cadeau kind 2 jaar

23 cadeau ideeën voor peuters

Laatst geüpdatet op:

23 speelgoed ideeën voor peuter jongens en meisjes

cadeau peuterNaarmate kinderen ouder worden en geen baby meer zijn gaan ze zich steeds meer ontwikkelen waardoor het bedenken van een speelgoed cadeau voor een kind van 2 of 3 jaar best lastig kan zijn.

Rennen, springen, dansen en zingen zijn hun voornaamste bezigheden. Ze zijn zich ook erg bewust van de cadeaus die ze krijgen. Je hebt dus wel wat voorbereidingstijd nodig om te bepalen wat geschikt is voor de peuter.

Om ze te helpen bij hun ontwikkeling kun je denken aan cadeaus die ze zullen helpen hun motoriek beter onder controle te krijgen.

En voor die leeftijdscategorie is het speelgoed in de meeste gevallen alleen daarop gericht.

Waar je nog meer op moet letten bij het kijken naar het geschikte kado?

Als ze nog heel klein zijn is er nog niet veel verschil te zien in de handelingen tussen een jongen of meisje. Maar zodra ze leren lopen en beginnen te praten is de tijd aangebroken dat ze hun eigen mening gaan vormen.

Je gaat dan zien waar hun interesse ligt en kun je op zoek naar waar jongens zich voor interesseren en waar de meisjes zich mee bezig houden.

Maar niet voor iedereen is dat gemakkelijk. Heb je zelf geen kinderen of heb je zelf alleen maar meiden of jongens, dan kun je wel wat advies gebruiken.

Om je te helpen bij het maken van de juiste keus van cadeau voor een 2 of 3-jarige, hebben we 23 ideeën voor je opgedaan en daarbij een scheiding gemaakt tussen speelgoed voor jongens en meisjes.


Speelgoed cadeaus voor jongens van 2 of 3 jaar:


1. Lego Duplo voor de echte bouwers

LEGO DUPLO Rupsband-graafmachine

amazon.de
19.99
15.99

Lego kan niet ontbreken in het lijstje van beste cadeau voor een peuter. Het is echt de nummer één in de lijst. Lego staat bekend om zijn leuke, gekleurde bouwstenen en helpen kinderen hun eigen wereld te creëren.

Als cadeau voor een 2-jarige zijn er de Duplo blokken. Met deze bouwstenen kunnen ze veilig spelen. Je houdt ze op deze manier uren bezig met hun eigen spel en doordat de duplo blokken vrij groot zijn, raak je ze ook niet zo gauw kwijt.

Er zijn diverse variaties te krijgen op dit speelgoed. Voor een speelgoed cadeau voor een jongen vanaf 2 jaar kun je denken aan een rupsband graafmachine of een brandweertruck. En wat dacht je van zijn eerste racewagen?

Bij deze variaties krijg je naast de blokken ook figuurtjes en diverse andere accessoires, zodat de set compleet is om leuk mee te spelen.

Het ideale van het geven van Lego is, is dat je nooit echt na hoeft te denken over wat je de volgende keer zult geven. Als je ziet dat het kind er dankbaar mee speelt, dan weet je al wat je voor het volgende jaar kunt gaan aanschaffen.


2. Mega Bloks First Builders voor jongens

Mega Bloks First Builders voor jongens

amazon.de
16.99
13.49

Jongens houden nu eenmaal van bouwen. Maar als je een cadeau voor een kind van 2 wilt aanschaffen, dan zijn de Duplo blokken met de accessoires misschien nog iets te hoog gegrepen.

Dit is een geschikte stap voordat je overgaat op Duplo. Met deze Mega Bloks leert de peuter hoe om te gaan met de blokken en te leren bouwen.

Het is een geschikt cadeau om te geven omdat je op deze manier ook een van de ouders kunt stimuleren om samen een bouwproject te starten met een kind.

De Mega Bloks First Builders blokkentas wordt geleverd met 60 grote blokken in verschillende kleuren. Met deze blokken heb je oneindig veel mogelijkheden om dingen te bouwen.

