cadeau kind 8 jaar

16 cadeau ideeën voor 8-jarigen

Laatst geüpdatet op:

16 speelgoed ideeën voor 8-jarige jongens en meisjes

cadeau kind 8 jaarEr zijn heel wat redenen om een speelgoed cadeau voor een kind van 8 jaar te kopen.

Al die verschillende redenen maken het er alleen niet makkelijk op om iets te bedenken omdat er zoveel leuke dingen zijn om als cadeau te geven.

Om de juiste keus te maken zijn er een aantal dingen die je kunt overwegen voordat je tot de aankoop overgaat.

Wat je zou kunnen overwegen voordat je een cadeau koopt

Kinderen in de leeftijdscategorie van 8 jaar spelen graag samen.

Als ze broertjes of zusjes hebben kunnen ze zelfs elkaars speelgoed gebruiken waardoor het makkelijker is om aanvullingen te kopen op het speelgoed wat ze al hebben.

Weet je of het kind creatief is aangelegd of graag van educatieve spellen houdt, dan zou je je zoektocht daarop kunnen focussen.

Denk ook aan het budget wat je hiervoor wilt gaan uitgeven. Er bestaan kleine en goedkope cadeaus, maar ook grote cadeaus waar een prijskaartje aan hangt.

Hoeveel geld wil je besteden aan het cadeau

Veel van het speelgoed wordt ontwikkeld door de speelgoedfabrikanten die naam hebben gemaakt. Daar betaal je ook voor maar je krijgt er ook wat voor terug. De kwaliteit en duurzaamheid is vaak heel goed.

Kun je dat niet veroorloven, dan zijn er ook minder bekende merken die hetzelfde soort van speelgoed aanbieden waar kinderen van 8 jaar best blij mee zullen zijn. Het scheelt alleen behoorlijk in prijs.

Interesses van kinderen lopen erg uiteen. Zeker als het gaat om een jongen en meisje. Daarom hebben we een lijst voor zowel jongens als meisjes samengesteld zodat het makkelijker kiezen is uit verschillende prijsklassen.


Speelgoed cadeaus voor jongens van 8 jaar:


1. Wie is het? Gezelschapsspel

Wie is het? - Kinderspel

amazon.de
27.11

Dit spel van Hasbro komt je vast wel bekend voor. Ieder generatie moet eraan geloven. En het feit dat het nog steeds te koop is, laat zien dat het een populair spel blijft.

Het spel heeft dezelfde poppetjes als vroeger met hetzelfde gezicht, het is alleen wat opgeleukt en moderner gemaakt.

Hij speelt het spel met een tegenstander en samen kiezen ze elk een geheim figuur uit. Door aan elkaar ja- en nee-vragen te stellen, probeer je te ontdekken wie de geheime figuur van de tegenstander is.

Als de jongen van 8 jaar van uitdagingen houdt, dan kan hij het in een toernooivorm spelen. De eerste speler die 5 keer het spel wint, heeft gewonnen. Zo zijn ze een tijdje zoet!


2. Pullback auto

Carrera Pullback Auto Max Verstappen Red Bull - Pullback auto

amazon.de
29.89

Deze raceauto van Carrera is een klein, goedkoop en leuk cadeau voor een jongen van 8 jaar. Je moet dan wel zeker weten dat hij dol is op auto’s en met name racewagens.

Kijkt hij samen met zijn vader graag naar de Formule 1? Dan is deze pullback auto van een bekende Nederlandse autocoureur geschikt om te geven.

Hij kan er leuk mee spelen. Trek je hem achteruit en laat je hem los, dan rijdt hij hard vooruit. Zo kan hij er veel lol mee beleven.

Het is ook een leuk model om in een vitrinekast te plaatsen en er af en toe mee te spelen. Zo kun je helpen zijn verzameling uit te breiden met een uniek model.


3. Technisch LEGO

LEGO Technic Wegenbouwploeg

amazon.de
29.90

Een jongen van 8 jaar kun je al een gevorderde bouwer noemen. Hij is zeker al uitgekeken op Duplo. De normale LEGO-stenen zijn nog wel favoriet maar met technisch LEGO heeft hij weer een nieuwe soort van uitdaging.

Technisch LEGO zorgt voor eindeloos speelplezier en met de vele leuke ontwerpen die er te koop zijn, kun je heel wat in elkaar zetten.

Met deze wegenbouwploegset heb je diverse sets om in elkaar te zetten, namelijk de vrachtwagen met afkoppelbare aanhanger en een graafmachine met rupsbanden.

