cadeau kleuter

23 cadeau ideeën voor kleuters

Laatst geüpdatet op:

23 speelgoed ideeën voor kleuter jongens en meisjes

cadeau kleuterHeb je weleens lang moeten nadenken over het geven van een speelgoed cadeau aan een kind van 4 of 5 jaar? Dat ging vast niet altijd even makkelijk.

Kinderen tussen de 4 en 5 jaar zijn van de peuterfase in de kleuterfase terecht gekomen. Dat brengt wel wat voordelen met zich mee als het op de opvoeding aankomt.

Ze gaan dingen steeds beter begrijpen, de erge ‘nee-fase’ is als het goed is voorbij en ze weten steeds beter wat ze willen. Hun eigen mening wordt gevormd.

Kies waar voor je geld bij het uitzoeken van het juiste cadeau

Dan kun je denken dat een cadeau geven aan kleuters van 4 en 5 gemakkelijk gaat. Maar vergis je niet, kinderen op deze leeftijd weten wat ze wel en niet leuk vinden.

Er is een gezegde dat zegt dat ‘Kinderen en dronkaards de waarheid spreken’. Kom je dus met een cadeau aanzetten dat niet in goede aarde valt, dan heb je grote kans dat je daar snel genoeg achter komt.

Om dit te voorkomen is het verstandig om je te verdiepen in het type kind waar je het cadeau voor gaat kopen, de reden waarom hij of zij dit cadeau gaat krijgen en hoeveel je daarvoor bereidt bent uit te geven.

Waar je op moet letten bij het kopen van een cadeau voor de kleuter

Er is heel wat speelgoed te koop. En je wilt dat ze er niet alleen mee spelen maar er ook wat van kunnen leren. Daar hebben alle speelgoedontwikkelaars goed over nagedacht.

Veel van het speelgoed heeft als doel om te helpen bij de ontwikkeling. Voor kinderen gaat dat spelenderwijs. Dat kan in de vorm van een puzzel zijn, het spelen met blokken of het spelen met auto’s of andere poppetjes.

Daarmee brengen ze hun eigen fantasie tot leven en help je ze hun motoriek en creativiteit verder te ontwikkelen. Maar voor zowel een jongen als meisje is dat anders, want hun interesses gaan steeds meer verschillen.

Vind je het moeilijk om te bedenken wat je zou kunnen kopen, ga dan deze lijst met speelgoed ideeën eens door om het geschikte cadeau voor een 4 of 5-jarige te vinden.


Speelgoed cadeaus voor jongens van 4 of 5 jaar:


1. Een grote bouwplaats voor een kleine jongen

LEGO DUPLO Grote Bouwplaats

amazon.de
49.94

Kleine kinderen vinden bouwen geweldig. Zodra ze kunnen lopen, lopen ze papa achterna voor elk klusje dat gedaan moet worden in huis.

Verlies je ze even uit het oog, dan is de kans groot dat ze met het gereedschap van papa aan de slag gaan.

Om dat te voorkomen geef je de jongens hun eigen bouwwereldje waar ze eigen baas zijn en zelf alles aan mogen sturen.

Deze Lego Duplo set bevat drie bouwmachines die je ook in de zandbak zou kunnen gebruiken. Met de bulldozer, vrachtwagen en hijskraan kun je van alles bouwen.

Daarnaast krijgen ze er drie bouwvakkers bij die de jongen kan aansturen om te helpen bij zijn dagelijkse bouwklussen.

Met deze bouwplaats is het heel makkelijk om losse onderdelen bij te kopen. Op het speelgoed van Lego zijn ze niet zo gauw uitgekeken. Een leuk cadeau idee voor de volgende keer.


2. Een mix van diverse voertuigen

Sterke Voertuigen Mix

amazon.de
28.96

Een leuk cadeau voor een jongen van 4 en 5 jaar zijn deze autootjes van SmartMax. Een mix van verschillende type auto’s met verschillende functies.

Je hebt zo een heel wagenpark te onderhouden. De set bevat 21 onderdelen met bijvoorbeeld een graafmachine of een sleepwagen. Er wordt op deze manier een heel wegennetwerk opgebouwd.