Leer ze een toren te bouwen die net zo groot is als henzelf. Of voor de 3-jarigen kun je ze leren figuren te maken zoals een giraffe of slang. Een leuk cadeau waar wel een aantal jaar plezier aan beleefd kan worden.


3. Toet Toet Auto’s Wegdelen Deluxe

VTech Toet Toet Auto's Wegdelen Deluxe

amazon.de
22.56

Een leuk cadeau voor een jongen van 2 of 3 jaar is een autobaan. Voor een echte raceautobaan zijn ze natuurlijk nog te klein, maar deze Toet Toet Auto’s Wegdelenset van VTech is een goed begin.

Dit is naast een leuke bezigheid ook een manier om de peuters te leren over het verkeer en de verschillende voertuigen die er op de weg zijn.

Bij deze wegdelenset krijg je maar liefst 30 speelstukken. Je kunt zelf bepalen hoe je de weg laat lopen, wat je in staat stelt om verschillende combinaties te maken wat afwisseling brengt in het spel.

De set valt ook weer uit te breiden met de andere set van Toet Toet waardoor je nog meer leuke combinaties kunt maken. Dan kun je denken aan een Parkeertoren of een Racecircuit.

Aangezien kinderen van geluiden en kleurtjes houden, kun je met deze speelset je helemaal uitleven. De auto’s maken namelijk leuke geluidjes en de wegdelen zijn in allerlei verschillende kleuren.


4. Verhaaltjesboek met Bart Brandweer

Bart Brandweer Verhaaltjesboek

amazon.de
15.05

Iets waar je de kleine nog even zoet mee kunt houden is dit leuke verhaaltjesboek. Je kunt de ouders bij het geven van dit cadeau hun fantasie laten gebruiken door zelf de verhaaltjes te verzinnen.

Het is geen leesboek maar je kunt het openslaan en door de leuke details die verwerkt zijn in het boekje, houdt je peuter even zoet, zowel samen of alleen.

In het boekje zitten knopjes en allerlei andere accessoires verwerkt die geluid maken, muziek laten klinken en je zelfs mee kunt zingen. Ideaal om op die manier een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het kind.

Dit cadeau is geschikt als speelgoed voor een kind van 2 jaar, voor een 3-jarige kun je beter op zoek naar een echt leesboekje aangezien die al wat verder is in de ontwikkeling en toe is aan een nieuwe uitdaging.


5. Playmobil Meeneem Ark van Noach

Playmobil Meeneem Ark van Noach

amazon.de
25.99

Playmobil kan naast Lego niet ontbreken in deze lijst van cadeau ideeën voor 2 of 3-jarigen. Met Playmobil stimuleer je het kind om zijn fantasie te gebruiken en creativiteit te ontwikkelen. Zo kunnen ze hun eigen wereld creëren en deze naspelen.

Bij de ark horen natuurlijk dieren. Zo leert de peuter de namen van de dieren en ze te herkennen. Er worden een aantal dieren bijgeleverd maar deze zijn ook uit te breiden door ze er apart bij te kopen.

Het dek kun je van de boot halen waar zich de bergruimte onder bevindt. Ook kun je het dak openklappen wat de speelruimte vergroot.

Wil het kind ermee in bad? Geen probleem want het materiaal is van kunststof en de boot is gemaakt om te drijven.

Deze speelset is ideaal om mee te nemen omdat er een hendel aan zit. De bijgeleverde figuren passen er allemaal in en kun je onderweg niet verliezen. Op deze manier heeft het kind altijd wat te spelen als je ergens bent.


6. 2 in 1 Vrachtvliegtuig

2 in 1 Vrachtvliegtuig

amazon.de
18.39

Dit vliegtuig heeft verschillende functies en beweegbare onderdelen wat helpt bij de ontwikkeling van de motorische vaardigheden. Een ideaal cadeau voor een peuter.

Het vrachtvliegtuig kun je omtoveren tot een lanceerbaan. De bijgeleverde auto laat je zo van de helling rijden. Deze heeft zelfs een naam, Vince Vliegtuig.