Je kunt ze ook ombouwen tot iets anders zoals een mini-strooiwagen en sneeuwschuiver. Dit zorgt voor eindeloos speelplezier.

Doordat er zoveel te krijgen is van dit merk, is er ook veel aanvulling voor te vinden zodat het altijd makkelijk is om iets te geven, zowel in een kleine vorm als grote vorm.


4. De bouwsets van K’nex

K'NEX Auto's - Bouwset

amazon.de
15.56

Om kinderen van 8 jaar speelgoed te geven wat bijdraagt aan hun ontwikkeling, kun je erover denken om K’nex te geven.

Met dit soort van speelgoed kunnen ze fantastische dingen bouwen. Naast het bouwen kunnen ze ermee spelen en hun verbeelding gebruiken.

K’nex bevat allerlei onderdelen om in elkaar te zetten. Wat dacht je van deze autobouwset? Hij bestaat uit 187 stukjes die je met andere sets aan kunt vullen.

Aan de hand van de stukjes in deze set, kun je 12 verschillende raceauto’s in elkaar zetten met behulp van de omschrijving. Dit zorgt voor uren van vermaak.


5. Maak je eigen dinosaurussen

SES Gips gieten Dino T-Rex

amazon.de
7.77

Is het kind creatief aangelegd en houdt hij van dinosaurussen? Dan is dit kleine cadeau van SES een leuk idee om te geven.

Hij kan met behulp van deze set de mooiste beeldwerken van gips maken. Uit deze set haalt hij 3 gipsen figuren met het thema T-Rex.

Eerst maakt hij zelf het gips aan door het poeder met water te mengen. Daarna giet hij deze in de bijgeleverde vorm en laat het drogen. Is het gips droog, dan is de dino nog niet helemaal klaar.

Met de bijgeleverde verf kan hij hem na het drogen beschilderen in de kleuren waarvan hij denkt hoe de dinosaurus er in het echt heeft uitgezien. Dan kan hij er uren mee gaan spelen.

De verf en het gips zijn afwasbaar mocht het op de huid of de kleding terechtkomen. Kijk ook eens naar de andere gipsfiguren die er te krijgen zijn.


6. Zijn eerste smartwatch

VTech Kidizoom Smart Watch DX Blauw

amazon.de
72.90

Wie had gedacht dat het geven van deze multifunctionele smartwatch een educatief cadeau voor een jongen van 8 jaar kan zijn.

Op school leert hij zoveel zoals lezen, schrijven en klokkijken. Met deze smartwatch  van VTech voor kinderen kan hij met behulp van de gesproken tijd en 3D klokweergaven zijn klokkijken verbeteren.

Dat is nog niet alles want deze smartwatch is multifunctioneel. Hij kan foto’s en video’s maken, spelletjes erop spelen en aan de hand van de stappenteller zijn bewegingen bijhouden.

Met behulp van de stemopname, stemvervormer, stopwatch, wekker, etc., haalt hij er nog meer plezier uit.

Het materiaal is stevig, duurzaam en ook spatbestendig waardoor hij er lang plezier van zal hebben.


7. Megakraan voor de bouwer

Dickie Construction Series - Mega Kraan (100cm)

amazon.de
29.99
17.99

Houdt de 8-jarige jongen van bouwen en klussen, dan kan hij met deze kraan van Dickie zijn eigen bouwplaats runnen.

De kraan is 100 cm hoog, bijna net zo hoog als het kind. Als je hem in elkaar gezet hebt, is hij van afstand te besturen met behulp van een afstandsbediening. Hij kan 350° graden in het rond draaien.

Met behulp van de bijgeleverde accessoires zoals een kuip en legplank, kun je met de kraan deze van de ene plek naar de andere verplaatsen.

Dit stuk speelgoed is heel makkelijk te combineren met ander speelgoed wat hij al heeft. Denk aan zijn LEGO-verzameling of zijn verzameling aan auto’s.

Zo beleeft hij uren aan speelplezier, alleen of samen met een vriendje.


8. Het constructiespeelgoed van Meccano

Meccano Helikopter 20 Modellen - Constructiespeelgoed

amazon.de
30.99

Jongens van 8 jaar willen graag meer dingen doen met hun handen. Op school zijn ze druk met leren en door met hun handen te werken kunnen ze zich ergens anders op concentreren.

Met deze set van Meccano kunnen ze 20 verschillende modellen bouwen. Het hoofdonderdeel is een helikopter maar deze kun je ook ombouwen tot iets anders.

Volg de bijgevoegde bouwinstructies met behulp van twee stuks gereedschap. Maar je kunt ook je eigen fantasie gebruiken om zelf iets in elkaar te zetten.