Valt je nieuwe pick-up uit, dan haal je hem van de weg met de takelwagen. Zo kunnen de kleuters hun eigen fantasie gebruiken om allerlei scenario’s te ontwikkelen.

Met de bijgeleverde magnetische staven kun je de losse opzetstukken makkelijk op elkaar klikken. Ze zijn zo uren zoet en leren zo hun motoriek te ontwikkelen.

Heeft de jongen vaak vriendjes over de vloer, dan is deze set ideaal om samen te leren spelen. Is dit cadeau een succes, dan koop je volgende keer een uitbreiding op de set.


3. Spelen en leren voor de slimme jongen

Clementoni Quizzy Disney Cars 3

amazon.de
11.15

Kleuters tussen de 4 en 5 jaar willen graag spelenderwijs dingen leren. Voor de een gaat dat allemaal wat sneller als voor de ander.

Dit spel van Clementoni is een leuk en educatief spel waar ze uren zoet mee kunnen zijn en het niveau hoeft daarbij geen rol te spelen. Het observatievermogen, geheugen en andere vaardigheden worden verbeterd op ieders eigen tempo.

Het spel heeft mooie afbeeldingen van Disney Cars 3 en heeft meer dan 200 geïllustreerde vragen die zijn opgedeeld in 24 educatieve activiteiten.

Met de bijgeleverde elektronische pen, proberen ze de antwoorden op de vragen te vinden. Bij elk goed antwoord maakt de elektronische pen een geluidje.

Een leuke uitdaging die samen met het kind kunt gespeeld kan worden of om hem in ieder geval op weg te helpen.


4. Bouwen met blokken

Blokken in doos

amazon.de
9.48

Tegen de tijd dat de kleuters richting de leeftijd van 5 jaar gaan zijn ze niet echt meer geïnteresseerd in het spelen met Duplo blokken. Ze zijn klaar voor het echte werk.

Met deze uit 75-delen bestaande blokkenset hebben ze eindeloos speelplezier. Ze kunnen er van alles mee bouwen en hun fantasie gebruiken.

Er wordt niet alleen gewerkt aan het herkennen van kleuren en vormen, want op de leeftijd van 5 jaar zijn ze daar al goed mee op de hoogte.

Het gaat hier om het ontwikkelen van hun creativiteit en de mogelijkheid om mathematisch inzicht te ontwikkelen. Daarnaast verbeteren ze hun hand-oog coördinatie door de blokken zo nauwkeurig mogelijk op elkaar proberen te zetten.

Help ze bij het bouwen van huizen, torens, steden en zorg dat alles stevig gebouwd wordt. Zo kun je meteen zien of er een echte bouwvakker in het kind schuilt.


5. Een foodtruck voor de kok

Chicco Foodtruck

amazon.de
44.99

Weet je of de jongen het spelen met voedsel leuk vindt, en zijn moeder graag helpt in de keuken? Dan is dit een leuk cadeau voor een jongen van 4 jaar.

Deze foodtruck van 19 x 55 x 35 cm (lxbxh) is makkelijk hanteerbaar en je kunt er overal mee heen rijden dankzij de wielen die onder de truck zitten.

Het speelgoed van Chicco beschikt over een compleet uitgeruste keuken en heeft een aantal toeters en bellen die muziek afspelen en geluiden tevoorschijn toveren.

Op deze leeftijd van 4 jaar zijn ze bezig met het alfabet en met deze foodtruck kunnen ze dit op een spelende manier leren, tegelijkertijd met getallen en de namen van etenswaren.

Je leert ze op een spelende wijze met verantwoordelijkheden omgaan om eten te verkopen en geld te verdienen. Als je daar een bijdrage aan kunt leveren maar je de ouders vast heel blij.


6. Vrachtwagen met garage

Playmobil 123 Vrachtwagen met Garage

amazon.de
14.99

Bij de stapel cadeaus voor een jongen van 4 of 5 jaar kan Playmobil niet ontbreken. Voor Playmobil ben je nooit te oud.

