cadeau kind 6 jaar

23 cadeau ideeën voor 6-jarigen

Laatst geüpdatet op:

23 speelgoed ideeën voor 6-jarige jongens en meisjes

cadeau kind 6 jaarHet geven van iets leuks aan een kind wordt steeds moeilijker, en dat geldt voornamelijk als je op zoek bent naar een speelgoed cadeau voor een kind van 6 jaar.

Elke fase dat een kind ingaat en elk jaar dat hij of zij ouder wordt, brengt verandering met zich mee en dat zie je terug in waar hun interesses liggen en waar ze zich mee bezig houden.

Naast dit alles komt er ook veel op ze af. Om deze reden is het goed om een weloverwogen cadeau te geven zodat ze in hun spel ook een mate van rust kunnen vinden.

Inmiddels is het kind geen peuter of kleuter meer en gaat het namelijk naar de echte school en leert daar heel wat dingen bij wat meteen inzicht geeft in hun favoriete bezigheden en waar ze in uit blinken.

Daarbij komt dat ze op die leeftijd ook steeds vaker met vriendjes en vriendinnetjes gaan spelen. Dit is een belangrijke verandering die heel nuttig is om te weten wil je een cadeau geven aan een 6-jarige.

Waar de interesses voornamelijk liggen

In deze leeftijdscategorie van 6 jaar zie je het verschil tussen jongens en meisjes groter worden. Jongens gaan zich steeds meer richten op hun eigen ding en zijn totaal niet geïnteresseerd in wat meisjes doen.

Het spelen met auto’s of het doen van stoere spelletjes, dat is hun ding. Meisjes willen veel liever zorgen, die maak je blij met een pop, een poppenhuis of zelfs iets met dieren. Als ze maar het gevoel hebben dat ze ergens voor kunnen zorgen.

Dit is natuurlijk niet zo voor elk kind, er zijn kinderen die het niet uitmaakt waar ze mee spelen. Als ze samen kunnen spelen dan zijn ze tevreden, want dat doen ze het liefst met het speelgoed van een ander. Dat is namelijk nieuw.

In de lijst die we hebben samengesteld kun je zien welk cadeau of stuk speelgoed het meest geschikt is voor een jongen of meisje. Zo kom je altijd met een leuk cadeau aanzetten waar ze lang plezier van kunnen hebben.


Speelgoed cadeaus voor jongens van 6 jaar:


1. Zware vrachttransporteerder met helikopter

LEGO City Zware-vrachttransporteerder

amazon.de
29.99
22.99

Koop je iets van LEGO dan zit je altijd goed. Je kunt zoveel verschillende versies krijgen en daar aanvullingen bij kopen dat je altijd een cadeau idee hebt.

Wat voor leeftijd kinderen ook hebben, met dit speelgoed creëren ze hun eigen wereld. Kinderen van 6 jaar zijn uitgekeken op Duplo en zijn nu klaar voor het echte werk. Met deze zware vrachtwagen zijn ze uren zoet.

De set bestaat uit 344 onderdelen, inclusief twee minifiguren. Voordat ze met de set kunnen spelen, zullen ze hem eerst in elkaar moeten zetten met behulp van de bijgeleverde omschrijving.

Inclusief de helikopter en aanhanger kunnen ze heel wat scenario’s bedenken en er leuk mee spelen. Zelfs de rotoren van de helikopter kunnen met een beetje hulp bewegen waardoor het spelen levensecht lijkt.

Een ideaal cadeau om te geven voor wat voor gelegenheid maar ook. Kinderen van 6 jaar leren op deze manier ook samen spelen want dat kan heel makkelijk met het speelgoed van LEGO.


2. Het bordspel met Soggy Doggy

Soggy Doggy

amazon.de
27.49

Kinderen van 6 jaar doen graag dingen samen. Ze vermaken zich nog steeds zelf als het moet maar als ze met iemand samen kunnen spelen, dan doen ze dat veel liever.

Daarom zijn er voor deze leeftijd steeds meer bordspellen te vinden. En niets is leuker als gezin of met vriendjes een leuk spel te spelen.

Vandaar dat het bordspel met Soggy Doggy van Spin Master een groot succes is om te geven. Het is niet alleen leerzaam maar ook ontzettend plezierig. Het is niet voor niets winnaar van het speelgoed van het jaar 2017!

Dat komt omdat het doel is om de hond Soggy Doggy te baden zonder zelf nat te worden. Je werkt met een pion en dobbelsteen om zoals eerste een ronde te winnen.