Dit cadeau is makkelijk uit te breiden met andere sets, het helpt bij het ontwikkelen van zijn creativiteit en het biedt een goede mogelijkheid om tijd met zijn vader door te brengen door samen te bouwen.


Speelgoed cadeaus voor meisjes van 8 jaar:


9. LEGO Friends vriendschapshuis

LEGO Friends Vriendschapshuis

amazon.de
69.99
49.99

Meisjes zijn dol op deze serie Friends van LEGO. Dus wil je leuk speelgoed kopen voor een meisje van 8 jaar dan zit je met deze set goed.

Met de 722 onderdelen zijn ze uren zoet. Niet alleen om het in elkaar te zetten met behulp van de bouwtekeningen, maar ook om er daarna uren mee te spelen.

In het huis kan ze spelen met de minipoppetjes en dierfiguren. Het huis is compleet met woonkamer, slaapkamer, keuken, garage en diverse terrassen.

En met de vele bijgeleverde accessoires kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten. Ze zullen er graag mee willen spelen, zelf of met anderen.


10. Haar eerste eigen leercomputer

VTech KidiSecrets Pocket Azerty - Leercomputer

amazon.de
53.44

Met het steeds meer opkomende tijdperk waarin technologie een hoofdrol speelt, is het goed om kinderen voor te bereiden om hiermee om te gaan.

Door deze leercomputer in handformaat voor haar te kopen, kan ze spelenderwijs leren om met een computer om te gaan. Er zit zelfs een toetsenbord op waarmee ze kan schrijven.

Hij is gemakkelijk om overal mee naartoe te nemen en ze kan er van alles mee doen. Er staan spellen op waarmee je woorden leert, kunt leren rekenen en logica kunt leren.

Ze kan er haar eigen dagboek op zetten, vrienden iets laten schrijven in een vriendenboek, een virtueel plantje en huisdier verzorgen en nog veel meer.


11. Lekker knutselen met slijm

Glam Goo Fantasy Pack - Knutselpakket

amazon.de
25.49

Een creatief cadeau voor een meisje van 8 jaar is dit knutselpakket van Glam Goo waarmee ze haar eigen fantasie kan gebruiken met behulp van slijm. Een leuk cadeau en niet duur in de aanschaf.

Klinkt niet zo aantrekkelijk om te geven maar als je kijkt wat je ermee kunt doen, dan verander je ongetwijfeld van mening.

Het bijgeleverde slijm meng je met de favoriete slijmdecoratie om er een glitterlook aan te geven. Deze kun je elke dag anders maken. Om het te bewaren moet je het gemixte slijm nog ergens in doen.

Bijgeleverd krijg je er een halsketting met hartje en sleutelhanger met regenboogmotief bij waar je het gedecoreerde slijm in kunt doen.

Vindt ze het een leuk cadeau en kan ze er haar creativiteit in kwijt? Dan kun je er diverse andere verpakkingen met aanvulling bij kopen.


12. Sterren vangen in het donker

Sterren Vangen - Actiespel

amazon.de
23.03

Dit is het leukste meisjesspel dat er bestaat voor iemand van 8 jaar. Met dit spel van Fotorama krijgt ze haar eigen toverstaf en hoeft ze niet meer bang te zijn in het donker.

Door de maanprojector worden de mooiste sterren op de muur en het plafond geprojecteerd. Nu zal ze zo snel mogelijk de sterren moeten vangen voordat ze verdwijnen met behulp van de toverstaf.

Het spel heeft 10 levels, zodra je een aantal sterren hebt gevangen ga je door naar het volgende level. Maar hoe hoger het level, hoe sneller de sterren knipperen en hoe moeilijker het wordt ze te vangen.

Ben je bij het hoogste level aangekomen, dan laat de toverstaf een regenboog aan kleuren of een vallende ster zien en brengt daarbij een speciaal deuntje ten gehore.

Is het tijd om te slapen, dan zet je het spel in de lichtmodus. Onder het horen van een slaapliedje zal de maanprojector als nachtlampje haar kamer versieren met sterren. Na 10 minuten gaat hij vanzelf uit.


13. L.O.L. surprise bal

L.O.L. Surprise Eye Spy Lil Sisters bal Serie 4.1

amazon.de
14.80

Dit speelgoed van L.O.L. zie je overal in de winkels liggen. Er zijn heel veel kleine cadeautjes te krijgen van dit merk maar al deze cadeautjes zijn een surprise, je weet niet precies wat je krijgt tot je het openmaakt.