Dat komt omdat het de kinderen inspireert om hun fantasie te gebruiken door avonturen te creëren waar ze zichzelf in kunnen wanen.

Daarnaast draagt dit speelgoed bij tot het stimuleren van de oog- en handcoördinatie en stimuleert het de ontwikkeling van het ruimtelijke inzicht en sociale vaardigheden.

Deze set is heel bijzonder omdat het niet zomaar alleen een vrachtwagen met garage is. Op het moment dat je de vrachtwagen in de garage zet, kun je de laadruimte vullen.

Dit is mogelijk omdat de gaten in het dak vormen hebben waar je blokjes doorheen kunt laten vallen. De blokjes komen automatisch in de laadruimte van de vrachtwagen terecht.

Het leuke van deze set en alle andere sets van Playmobil, dat je ze altijd uit kunt breiden met losse onderdelen of in combinatie met andere sets kunt geven.


7. Elektronisch voetbaldoel voor de sterspeler

Chicco Elektronisch Voetbaldoel

amazon.de
44.99
34.99

Wil je een cadeau geven voor de jongen waar je meteen zijn vader blij mee maakt? Dan kies je natuurlijk voor dit voetbaldoel! Een ideaal cadeau voor het verdiepen van de vader-zoon relatie.

Dit doel heeft meerdere functies want bij elk doelpunt dat er gescoord wordt, geeft het geluids- en lichteffecten. Het beschikt over 25 melodieën en geluidseffecten.

De kleuter kan dit spel met meerderen spelen wat samenspelen natuurlijk stimuleert, maar het kan ook door hemzelf gebruikt worden. Zo kan hij alleen werken aan zijn toekomstige profcarrière als voetballer.

Er zitten 3 elektronische speelwijzen op waarbij je penalty’s kunt schieten, de golden goal kunt maken of een andere uitdaging kunt kiezen. Met de keuze uit 5 moeilijkheidsgraden, houd je de spelletjes boeiend.

Dit voetbaldoel hoeft niet per se buiten in de tuin te staan. Het kan ook makkelijk binnen gebruikt worden. De bal raak je niet gauw kwijt aangezien het doel aan de achterkant dicht is.


8. Wegdelenset voor auto’s

VTech Toet Toet Auto's Wegdelen Deluxe

amazon.de
22.56

Een wegdelenset hoort nu eenmaal bij een jongen van 4 en 5. Dit is een set van VTech die heel makkelijk uit te breiden valt. Mocht hij de wegenset al hebben, dan kun je verschillende andere voertuigen van dit speelmerk als cadeau geven.

Dit wegdelenset bestaat uit 30 speelstukken die je aan elkaar kunt klikken. Alleen de speciale Toet Toet auto’s kunnen eroverheen rijden en zo de magische sensors activeren.

Ook dit spellenset heeft weer waardevolle leermomenten al zou je dat niet verwachten. Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn om de kleuters alles over het verkeer te leren.

Hoe groter de kinderen worden, hoe meer ze zich gaan inleven in hun spel. Daardoor kunnen ze uren zoet zijn en zijn ze niet gauw afgeleid door andere dingen.

Wat dacht je van samenspelen? Dat gaat op deze leeftijd ook veel beter. Ze kunnen met hun broertje of vriendjes zelf de wegenset in elkaar zetten en hun creativiteit gebruiken.


9. Het stuurtje om te leren rijden

VTech Preschool Cars 3 Bliksem McQueen Pitstop

amazon.de
75.92

Je denkt misschien dat dit speelstuurtje veel te kinderachtig is voor een kleuter van 4 en 5 jaar. Maar dan ben je nog niet bekend met deze Cars Bliksem McQueen pitstop.

Voor een jongen van 4 jaar die dol op auto’s is en graag met zijn vader ritjes maakt, is dit een leuk en educatief cadeau waar heel veel mee gedaan kan worden.

Met dit stuur kun je meer als alleen in je verbeelding rijden. Er zitten 15 verschillende activiteiten op. Je kunt er puzzels mee oplossen, onderdelen tellen en je kunt er mee racen tegen de ingebouwde computer.