De auto breng je overal heen en plaats je in de laadruimte. Ben je op je bestemming aangekomen, dan verlaat Vince Vliegtuig de laadruimte door de uitklapbare helling.

Met de 6 verschillende melodietjes en 3 gezongen liedjes is het cadeau compleet. Je kunt deze vrachtvliegtuig uitbreiden met andere speelsets wat op die manier de aandacht vast kan houden van de peuter.

Vanwege het stevige materiaal is het niet makkelijk stuk te krijgen mocht het uit de kleine handjes vallen. Ook zitten er geen kleine onderdelen aan die ze eraf kunnen trekken.


7. Sea Patroller voertuig

Sea Patroller voertuig

amazon.de
79.99
59.99

Voor peuters tussen de 2 en 3 jaar wil je graag een cadeau geven waar ze wat aan hebben en waar ze niet zo gauw op uitgekeken raken.

Deze Sea Patroller van PAW Patrol heeft leuke elementen waar ze urenlang plezier aan zullen beleven. Verander het van boot in een landvoertuig.

Ondanks dat er niet mee in water gespeeld kan worden kunnen ze er wel mee varen door hun fantasie te gebruiken en het water erbij te bedenken. Daarnaast kan ermee gereden worden en geluiden worden afgespeeld.

Het is een ideaal geschenk om te geven omdat ze er ook met andere kinderen mee gespeeld kan worden. Op deze manier leren ze om te delen en samen te spelen.

Er passen auto’s in, verschillende poppetjes. Er zit een hijskraan aan vast om dingen van de boot te laden. De accessoires moet je er wel apart bij kopen en dat maakt het makkelijk voor een volgend cadeau omdat je weet wat je kunt kopen.


8. My First Puzzles

My First Puzzles

amazon.de
9.99
8.99

Bepaalde soorten speelgoed moet je gewoon altijd kunnen terugvinden in de lijst en dat geld ook voor de puzzels van Ravensburger.

De kwaliteit en het veelzijdige aanbod helpt de peuters hun geheugen en motoriek te ontwikkelen. Ravensburger heeft voor elke leeftijdscategorie geschikte puzzels ontwikkeld. Zo ook als cadeau voor een kind vanaf 2 jaar.

Voor de stoere jongens koop je de puzzels met een graafmachine, tractor en kiepauto erop. In de verpakking zitten 3 puzzels, elk bestaand uit 6 stukjes. Een ideaal begin voor de peuter.

De stukjes zijn makkelijk te plaatsen en van stevig materiaal. Het cadeau is leuk voor de kleine en voor de ouders aangezien ze wat tijd met elkaar kunnen doorbrengen.

Je zult de peuter op weg moeten helpen de eerste paar keer dat deze het speelt, maar het zal de puzzel al gauw zelf in elkaar willen zetten aangezien ze zoveel mogelijk zelf willen doen.


9. Kinderpuzzel met auto’s

Kinderpuzzel met auto’s

amazon.de
10.71

Puzzels zijn populair bij kleine kinderen. En zodra ze op de een uitgekeken zijn, pakken ze er graag een ander bij om die in elkaar proberen te zetten.

Het merk King is een goede concurrent van Ravensburger aangezien ze ook bekend zijn met hun ruime assortiment aan puzzels. Ze gaan voor alle leeftijden en zorgen dat de puzzels die ze aanbieden mooie tekeningen bevatten.

De aanbevolen leeftijd wordt aanbevolen voor peuters vanaf 3 jaar, wat het een geschikt cadeau voor een kind van 3 jaar maakt.

In de doos zitten 5 puzzels waaronder een legpuzzel van 12 stukjes en daarbij 4 verschillende autopuzzels bestaande uit 4 puzzelstukjes.

Dit geeft een realistisch beeld van de straat met als thema auto’s. Daar maak je de jongens altijd blij mee. Ze wanen zichzelf in hun eigen wereld en met de losse autopuzzels maak je hun beweegruimte groter omdat ze deze makkelijk kunnen verplaatsen.


