cadeau kind 9 jaar

16 cadeau ideeën voor 9-jarigen

Laatst geüpdatet op:

16 speelgoed ideeën voor 9-jarige jongens en meisjes

cadeau kind 9 jaarWil je een speelgoed cadeau voor een kind van 9 jaar kopen, dan zijn daar heel wat redenen voor te vinden. Er gebeurt zoveel in het leven van een kind wat beloond mag worden.

Maar je hebt misschien niet altijd de financiën of het juiste idee om iets geschikts te kopen voor een verjaardag of andere speciale gelegenheid.

Kinderen hebben het hart op de tong zitten en je hoort niet graag dat het cadeau waar jij mee aan kwam zetten, niet in de smaak valt.

Hoe voorkom je een teleurstelling?

Het is verstandig na te gaan waar de jongens of meisjes van 9 jaar zich het liefst mee vermaken. Er zijn een aantal stukken speelgoed die altijd wel in de smaak vallen.

Denk daarbij aan de merken Lego, Playmobil en Ravensburger. Maar vanwege de merknamen, zijn dit soort cadeaus niet altijd even goedkoop.

Gelukkig hebben ze daar wel op ingespeeld want er zijn heel makkelijk aanvullingen op bepaalde sets te krijgen die wat goedkoper zijn en net zo leuk om te geven.

Maak onderscheid tussen een jongen en meisje

Je kunt er niet omheen, maar de verschillen tussen jongens en meisjes lopen op deze leeftijd van 9 jaar steeds meer uiteen. De interesses kunnen compleet anders zijn.

Jongens beleven hun fantasie op een wat avontuurlijkere manier dan de meisjes, ook wordt er vaak ruiger omgegaan met het speelgoed. De meeste producten zijn daarom ook van een stevig materiaal gemaakt.

Toch kun je ook wel cadeaus vinden die bij beiden past. Neem daarom even een kijkje in de lijst die we voor je hebben samengesteld waarin je een geschikt cadeau kunt vinden voor zowel jongens als meisjes van 9 jaar.


Speelgoed cadeaus voor jongens van 9 jaar:


1. Tien verschillende auto’s van Hot Wheels

Hot Wheels Cadeauset met 10 Auto's

amazon.de
18.99
17.43

Vermaakt hij zich nog graag met autootjes en kunnen er altijd meer auto’s bij zijn verzameling? Dan is het heel makkelijk om hem blij te maken met dit cadeau van Hot Wheels.

In dit superkistje zitten 10 verschillende speelgoedauto’s. Allemaal met een andere look. Ze zijn stevig gemaakt en gaan daardoor niet zo snel stuk.

Er zijn heel veel leuke aanvullingen te krijgen die je bij de auto’s kunt kopen waardoor het een stuk leuker wordt om met de autootjes te blijven spelen.

Dit speelgoedmerk heeft ontzettend veel verschillende modellen geproduceerd waardoor hij niet zo gauw dezelfde zal krijgen. Krijgt hij toch een dubbele, dan zou hij deze om kunnen ruilen met een dubbele van een van zijn vriendjes.


2. Poolluchttransport van City Arctic

LEGO City Arctic Poolluchttransport

amazon.de
29.99
19.99

Jongens van 9 jaar kun je nog altijd blij maken met LEGO. Dit speelgoedmerk is gewoon het meest populaire onder kinderen. En er zijn verschillende thema’s te krijgen.

Voor een kind van 9 jaar zou je met deze set van LEGO City aan kunnen komen. Een set die heel makkelijk uit te breiden is en niet al te duur in aanschaf is.

Met deze set waant het kind zich op de poolcirkel om zijn eigen onderzoeksteam te begeleiden. Bijgeleverd krijgt hij er twee minifiguren, een quadrocopter en een quad bij met heel veel andere leuke accessoires.

Na het in elkaar zetten van de bijgeleverde onderdelen kan ermee gespeeld worden. De onderdelen zijn beweegbaar en hebben vele andere leuke functies om uit te proberen.


3. Beyblade, de tollen van nu

Beyblade Burst Starter Pack Minoboros M2

amazon.de
16.99

Vroeger werd er door kinderen vaak met hetzelfde speelgoed gespeeld en een daarvan was de houten tol. Dat was toen ontzettend populair, waarschijnlijk ook omdat er niet veel variatie in speelgoed was.

Nu heeft Beyblade tollen ontwikkeld die net iets meer kunnen als de tollen van vroeger. Je kunt met deze tollen namelijk tegen je vriendjes spelen in een soort van gevecht.

Ze springen uit elkaar en kunnen gecombineerd worden met een andere set. Je moet ze ook zelf in elkaar bouwen wat het spelen met dit speelgoed voor een 9-jarige een stuk interessanter maakt.