Met de coole animaties en de geluidseffecten heeft de jongen urenlang speelplezier. Je geeft hem een stoel en tafel en hij is daar niet meer van weg te krijgen als hij aan het racen is.


10. Handige kofferpuzzel om overal mee naartoe te nemen

Janod Kofferpuzzel Leon's Brandweerwagen

amazon.de
18.99

Puzzelen is iets waar je als baby mee begint. Dat stopt niet als je van een peuter- in de kleuterfase komt. Niet alleen omdat het goed is voor de ontwikkeling maar ook gewoon omdat het heel leuk is om te doen.

Dit cadeau kan aan een jongen van zowel 4 als 5 jaar gegeven worden en doordat de puzzelstukjes van Janod in een handige koffer zitten, kan hij ze overal mee naartoe nemen en hoeft zich nergens te vervelen.

De puzzels hebben een vrolijke print van Leon de Brandweerman die regelmatig in actie moet komen. Om de vaardigheden te oefenen en te verbeteren bestaat hij uit 4 puzzels van in totaal 43 stuks.

Vier verschillende prints bestaande uit een verschillend aantal puzzelstukjes van makkelijk tot moeilijk houdt de kleuter wel even bezig. Een leuk cadeau om weg te geven.


11. Constructiespeelgoed voor de echte bouwer

Magformers My First Set

amazon.de
81.37

Dit cadeau van Magformers is geschikt om te geven aan een jongen van 5 jaar. Die weet inmiddels hoe hij met klein speelgoed om moet gaan.

Met dit speelgoed gaan er 54 onderdelen door je handen. Het is een geschikt constructiespeelgoed waar je allerlei 3D figuren van kunt maken.

Dat is mogelijk door de gekleurde magnetische figuren aan elkaar te klikken. Om de kinderen op weg te helpen zit er een beginners set bij.

Breng dus je eigen fantasie tot leven met deze onderdelen set en klik ze in elkaar met behulp van de sterke magneet. Creëer zo je lievelingsdier, favoriete auto of iets anders creatiefs.


12. Opbergzak voor al het speelgoed

Play & Go opbergzak speelkleed panda

amazon.de

Vaak hebben kinderen alles al wat ze zich maar kunnen wensen. Dan is het lastig om een leuk en geschikt cadeau te vinden.

Om zowel iets te kopen wat handig is voor de kleuters maar ook voor de ouders is kan een volgende stap waar je aan kunt denken als je geen geschikt speelgoed kunt vinden.

Daarom ben je terecht gekomen bij deze opbergzak van Play&GO die ook als speelkleed gebruikt kan worden. Ideaal voor de kleine jongen maar ook voor de ouders.

Ze kunnen ongestoord op het kleed spelen en als het tijd is om de boel op te ruimen, vouwen ze het kleed samen en met behulp van het aantrekkoord, bind je alles bij elkaar.

De zak is makkelijk te wassen en ideaal om overal mee naar toe te nemen als de jongen ergens uit gaat logeren bijvoorbeeld. Hij is in verschillende kleuren te krijgen.


Speelgoed cadeaus voor meisjes van 4 of 5 jaar:


13. Prinsessentoren voor het prinsesje

LEGO DUPLO Rapunzels Toren

amazon.de
44.90

Voor leuke cadeaus voor meisjes van 4 en 5 jaar kom je al gauw terecht bij prinsessen. Daar kunnen ze niet genoeg van krijgen. Met dit soort cadeaukeuzes zit je altijd goed.

Naarmate ze ouder worden gaat dit prinsessenwereldje steeds meer voor hen leven. Daarom is deze toren van Rapunzel een geweldig cadeau waar ze niet gauw op uitgekeken zullen raken.

De toren valt op verschillende manieren te bouwen en ze hebben inmiddels de leeftijd bereikt dat ze heel goed zelf deze creaties kunnen bedenken.

Met alle toebehoren zoals Rapunzels paard en Rapunzel zelf kunnen ze met hun vriendinnetjes uren zoet zijn.

