cadeau kind 7 jaar

16 cadeau ideeën voor 7-jarigen

Laatst geüpdatet op:

16 speelgoed ideeën voor 7-jarige jongens en meisjes

cadeau kind 7 jaarHet bedenken van een speelgoed cadeau voor een kind van 7 jaar is lastig. Dat komt omdat er zoveel te krijgen is.

Om dan met het juiste cadeau of speelgoed aan te komen, moet je je erin gaan verdiepen wat kinderen op deze leeftijd graag willen hebben en om wat voor reden hij of zij het cadeau gaat krijgen.

Ieder kind is anders en ieder kind heeft andere interesses. Op deze leeftijd zie je steeds beter het verschil in, in waar hun interesse naar uitgaan. Maar dan komt toch de vraag wat je het beste kunt kopen.

Wat je moet weten voordat je een cadeau aanschaft

Wat weet je van het kind waar het cadeau voor bestemd is? Is het creatief aangelegd of speelt het liever met speelgoed?

Dan komt de vraag waar ze graag mee spelen en of ze graag samen spelen of spelletjes doen.

Sommige kinderen zijn uren zoet met hun eigen speelgoed en laten daarin hun fantasie de vrije loop. Anderen spelen veel liever samen met vriendjes of doen graag gezelschapsspelletjes met het gezin.

Kinderen van 7 jaar gaan al geruime tijd naar school en als je weet dat het graag leert, kun je met een educatief cadeau aankomen. Zo lever je een bijdrage aan hun ontwikkeling.

Daarin zul je verschil zien tussen jongens en meisjes. De meeste meisjes hebben hele andere interesses als jongens en kan er ook verschil in de snelheid van hun ontwikkeling zitten.

Kijk maar eens naar onderstaande lijst. Dan zul je het verschil in speelgoed zien en naar aanleiding van deze lijst kom je vast met het juiste cadeau aanzetten.


Speelgoed cadeaus voor jongens van 7 jaar:


1. Vrachttrein van LEGO

LEGO City Vrachttrein

amazon.de
189.99
138.99

LEGO is er voor elke leeftijd en blijft ontzettend populair. Hoe ouder kinderen worden, hoe meer plezier ze beleven met de vrolijk gekleurde bouwstenen.

Als speelgoed voor een jongen van 7 jaar kom je terecht bij deze speelset met vrachttrein. Deze set is wat duurder in de aanschaf maar bevat boordevol accessoires die voor heel wat speeluurtjes zorgen.

De set bestaat onder andere uit een gemotoriseerde locomotief die je ook op afstand kunt bedienen met behulp van een bluetooth afstandsbediening.

Daarnaast zitten er ook diverse wagons bij om dingen te vervoeren, railelementen om een spoor aan te leggen en heel veel kleinere accessoires.

Van deze set bestaan veel meer kleinere sets die kunnen dienen als aanvulling. Zo help je hem om zijn set steeds completer te maken en je weet dat hij het leuk vindt om te krijgen.


2. Je verzameling auto’s uitbreiden met Hot Wheels

Hot Wheels Cadeauset met 5 Auto's

amazon.de
11.99

Een klein cadeau om te geven en die ook als uitbreiding op een vorig cadeau kan gelden, zijn deze altijd populaire Hot Wheels auto’s.

Hot Wheels produceert voertuigen die je af kunt schieten of over verschillende racebanen kunt laten rijden. De racebaan kun je er apart bij kopen net als andere bijbehorende onderdelen.

Met deze verzameling auto’s vermaken de jongens zich prima en is ideaal om met vriendjes te spelen. In de verpakking zitten 5 verschillende modellen die er vrolijk en stevig uit zien.

In elke verpakking zitten verschillende auto’s, het blijft daardoor een verrassing welke ze krijgen en welke hun meest favoriete auto wordt.


3. Basiskamp van de avonturiers

PLAYMOBIL Basiskamp van de avonturiers met T-Rex

amazon.de
59.99
40.18

Geef een jongen van 7 jaar Playmobil of iets met dinosaurussen om mee te spelen en hij is helemaal gelukkig. Hoe ideaal is het dan dat de makers van Playmobil deze combinatie in een set aanbieden.

Met deze set hebben ze uren speelplezier, zowel alleen als met vriendjes. Zo leren ze steeds beter samen te spelen en draag je door het geven van dit cadeau bij tot de ontwikkeling van de 7-jarige.