Elke beurt is weer spannend want je vraagt je constant af: zal de hond zich droog gaan schudden als het jouw beurt is? De hoeveelheid water die het van zich afschudt valt mee, het is net genoeg om er ontzettend veel plezier mee te beleven.


3. Maak je eigen ijs van klei met dit ijskasteel

Play-Doh IJskasteel

amazon.de
34.75

Weet je of de jongen waar je een cadeau aan wilt geven, creatief is ingesteld en graag met zijn handen werkt? Dan is dit een geschikt cadeau om te geven.

Met dit ijskasteel van Play-Doh maak je namelijk je eigen ijsjes van klei. Op dit kasteel zijn torens bevestigd waar je de klei doorheen perst en met de bijgeleverde ijsdisk kun je verschillende vormen kiezen om het ijs eruit te spuiten.

Naast het vullen van de ijscup, moeten de ijsjes natuurlijk versierd worden. Dat doe je bij de versierstations die onderdeel uitmaken van de set. Slagroom en strooisels kunnen niet ontbreken op het perfecte ijsje.

Het bijgeleverde boetseermateriaal is 100% veilig makkelijk schoon te krijgen. Deze set is bedoeld om naast het speelplezier ook de creativiteit te ontwikkelen en de fantasie de vrije loop te laten.


4. Op een spelende manier leren schrijven

Ik Leer Schrijven

amazon.de
19.27

Geef je graag een educatief cadeau aan een jongen van 6 jaar, dan zit je met deze ‘ik leer schrijven’ set van Jumbo altijd goed.

Met de leeftijd van 6 jaar gaan kinderen al naar school en zijn ze druk bezig om letters te leren. Dat werkt natuurlijk het beste op een spelende manier.

De set heeft een lichtbak en een speciaal schrijfsysteem dat de jongen helpt om zelfstandig te leren schrijven. De kaarten zijn uitwisbaar waardoor deze opnieuw gebruikt kunnen worden.

Om de motorische vaardigheden te oefenen, kun je gebruik maken van de 20 kaarten met 94 opdrachten. Zo leren ze cijfers, kleine letters, hoofdletters en woordjes schrijven om zich voor te bereiden op het moment dat ze dit gaan doen op school.

Het spel kun je overal mee naar toe nemen want alles zit netjes opgeborgen in een koffer. En wil je ze wat anders laten leren, dan is er ook een ‘ik leer lezen’ set te krijgen.


5. Auto’s lanceren met de LongShot Smash

NERF Nitro LongShot Smash

amazon.de
29.99
17.24

Het geven van auto’s werkt altijd prima voor een jongen van 6 jaar. Maar alleen een auto geven om mee te spelen is niet meer genoeg. Daar zijn ze gauw op uitgekeken.

Met behulp van dit speelgoed voor een jongen van 6 jaar, kun je iets geven waar ze wat langer mee kunnen spelen. Daarom geef je ze deze lanceerset van Hasbro om auto’s te lanceren door de kamer.

De kinderen creëren stunts met behulp van schuimauto’s en de bijgeleverde hulpstukken. Bij de set krijg je namelijk een blaster, springhelling, 2 schuimauto’s en 4 obstakels geleverd.

Per keer kun je een auto afschieten en zorgen dat deze zo ver mogelijk komt om bij het volgende obstakel uit te komen. Dit is een ideale set om zo met meerdere te spelen.


6. Het Fishing Hero – Hengelspel voor jong en oud

Hengelspel

amazon.de
18.95

Dit spel van Johntoy is een echte klassieker want het is bekend bij menige generatie. Dit spel brengt dan ook heel wat plezierige speelmomenten met zich mee en is daarnaast ook goed voor de motoriek.

De gekleurde visjes draaien rond op een plateau en zullen af en toe hun mond opendoen om te happen naar de hengel. Dan is de taak voor jou om zoveel mogelijk visjes te vangen zodra de mond opengaat.

Zorg dat je snel genoeg bent, snel genoeg voor de vis maar ook voor de tegenstander. Je kunt dit spel met maximaal 4 personen spelen. Het spel bevat maar liefst 21 visjes en 4 hengels. Tijdens het spel wordt er een vrolijk liedje afgespeeld.

Jongens van 6 jaar hebben al zoveel speelgoed waar ze vaak niet eens meer mee spelen. Het hengelspel zorgt voor uren speelplezier en is een leuk alternatief om te geven in plaats van speelgoed.