Omdat dit iets is waar ze heel lang plezier van zullen hebben, kun je de set aanvullen met diverse andere accessoires waar je haar nog steeds heel blij mee maakt.


14. Disney’s Minnie Mouse puzzel

Disney Minnie's happy helpers

amazon.de
12.99
8.99

Om de motoriek helpen te ontwikkelen kom je terecht in de educatievere spellen. Maar door de leuke afbeeldingen van deze puzzels blijft het een leuke bezigheid en verveelt het niet gauw.

Minnie Mouse komt langzaam tot leven en dat gaat beetje bij beetje steeds beter. In deze puzzelset van Jumbo zitten 4 puzzels met verschillende afbeeldingen.

Deze gaan van makkelijk tot moeilijk. De puzzels verschillen namelijk in aantallen en de moeilijkste bestaat uit 36 stukjes. Zo kan ze zichzelf blijven uitdagen en is ze uren zoet.

Doordat er vier verschillende niveaus in de doos zitten, is het ook leuk om met haar vriendinnen te spelen. Ze dagen daarbij elkaar uit op een spelende manier.


15. Ballerina muziekdoos

Muziekdoos Ballerina

amazon.de
12.38

Dit is echt een geschikt cadeau voor een 5-jarig meisje. Het is niet echt iets om mee te spelen maar wel om urenlang van te genieten. Zeker als ze een beetje ijdel aan het worden zijn.

De 5-jarige is zich al heel er bewust van dingen en daarmee ook sieraden. Als je weet dat ze daarvan houdt, dan is deze muziekdoos van Johntoy een goede keus om te geven.

Ze kan daar al haar sieraden in bewaren en bij het openen galmt de muziek haar tegemoet. Met behulp van de spiegel die in deksel verwerkt zit, kan ze zichzelf blijven bewonderen onder genot van een deuntje.

Het doosje moet opgewonden worden om de muziek af te kunnen spelen, ben je het muziekje even zat dan wind je hem niet op. Ook van deze muziekdoos zijn er verschillende andere versies te krijgen.


16. Haar eerste roze auto

Fisher-Price Little People All Around Car

amazon.de
31.07

Ook meisjes kunnen van auto’s houden en dan met name als je ze koopt met de goede kleur. Deze auto van Fisher-Price kan wel eens het geschikte cadeau zijn voor een meisje van 4.

Bij de auto krijg je Little People Mama en haar baby erbij geleverd. Met de roze en stoere auto kan ze overal komen en met de verschillende functies die erop zitten kan ze zich aardig vermaken in haar eigen wereldje.

De stoel maakt geluid zodra je het mamafiguur erin drukt. Deze maakt meteen geluid en muziekjes los. De achterklep van de auto kan open en zo kun je dingetjes inladen.

Dit kleine cadeau valt ook weer uit te breiden met andere figuurtjes en het is ideaal om met meerderen mee te spelen.


17. Regenboogeenhoorn

Regenboogeenhoorn Merrie

amazon.de
14.99
12.99

Speelt ze graag met barbies of andere poppen en heeft ze nog geen paard? Dan is dit cadeau van Schleich een leuke aanvulling op haar collectie.

Het is niet zomaar een paard, het is een eenhoorn. Hij heeft gekleurde manen en is van plastic. Je kunt deze natuurlijk ook met andere poppetjes uitbreiden van dezelfde serie.

Met deze eenhoorn leert ze voorzichtig met dieren om te gaan. Ze gaat op die manier een liefde ontwikkelen om ergens voor te zorgen. Ze zijn er ook in andere uitvoeringen.

Je kunt haar op deze manier ook leren om met andere kindjes te spelen door speelgoed te delen en elkaars fantasiewereld te begrijpen en daarin leert ze zich inleven in andermans gedachten.


18. Haar eigen droomhuis

Hello Kitty Huis Speelset

amazon.de
55.59

Kinderen van 4 en 5 jaar zijn zo gefocust op hun spel dat dit droomhuis een welkome afleiding is waar ze uren mee kunnen spelen. Het is elk meisjes droom om ooit een soort van poppenhuis te bezitten.

