cadeau baby

20 cadeau ideeën voor 1-jarige baby’s

Laatst geüpdatet op:

20 speelgoed ideeën voor een 1 jarige baby

cadeau babySpelen is het ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van het kind, maar wat zijn nu goede ideeën voor speelgoed voor een 1 jaar oud kind?

Speelgoed is voor hen een manier om de wereld te ontdekken, nieuwe dingen te leren, contact te leggen met anderen, zelfstandiger te worden en langzaam een peuter en later een kleuter te worden.

Door met het juiste cadeau aan te komen, lever jij daar een bijdrage aan. Je wilt ook dat de ouders blij zijn met het cadeau, iets wat niet in een doos terecht komt bij al het andere babyspeelgoed.

Kinderen van deze leeftijd, zeker als het de eerste is, worden sowieso al overladen met van alles.

Wat is nu een geschikt cadeau voor de 1-jarige?

Een leuk en tegelijkertijd educatief cadeau is dus iets waar je naar op zoek moet.

Een knuffel alleen is niet meer afdoende, het moet ook verschillende bij functies hebben waar het kind wat meer aanheeft als alleen mee slapen. Nu het de wereld gaat ontdekken is het snel afgeleid.

Iets wat alleen maar geluid produceert is even leuk maar de omgeving heeft daar al heel gauw genoeg van.

Met snoep kun je nog niet aan komen zetten want daar zijn ze dan nog weer te klein voor. Het is niet makkelijk om even gauw iets te bedenken.

Wat je een 1-jarige kunt gaan geven bepaal je aan de hand van onderstaande lijst met speelgoed cadeau ideeën.

Want het is al moeilijk genoeg om iets te geven waar het kind nu wat aan heeft en in de toekomst, maar ook waar je de ouders blij mee maakt.


1. Baby Walker Loopwagen

VTech Baby - Baby Walker

amazon.de
137.18

De fase is aangebroken waarbij de kleine zijn of haar eerste stapjes gaat zetten of al heeft gezet.

Dat gaat natuurlijk met vallen en opstaan en daarom is het geven van een loopwagen het ideale cadeau om zo op een veilige manier stapjes te leren zetten.

Zo hoef je niet constant de handjes van het kind vast te houden bij het stapjes zetten.

Met het activiteitenpaneel op de voorkant worden ze naast het leren lopen ook geholpen bij het leren van vormen en kleuren.

Er zitten veel leuke geluidseffecten en melodietjes op want die kunnen niet ontbreken. Het activiteitenpaneel is afneembaar zodat ze overal kunnen spelen, ook als ze even uitrusten in de box of de bank.

Deze loopwagen heeft een snelheidsschakelaar met twee standen. Door deze te gebruiken kun je de snelheid aanpassen en voorkom je dat ze te snel gaan en op die manier vallen.

Nu leren ze stap voor stap op een leuke manier te lopen met een blitsende kar.


2. 5 in 1 Letter Locomotief

VTech Baby - 5 in 1 Letter Locomotief

amazon.de
70.45

Vtech ontwikkeld speelgoed dat perfect aansluit op de belevingswereld van de jongeren. Naast het spelen met de producten zorgen ze er ook voor dat er educatieve functies op zitten.

Zo ook weer met deze locomotief. Je kunt hem voor binnenhuis geven of voor buitenshuis, dat maakt het een ideaal cadeau om te geven.

De 5 in 1 locomotief houdt de kleine wel even bezig. Hij is namelijk om te bouwen tot loopwagen, loopfiets, tafeltje, activiteitenpaneel en trekkarretje.

Daarnaast beschikt hij over 10 verschillende activiteiten, voor elke fase weer een andere leerzame functie.

Voor de 1-jarige zitten er al leuke functies op. Leer ze met blokjes spelen, door op de cijfertoetsen te drukken maken ze onder andere kennis met de dieren.

Ook bij dit leuke speelgoed voor een kind vanaf 1 jaar kunnen melodietjes en geluiden niet ontbreken. Een leuk speelgoed cadeau dat wel enige jaren meegaat.


3. Magische Eenhoorn & Femke Fee Speelfiguur

VTech Vrolijke Vriendjes - Magische Eenhoorn & Femke Fee Speelfiguur

amazon.de
30.86

Je kunt met een cadeau aankomen zetten waar de 1-jarige meteen mee kan spelen.

Maar als je weet dat je niet de enige bent die met iets aan komt zetten, dan zou je kunnen overwegen om een cadeau te geven op de groei. En dat is het geval met deze magische eenhoorn.

