellicht gewoon op zoek naar een kleine, stevige camera?

In al deze gevallen is een action cam een goed idee voor jou!

Er is veel variatie in de action camera markt, dus er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van de beste action cam.

We nemen een aantal van de belangrijkste functies met je door zodat je een beter idee krijgt van waar je naar op zoek bent.

Beeldkwaliteit

Een van de belangrijkste kenmerken van de action camera zal de beeldkwaliteit zijn. Er zijn action cams verkrijgbaar met wel 4K ultra HD-beeldkwaliteit, maar de vraag is of je hier behoefte aan hebt.

Een duurdere camera met hogere kwaliteit beelden zal weinig aan je filmervaring toevoegen als je het verschil tussen 4K ultra HD en normaal HD-beeld niet kunt zien.

Check daarnaast ook altijd wat voor foto’s de action cam maakt.

Veel action cams hebben een fotocamera van rond de twaalf megapixel, maar er zijn ook cams die prachtige filmbeelden schieten, maar slechts zijn uitgerust met drie megapixel voor foto’s.

Houdt dit dus goed in de gaten! Neem hierbij ook in overweging hoeveel je de camera wilt gebruiken voor foto’s en hoeveel je ermee wilt filmen.

Stevigheid

beste action cam van 2018 volgens KeuzehelperMoet jouw action cam spatwaterdicht zijn, waterdicht tot twee meter diep, of ben je van plan diep te gaan duiken met de camera?

Wat ben je van plan met de camera te filmen en hoe stevig en waterdicht moet jouw action cam zijn?

Neem hierbij in overweging dat er veel accessoires verkrijgbaar zijn voor action cams.

Als de action camera waar jij je oog op hebt bijvoorbeeld niet geschikt is voor diepzeeduiken, kan je kijken of er een accessoire is die je om de cam kan doen zodat dit wel kan.

Voor veel van de al erg stevige action cams zijn extra beschermingshoezen en waterdichte hoesjes verkrijgbaar.

Kijk bij het aanschaffen van de camera dus niet alleen naar de camera zelf, maar ook naar wat voor accessoires ervoor verkrijgbaar zijn.

Gebruiksvriendelijkheid

Hoe makkelijk moet de camera zijn in gebruik? Hoeveel vrijheid en inspraak wil je hebben als filmmaker?

Ben je op zoek naar een simpelere camera die de ingewikkeldere delen van het filmen voor jou uitvoert, of wil je een apparaat dat je meer mogelijkheden en instellingen biedt, zodat je zelf creatief kunt zijn met hoe je beelden vastlegt?

Daarnaast werken veel action camera’s tegenwoordig samen met apps op de mobiele telefoon. Is dit iets waar je behoefte aan hebt, of heb je liever een action cam die niet afhankelijk is van je telefoon?

Een action camera kopen vereist een antwoord op al deze vragen, ze zullen een rol spelen in het vinden van de beste action cam voor jou.


1. GoPro HERO 5 – Met beeldstabilisatie

GoPro HERO 5 Black

We beginnen deze lijst met een van de supermachten op de action camera markt.

GoPro werd in 2002 opgericht door een Amerikaanse surfer die op zoek was naar een camera waarmee hij tijdens het surfen kon filmen.

Sindsdien zijn er een boel verschillende modellen van de GoPro uitgebracht.

We beginnen met een van de bestverkochte modellen in action camera geschiedenis: de GoPro HERO 5 Black.

De GoPro HERO 5 Black is de bekendste action cam op de markt. Hij valt zeker in een duurdere prijsklasse, maar voor de prijs krijg je ook wat. De GoPro modellen zijn ‘all inclusive’.

Ze worden uitgerust met de nieuwste technologie en er wordt constant op het ontwerp geïnnoveerd.

Als geld voor jou geen rol speelt in het kiezen van een action camera, dan zijn de GoPro modellen zeker interessant om naar te kijken.

De GoPro HERO 5 Black filmt 4K beelden met 30 fps. Daarnaast heeft de HERO 5 een 12 megapixel camera en is hij van zichzelf waterdicht tot wel tien meter diep.