Dit is een beginnersset die heel makkelijk aan te vullen is met kleinere accessoires of sets die hierbij passen.

Naast de welbekende poppetjes, krijg je er een grote beweegbare dinosaurus bij, een basiskamp en heel veel losse accessoires die het speelplezier vergroten.

Het basiskamp biedt allemaal leuke functies waarmee je bijvoorbeeld de toren naar beneden kunt laten vallen met een simpele druk op een knop. Ga op onderzoek uit voor nog meer leuke features.


4. Spelen met je handen en Magformers

Magformers 62 Set

amazon.de
76.98

Spelen met hun handen en hun creativiteit daarbij ontwikkelen is iets waar jongens van 7 jaar zich graag mee bezig houden. Naast al het speelgoed wat ze krijgen is het leuk om ook iets creatiefs te geven.

Met deze set van Magformers, bestaande uit 62 onderdelen, kunnen ze van alles in elkaar zetten. Dit constructiespeelgoed klik je heel makkelijk in elkaar en daarmee maken ze de mooiste 3D creaties.

In deze uitgebreide versie van de basisset vind je een rijke variatie aan modellen. De set kun je met allerlei andere sets uitbreiden om de creaties nog groter en ingewikkelder te maken.

Met behulp van de ontwerpen die je in alle kleuren van de regenboog kunt maken, bouw je bijzondere ontwerpen waarbij de hersenontwikkeling van het kind op een goede manier gestimuleerd wordt.


5. Brand blussen met de brandweer

Brandweerman Sam Brandweerwagen Jupiter

amazon.de
84.95

Zelfs dit speelgoed  van Simba-Dickie voor een jongen van 7 jaar is een leuk cadeau idee. Ze zullen ongetwijfeld veel plezier beleven aan deze brandweerwagen met brandweerman.

Je kunt namelijk een levensechte situatie creëren door de sirenes van de auto te laten luiden, de zwaailichten aan te zetten en naar de brandhaard te rijden.

Ze kunnen Sam de brandweerman op de ladder zetten en met de brandslang in zijn hand de brand blussen. Dit werkt natuurlijk met echt water!

Met de kleine bijgeleverde accessoires kunnen ze de situatie nabootsen en er zijn diverse aanvullingen op deze set bij te kopen. Denk bijvoorbeeld aan de brandweerkazerne.


6. K’nex bouwset met heel veel onderdelen

K'NEX 521 Onderdelen - Bouwset

amazon.de
38.93

Bijna alle jongens houden van bouwen. Daarom kun je gerust met deze bouwset van K’NEX aankomen want hij zal daar ontzettend veel plezier aan beleven.

Deze set bestaat uit 521 minionderdelen waarmee je heel wat kunt bouwen. Met behulp van een koppelstuk kun je deze ministukjes aan de grotere onderdelen klikken van de wat oudere sets.

Met behulp van de bijgeleverde handleiding kun je heel wat ideeën opdoen om te maken. Is dat te weinig, dan kun je op internet nog meer voorbeelden bekijken om te maken.

Zijn ze klaar met spelen, dan ruimen ze het heel handig weer op in de bijgeleverde box. Ook handig om mee te nemen.


7. De gereedschapsbox voor de klusser

Bosch Speelgoed Gereedschapsbox met Accessoires

amazon.de
42.99
28.90

Nu de jongen van 7 jaar naar school gaat, heeft hij alleen tijd in de middag en in het weekend om te gaan klussen. Waarschijnlijk net als zijn vader! Een leuk cadeau idee is dan ook deze gereedschapsbox.

Het gereedschap van Bosch (Theo Klein) lijkt levensecht en bevat een gereedschapsbox met onder andere een accu schroefmachine die op batterijen kan werken. Zo lijkt het levensecht.

Wil je deze set uitbreiden, dan kan dat. Zo leert hij op een spelende manier te werken met divers gereedschap en leert hij te herkennen waar hij wat voor moet gebruiken.

Er zitten latten, schroeven en moertjes bij wat hem helpt zijn motoriek te ontwikkelen. Maar daarnaast is het natuurlijk ook goed voor de verbetering van de relatie met zijn vader.


8. Een spel om met meerderen te spelen

4M Dig & Play - Egyptisch Graf

amazon.de
33.59

Niets is leuker als samen met anderen een gezelschapsspel te spelen. Dit Dig & Play spel van 4M is een leuk en educatief cadeau om te geven aan een jongen van 7 jaar.