Dit meisjes speelgoed vanaf 1 jaar is een cadeau die door de grappige geluiden en melodietjes de kleine aanmoedigt om op ontdekking te gaan en fantasie te ontwikkelen.

Meisjes houden sowieso meer van paarden waar de eenhoorn wel iets van weg heeft.

In de eerste instantie kun je deze magische eenhoorn laten bewegen en zie je hoe hij voortbeweegt en zijn vleugels uitslaat en zijn hoofd beweegt. Door de verandering van kleur wordt het een waar speelfestijn.

Bijgeleverd krijg je het vrolijke vriendje Femke Fee. Een poppetje die niet kan ontbreken. En hoe ouder het kind wordt, hoe meer ze aan dit stuk speelgoed gaan hebben.

Deze eenhoorn komt van een set die uit te breiden is met meer uit deze selectie van Vtech.


4. Dierenverzorgingsboerderij – Speelfigurenset

Fisher-Price Little People Dierenverzorgingsboerderij

amazon.de
49.99
29.28

Fisher-Price ontwikkeld altijd babyproducten van goede kwaliteit die helpen bij de ontwikkeling van het kind.

En deze dierenverzorgingsboerderij doet daar niet voor onder. Met de vele onderdelen kan het kind zich urenlang vermaken.

Door de geluiden, liedjes en vele kleuren zorgt het voor vermaak en stimuleert het de ontwikkeling. Ze worden nieuwsgierig gemaakt door de vele mogelijkheden die deze boerderij biedt.

Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om de dieren eten te geven en te verzorgen zodat ze leren zorgen voor anderen.

Dit is weer een leuk cadeau om te geven aangezien het lang mee kan gaan. Het biedt zoveel activiteiten voor het kind zelf maar ook voor zijn of haar vriendjes die graag mee willen spelen met zo een flitsende boerderij.

En de bijgeleverde stukken zijn groot genoeg zodat als ze er met hun mond mee willen spelen, zich er in ieder geval niet in kunnen verslikken.


5. Magisch Koninkrijk Droomkasteel – Speelset

VTech Vrolijke Vriendjes Magisch Koninkrijk Droomkasteel

amazon.de
78.78

Kinderen houden van magie en dan maakt de leeftijd niet uit. Ze creëren hun eigen droomwereld en daarbij komt deze magische droomkasteel goed van pas en dan met name voor meisjes.

Hij komt uit de serie Vrolijke Vriendjes van Vtech waarbij je een hele serie kunt aanschaffen. Zo kun je elke keer weer met iets anders aan komen zetten wat bij dit magische droomkasteel aansluit.

Dit droomkasteel is kleurrijk en met zijn knipperende lichtjes en beweegbare onderdelen kan het kind zich prima vermaken.

In totaal zitten er 8 beweegbare onderdelen en heeft ook weer liedjes en diverse geluiden die het af kan spelen.

Met de bijgeleverde batterijen kun je hem activeren. Ben je de geluiden even zat, dan haal je ze er heel gemakkelijk uit.

Dit cadeau koop je voor op de groei aangezien een 1-jarige niet helemaal doorheeft hoe het werkt en nu nog gefascineerd is door de kleuren en geluiden.


6. Auto’s Super Stuntpark – Speelset

VTech Toet Toet Auto's Super Stuntpark

amazon.de
85.63

Ook aan speelgoed voor een jongen van 1 jaar is gedacht. Dit leuke opbouwpakket kun je in de loop van de tijd kunt uitbreiden en koop je op de groei.

Hij kan maar liefst opgebouwd worden tot een hoogte van wel 75 cm, dat maakt het extra leuk om de auto van boven naar beneden te laten lanceren.

De auto speelset wordt niet alleen geleverd met de Stefan Stuntauto, hij beschikt ook over geluiden en zinnetjes en meer dan 70 verschillende melodietjes.

Deze verschillende functies maken het meer dan waard om hem op te bouwen en de kleine van alles te laten ontdekken wat er te ontdekken valt.

Aangezien het een pakket is die uit verschillende onderdelen bestaat en kinderen van een jaar graag dingen ontdekken met hun mond, kan het speelgoed makkelijk gereinigd worden aangezien het uit kunststof bestaat.

Dat maakt dit cadeau nog aantrekkelijker om te geven en zo geef je papa ook de kans om iets met zijn zoon te gaan doen.