10. Quizzy, het ideale spel voor de leergierige peuter

Quizzy Disney Cars 3

amazon.de
10.87

Elk kind verschilt in de manier hoe het zich ontwikkelt. Sommige peuters maak je niet blij met een auto of simpele puzzel. Het is klaar voor het grotere werk.

Voor dat soort kinderen koop je dit spel van Clementoni. Het is namelijk een spel wat educatief is en het observatievermogen, het geheugen en andere vaardigheden van het kind helpt verbeteren.

Het spel heeft mooie afbeeldingen van Disney Cars 3 en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Een leuke cadeautip dus voor een peuter van 3.

Het spel heeft meer dan 200 geïllustreerde vragen die zijn opgedeeld in 24 educatieve activiteiten. Met de bijgeleverde elektronische pen, probeert de 3-jarige de antwoorden op de vragen te vinden.

Bij elk goed antwoord maakt de elektronische pen een geluidje. Een leuke uitdaging die je samen met het kind kunt spelen wat het cadeau geschikt maakt om te geven.


11. Auto bouwplaats

Auto bouwplaats

amazon.de

Peuters draaien graag aan hendels, drukken graag op knopjes om op die manier hun speelgoed te activeren. Ze zijn graag bezig met hun handjes en proberen tegelijkertijd oplossingen te bedenken.

Met deze Auto Bouwplaats van Vtech kunnen ze veel plezier beleven. Er valt van alles te ontdekken en te doen en ze raken er niet gauw op uitgekeken.

De kraan die erop zit kun je bewegen, door te draaien aan de hendel takel je het laadplatform omhoog en door de voertuigen over de 5 verschillende magische sensoren te rijden, kun je naar de verschillende vrolijke geluiden luisteren.

Je kunt de set uitbreiden met de andere speelsets van de serie Toet Toet van Vtech. Zo zorg je voor nog meer speelplezier. Bij de set krijg je Guido Graafmachine erbij geleverd.


12. Sem de Speedboot, het vriendje voor in bad

Sem de Speedboot

amazon.de
12.70

Peuters van 2 en 3 jaar gaan nog steeds elke dag graag in bad. Hun doel is niet om schoon te worden maar om lekker te kunnen spelen.

Een ideaal cadeau voor de peuter is dan ook om iets voor in bad te geven. Daarmee doe je de ouders ongetwijfeld een plezier. De peuter is afgeleid en de ouder hoeft de kleine alleen maar in de gaten te houden.

Sem de Speedboot blijft in het water drijven. Ook ideaal voor in badje in de zomer en het kan ook op het land gebruikt worden door de wieltjes te gebruiken die er opzitten.

Het speelgoed heeft magic aquazones wat zorgt voor geluidjes, liedjes en diverse melodieën. Zelfs onder water is het geluid nog te horen.


Speelgoed cadeaus voor meisjes van 2 of 3 jaar:


13. Lego Duplo speciaal voor de prinsesjes

Belle's Theekransje

amazon.de
19.99
15.99

Lego staat bekend om zijn leuke, gekleurde bouwstenen en helpen kinderen hun eigen wereld te creëren. Er zijn dan ook veel verschillende variaties te krijgen met deze Duplo blokken.

Een leuk cadeau voor een meisje van 2 jaar en ouder is dit Lego Duplo kasteel. Met deze Duplo blokken kun je een theekransje samen met Disney ’s Belle geven.

Als cadeau voor een 2-jarige kunnen ze veilig spelen met deze set. Je houdt ze op deze manier uren bezig met hun eigen spel en doordat de duplo blokken vrij groot zijn, raak je ze ook niet zo gauw kwijt.

Naast het theedrinken moet de peuter eerst het kasteel in elkaar gaan zetten met de bijgeleverde blokken. Dit gaat heel eenvoudig en leuk om samen te doen.

Heb je als ouder even geen tijd, dan kan ze met de bijgeleverde figuren zoals Belle, Mevrouw Tuit, Barstje en Pendule gezellig theedrinken.

Zo leert ze om te delen en om samen te spelen want zelfs met vriendinnetjes is dit een leuke bezigheid.