De code die gelinkt is aan de Beyblade Burst geeft je toegang tot een app waardoor je kunt werken aan de draaipunten, energielagen en gesmede discs. Kijk ook hierop voor meerdere variaties.


4. Grote brandweerkazerne met helikopter

PLAYMOBIL Grote brandweerkazerne met helicopter

amazon.de
79.99
51.99

Speelgoed waar een jongen van 9 jaar ook graag mee speelt is Playmobil. Op dit speelgoedmerk zijn heel veel variaties te krijgen en is heel makkelijk aan te vullen met kleine sets.

Deze brandweerkazerne bijvoorbeeld is een wat grotere set en redelijk prijzig in de aanschaf. Maar gezien de vele accessoires die erbij geleverd worden, is het zeker het overwegen waard.

De kazerne bestaat uit verschillende verdiepingen en lijkt levensecht, alsof je in een echte brandweerkazerne bent.

Het beschikt over een werkend alarm, zodra deze afgaat moeten de poppetjes aan het werk. Laat ze van de paal naar beneden glijden en zet ze daarna in de helikopter.

Is de klus geklaard, dan kunnen ze uitrusten in de recreatiekamer of op een van de uitklapbedden. Een spel waar ze zich uren mee kunnen vermaken.


5. Speelgoedauto van brandweerman Sam

Brandweerman Sam Tom's 4x4 Offroader - Speelgoedauto

amazon.de
25.99
18.99

Een makkelijk te geven cadeau aan een jongen van 9 jaar is deze speelgoedauto van brandweerman Sam gemaakt door Simba-Dickie. Het zou een aanvulling kunnen zijn op een set die hij misschien al heeft van hetzelfde merk.

Deze set bestaat uit een off-road voertuig die veel mogelijkheden heeft. Met behulp van de takel aan de voorkant kan hij er verschillende dingen aan koppelen om een reddingsactie uit te voeren.

Soms moet er onderhoud gepleegd worden om de auto in goede conditie te houden, verwissel daarom een van de banden met het bijgeleverde reservewiel.

Wil je in het donker kunnen werken, zet dan de echt werkende verlichting aan. Met de bijgeleverde accessoires zoals een rugtas, bijl, brandblusser en brandweerman Sam is het spel compleet.


6. De bouwset van K’nex

K'NEX 50 Modellen - Bouwset

amazon.de
25.04

Wil je graag een cadeau geven waarmee een jongen van 9 jaar creatief bezig kan zijn, dan is deze bouwset van K’nex een leuk idee.

Met K’nex moet hij zelf dingen in elkaar gaan zetten wat goed is voor de ontwikkeling van zijn motoriek en zijn creativiteit.

Trucks, vliegtuigen, wezens, robots en nog veel meer kunnen gemaakt worden met de 480 verschillende gekleurde staafjes die ook in grootte verschillen. De bouwmogelijkheden zijn eindeloos.

Deze bouwset bevat 35 modellen die hij aan de hand van bijgeleverde instructies in elkaar kan zetten. Is hij uitgekeken op deze modellen, dan kun je heel makkelijk op internet andere voorbeelden vinden om te maken.


7. Legpuzzel met dinosaurussen

Ravensburger puzzel Tussen de dinosauriërs - Legpuzzel - 100 stukjes

amazon.de
10.99
8.99

Het is niet altijd makkelijk om een educatief cadeau te vinden voor een jongen van 9 jaar. Maar puzzels zijn altijd educatief omdat je de hersens laat werken en hun vaardigheden laat ontwikkelen.

Een puzzel in elkaar zetten is niet altijd even makkelijk maar met deze XXL-puzzelstukken van Ravensburger wordt het iets makkelijker maar is het toch nog steeds uitdagend.

De puzzel bevat 100 stukjes die, als hij klaar is, eruitziet als een kunstwerk op posterformaat. Het ziet er levensecht uit met al de verschillende soorten dinosaurussen erop.

Plak hem op een stuk karton en hang deze op in de kinderkamer. Wilt hij er nog vaker plezier van hebben, dan haal je hem weer uit elkaar en kan hij het nog eens proberen.


8. Je eigen verzameling aan Flushies

Flush Force 2 Pack

amazon.de
3.99
3.28

Een goedkoop en grappig cadeau voor een 9-jarige jongen zijn deze figuurtjes van Flush Force. Ze lijken op het eerste gezicht een beetje vies, maar ze zijn ontzettend grappig zodra je weet wat je ermee kunt.

Deze grappige figuurtjes leven in verlaten toiletten en om te ontdekken welke Flushie je aan je verzameling toe kunt voegen, moet je de spoelbak van het toilet met water vullen.

Zodra je deze hebt gevuld verandert de inhoud van kleur en komt jouw poppetje tevoorschijn. Er zijn heel wat verschillende soorten te krijgen en voor deze kleine prijs is het een leuk cadeau om te geven.