7. Tiendelige Puzzel Dierenbabies

Goki 10-delige puzzel dierenbabies

amazon.de
6.99

Een 1-jarige leert steeds meer dingen te ontdekken en is alweer te groot om alleen maar de aandacht te richten op verschillende knuffels.

Ze gaan namelijk dingen ontdekken en daar wil je ze graag bij helpen zodat ze zich stap voor stap gaan ontwikkelen.

Daarom is deze houten puzzel speelgoed vanaf 1 zo een leuk idee als cadeau. Hij bestaat uit extra grote puzzelstukken met gezellige kleuren zodat ze ook weer makkelijk terug te vinden zijn.

Het materiaal is van hout dus gaat ook niet zomaar stuk als de kleine besluit om er mee te gaan gooien.

Wil je wat quality time met de kleine, dan kun je samen deze puzzel in elkaar gaan zetten.

De puzzelstukjes passen gemakkelijk in de vakjes en daarbij kun je de geluiden van de dieren nabootsen in de hoop dat de kleine je na gaat doen.


8. Freddie de Vuurvlieg

TOMY Lamaze Freddie de Vuurvlieg

amazon.de
16.99
12.98

Baby’s houden nu eenmaal van knuffelen en daarom komt deze pluche knuffel Freddie de Vuurvlieg van TOMY Lamaze zo goed van pas.

Het is een cadeau die meteen gebruikt kan worden. En het is meer dan alleen een knuffel want 1-jarigen wil je ook stimuleren in hun ontwikkeling.

Een kind leert graag door ergens mee te spelen en met deze knuffel kan dat. Ze kunnen ermee spelen tot ze moe zijn en er dan mee gaan slapen.

Door de felle kleurtjes leren ze kleuren te herkennen en door de verschillende geluiden help je ze hun gehoor beter te ontwikkelen.

Wat zich op die leeftijd ook ontwikkelt zijn de tandjes dus daarom is Freddie de Vuurvlieg ideaal om op te kauwen.

Er zitten verschillende onderdelen op waar het op kan bijten, inclusief een bijtring. Door de verschillende stofjes voelt hij prettig en zacht aan. Makkelijk om ook even op te frissen in de wasmachine.


9. Baby’s Eerste Blokken – Blokkendoos

Fisher-Price Baby's Eerste Blokken

amazon.de
14.99
7.77

Een emmer gevuld met blokken die makkelijk vast te pakken zijn door het kleine handje van een 1-jarige.

Door de verschillende vormen kun je de blokken door de bijpassende openingen terug in de emmer proberen te krijgen. Dat zal een behoorlijke opgave zijn waar hij of zij wel even zoet mee zal zijn.

Met de handige hendel die aan de emmer vastzit, kan de kleine deze overal mee naar toe slepen om op elke plek in huis een nieuwbouwproject te starten.

De blokken hebben allemaal vrolijke kleuren en trekt daarmee de aandacht van de kleintjes.

Met behulp van de verschillende vormen is het tegelijkertijd een manier om de ontwikkeling te stimuleren.

Je kunt er dus mee stapelen en sorteren en zodra je ze in de emmer hebt, begin je gewoon weer opnieuw. Ze zijn er uren mee zoet en is dit uitdagende speelgoed vanaf 1 jaar welbesteed.

Door de grote van de blokken hoef je niet bang te zijn dat deze in de mond van het kind terechtkomen waardoor je ze er makkelijk even alleen mee kunt laten spelen als je zelf iets anders moet doen.

Door het geven van dit soort cadeaus maak je de ouders blij die zo even haar handen vrij heeft.


10. My First Puzzles (2+3+4+5 stukjes) – Kinderpuzzel

My First Puzzles (2+3+4+5 stukjes)

amazon.de
9.59

Ravensburger kennen we wel van de vele puzzels die ze hebben ontwikkeld, met name voor volwassenen. Maar ook voor 1-jarigen hebben ze leuke puzzels laten ontwikkelen.

Door daarbij het figuur Nijntje te gebruiken, raken ze er niet zo gauw op uitgekeken. Nijntje doet het altijd goed voor de kleintjes vanwege zijn lieve uitstraling.

Puzzels zijn geschikt voor elk kind, het is een educatief stuk speelgoed voor 1-jarigen aangezien het leert connecties te maken en logisch na te denken.

Een leuke bezigheid die ook nog eens de nadruk legt op het tijd doorbrengen met elkaar.

De stukjes zijn gemaakt van karton, niet ideaal om vaak in te mond te doen. Maar de puzzel is zo veelzijdig dat er geen tijd is om erop te kauwen.