14. Houten Tuimelring

Houten Tuimelring

amazon.de
18.37

Deze roze tuimelring van Little Dutch is een leuk stuk speelgoed voor een meisje van 2. Wil je iets geven wat naast speelplezier ook bijdraagt aan de ontwikkeling dan is dit een geschikt cadeau.

De houten ringen moeten op de juiste manier op de piramide geplaatst worden en uiteraard in de juiste volgorde.

Dat klinkt allemaal heel eenvoudig maar zo makkelijk is dat niet. De piramide tuimelt namelijk heen en weer en kun je heel leuk met z’n tweeën spelen.

Wat dit speelgoed zo aantrekkelijk maakt, is het ontwerp en de goede kwaliteit. De kleine meid kan hier uren zoet mee zijn en zal blijven proberen de piramide op te bouwen. Het hebben van geduld wordt daarbij aangeleerd.


15. Meeneemboerderij met dieren

Meeneemboerderij met dieren

amazon.de
26.99

Playmobil is ook leuk voor meisjes.  Met dit cadeau voor een 2-jarige, stimuleer je het kind om zijn fantasie te gebruiken en creativiteit te ontwikkelen. Zo kunnen ze hun eigen wereld creëren en deze naspelen.

Met de diverse sets van dit merk kun je kinderen naast het helpen bij hun ontwikkeling, hen ook helpen zichzelf leren te vermaken.

Playmobil denkt altijd verder dan alleen maar het spelen met hun creaties. Ze zorgen dat het ook een praktische functie biedt.

De boerderij is namelijk een openklapbare koffer waar je alle losse onderdelen in kunt bewaren. En op het dak zit een hendel bevestigd waarmee ze de koffer overal mee naar toe kan nemen.

Wil je het kind leren hoe voor dieren te zorgen dan is deze set geschikt. Met de bijgeleverde diertjes leert ze ook de namen herkennen. Alles is makkelijk afwasbaar en groot genoeg om niet in te kunnen slikken.


16. Mega Bloks First Builders voor meisjes

Mega Bloks First Builders voor meisjes

amazon.de
16.99
13.97

Ook meisjes houden van bouwen. En met deze roze blokkentas inclusief 60 gekleurde blokken, kunnen ze zich helemaal uitleven.

Dit cadeau is zowel geschikt voor 2-jarigen als 3-jarigen. Hoe kleiner ze zijn, hoe meer hulp ze in het begin nodig hebben om iets op te bouwen.

Zijn ze al wat groter dan kunnen ze al veel zelf. Ook de hoogte van de toren wordt hoger naarmate ze groeien en plezier beleven om de toren hoger en hoger te maken.

Als ze op een gegeven moment uitgekeken zijn op Duplo dan is dit een goede vervanger. Voor de meisjes hebben ze namelijk de blokken gekleurd in hun favoriete kleuren zoals roze, paars en lila.

Help haar om verschillende creaties te bouwen zodat ze handig wordt met dingen bedenken en het in elkaar zetten. Zo zul je zien dat met blokken spelen ook bijdraagt aan de ontwikkeling.


17. Een Babytablet met verschillende activiteiten

Baby Actviteiten Tablet

amazon.de
27.82

Vroeger was het hebben van een telefoontje met allerlei knopjes en geluidjes erop onmisbaar in de collectie van speelgoed. Maar ook voor kinderen gaan we met onze tijd mee.

Tegenwoordig is het hebben van een tablet een must voor de kleintjes. En niet alleen om maar geluid te maken maar ook uit het oogpunt om ze iets te leren.

Dit cadeau voor een meisje van twee jaar heeft 25 interactieve apptoetsen en leert haar kleuren, vormen, dieren, etc., te herkennen.

Met de verschillende melodietjes en gezongen liedjes gezongen door een puppy, waant ze zich in haar wereldje en is ze zo uren zoet.

Ze heeft de mogelijkheid om ‘iemand te bellen’ en zo interessante weetjes te leren. Met dit cadeau maakt ze zich klaar voor de echte wereld op het gebied van elektronica.