Ben je van plan te gaan duiken met je action cam? Dan kan je niet fout gaan met de HERO 5.

De action cam is uitgerust met WiFi en Bluetooth zodat je je action cam moeiteloos samen kan laten werken met je telefoon en andere apparaten.

De GoPro HERO 5 Black is de eerste GoPro die uitgerust is met een dubbel microfoonsysteem.

Dit nieuwe beetje technologie maakt het mogelijk om de GoPro met de stem te besturen.

Met de HERO 5 kan je dus geheel hands-free filmen. Je hoeft zelfs geen start- of stopknop meer in te drukken.

De HERO 5 is ervoor gemaakt een echte all-rounder action cam te zijn. Hij is uitgerust met een lading aan extra functies zoals RAW-fotovastlegging, Wide Dynamic Range foto’s en RAW-audiotrack.

De beeldstabilisatie die is toegevoegd aan de HERO 5 zet de beeldkwaliteit echt apart van dat van de HERO 4.

Je kan een stuk stabielere beelden verwachten, waardoor de opnames prettiger zijn om te bekijken en het beeld helderder is.

De GoPro HERO 5 Black is uitgerust met éénknopsbediening. Je hebt dus snel door hoe het apparaat in elkaar steekt en hoe je deze moet besturen.

Ook voor mensen die geen ervaring hebben met action cams is deze camera daarom heel geschikt. Hij is gebruiksvriendelijk en makkelijk te besturen.

Met de ingebouwde GPS, legt jouw HERO 5 ook vast wáár je je beelden schiet, zodat je nooit meer een locatie hoeft te vergeten.

Voordelen

 • check
  De GoPro HERO 5 Black is een echte all-rounder action cam. Hij zal voor bijna elk doeleinde geschikt zijn
 • check
  Veel extra functies zoals Wifi, Bluetooth, GPS en meerder camerastanden
 • check
  De HERO 5 levert een uitstekende beeldkwaliteit op

Nadelen

 • De GoPro HERO 5 is een flinke investering, zeker voor mensen die hun eerste action camera aanschaffen
 • De set komt slechts met een aantal bevestigingsopties. Extra bevestigingsaccessoires zullen apart aangeschaft moeten worden

Eindoordeel

Ben jij op zoek naar een action cam met gigantisch veel mogelijkheden, een goede beeldkwaliteit en heb je geen interesse in slow motion beelden?

Dan zal de HERO 5 perfect zijn voor jou.

De HERO 5 is een van de meest veelzijdige action cams op de markt. Alles wat deze camera doet, doet hij goed.

Omdat deze camera zo veelzijdig is, is hij geschikt voor mensen die nu hun eerste action cam kopen maar ook voor mensen die al meerdere action cams hebben gehad.


2. GoPro HERO 6 – Volledig waterdicht

GoPro HERO 6 Black

De GoPro HERO 6 Black heeft veel van dezelfde functies als zijn voorganger, maar is uitgerust met een camera die bijna twee keer zo krachtig is.

Met de HERO 6 kan je 4k beelden opnemen bij 60 fps, waar de HERO 5 slechts 4k beelden bij 30 fps kan opnemen.

Van de HERO 6 kan je haarscherpe beelden verwachten dus, maar er is nog veel meer toegevoegd aan dit nieuwe GoPro model.

Zo beschikt de HERO 6 over Wifi die twee keer zo snel is als de Wifi van de HERO 5, en kan je foto’s tot drie keer sneller overzetten op je laptop dan met de HERO 5.

Ook in gebruiksgemak doet de HERO 6 het nog iets beter.

De filmpjes die je maakt, worden automatisch doorgestuurd naar je telefoon, zodat ze gelijk beschikbaar zijn om te delen met social media of familie en vrienden. Voor de ongeduldige mensen onder ons, zal deze functie zeker een genot zijn.

Een andere nieuwe functie van de HERO 6 is slow motion filmen. Doordat de camera zo krachtig is, kan je in HD-beelden filmen met wel 240 fps. Zo maak je ook de mooiste slow motion beelden met je action cam.