In deze doos zitten 4 kinderpuzzels van diverse activiteiten met Nijntje.

De vier puzzels bestaan uit een verschillend aantal stukjes waardoor je het kind spelenderwijs leert om ze in elkaar te zetten beginnend met de makkelijkste puzzel die bestaat uit twee stukjes.

Naarmate het wat ouder wordt, ligt er weer een nieuwe uitdaging klaar in de vorm van een andere puzzel met meer stukjes.


11. Dierenboerderij – Speelset

VTech Zoef Zoef Dierenboerderij

amazon.de
51.82

Kinderen zijn dol op dieren, zelfs 1-jarigen die daar al een goed besef van hebben.

Door ze te leren om op speelse wijze met deze dieren te leren omgaan, kun je ze bijbrengen hoe ze voor die verschillende dieren moeten zorgen zodra ze gaan herkennen wat ze allemaal zijn.

De boerderij leert je niet alleen met dieren om te gaan maar ook om verschillend etenswaar te ontdekken en te herkennen.

De speelset geeft ook kleuren en cijfers weer en kun je naar geluiden en liedjes luisteren.

Het is een set die je in de loop der tijd uit kunt breiden waardoor dit speelgoed een lange tijd mee kan gaan. Elke fase die het kind doormaakt zal het weer nieuwe dingen gaan ontdekken op de boerderij.

Zo help je ze in de loop der jaren goed voor de dieren te zorgen aangezien ze dat zelf ook moeten doen met de dieren in hun eigen boerderij.


12. Zit-Naast-Mij Schoolbus – Speelfigurenset

Fisher-Price Little People Zit-Naast-Mij Schoolbus

amazon.de
25.99
19.98

Voor een 1-jarige baby is het nog iets te vroeg om naar school te gaan maar misschien gaat het al wel naar de crèche of dagopvang en is het bekend met een bus.

Deze schoolbus zit vol met ontdekkingen. De kleine zal zich in eerste instantie vooral interesseren voor de kleuren en de vormen van dit speelgoed.

Er zit een ontdekkingsknopje op die het stopbord openklapt, de deuren van de bus opent en laat zo kleine poppetjes binnen.

De kleine zal zeker ook kunnen genieten van de geluidjes en liedjes die eruit galmen.

Het is gemaakt van goede kwaliteit want een 1-jarige weet natuurlijk niet zo goed hoe hij de poppetjes netjes in de bus moet plaatsen, dat zal met flink wat geweld gaan.

Het leert op deze manier wel dat zijn wereldje niet uit 1 persoon bestaat doordat je de bus kunt vullen met verschillende poppetjes.


13. My First – Safari Animals

SmartMax My First: Safari Animals

amazon.de
16.96

1-jarigen doen veel dingen voor het eerst en gaan op die leeftijd steeds meer dingen begrijpen.

Vandaar dat veel van het speelgoed ‘My first…’ wordt genoemd. Zo ook dit heerlijk cadeau om te geven, My First Safari Animals van Smartmax.

De kinderen zullen hier uren zoet mee kunnen zijn. De verschillende kleuren en vormen doen het kind wennen aan de verschillende andere dieren die je in de dierentuin tegen kunt komen en die je niet op de kinderboerderij zult ontmoeten.

De speelset is gemaakt van zacht kunststof en bestaat uit 18 verschillende onderdelen. De dieren kun je uit elkaar halen en op die manier weer leren in elkaar zetten.

Maar je kunt ze natuurlijk ook combineren met het hoofd of lijf van een ander dier en zo een nieuw diersoort creëren.

Het helpt de kinderen niet alleen om zichzelf bezig te houden maar het wordt ook geholpen om de motoriek te ontwikkelen door dingen op elkaar te leren zetten.

En door de eigen twist die het kan geven door de verschillende dieren te combineren, leert het creatief te zijn.


14. Lanceer & Leer Ballenbaan – Speelset

VTech Baby Lanceer & Leer Ballenbaan

amazon.de
37.07

Dit cadeau zouden de ouders weleens net zo leuk kunnen vinden als het kind zelf aangezien het de kleine zal doen schateren van het lachen en lachen werkt aanstekelijk.

Maar naast het spelen wordt er natuurlijk ook het een en ander door het gebruik van deze ballenbaan geleerd.

De ballenbaan heeft als hoofdfiguur een olifant en een vogel en hoe kan het ook anders, de olifant blaast de ballen in de lucht.

Door aan zijn oor te draaien laat hij de ballen bewegen. De vogel kun je verschuiven en bepaalt uiteindelijk waar de bal terechtkomt.