18. Petra Paard & Veulentje

Petra Paard & Veulentje

amazon.de
17.03

Meisjes doen niets liever dan voor dieren of mensen zorgen op hun manier. Daarom is de Zoef Zoef serie van VTech een geschikt cadeau om te geven.

Er zijn verschillende sets te krijgen in deze serie waarmee ze haar dierenverzameling uit kan breiden. Onder deze serie valt bijvoorbeeld Petra Paard en haar veulentje.

De dieren kun je aan elkaar koppelen en hoe groter de verzameling, hoe langer de slinger wordt. Naast het koppelen van de dieren beschikken ze over 6 melodietjes en 3 gezongen liedjes.

Geluid wordt ook geproduceerd op het moment dat je het veulen tegen de mond van het paard aandrukt. Dan hoor je het geluid van een kusje wat hilarisch kan overkomen.


19. Magisch liedjesboek

Magisch liedjesboek

amazon.de
23.40

Peuters vanaf 2 jaar worden steeds onafhankelijker. Ze willen graag zelf dingen gaan ontdekken en de tijd die ze op je schoot doorbrachten wordt steeds korter.

Dit Magische Liedjesboek van VTech helpt ze bij die zelfstandigheid. Ze gaan op hun manier een ‘boekje lezen’ die alleen maar uit geluiden bestaat.

Zes bekende kinderliedjes worden ten gehore gebracht en met een druk op de pianotoetsen ontdekken ze de geluiden die bij een viool, xylofoon, gitaar, fluit en piano thuishoren.

Om ze te helpen bij de ontwikkeling zijn er beweegbare figuurtjes op de diverse bladzijden aangebracht en met de kleurrijke illustraties wordt de visuele ontwikkeling gestimuleerd.

Ouders zijn niet altijd blij met al dat speelgoed wat hun kleine krijgt wat muziek ten gehore brengt, maar het volume in dit liedjesboek is regelbaar. Dat maakt het een geschikt cadeau voor hun dochter en voor de ouders zelf.


20. Beer voor het slapen gaan

Chicco First Dreams Projector Beer

amazon.de
29.99

Je zult misschien denken dat het geven van een knuffelbeer als cadeau voor een meisje van 2 of 3 jaar niet het meest geschikte cadeau is.

Maar dan heb je Chicco’s First Dream Beer nog niet ontmoet. Deze beer is meer dan alleen een knuffel. Een knuffelbeer die over een projector met lichteffecten beschikt en daarnaast rustgevende muziek afspeelt.

Haar buikje straalt licht uit in de vorm van sterren en kan op drie sterktes worden ingesteld. Dit is ideaal om bij haar in bed te leggen in plaats van een nachtlampje. Ze kan het namelijk heel makkelijk zelf bedienen.

Dit is nog niet alles. 30 minuten lang kan deze beer verschillende rustgevende muziekjes afspelen: klassiek, jazz, soft rock, modern, new age en tot slot diverse natuurgeluiden. Ideaal om haar te helpen in slaap te komen.

Als je weet dat de peuter aan wie je het cadeau wilt geven van knuffels houdt en problemen heeft bij het slapen gaan, dan doe je niet alleen haar een plezier ermee maar ook de ouders.

De beer is ook geschikt om te wassen in de wasmachine.


21. Mechanisch rijdend paard met geluid

Mechanisch rijdend paard met geluid

amazon.de
209.00

Meisjes zijn vaak dol op paarden en pony’s en willen er graag zelf een hebben. Dan biedt dit rijdende paard uitkomst. Ze zal er dolblij mee zijn en is geschikt als speelgoed voor een 3-jarig kind.

Dit paard van Ponycycle is niet zomaar een paard, het kan namelijk bewegen als je erop zit. Daar moet ze dan wel wat voor doen. Door middel van een sta/zit beweging gaat het paard lopen. Alsof ze op een echt paard zit.

Ze blijft op deze manier in beweging en bouwt aan haar eigen conditie. Zo leert ze als een volleerd ruiter paard te rijden totdat ze groot genoeg is om naar de manege te gaat.