7. De verschrikkelijke toren van Pisa

Toren van Pisa

amazon.de
22.00

Heeft het kind stalen zenuwen of wil je hem leren zijn zenuwen in bedwang te houden, dan is dit spel ideaal voor hem. Daarnaast is het erg goed voor de motoriek.

Als kind hebben we er allemaal wel mee gespeeld want het gaat al heel wat jaren mee. En tijdens het spelen krijg je er geen genoeg van.

Op de leeftijd van 6 jaar zijn ze zover dat ze serieus met dit spel kunnen spelen en zelfs een ware tegenstander kunnen worden.

De toren wankelt bij iedere beweging en de kunst is juist om de toren op te bouwen met allemaal blauwe mannetjes. De dobbelsteen bepaald waar je het poppetje moet neerzetten als het jouw beurt is.


8. 60-delige kleurpotlodenbox

Kleurblik Super Sixties Kever 60-delig

amazon.de
17.95
17.64

Je weet al gauw genoeg als het kind opgroeit wat zijn interesse heeft. Dat bepaald of het geven van een kleurpotlodenbox een geschikt cadeau is of niet.

Deze onderdelenset bestaat uit 44 kleurpotloden gemaakt van hoogwaardige pigmenten die onderling goed mengbaar zijn. Daarbij zitten er 12 metallic kleurpotloden, 2 grafietpotloden, een gum en een puntenslijper bij.

Er zitten zoveel kleuren in de doos dat je helemaal blij wordt als je er alleen al naar kijkt. Bruynzeel produceert de potloden op zo een manier dat ze extra sterk zijn en zo lang mee gaan. Laat je ze vallen, dan gaan ze niet meteen stuk en heb je langdurig kleurplezier.


9. K’Nex bouwset om je eigen creaties te bouwen

Kid K'Nex

amazon.de
34.71

Met deze bouwset van K’Nex kan het kind zijn eigen creaties maken. De set bestaat uit 100 kleurrijke onderdelen en daarbij krijg je 50 verschillende bouwideeën erbij om een idee te geven wat ze kunnen maken.

Jongens spelen graag met hun handen en met deze set kunnen ze van alles creëren. Ze kunnen zelf hun creaties tot leven laten brengen en er urenlang mee spelen.

Van monsters tot robots, alles is mogelijk. Het is ook ideaal om met andere kinderen te spelen en samen iets in elkaar te zetten.

Zo zijn ze uren zoet en op het moment dat ze iets anders willen doen, kunnen ze de onderdelen makkelijk in de bijgeleverde ton terugdoen zodat je niets van de set kunnen kwijtraken.


10. Vouw je eigen vliegtuigjes

Ses Vliegtuigjes Vouwen

amazon.de
6.99

Wil je een klein cadeautje kopen voor een jongen van 6 jaar, dan is het geven van deze vouwset misschien een leuk idee.

Het is een set waar ze even zoet mee zijn en leren om hun motoriek te ontwikkelen. In deze vouwset vind je 16 voorbedrukte vliegtuigjes die je in elkaar moet vouwen.

Zijn ze gevouwen, dan kun je ze met de bijgeleverde stickers helemaal afmaken en ze levensecht laten lijken. Dan zijn ze klaar om ermee te vliegen.


11. Boeven vangen met je eigen politiebureau en gevangenis

PLAYMOBIL Politiebureau met gevangenis

amazon.de
81.31

In de lijst van cadeau ideeën voor een jongen van 6 jaar kan Playmobil niet ontbreken. Dit blijft een van de favoriete cadeaus die je kunt geven.

Het voordeel van Playmobil is, is dat je ervoor kunt kiezen om een dure set te geven of juist iets kleins als aanvulling op een set.

Deze set is wat duurder in aanschaf maar het bevat aardig wat onderdelen. Naast het politiebureau hoort een gevangenis waar je een aantal bijgeleverde poppetjes in kunt zetten.

Op het dak van de gevangenis kun je een helikopter laten landen en deze kun je er apart bij kopen. Met behulp van de vele losse accessoires kunnen ze hun eigen heldenwereld ontwikkelen.


Speelgoed cadeaus voor meisjes van 6 jaar:


12. Vrienden maken met behulp van Mia’s Boomhut

LEGO Friends Mia's Boomhut

amazon.de
29.99
21.99

Zelfs meisjes in de leeftijd van 6 jaar kunnen niet zonder een stuk speelgoed van LEGO. En met deze ‘Friends’ set leren ze vrienden maken en samen spelen.