Er zijn cijfers, muziek en geluiden in verwerkt. Vrolijke zinnetjes worden ten gehore gebracht en met een knipperend lichtje zorgt het voor het extra beetje speelplezier.

Hij heeft 4 gekleurde ballen en 4 pianotoetsen die voor dat gezellige sfeertje zorgen.

Pas wel op met de kleine onderdelen. Een 1-jarige zal voornamelijk genieten van de geluiden die dit speelgoed maakt en alles met zijn of haar mond willen ontdekken.

Zodra het wat ouder wordt kan het zelf aan alle knopjes draaien zonder het te willen breken.


15. Octopals voor in bad

TOMY Octopals

amazon.de
19.99
14.99

Een kind wil overal graag beziggehouden worden. Ook als het even lekker in bad gaat. En dat zal vaak gebeuren.

Een 1-jarige kan al goed zitten dus zodra je een speeltje geeft hoef je er alleen maar bij te zitten, de kleine vermaakt zichzelf prima met deze octopusfamilie.

De Octopals bestaat uit 9 octopussen, een mama octopus en 8 van haar baby’s. Ze hebben net als echte octopussen een zuignap die vastgeplakt kan worden aan de bad tegels.

Door in de octopus te spuiten, krijg je er allemaal water uit en de mama octopus kan water over haar kleine octopussen uitgieten door de gaatjes in haar hoofd.

Een heerlijk vermaak voor de kleine, of het nu in bad is of zomers in een opblaasbadje, je kunt ze overal gebruiken zolang het maar met water is.

En elke octopus is genummerd zodat je het kind op den duur ook kan leren tellen en kan koppelen aan het octopuseiland.


16. Deluxe Activiteitenkubus

KidKraft Deluxe Activiteitenkubus

amazon.de
89.99
71.99

Je hebt ze vast wel eens in de wachtkamers zien staan, deze activiteitenkubus. Om zodoende de kinderen bezig te houden als je zit te wachten op een arts, tandarts of iemand anders.

Ideaal om ze even af te leiden en ze met anderen kinderen te laten spelen.

Deze kubus van KidKraft heeft aan vijf kanten diverse activiteiten die de kleine allemaal kan gaan ontdekken. Op deze manier leren ze van jongs af aan hun motoriek te oefenen op een leuke manier.

Door dit als cadeau te geven kun je hier een bijdrage aan leveren.

En ze zijn er uren zoet mee waar je niet alleen het kind maar ook de ouders een plezier mee doet. Deze kubus heeft zoveel verschillende activiteiten, je leert ze kleuren, vormen, letters en getallen herkennen.

Zijn ze daar nog niet aan toe dan kun je er allerlei blokken op verschuiven. Dit houten speelgoed vanaf 1 jaar is stevig door de materiaalkeuze zodat ze er niet zo gemakkelijk van alles af kunnen trekken.


17. Ontdek & Leer Kubus

VTech Baby Ontdek & Leer Kubus

amazon.de
28.15

We blijven nog even in de kubussen maar dit keer eentje die gemaakt is van plastic en heeft 6 zijden met diverse activiteiten erop.

Hij is ook makkelijk in de hand te houden zodat hij overal mee naartoe gesleept kan worden.

Door op de muziekinstrumenten te klikken leer je ze welk geluid bij welk instrument hoort. Daarnaast leer je ze kleuren, vormen en dieren te herkennen.

Alle onderdelen kunnen bewegen en als je de hele kubus laat schudden hoor je voornamelijk grappige geluiden. En dat is wat een 1-jarige graag doet, met alles bewegen en gooien.

Hij heeft 20 melodietjes en 5 gezongen liedjes. Wat voornamelijk heel prettig is voor de ouders, dat het volume regelbaar is.

Zo zit je niet constant met hetzelfde deuntje in je hoofd en wordt de omgeving niet met dit geluid overstemt. De kleine zal zo lekker afgeleid zijn en voornamelijk spelen en leren tegelijk.


18. Baby Telefoontje

VTech Baby Telefoontje Oranje

amazon.de
12.99

Je kunt er maar beter vroeg bij zijn met een telefoon. En dan biedt deze telefoon speciaal gemaakt voor de baby, uitkomst.

Hopelijk kun je dan hiermee hun aandacht afleiden van de mobiele telefoon die hun ouders gebruiken en waar niet echt mee gespeeld kan worden.