Met de Quickstories app, de app waar de HERO 6 mee samenwerkt, kan je moeiteloos en makkelijk je video’s bewerken voordat je ze deelt. Met de HERO 6 kan je het editproces dus bijna geheel overslaan.

De HERO 6 doelt erop makkelijk te zijn in gebruik.

Je hoeft niet om te leren gaan met een groot aantal knoppen. De HERO 6 heeft er slechts één, én een touchscreen om het apparaat mee te bedienen.

Een echte learning curve is er dus niet. Je hebt de HERO 6 zo door.

Voordelen

 • check
  Uitgerust met de mogelijkheid om slow motion beelden te maken
 • check
  De HERO 6 stuurt je video’s automatisch door naar je telefoon waardoor je ze gelijk kunt bewerken en delen
 • check
  De HERO 6 is uitgerust met een van de krachtigste camera’s op de action camera markt

Nadelen

 • De HERO 6 is een van de duurste action cams op de markt
 • Extra accessoires worden niet meegeleverd en moeten dus apart aangeschaft worden

Eindoordeel

Waar de GoPro HERO 5 heel goed is, is de HERO 6 simpelweg geweldig.

Deze action cam beschikt over alles wat je van een action cam kan vragen, en is daarom perfect voor mensen die hun filmhobby tot het uiterste willen pushen.

Ben jij een gevorderde filmer en opzoek naar een camera die daadwerkelijk alles aan kan? Dan zal de HERO 6 perfect zijn voor jou.

Ook voor mensen die in slow motion willen kunnen filmen, is deze camera een must.

De beeldkwaliteit is simpelweg ongeëvenaard. Als je je eerste action cam gaat aanschaffen, raden we je aan de HERO 6 door de forse prijs nog even te laten staan.

Voor mensen die zeker weten dat ze er veel gebruik van gaan maken, is de HERO 6 de hoge prijs waard.


3. EKEN H9R 4K Ultra HD – Superlicht en compact

EKEN Action Camera H9R 4K Ultra HD

De EKEN H9R is een interessante action camera op deze lijst omdat het een van de weinige camera’s is die met zo een compleet pakket geleverd wordt voor zo een lage prijs.

De EKEN H9R valt zeker in een lagere prijsklasse maar levert alsnog 4K Ultra HD-beeldkwaliteit om van te smullen.

Deze action cam zal zeker de aandacht trekken van mensen die eraan zitten te denken een eerste action camera aan te schaffen.

De lage prijs gecombineerd met een goede kwaliteit en een lading aan accessoires maakt hem erg aantrekkelijk.

Qua model is de EKEN H9R gebaseerd op de GoPro 4.

Het formaat is hetzelfde als dat van de GoPro, waardoor alle accessoires van de GoPro ook voor de EKEN H9R gebruikt kunnen worden.

Ook hierdoor is de EKEN H9R een ideale beginners action camera. Je kan extra accessoires aanschaffen voor de GoPro, en moeiteloos overschakelen naar een GoPro action camera wanneer je het gevoel hebt dat je eraan toe bent.

Een handige functie van de EKEN H9R is de afstandsbediening waar de action cam mee geleverd wordt. Met deze afstandsbediening kan je tot op wel tien meter afstand de camera bedienen.

Daarnaast is de H9R zonder extra bescherming waterdicht tot op wel dertig meter diep! Dit is nog dieper dan sommige GoPro modellen.

De EKEN is uitgerust met WIFI, maakt foto’s van 12 megapixel en wordt geleverd met een lading aan extra accessoires.

Met dit pakket kan je gelijk aan de slag met filmen en hoef je je geen zorgen te maken over opslagruimte of een extra accu.

Een 32 GB Sandisk SD kaart wordt meegeleverd, samen met een extra accu om de camera mee uit te rusten.

Daarnaast krijg je ook een waterproof bag om het geheel in de bewaren. Over reizen met de camera hoef je je dus ook geen zorgen te maken.