Zonder accu, motor of batterij gaat dit paard vooruit, zowel buiten als binnen. Knijp je in zijn oren, dan komen er ook nog eens verschillende geluiden uit. Voor deze functie zijn wel batterijen vereist.


22. Magisch Bureau 3 in 1

Magisch Bureau 3 in 1

amazon.de
64.64

De meeste 3-jarigen zijn leergierig en willen alles ontdekken. Dit cadeau voor een kind van 3 jaar is daar geschikt voor.

Ze zijn zich aan het klaarmaken voor hun eerste schooldag maar voordat dat zover is, kunnen ze zich met dit magische bureau al voorbereiden.

Niet alleen spelen is belangrijk. Dit bureau is dan ook heel veelzijdig. Het heeft zowel een leertafel, tekentafel en krijtbord. Met vier verschilleden leerkaarten kan ze cijfers, muziekinstrumenten, vormen en jaargetijden ontdekken.

Met een LED-scherm kan ze animaties bekijken, ze kan klok kijken en muziek afspelen. Is ze al bezig met het alfabet, dan kan ze met deze leertafel haar lol op. Letters, letterklanken en woorden kan ze er namelijk op leren.

Aan de zijkant zitten opbergvakken om haar tekengerei in op te bergen. En is ze het leren even zat, dan kan ze naar muziek luisteren. Een heel veelzijdig cadeau waar je haar echt een plezier meedoet.


23. Disney kinderpuzzels met prinsesjes in de hoofdrol

Ravensburger Disney Princess kinderpuzzel

amazon.de
11.14

Van kleins af aan worden de meeste kinderen al blootgesteld aan puzzels. Het begint in eerste instantie met een houten puzzel waarvan de puzzelstukjes makkelijk in vorm gedrukt kan worden.

Naarmate ze ouder worden, worden de puzzels steeds iets moeilijker. Daarbij kun je als ouder veel tijd samen doorbrengen omdat ze altijd wat hulp kunnen gebruiken.

Deze Disney kinderpuzzel van Ravensburger is een geschikt cadeau voor een 3-jarige. Hij bestaat uit 4 puzzels met een verschillend aantal stukjes.

De puzzels zijn met afbeeldingen van de prinsessen uit Disney en bestaan uit 12, 16, 20 of 24 stukjes. Op deze manier leren ze verschillende vaardigheden ontwikkelen en wanen ze zichzelf als een prinsje.


Wat is het meest geschikte cadeau voor een peuter van 2 of 3 jaar?

Met een waslijst aan keus moet er ongetwijfeld iets bij zitten waar jij je geld aan uit gaat geven om op die manier een leuk en geschikt cadeau te kopen voor de peuter en kleuter in wording.

Alles cadeaus beschikken over functies die hen helpen bij de ontwikkeling van hun motoriek en andere vaardigheden.

Het meeste speelgoed zijn geschikt om samen te spelen met anderen en dat is iets wat belangrijk is om mee te geven: ‘samen spelen, samen delen!’

Maakt het geven van een cadeau aan een jongen of meisje veel verschil?

Je hebt kunnen zien dat veel cadeaus geschikt kunnen zijn voor zowel een jongen of een meisje.

Maar zodra ze zich bewuster worden en een eigen mening krijgen, gaat dat voor bepaald speelgoed niet meer op.

Meisjes gaan zich op een gegeven moment inleven alsof ze prinsjes zijn. Jongens daarentegen willen zich liever bezighouden met auto’s of racebanen.

Wil je naast het geven van het juiste cadeau ook dat het lang meekan, dan kies je iets waar ze lang voldoening uit kunnen halen en uitdagingen in blijven zien.

Kinderen zullen altijd heel eerlijk laten merken wat ze wel en niet leuk vinden dus als je op safe wilt spelen, informeer dan bij de ouders waar de interesses van het kind liggen. Dan zul je altijd aankomen met het meest geschikte speelgoed cadeau voor een kind van 2 of 3 jaar.


Scroll Up