Er komt voornamelijk alleen maar geluid uit. De knipperende berichttoets laat allemaal vrolijke berichtjes horen.

Wil het kind zelf bellen, dan laat je hem drukken op de knipperende beltoets die je laat praten met de dieren.

Op den duur kunnen ze met dit toestel cijfers, dieren, kleuren en letters ontdekken. Door de vrolijke zinnen, geluiden, melodieën en liedjes te laten horen leren ze ook te praten.

Wie had gedacht dat een telefoon zo educatief zou kunnen zijn.


19. Kruip & Leer Baby Beer

VTech Baby Kruip & Leer Baby Beer

amazon.de
43.78

Voor een 1-jarige zal een knuffel alleen niet meer voldoende zijn. Het is klaar om de wereld te ontdekken.

Om het iets mee te geven in de ontwikkeling zou je met een knuffel aan kunnen komen zetten die beiden biedt, die zowel de knuffelfactor als de leerfactor heeft.

Niet alle 1-jarigen kunnen al lopen maar ongetwijfeld zijn ze niet meer bij te houden, zo snel zijn ze met kruipen.

Deze uitdagende kruipbeer kruipt gezellig met het kind mee en ondertussen kan het luisteren naar allerlei vrolijke reacties en melodietjes.

Het leert dus meteen ook om samen te spelen wat erg belangrijk is om dat in deze fase bij te brengen.

Zodra het kind stapjes gaat zetten, of al aardig zelf door de kamer stapt, kan deze beer ook een stimulans zijn om het samen te doen.

Het kind kan het knipperende lichtje volgen in de vorm van een lieveheersbeestje die op de rug van de beer zit.

Daarmee leid je hem af zodat hij niet gefocust is op de angst om te vallen of op de verleidelijke spullen om hem heen.


20. Houten Tuimelring

Little Dutch Houten Tuimelring

amazon.de
18.66

Een standaard puzzel kan op den duur gaan vervelen en daarom is dit cadeau een grappige nieuwe manier van puzzelen in de vorm van een piramide.

De kleine leert zo een heleboel geduld ontwikkelen bij het plaatsen van de ringen om de piramide.

Het lijkt makkelijker als dat het is. Het is namelijk niet zomaar een houten piramide met houten ringen.

De piramide tuimelt namelijk constant heen en weer wat echt een uitdaging kan zijn voor de kleine om al doende de ringen er weer op te krijgen.

Ook is dit goed voor het bevorderen van de oog- en handcoördinatie.

Dit is een leuk houten speelcadeau idee van Little Dutch aangezien het wel een tijdje meegaat. Zodra de kleine wat groter wordt, gaat het allemaal een stuk beter en sneller.

Is het eenmaal groot genoeg om met meerderen te spelen, dan is deze houten tuimelring geschikt om samen te doen.


Weet je wat het beste cadeau voor een 1-jarige is?

Je hebt nu ongetwijfeld een heleboel goede ideeën op kunnen doen om het juiste cadeau te geven aan iemand die net leert praten en lopen.

Toch is het niet iets wat je zomaar even doet. Je moet natuurlijk rekening houden met een aantal factoren.

Aangezien het niet jouw kind is, weet je misschien niet zo goed waar het van houdt.

Maar je hebt gezien dat de meeste cadeaus kleurrijk en educatief zijn en een heleboel geluid kunnen produceren.

Toch zijn niet alle kinderen hetzelfde. Je kunt niet altijd van de massa uitgaan.

Waar ga jij het speelgoed voor een kind van 1 jaar kopen?

Je hebt kunnen zien dat er soms onderscheid wordt gemaakt tussen het speelgoed voor een jongen van 1 jaar of het speelgoed van een meisje van 1 jaar.

Over het algemeen ging het om educatief speelgoed, iets waar je de kinderen mee blijft uitdagen totdat ze weer toe zijn aan ander speelgoed passend bij die leeftijd.

Soms is het mogelijk om iets te kopen waar ze nog net even te jong voor zijn, maar aangezien de ontwikkeling op die leeftijd erg snel gaat, hebben ze er gauw wat aan.

Zo worden ze niet overladen met allemaal nieuw speelgoed op een speciale dag waar ze van gekheid niet meer weten wat ze ermee moeten doen.

Je kunt diverse speelgoedzaken af en rondkijken of advies vragen.

Maar om je alvast een idee te geven zit er bij deze lijst met geschikt voor speelgoed 1 jaar oude baby vast en zeker iets tussen waar je zowel de kleine als de ouders blij mee maakt.


Scroll Up