De 11 BESTE cadeaus voor een juf

Ben je op zoek naar leuke cadeaus voor een juf? Op deze pagina vind je originele cadeaus om de lerares aan het einde van het schooljaar te bedanken en afscheid te nemen!

Tegenwoordig zijn overvolle klassen aan de orde van de dag en dat geeft een hoop extra werkdruk aan de onderwijzeressen. De juffrouw is het hele jaar druk bezig met lesgeven van het lesmateriaal aan haar leerlingen zodat de kinderen aan het einde van het jaar weer naar de volgende groep over gaan, vaak komt een leerkracht zelfs nog tijd te kort ook! Om de lerares te bedanken aan het einde van een schooljaar voor haar inspanningen en goede zorgen geven leerlingen (met hulp van hun ouders) vaak een afscheidscadeau aan de juf. Om het beste cadeau-idee voor haar te vinden hebben wij een aantal producten voor je geselecteerd! Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor een juf.

 1. Fotolijst
 2. Mok voor juffrouw
 3. Handzeep
 4. Lippenbalsem
 5. Toilettas
 6. Tony’s Chocolonely
 7. Badzout
 8. Notitieboek
 9. Zadenset
 10. Theedoos
 11. Dienblad
Fotolijst

Fotolijstjes zijn altijd een leuk geschenk om te geven als afscheidscadeau aan de juffrouw, helemaal als je er ook nog een leuke foto in doet. Een fotolijstje is goed te betalen en zal zeker worden gewaardeerd!

2. Mok voor juffrouw

Mok voor juffrouw

De juf zal ongetwijfeld veel mokken krijgen als afscheidscadeau, dit komt waarschijnlijk omdat het gewoon een leuk en simpel geschenk is om te geven. Je kunt het nog iets persoonlijker maken door een boodschap op de mok te schrijven voor de juf!

3. Handzeep

Handzeep

Op een school lopen natuurlijk veel kinderen en volwassenen rond en die dragen ongemerkt allerlei bacteriën met zich mee. Met een lekkere handzeep kan de juf regelmatig haar handen wassen en zo ziektekiemen voor zijn!

4. Lippenbalsem

Lippenbalsem

Onderwijzers praten natuurlijk ontzettend veel en dan moeten de mond en lippen natuurlijk in goede conditie blijven. Een lippenbalsem kan hierbij helpen, het is een nuttig geschenk voor de lerares en bovendien ook goed betaalbaar!

5. Toilettas

Toilettas

Tussendoor op school even opfrissen is soms noodzakelijk om goed voor de dag te blijven komen. De juf heeft met een handige toilettas alle spulletjes bij de hand die ze daarvoor nodig heeft!

6. Tony’s Chocolonely

Tony's Chocolonely

Tony’s Chocolonely maakt chocoladerepen die gemaakt zijn van chocolade waar de boeren een eerlijke prijs voor hebben gekregen en waarbij er geen slavernij in de gehele productieketen in voorkomt! Een lekker cadeau om als afscheid te geven aan de lerares!

7. Badzout

Badzout

Badzout zorgt voor net dat beetje extra ontspanning tijdens een lekkere badsessie. Badzout is heerlijk geurend en is bovendien goed om een gezonde huid te krijgen en te behouden!

8. Notitieboek

Notitieboek

Wat is een lerares nu zonder goed notitieboek. Notitieboeken kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden maar waar ze het ook voor zal gebruiken, het zal zeker een geschenk waarin de onderwijzeres vaak zal schrijven!

9. Zadenset

Zadenset

Met een zadenset kan men de mooiste bloemen of de lekkerste kruiden zelf zaaien en kweken. Er zijn zadensets te koop die men binnenshuis kan gebruiken maar ze zijn ook te krijgen om buiten in de tuin te zaaien!

10. Theedoos

Theedoos

In een theedoos bergt de juf snel een gemakkelijk haar lievelingsthee op, ze hebben meerdere vakjes zodat er meerdere smaken opgeslagen kunnen worden. Theedozen zijn te krijgen met of zonder theezakjes, let hier wel op!

11. Dienblad

Dienblad

Dienbladen zijn te krijgen in allerlei vormen en worden gemaakt van verschillende soorten hout. Met een dienblad kan men gemakkelijk en veilig meerdere glazen of borden dragen en opdienen. Sommige dienbladen komen met een optie om er een persoonlijke boodschap voor de juffrouw op te zetten, dit kan een ook een leuk idee zijn!

Waarom geef je een cadeau aan een juf?

Een cadeau voor een juf is een cadeau dat meestal aan het einde van een schooljaar door een leerling aan de lerares wordt gegeven als blijk van waardering.

Hoeveel kost een cadeau voor een juf?

Een cadeau voor een juf kost zo rond de €10,- á €20,-. Het geven van hele dure cadeaus is niet gebruikelijk, dit kan ook zorgen voor ongemakkelijke situaties met medeleerlingen en/of hun ouders.

Waar koop je cadeaus voor een juf?

Cadeaus voor juffen kun je online kopen bij webshops zoals bol.com, amazon.nl en ochama.com. Uiteraard, kun je deze cadeaus ook kopen in fysieke winkels bij je in de buurt.

Mag een lerares cadeaus accepteren van leerlingen?

Ja, maar het is wel gebruikelijk om deze alleen te accepteren als afscheidscadeau aan het einde van een schooljaar of als de verjaardagen van de onderwijzers op school gezamelijk gevierd worden.

Mag een juffrouw cadeaus accepteren van ouders van een leerling?

Ja, maar vaak wel alleen als het cadeau ten gunste komt van de hele klas of school van de leerling. Het is uiteraard niet toegestaan om als onderwijzeres cadeaus te accepteren met als doel dat de individuele leerling er alleen baat bij heeft.

Mag een onderwijzeres cadeaus aan een leerling geven?

Het niet verboden om cadeaus aan een leerling te geven maar, het is niet gebruikelijk om cadeaus aan individuele leerlingen te geven. Bij twijfel is het handig om de schoolreglementen er op na te lezen en/of deze vraag aan de schooldirecteur te vragen.

Ben je op zoek naar nog meer afscheidscadeaus voor de juf?

Bekijk dan ook eens ons artikel met de beste afscheidscadeaus voor een meester om nog meer inspiratie op te doen!