Dit droomhuis van Hello Kitty is de droom van ieder meisje. Het is dan geen origineel poppenhuis maar hij beschikt over maar liefst 140 onderdelen die je op je eigen manier in elkaar kunt klikken en ze zo haar eigen droomhuis kan maken.

Het is een ideaal cadeau om te geven aangezien ze er met anderen mee kan spelen. Het biedt eindeloos speelplezier en ze kan haar fantasie er goed in kwijt.

Deze set kun je uitbreiden met andere artikelen van dezelfde serie. Bij de blokken die nodig zijn om het huis in elkaar te zetten krijg je ook diverse andere accessoires geleverd om het spel compleet te maken.


19. 5-in-1 spellendoos

Clementoni 5-in-1 Spellendoos

amazon.de
17.43

Wil je met een leuk en tegelijkertijd educatief cadeau aankomen? Dan zit je met dit 5-in-1 spellendoos altijd goed. Ouders waarderen het als je niet alleen maar met speelgoed aan komt zetten.

Deze kit bevat educatieve spellen en zo leren de kinderen verschillende dingen bij. Ze zijn op een leeftijd dat ze graag dingen willen leren en daarmee kun je ze helpen.

Ze leren vormen, kleuren, woorden en nummers herkennen en daarnaast gaan ze leren klokkijken. Dit alles is goed voor hun observatievermogen en het geheugen en leert ze logisch nadenken.

Ze kan zichzelf ermee vermaken of het met haar ouders of vriendjes spelen. Met het geven van dit cadeau help je ze een handje op weg om hun leerplezier te vergroten en tegen de tijd dat ze naar school gaan, weten ze al een hele hoop meer.


20. De ultieme puzzel voor in bad

Jumbo 17349 - badpuzzel - Disney Minnie Mouse 2/3/4-delig

amazon.de
9.89

Wil je een leuk cadeau geven aan een meisje van 4 jaar waar ze waarschijnlijk nog niets van heeft? Dan is deze legpuzzel van Jumbo voor in bad een origineel cadeau om te geven.

Kleuters gaan graag in bad en willen dan graag wat te doen hebben. Ze verbeelden zichzelf in hun fantasiewereld en dat lukt al heel gauw met deze set aan Disneyfiguren.

Deze legpuzzel bestaat namelijk uit 4 afbeeldingen van de Minnie Mouse en haar vriendjes en kun je heel makkelijk in elkaar zetten.

Het materiaal bestaat uit schuim en de afbeeldingen zijn daarop geplakt. Zo kun je ze na gebruik even afspoelen en weer laten drogen voor het volgende bad avontuur.


21. Haar eerste eigen ijssalon

Plan Toys Plan City houten speelstad gebouw Ice cream shop

amazon.de
23.94
23.43

Meisjes tussen de 4 en 5 jaar houden ervan om met speelgoed dat uit onderdelen bestaat te spelen. Ze kunnen vaak met al die onderdelen hun eigen wereld creëren en zo met hun fantasie bezig zijn.

Met deze houten speelset van Plan Toys kunnen ze winkeltje spelen en zo ijsverkopen. Een goede stimulans voor de fantasie en natuurlijk voor het speelplezier.

Het houten poppetje wat erbij geleverd wordt kan ook op de stoel zitten en het luik van de winkel kan echt dicht.

Daarnaast bestaat de set uit de ijssalon, de winkelier, verschillende ijsjes, een tafel met stoelen en een menustand.


22. Leren fietsen op haar eerst echte fiets

Prometheus meisjesfiets

amazon.de

Dit cadeau van Prometheus Bicycles wordt met veel plezier in ontvangst genomen. Hebben ze de kleuterleeftijd bereikt en dan met name tussen de 4 en 5 jaar, gaan ze leren fietsen. En dat gaan ze leren op deze meisjesfiets!

Deze stoere meisjesfiets heeft heel wat te bieden. Om veilig te leren fietsen heb je zijwieltjes nodig en deze zijn erop gemonteerd. Naast de zijwieltjes heeft hij ook een terugtraprem en een gesloten kettingkast.