In deze bol zijn 5 verrassingen te vinden: een vergrootglas, een sticker met een geheim bericht erop, twee modeaccessoires en een Lil sister-poppetje van de Eye Spy Series.

Nog een surprise die erin verwerkt zit, is als je het poppetje in koud water dompelt om een van kleur veranderende verrassing te ontdekken.

De bol kun je na het openmaken omtoveren tot sleutelhanger, draagtas of als speeltje in bad. Spaar ook de andere poppetjes of accessoires om de collectie uit te breiden.


14. 3D puzzel van Ravensburger

Ravensburger pennenbak paarden- Girly Girl 3D puzzel - 54 stukjes

amazon.de
9.99
7.99

Een leuk en educatief cadeau om te geven aan een meisje van 8 jaar is deze 3D puzzel van Ravensburger.

Wat deze puzzel zo speciaal maakt, is dat je met de 54 puzzelstukjes bestaande uit kunststof iets in elkaar zet waar je na het puzzelen ook nog plezier van hebt.

Je maakt namelijk een stevig en praktisch opbergsysteem waar je van alles in op kunt bergen. Met de paardenprint en de gezellige roze kleur, past hij overal in de slaapkamer.

Het is een goedkoop cadeau om te geven, ze hebben plezier met het in elkaar zetten van de puzzel en daarna houden ze er iets leuks aan over.


15. Je eigen schilderij maken

Ravensburger schilderen op nummer atelier®

amazon.de
34.99
22.99

Is het meisje van 8 jaar creatief aangelegd en knutselt ze graag? Dan heb je met dit atelier set meteen haar aandacht.

Met behulp van de bijgeleverde 15 kleuren acrylverf, kan ze drie schilderijen inkleuren. Deze geven de nummers weer van de kleuren verf die ze moet gebruiken.

Volgt ze de instructies, dan maakt ze levensechte schilderijen, alsof ze deze uit de losse pols geschilderd heeft. Met behulp van de bijgeleverde glitter, kan ze hem versieren.

Er zit een atelier bij waar het schilderij op bewerkt kan worden die alle schilderijen van hetzelfde merk kan hebben.


16. Manege met ruiter en paarden

Schleich Manege met Ruiter en Paarden

amazon.de
99.99
74.99

Deze manege met ruiter en paarden van Schleich is redelijk duur in de aanschaf maar wel een leuke set als speelgoed voor een meisje van 8 jaar.

Er zitten hele gedetailleerde figuurtjes bij die natuurgetrouw overkomen. De figuurtjes kan ze gebruiken om mee te spelen of neer te zetten als decoratie.

De speelset bestaat uit een manege met ruiter en paarden. Ze zijn gemaakt van kunststof waardoor ze lang mee gaan en makkelijk in elkaar te zetten is.

Met de meegeleverde accessoires is ze uren zoet en kan ze haar eigen manege runnen. De set is makkelijk uit te breiden en is ideaal om met meerderen te spelen.


Maak je keus naar aanleiding van onze cadeau ideeën

Met het doorlopen van onze cadeau ideeën, heb je kunnen zien waar kinderen van 8 jaar graag mee spelen of graag mee knutselen.

Voordat ze naar school gaan doen ze niets liever dan zich voorbereiden op school door proberen te lezen en schrijven.

Maar met het bereiken van de leeftijd van 8 jaar zitten ze al geruime tijd op school en doen ze graag iets anders als wat ze op school doen.

Wat de favoriete bezigheden zijn van een kind van 8 jaar

Je hebt kunnen zien dat jongens als meisjes graag met hele andere dingen spelen. Als ze creatief zijn aangelegd, valt dat natuurlijk minder op.

Zijn ze graag aan het spelen, dan worden de verschillen duidelijk zichtbaar. Jongens knutselen graag iets stoers in elkaar en halen het vaak snel weer uit elkaar om het vervolgens weer op te bouwen.

Meisjes daarentegen knutselen ook graag iets in elkaar, maar zodra het in elkaar zit, willen ze er liever mee blijven spelen als elke keer weer op en af bouwen.

Wat zijn de conclusies als het gaat om een 8-jarig kind

Ondanks de uiteenlopende verschillen kan het een uitdaging blijven om iets leuks te kopen. Maar dat hoeft niet zo te zijn.

Geef een cadeau waar ze wat aan hebben en waar ze zowel mee kunnen spelen als waar ze hun ontwikkeling mee kunnen verbeteren. En dat is heel makkelijk te vinden.

Veel speelgoed cadeaus voor een kind van 8 jaar zijn zo gemaakt dat het naast het speelplezier, ook een educatieve functie biedt.


Scroll Up