Dit klinkt allemaal erg aantrekkelijk, maar voor een prijs die zó veel lager is dan de GoPro modellen, moeten er ook dingen missen bij de EKEN H9R. Dat is ook zeker zo.

De EKEN H9R is niet uitgerust met een externe microfoon en deze kan er ook niet op aangesloten worden.

Daarnaast is de kwaliteit van de audio die de H9R opneemt een stuk minder goed dan bij de GoPro.

Hoewel de camera een geweldige beeldkwaliteit levert, is hij uitgerust met weinig extra filmfuncties om creatief mee te zijn.

Dat neemt niet weg dat de EKEN H9R simpelweg een goede action cam is. Voor mensen die net beginnen met filmen, kan het de perfecte match zijn.

Voordelen

 • check
  De lage prijs
 • check
  De EKEN H9R wordt geleverd in een complete set inclusief extra geheugenkaart, accu en een waterdichte tas
 • check
  Waterdicht tot op wel 30 meter diep
 • check
  Ideaal voor de beginnende filmer

Nadelen

 • Audiokwaliteit is lager dan bij de GoPro
 • Mist de mogelijkheid een externe microfoon aan de camera aan te sluiten

Eindoordeel

De EKEN H9R is onze grote aanrader voor iedereen die een lager budget heeft maar toch heel graag een action cam wil aanschaffen.

De EKEN H9R doet bijna alles wat de GoPro doet, hier en daar net iets minder goed, maar voor de lage prijs mag dat wel.

Daarnaast wordt hij geleverd met extra accessoires en een handige tas zodat je gelijk kunt gaan filmen.


4. GoPro HERO – Het instapmodel

GoPro HERO

De GoPro HERO wordt door GoPro zelf ook wel het ‘perfecte instapmodel’ genoemd.

De prijs valt in de middelste prijsklasse, en de camera levert iets minder indrukwekkende beeldkwaliteit dan de andere GoPro modellen om deze prijs te verantwoorden.

Er kan gefilmd worden in 1440p en 60fps, en de camera kan foto’s maken van 10 megapixel.

Daarnaast is de cam uitgerust met maar liefst drie microfoons en een specifieke functie die windruis onderdrukt.

Ook van beelden die met hoge snelheid zijn gemaakt, mag je dus een goede audiokwaliteit verwachten.

Daarnaast werkt ook de GoPro HERO samen met de Quickstory app, waarmee beelden gelijk naar je telefoon gestuurd worden.

Je kan live bekijken wat er met de camera gefilmd wordt, en je kan de camera ook via de app bedienen.

Als dit niet helemaal je ding is, kan je de GoPro HERO ook besturen met je stem!

Voor gebruiksgemak is de HERO uitgerust met een touchscreen en een enkele knop. Je hebt binnen no time door hoe deze camera werkt.

Hij is zonder extra bescherming waterdicht tot op tien meter diep.

Met een extra GoPro abonnement krijg je de mogelijkheid tot wel 35 uur aan filmpjes in de cloud te bewaren. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over opslagruimte en andere onzin die het filmen kunnen beperken.

Omdat het een instapmodel is, heeft GoPro ervoor gekozen de HERO niet uit te rusten met een boel verschillende filmopties.

Wat je met de HERO kunt doen, is allemaal redelijk simpel maar de camera voert het wel geweldig goed uit.

Een ander onderdeel waar de HERO minder sterk in is dan de HERO 5 en 6 is de batterijduur. De HERO heeft een batterij die duidelijk korter mee gaat.

Wel zijn er accessoires beschikbaar om de batterijduur te verlengen. Ook zijn er apart verkrijgbare snel-opladers beschikbaar waarmee de HERO snel weer opgeladen kan worden.

Voordelen

 • check
  Voor mensen die zeker weten een GoPro willen maar geen groot budget hebben is de GoPro HERO het perfecte instapmodel
 • check
  Goede kwaliteit audio en de camera is uitgerust met beeldstabilisatie

Nadelen

 • Levert beelden van lagere kwaliteit dan de hiervoor besproken action camera's
 • Komt met minder filmmogelijkheden dan de andere GoPro modellen

Eindoordeel

De GoPro HERO is een solide action cam, maar we vinden dat er voor deze prijs betere en nieuwere camera’s te vinden zijn.