De boomhut van Mia moet eerst in elkaar gezet worden. En met behulp van de bijgeleverde materialen maken ze er hun eigen spel van en komt hun fantasiewereld tot leven.

Met het geven van dit cadeau maak je iedereen blij. De kleine meid is in het begin zoet met het bekijken van wat er allemaal uit de verpakking komt.

Een van de ouders doe je een plezier omdat je de eerste keer de boomhut samen in elkaar moet gaan zetten. Is hij klaar om in gebruik te nemen, dan zijn de vriendinnetjes er niet meer bij weg te slaan.


13. De echte Baby born pop

BABY born Grote Zus

amazon.de
59.99
41.99

Het is niet echt bewezen waarom meisjes graag met poppen spelen. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het aangeboren moedergevoel. Door met de poppen te spelen uiten ze dit gevoel in hun spel.

Het rollenspel stimuleert de verbeelding en leert haar sociale vaardigheden zoals verantwoordelijkheid, communiceren en het tonen van empathie.

Dit is niet een babypop van BABY born die je in je armen wiegt en melk geeft. Nee, deze is wat groter in formaat en heeft andere verzorging nodig. Precies de verzorging wat een meisje van 6 in staat is om te geven.

Haar haar moet geborsteld en in model gebracht worden. Geef haar drinken met behulp van haar eigen drinkfles. Droog haar tranen als ze ‘echt’ huilt. Doe haar in bad als ze vies is van het spelen. Ze is heel lenig en kan op haar eigen benen staan.

Meisjes van een jaar of 6 hebben al heel wat poppen gezien in hun leven en met deze baby born pop kun je helpen hun collectie uit te breiden. Deze valt in de categorie van speelgoed van het jaar.


14. Haar eigen ontwerpstudio

Cutie Stix Ontwerp studio

amazon.de
33.77

Een leuk cadeau idee voor een meisje van 6 is deze accessoire set van Cutie Stix. Ze ontwerpt, snijdt en maakt haar eigen sieraden, figuurtjes en decoreert tenslotte al haar gemaakte accessoires.

Het materiaal bestaat uit staven die stix heetten en die maak je op maat. De staven krijg je in 3 verschillende maten en vormen en kun je aanvullen met navulverpakkingen.

Daarmee kan ze zoveel doen. Met al de bijgeleverde hulpmiddelen om de stix te bewerken, kan ze zelfs haar eigen kralen maken.

Met deze kralen laat je haar eigen armbandjes of kettingen maken door ze aan elkaar te rijgen. Of versier haar nagels of haarspeldjes door de stix zo dun mogelijk te maken en op de nagel te plakken.

Ze zal hier uren zoet mee zijn en je kunt haar stimuleren om iets leuks van deze set voor iemand anders te maken zodat ze leert te geven en te delen.


15. Poppenhuis van Playmobil

PLAYMOBIL Mijn Meeneem Poppenhuis

amazon.de
28.73

Meisjes zijn dol op het spelen met poppen. Het liefst wanen ze zich in een droomwereld waar ze zelf hun eigen ding kunnen doen. Daarom is een cadeau in de vorm van een poppenhuis iets waar ze echt wat heel blij mee zullen zijn.

Dit poppenhuis van Playmobil kun je openklappen en zo kan ze spelen in diverse kamers die volledig zijn ingericht. Met alle bijbehorende speelfiguren kunnen ze hun eigen verhaal beginnen.

Met deze set kan ze uren spelen en het liefst met een vriendinnetje. Is ze het zat, dan klapt ze het huis gewoon dicht en blijft alles zo bij elkaar.

Gaat ze uit logeren of een dagje bij haar vriendinnetjes spelen, dan kan ze dit poppenhuis meenemen aangezien er een handige hendel aan zit.

Wil je hen helpen bij hun ontwikkeling, dan kan dat ook met dit stuk speelgoed. Je levert een bijdrage aan haar ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht en sociale vaardigheden.


16. Barbie met paard

Barbie met Paard

amazon.de
32.99

Een meisje van 6 jaar heeft ongetwijfeld al een hele collectie aan barbies. Daarom is het geven van een aanvulling hierop altijd een schot in de roos.

Met barbiepoppen stimuleer je hen om samen te leren spelen en delen. Niets is voor haar leuker om samen met haar vriendinnen met deze poppen te spelen.