Bij het spelen van dit gezelschapsspel moet je een schat opgraven in een Egyptisch graf. Op het moment dat je alles uitgegraven hebt begint het spel pas echt.

Een spannend avonturenspel die je op de gezellige donkere winteravonden samen met vriendjes of familie kunt spelen.

Volg de instructies van het spel en leer daarnaast ook nog allerlei interessante weetjes over het oude Egypte.


Speelgoed cadeaus voor meisjes van 7 jaar:


9. City resort van LEGO

LEGO Friends Heartlake City Resort

amazon.de
99.99
69.99

LEGO weet als speelgoedfabrikant wat kinderen leuk vinden en daar spelen ze op in. Voor jongens bestaan er andere series van dit merk waar ze graag mee spelen als voor meisjes.

Voor meisjes hebben ze de ‘Friends’ serie ontwikkeld waarmee ze met hartenlust kunnen spelen, zowel alleen als met andere vriendinnetjes.

Dit Heartlake city resort is een resort met alles erop en eraan. Je vindt er een lobby, restaurant, sapbar, terras en slaapkamers.

Om hier leuk mee te kunnen spelen, krijgen ze er 4 minipoppetjes bij en een hele verzameling aan leuke accessoires. Dit alles zorgt voor eindeloos speelplezier.

Deze set kun je als beginnersset geven waar je later diverse aanvullingen op kunt krijgen. Laat ze hun eigen fantasie tot leven brengen en lever op die manier een bijdrage aan hun ontwikkeling.


10. Zelf sieraden maken

KumiKreator

amazon.de
34.99
24.99

Wil je een creatief cadeau aan een meisje van 7 jaar geven, dan kun je overwegen om deze set van Cool Maker aan te schaffen.

In een handomdraai worden de meest leuke armbandjes gemaakt. De bijgeleverde machine vlecht de armbandjes in elkaar.

Het enige wat moet gebeuren is de machine vullen met de zelf gekozen gekleurde draden en binnen een minuut zijn de armbandjes gevlochten. Ook leuk om deze weg te geven aan een vriendin.

Er zijn 10 verschillende versies mogelijk. Uiteraard zitten er ook sluitingen bij en kun je navulverpakkingen kopen zodat ze er oneindig leuke armbandjes van kan blijven maken.


11. Paarden voor de liefhebber

PLAYMOBIL Lucky & Spirit met paardenbox

amazon.de
19.99
14.99

Meisjes zijn over het algemeen dol op dieren en dan met name paarden. Schaf daarom deze paardenbox aan van Playmobil.

Deze set komt naast de paardenbox met een poppetje en haar paard. Daarbij komen ook een aantal losse accessoires die ze in de box of in combinatie met het paard kan gebruiken.

Het spelen wordt dan levensecht. Verzorg het paard door het te voorzien van voedsel, ga er rondjes mee rijden met het poppetje op de rug. Kortom, urenlang speelplezier.

Wil je een aanvulling kopen op deze set omdat ze de set al heeft, dan kan dat. Er zijn verschillende leuke aanvullingen te krijgen.


12. Lea de huilende babypop

Cry Babies Lea Huilende Babypop

amazon.de
29.99

Je vraagt je misschien wel af wat is er nu leuk aan het geven van een huilende babypop aan een meisje van 7 jaar.

Maar deze huilende babypop van IMC zorgt ervoor dat de aangeboren moedergevoelens naar boven komen want ze zal er alles aan willen doen om het te troosten.

Ze ziet er schattig uit met haar grote bruine ogen en als ze haar speen in haar mond heeft ligt ze lekker te slapen.

Zodra de speen uit haar mond valt, begint ze te huilen en laat ze haar echte tranen zien. Ze is alleen maar te kalmeren met haar speentje of als je haar op de rug in bed legt.


13. De droomcamper voor Barbie

Barbie Droomcamper - Barbiecamper

amazon.de
119.99
84.99

Voor meisjes van 7 jaar is speelgoed van Barbie onmisbaar in hun collectie. Weet je of ze van Barbies houdt, dan is alles wat je als aanvulling koopt een geschikt cadeau.

Deze droomcamper is bijvoorbeeld een leuke aanvulling. De camper verander je namelijk van een camper tot kampeerplek. Deze kampeerplek is geschikt voor meerdere Barbies.