Met al deze veiligheidsopties kan ze zeker voor de dag komen.

Wil je graag bijdragen aan de ontwikkeling van de kleine, dan zit je zeker goed met dit cadeau. Deze helpt haar in heel wat opzichten en ze leert dit alles met veel plezier.


23. Boerderij met dieren

PLAYMOBIL 123 Meeneemboerderij met dieren

amazon.de
26.99

Een leuk en educatief cadeau voor een 4 en 5-jarig meisje is het spelen met verschillende poppetjes van Playmobil. Dit werkt natuurlijk voor zowel jongens als meisjes.

Maar deze boerderij met dieren is geschikt voor meisjes aangezien ze graag hun toekomstige moederrol willen oefenen. Dieren verzorgen, eten geven, de boerderij onderhouden, enz.

Bij de boerderij zelf krijg je natuurlijk de boer met verschillende dieren en andere accessoires voor op de boerderij.

De boerderij zelf kan opengeklapt worden zodat je ook in de boerderij zelf kunt spelen. Klap je hem dicht, dan passen alle losse spulletjes erin en kun je hem aan de hendel die erop gemonteerd zit, overal mee naar toe nemen.

Er zitten heel wat leuke extraatjes op die het spelen leuker maakt en ze raken er niet zo gauw op uitgekeken. Wil je er aanvullingen bij geven bij een latere gelegenheid, dan kan dat heel makkelijk.


Heb je jezelf kunnen overtuigen wat het beste cadeau is?

Zoals je hebt kunnen zien bestaan er ontzettend veel mogelijkheden om de kleintjes te verwennen met iets wat ze leuk vinden en waar ze ook nog wat van kunnen opsteken.

Zodra ze zich steeds bewuster gaan worden van spullen kunnen ze ook steeds beter met het speelgoed omgaan. Ze begrijpen vaak beter hoe het gebruikt moet worden en het blijft daardoor langer heel.

Het leuke is als je een cadeau geeft waar ze in de eerste instantie niet helemaal raad mee weten, dat ze toch nieuwgierig genoeg zijn om uit te zoeken hoe het werkt en hoe er het beste mee gespeeld kan worden.

Daarbij geef je de ouders de eer om hun eigen kleuters daarbij te helpen wat ervoor zorgt dat ze ook nog wat tijd samen kunnen doorbrengen en je bijdraagt aan de ouder-kind relatie.

Maakt het verschil wat je geeft aan een kleuter van 4 of 5?

Zijn de peuters uitgegroeid tot kleuters dan staan ze op het punt om naar school te gaan. Door het ingaan van deze nieuwe fase zie je wel een heel groot verschil in leeftijd al is het maar een jaar.

Op school worden ze zich ineens bewust van wat andere kindjes om hun heen krijgen en hebben en dat willen ze vaak ook.

Voorheen kon je aankomen met een stuk speelgoed waar ze zichzelf nog goed mee konden vermaken, maar zodra ze met andere kinderen in contact gaan komen hebben ze meer aan speelgoed waar ze met anderen mee kunnen spelen.

Wat valt er te leren van het aangeschafte speelgoed?

Elk kind verschilt in zijn of haar ontwikkeling. De interesses kunnen aardig uiteenlopen en zeker als het gaat om een jongen of meisje.

Er is zelfs onderscheid gemaakt in de kleuren. Meisjes hebben meer met de kleur paars en roze en daar spelen de speelgoedmerken goed op in. De speelgoedkeuzes zijn dan ook heel uiteenlopend.

Over het algemeen willen jongens nogal eens ruig met speelgoed omgaan, zoals met hun autocollectie of met het spelen met een bal, terwijl meisjes graag willen zorgen.

Met de samengestelde lijst kun je ongetwijfeld iets vinden waar je de kleuter blij mee maakt. Zo is het kopen van een speelgoed cadeau voor een kind van 4 of 5 jaar toch gemakkelijker dan je dacht!


Scroll Up