Speelgoed cadeaus voor meisjes van 9 jaar:


9. Haar poppenhuis van formaat

KidKraft Kayla Poppenhuis

amazon.de
139.99
119.99

Het speelgoed voor een meisje van 9 jaar bestaat voornamelijk uit een verzameling van verschillende poppen. Ze kan zich daar ongetwijfeld nog uren mee kunnen vermaken.

Geef haar dit poppenhuis van KidKraft dat net iets kleiner is als haarzelf en ze kan haar eigen huishouden runnen! Het poppenhuis is 120 cm hoog en heeft maar liefst 3 verdiepingen.

De kamers zijn vrolijk gedecoreerd en met behulp van de bijgeleverde accessoires, kan ze de kamers naar eigen wens inrichten. De hand geverfde meubels maken het huis helemaal af.

Poppen worden er niet bijgeleverd, maar je kunt er poppen bij vinden als ze maar niet groter zijn dan 30 cm. En zo heb je reden om voor een andere gelegenheid iets voor haar poppenhuis bij te kopen.


10. Een missievoertuig voor de stoere meisjes

LEGO Friends Olivia's Missievoertuig

amazon.de
19.99
16.99

De Friends serie van Lego voor meisjes is geschikt voor de leeftijd van 6-12 jaar. Voor jongens heb je verschillende merken Lego maar meisjes hebben alleen deze serie tot hun beschikking.

Dat heeft een reden want ze kunnen zich hier uren mee vermaken. Er zijn heel wat verschillende variaties en aanvullingen op te krijgen en iets anders heeft ze gewoon niet nodig.

Deze set bestaat uit een vrachtwagen die ruimte heeft voor meerdere poppetjes. Hij zal zelf in elkaar gezet moeten worden maar dat is vast geen probleem voor een 9-jarige.

Er bevindt zich een controlecentrum met computer op het dak van de vrachtauto, en het dak kun je er zelfs afhalen. Zo kom je uit bij een geheim vak, alvorens je bij de passagiers komt.


11. Stickerboek voor iemand die van mode en kleuren houdt

TOPModel MANGAModel dress me up stickerboek

amazon.de
7.90

Een leuk cadeautje voor een meisje van 9 jaar is dit stickerboek van Depesche. Het is een klein cadeau met een klein prijsje. Ook leuk om zomaar zonder reden te geven.

Op het 24 pagina tellende boek vindt je mangamodellen. Met behulp van de bijgeleverde stickers kan ze deze helemaal een eigen look geven, uiteraard in de mangastijl.

Zelf kan ze haar fantasie gebruiken door er allemaal leuke dingen bij te tekenen of er hippe accessores aan toe te voegen.

Je houdt haar bezig met een activiteit die niet alleen goed is voor haar inbeeldingsvermogen maar ook voor haar ontwikkeling vanwege de educatieve waarde die het cadeau heeft.


12. Haar eerste smartwatch

VTech Kidizoom Smart Watch DX Paars

amazon.de
64.52

Dit multifunctionele horloge van VTech is een educatief cadeau voor een meisje van 9 jaar. Op deze leeftijd zal ze er echt plezier van hebben.

Op school leert ze natuurlijk al lezen, schrijven en natuurlijk ook klokkijken. Met deze smartwatch voor kinderen kan zij met behulp van de gesproken tijd en 3D klokweergaven haar klokkijken verbeteren.

Dat is nog niet alles want deze horloge is ook nog eens multifunctioneel. Ze kan er foto’s en video’s mee maken, spelletjes erop spelen en aan de hand van de stappenteller haar bewegingen bijhouden.

Als ze van zingen houdt, kan ze met behulp van de stemopname en stemvervormer er nog meer plezier mee beleven. De stopwatch, wekker en andere handige functies maken hem compleet.

Het materiaal van de smartwatch is stevig, duurzaam en ook spatbestendig zodat ze hem altijd zou kunnen dragen, wat ze ook maar aan het doen is.


13. Babykamer met wieg

PLAYMOBIL Babykamer met wieg

amazon.de
10.00

Playmobil is speelgoed wat je in bijna elke kinderkamer wel tegenkomt. Het blijft heel erg gewild onder de jongens en meisjes van verschillende leeftijden.

Voor een meisje van 9 jaar is deze babykamer met wieg een leuk cadeau om te geven. Ze kan namelijk haar fantasie de vrije loop laten en zo haar eigen avonturen creëren.

De babykamer bestaat uit een kinderbed, kinderstoel, commode om de baby op te verschonen en een speelmat. De moederpop en babypop krijgt ze er natuurlijk ook bijgeleverd.

Dit is een relatief goedkope set van Playmobil die gekocht kan worden als aanvulling op de al bestaande sets of gewoon als losse set.