Met de beweegbare knopjes op de camper tover je allerlei leuke verrassingen naar boven. In het zijpaneel kun je via een opening een zwembad creëren die je met water kunt vullen.


14. Kleur en was de kleine huisdieren

Crayola Washimals

amazon.de
29.99
29.98

Net zoals jongens gek zijn op auto’s en dinosaurussen, zo zijn meisjes gek op poppen en dieren. Ze voelen zich zo verantwoordelijk voor de diertjes dat ze op deze manier leren om goed voor ze te zijn.

Met deze set van Crayola kun je kleine huisdiertjes inkleuren en zo je eigen kleurrijke design erop zetten. Dat is niet blijvend want ben je uitgekleurd, dan doe je ze in het bijgeleverde badje en spoel je ze schoon.

Het is net echt want zodra je pompt, komt er water uit de douche. Maak ze schoon met behulp van de bijgeleverde borstel, spoel ze af en maak ze droog. Nu kunnen ze weer opnieuw beginnen met decoreren.

De inkt is uitwasbaar zodat je het makkelijk van de diertjes af kunt krijgen en er geen resten achter blijven. Bekijk ook de uitbreidingen op deze set om het dierenpark groter te maken.


15. Dieren gieten en beschilderen

SES Gieten en schilderen - dieren

amazon.de
9.46

We blijven nog even in de dieren maar dan op een meer educatievere en creatieve manier. Met deze speelset van SES kunnen meisjes van 7 jaar hun creativiteit stimuleren en leren ze meer over dieren in het wild.

Dit is een goedkoop cadeautje in aanschaf maar niet minder waard. Ze kunnen met behulp van deze set 11 dieren van gips maken en ze daarna verven.

Het gaat allemaal heel gemakkelijk en ze kunnen het echt zelf doen zonder hulp. Maak het gips aan met behulp van het poeder, giet het mengsel in de bijgeleverde mal, laat het drogen en daarna is het tijd om ze te beschilderen.

Het gips is sneldrogend en daarbij ook goed afwasbaar. De gedetailleerde mal zorgt ervoor dat het net echt lijkt.


16. Het memoryspel van Disney

Clementoni Frozen Memo - Geheugenspel

amazon.de
6.99

Voor het spelen van memory ben je nooit te oud. Aangezien meisjes ook graag met anderen willen spelen, is dit een leuk cadeau voor een meisje van 7 jaar.

Het is niet alleen heel gezellig om te doen, maar het heeft ook een educatieve functie en het helpt bij de ontwikkeling van het meisje.

Het doel van dit spel van Clementoni is om het geheugen te trainen door 48 kaartjes gedurende het spel om te draaien en op die manier de bijbehorende kaartjes aan elkaar te linken.

Deze set van Disney laat afbeeldingen van de populaire film Frozen zien waardoor het voor de meisjes een leuke en makkelijke manier is om dingen te leren onthouden.


Het meest geschikte cadeau voor een jongen of meisje van 7 jaar

Nu je de lijst hebt doorgelopen met de leukste cadeau ideeën voor een jongen of meisje van 7 jaar ben je vast tot de conclusie gekomen wat het meest geschikt is om te geven.

Er is onderscheid gemaakt in de interesses tussen jongens en meisjes maar ook in de ontwikkeling want elk kind is anders.

Niet elke gelegenheid is geschikt om met een groot en duur cadeau aan te komen. Misschien is je budget daar ook niet naar.

In de lijst staan ook kleine handzame cadeautjes die net zo leuk zijn om te geven en krijgen als de wat grotere. Ze zullen daar net zo veel plezier aan beleven.

Kies het cadeau wat bij het 7-jarige kind past

Je wilt graag dat het kind er veel plezier aan blijft houden, niet dat het in de kast beland of in de hoek bij de rest van het speelgoed waar nooit mee gespeeld gaat worden.

Weet dus waar de interesses van het kind liggen en waar je ze mee kunt helpen bij hun ontwikkeling. Leren doen ze het liefst spelenderwijs, speel daar dus op in met de aankoop van het juiste speelgoed.

En zoals je gezien hebt kun je op veel sets leuke aanvullingen kopen zodat het kind zijn favoriete speelset uit kan breiden. Dat blijft leuk om te geven.

Met het juiste speelgoed cadeau voor een kind van 7 jaar, kun je heel wat kinderharten blij maken!


Scroll Up