De hiervoor besproken EKEN kost bijvoorbeeld minder dan de helft van de prijs en levert een vergelijkbare filmervaring op.

Om deze reden raden we de GoPro HERO vooral aan aan mensen die zeker weten dat ze een camera van het merk GoPro willen, maar niet het budget hebben om een HERO 5 of 6 aan te schaffen.


5. Nikkei Extreme X6 – 4k en waterdicht

Nikkei Extreme X6

De Nikkei Extreme X6 is een andere camera die we gaan aanraden aan beginners.

De prijs is ideaal voor een eerste action cam en de camera wordt geleverd met een boel extra accessoires.

De Nikkei Extreme X6 neemt HD-beelden op met wel 4K resolutie en 30fps.

De camera kan ook ingesteld worden op een lagere beeldkwaliteit met een hogere fps, zodat beelden vervolgens in slow motion kunnen worden gezet.

De Extreme X6 is uitgerust met Wifi en kan verbinding maken met je telefoon om gemaakte beelden gelijk naar je telefoon door te sturen.

De camera is uitgerust met een groothoeklens, wat betekent dat de footage die je filmt enigszins vervormd wordt.

Veel filmers kiezen bewust voor de charmes van een groothoeklens, maar als dit bij jou niet het geval is, kan dit een dealbreaker zijn.

De batterij van de Nikkei Extreme X6 gaat iets langer dan een uur mee, wat betekent dat een externe accu in bijna alle gevallen essentieel zou zijn om een prettige filmervaring te hebben.

De prijs van de Nikkei is wel zo laag dat er een grote kans is dat een extra accu nog in je budget past.

De Nikkei Extreme X6 wordt geleverd met een groot accessoire pakket, waar onder andere een houder voor op de fiets, een houder voor op de helm, en een waterdichte behulzing in zitten waarmee de camera tot maar liefst 30 meter diep gebruikt kan worden.

De camera is ook direct aan te sluiten op de TV. Je kunt je gefilmde beelden dus gelijk op de tv terugkijken of aan andere mensen laten zien.

De kwaliteit van de audio van de X6 is wederom minder goed dan bij de GoPro modellen.

Dit is zeker het geval wanneer de X6 in de waterdichte beschermhoes zit. Geluid komt niet altijd goed door de beschermhoes heen en dit is te horen in de opnames.

Ook beschikt de X6 niet over beeldstabilisatie waardoor beelden schokkerig kunnen zijn.

Voordelen

 • check
  Een erg voordelige prijs
 • check
  De Nikkei Extreme X6 wordt met veel accessoires geleverd

Nadelen

 • Audio heeft een slechte kwaliteit wanneer de camera in de waterdichte beschermhoes zit
 • Weinig filmmogelijkheden
 • Korte batterijduur

Eindoordeel

De Nikkei Extreme X6 doet wat het belooft maar is nog steeds redelijk beperkt in zijn mogelijkheden.

Om deze reden raden we de X6 aan aan mensen die op zoek zijn naar een eerste action cam om uit te proberen, maar niet aan mensen die serieus bezig zijn met filmen.

De Nikkei X6 is een goed instapmodel, maar niet ideaal voor mensen die alles uit hun beelden willen halen.


6. Nikkei Extreme X2 – 30 frames per seconde

Nikkei Extreme X2

De Nikkei Extreme X2 is de goedkoopste action cam op deze lijst.

Voor de belachelijk lage prijs moet je geen camera verwachten die jaren meegaat en beelden schiet in 4K.

De X2 levert beelden op van 720p en 30fps. Daarnaast kan je met deze camera foto’s maken van 1,3 megapixel.

Voor het maken van foto’s hoef je de Nikkei Extreme X2 dus zeker niet aan te schaffen, en ook de beeldkwaliteit die de camera levert is niet indrukwekkend, máár de prijs van de X2 is zo laag dat bijna iedereen deze action cam zonder problemen moet kunnen aanschaffen.