14. Ontdek haar zangtalent met behulp van deze karaoke set

VTech Kidi Superstar Move - Karaokeset

amazon.de
44.14

Meisjes van 9 jaar vinden het vaak heerlijk om te zingen en te dansen, alleen of samen met vriendinnetjes. Om haar een beetje op weg te helpen, kun je denken aan deze karaoke set.

Het is een 8 in 1 magische microfoon met geweldige functies. Heeft ze een favoriet nummer, dan kan ze deze overzetten in een karaoke versie.

Wil ze proberen een van haar favoriete nummers zelf te zingen maar lukt dat nog niet zo goed? Dan kan ze de stem van de oorspronkelijke zanger of zangeres zachter maken zodat haar stem erbovenuit komt.

Er zitten 4 ingebouwde liedjes in, 4 effecten die je stem kunnen vervormen en de mogelijkheid tot het opnemen van geluid. De show voer je natuurlijk op met de kleurrijke lichteffecten die erin verwerkt zitten.


15. Sieraden maken met kralen

Disney Frozen Snow Queen Jewels

amazon.de
6.99

Een goedkoop cadeau voor een meisje van 9 jaar is deze set van Totum om zelf sieraden te maken. En wat het helemaal leuk maakt, zijn de afbeelding van de prinsessen uit de Disneyfilm Frozen.

Met deze sieraden set is ze in staat om zelf armbanden en een halsketting te maken. Aan de ketting kan ze een amulet hangen met een sticker erop van haar favoriete figuur uit Frozen.

Ze kan zelf bepalen hoe de armbandjes eruit gaan zien door zelf de diverse kralen aan het elastische koord te rijgen. Deze hebben een hartvormige vorm, een platte vorm en variëren in kleuren.

De kralen zijn blanco en deze kan ze opleuken met de bijgeleverde stickers waar de prinsesjes op staan afgebeeld. Deze set is er ook in andere samenstellingen te krijgen.


16. Tekenkoffer voor het artistieke meisje

Ravensburger Xoomy® Compact Girls

amazon.de
20.95

Wil je een educatief cadeau geven aan een meisje van 9 jaar wat ook leuk is om te krijgen, dan kun je met een gerust hart deze tekenkoffer van Ravensburger voor haar kopen.

Het is niet zomaar een tekenkoffer. In de koffer is een zoom ingebouwd waardoor je de bijgeleverde voorbeeldafbeeldingen met verschillende thema’s kunt vergroten.

Ze kan er dan voor kiezen om op die manier de tekening over te trekken op een blaadje, of ze kan de zoom gebruiken om de details beter te verwerken op haar eigen versie van de tekening.

De koffer is makkelijk mee te nemen en je kunt er naast de tekeningen ook verschillende kleurpotloden in kwijt. Je krijgt er 20 films en 10 tekenbladen bij, samen met een uitgebreide handleiding.


Bepaal je keus aan de hand van de cadeau ideeën lijst

Met al deze cadeau ideeën kom je erachter dat er ook voor deze leeftijd weer een overvloed aan keuze bestaat om een leuk cadeau voor een kind van 9 jaar te kopen.

En het meeste speelgoed heeft ook een educatieve waarde wat helpt bij de ontwikkeling van het kind, zorg wel dat ze die educatieve cadeaus niet saai vinden.

Je kunt overwegen om van bepaalde favoriete speelgoedmerken een aanvulling te kopen op de set waar ze er al een van in bezit hebben.

Dit heeft als voordeel dat je niet veel geld hoeft uit te geven en altijd iets geeft waar ze wat mee kunnen en waar ze graag mee spelen.

Maar als je graag iets bijzonders wilt geven omdat de gelegenheid daar geschikt voor is, dan kun je overwegen om een groter cadeau te kopen waar ze ook nog veel accessoires bij krijgen.

De concurrentie aangaan met andere gevers

Als ouder van een kind lijkt het vaak iets makkelijker om een cadeau te geven als voor een buitenstaander want ze weten immers wat hun kinderen op deze leeftijd van 9 jaar leuk vinden.

Dat hoeft overigens niet altijd even makkelijk te zijn. Ze zullen van opa’s en oma’s, tantes en ooms, etc. in de loop der jaren al heel wat speelgoed hebben gekregen.

Om dan als ouder iets te kopen kan tegenvallen omdat je niet altijd de financiën hebt om aan de verwachtingen van je kind te voldoen. Zeker niet als ze constant door de grootouders verwend worden.

Met behulp van bovenstaande lijst hoeft dat geen probleem meer te zijn, zo kun je de concurrentie met een gerust hart aangaan. Er zijn namelijk genoeg leuke speelgoed cadeaus te vinden voor een kind van 9 jaar.


Scroll Up