Ben jij niet heel serieus bezig met filmen en wil je vooral zien of het concept van een action camera je bevalt?

Dan is deze goedkope, lage kwaliteit camera een ideale plek om te beginnen. Als je het filmen toch niks vindt, ben je zo niet gelijk honderden euro’s kwijt.

Een goede instapcamera dus, maar veel meer dan dat is de X2 ook niet. Zelfs voor beginnende filmers zal de lage kwaliteit van de beelden die de camera levert het plezier van het filmen er snel uithalen.

Koop deze camera dus ook niet met het idee hem voor de rest van je leven te gebruiken.

Voordelen

 • check
  De Nikkei Extreme X2 is belachelijk goedkoop en daarom de perfecte ‘uittest’ camera

Nadelen

 • De beeldkwaliteit van de X2 is erg laag
 • De kwaliteit van de foto’s die de X2 maakt is nog lager

Eindoordeel

Schaf de Nikkei X2 aan als je wilt zien of een action camera iets voor jou zijn, maar laat hem vooral staan als je serieus bent over het filmen met action camera’s.

De beelden hebben een lage kwaliteit en de camera zelf komt met weinig extra opties.


7. Nikkei Extreme X4 – Met uitgebreid accessoire pakket

Nikkei Extreme X4

De Nikkei Extreme X4 is de tussenstap tussen de Extreme X2 en de Extreme X6.

Waar de X2 uit is gerust met een lage beeldkwaliteit, en de X6 met 4K HD-beeldkwaliteit, is de X4 uitgerust met een solide full HD 1080p camera.

In tegenstelling tot de X2 is de X4 ook uitgerust met WiFi, waardoor je beelden moeiteloos over kunt zetten op je telefoon en andere apparaten.

Hij wordt net als de X6 samen met een uitgebreid accessoire pakket geleverd.

De X6 en X4 zijn op bijna alle fronten vergelijkbaar. De grote verschillen tussen de twee camera’s zit in de beeldkwaliteit.

De Nikkei Extreme X4 maakt foto’s van 16 megapixel, wat compleet niet te vergelijken is met de 1,3 megapixel van de X2.

De X4 kan met een HDMI-kabel direct op de tv aangesloten worden zodat je je beelden gelijk op groot scherm kunt zien.

Veel unieke functies heeft de X4 echter niet te bieden.

Voordelen

 • check
  Een lage prijs
 • check
  De X4 maakt erg goede kwaliteit foto’s

Nadelen

 • Er zijn camera’s met een betere beeldkwaliteit beschikbaar
 • De audio komt niet goed door wanneer de camera in de waterdichte beschermingshoes zit
 • De batterijduur is aan de korte kant

Eindoordeel

De Nikkei Extreme X4 kan een interessante action cam zijn voor mensen die vooral van plan zijn foto’s te maken met de action cam, of voor mensen die tevreden zijn met 1080p beeldkwaliteit en het filmen verder niet heel serieus nemen.

In andere gevallen raden we de Nikkei Extreme X4 niet aan.


Wat is nu een goede action camera voor mij?

Als je een echte pro bent en je je filmskills naar het volgende level wilt brengen, raden we je aan voor de GoPro HERO 5 of 6 te gaan, aangezien je hiermee de meeste filmmogelijkheden krijgt en de beste audiokwaliteit.

Voor mensen die vooral foto’s willen maken en een laag budget hebben, zal de Nikkei Extreme X4 ideaal zijn, en voor mensen die slechts willen testen of een action camera iets voor hen is, zal de goedkope Nikkei X2 een goede keuze zijn.

Een action camera kopen heeft dus nogal wat voeten in de aarde, hopelijk heeft onze koopgids je wat meer op weg geholpen.

De variatie in prijs tussen de action cams die we vandaag besproken hebben, is erg groot.

In de meeste gevallen zal budget een grote rol spelen in de aanschafkeuze voor de beste action camera.


Scroll Up