Deze barbiepop komt met een paard. Barbie is bewegelijk en kan makkelijk zittend op haar paard een mooie rit binnen of buitenshuis maken.

Diverse accessoires worden meegeleverd zoals een cap die haar hoofd beschermd mocht ze per ongeluk van haar paard afvallen.


17. Vlinders van gips maken

SES Gips Gieten Vlinders

amazon.de
7.00

Zowel jongens als meisjes van 6 jaar doen graag creatieve dingen. Maar hun interesses zijn op deze leeftijd wel uiteenlopend.

Om die reden is deze creatieve set van SES om zelf vlinders en bloemen in het gips te gieten geschikt voor meisjes.

Ze kunnen mooie beeldwerkjes maken door het gips in de vorm van een vlinder of bloem te gieten en daarna te beschilderen in hun favoriete kleuren en verder te versieren met glitterstof.

Meisjes van 6 jaar zijn al zelfstandig genoeg om zichzelf hiermee te vermaken. Het gipspoeder is makkelijk verwerkbaar tot een papje en kan daarna in de bijgeleverde mal gegoten worden.

Het voordeel van deze set is, dat hij niet duur is in de aanschaf. Wil je graag iets kleins geven maar wel iets waar ze veel plezier van kunnen hebben, dan is deze set een goede optie.


18. Dress me up stickerboek

TOPModel MANGAModel dress me up stickerboek

amazon.de
6.15

Het geven van een cadeau hoeft niet altijd groot te zijn. Er zijn namelijk heel wat gelegenheden waarin kinderen een cadeautje gaan krijgen. Vaak hebben ze ook al van alles.

En zo een klein maar leuk cadeautje om aan een meisje te geven, is dit stickerboek van Depesche. Sommige meisjes zijn al vroeg bezig met hun uiterlijk en vinden mode heel belangrijk.

Dit is een boek die ze helemaal naar eigen inzicht kunnen invullen en inkleuren. Het is een boek bestaande uit 24 bladzijden met daarop modellen afgebeeld.

Met de bijgeleverde stickervellen kan ze deze modellen helemaal zelf aankleden. Daarbij kan ze er zelf nog allerlei leuke accessoires aan toevoegen.


19. Lab kit set

Project Mc² Ultimate Lab Kit Experiment

amazon.de
35.99

Een leuk en educatief cadeau voor de nieuwsgierige meid is deze lab kit set van Project Mc2. Het is heel wat anders als alle poppen en barbies die er te koop zijn.

In de labtas vind je een heel laboratorium terug waarmee ze met allerlei leuke wetenschappelijke voorwerpen kan spelen om ze nadien weer op te bergen in de tas.

Met de verschillende labgereedschappen kan ze scheikundige en wetenschappelijke experimenten uitvoeren. En met behulp van de echt werkende microscoop kan ze van alles ontdekken.

Aan de hand van het bijleverde boekje kan ze meer dan 15 verschillende experimenten uitvoeren, heeft ze deze allemaal gedaan? Dan kan ze zelf nieuwe gaan bedenken.


20. Strijkkralen voor de creatieveling

Ses Strijkkralen Fantasy paard

amazon.de
6.99

Meisjes houden zich graag bezig met activiteiten waar hun creativiteit naar buiten komt. Ze werken graag met hun handen en maken daarmee de mooiste creaties.

Een leuk, creatief cadeau om te geven is deze strijkkralenset. Door het leggen van de kraaltjes maak je je eigen creatie die je vervolgens met een strijkbout aan elkaar vast smelt.

Deze set is voor de paardenliefhebber en met de gegeven voorbeelden kunnen ze hun eigen fantasie erin leggen.

Laat ze hun eigen kleuren kiezen en naast de variatie aan kleuren, zitten er kralen bij die licht geven in het donker. Zitten er te weinig kralen in de verpakking, dan kun je heel makkelijk navulverpakkingen kopen.

Het is verstandig om een van de ouders de kralen aan elkaar te laten smelten met behulp van de strijkbout en dit samenwerken is weer goed voor de ouder-kind interactie.


21. Begin je eigen kapsalon met deze kappop

Princess Coralie Kapkop

amazon.de
35.99
19.94

Dit kaphoofd van 25 cm biedt zoveel mogelijkheden om de creativiteit van de kleine meid van 6 jaar te ontwikkelen.

Zodra je weet of ze graag bezig is met make up en uiterlijke verzorging, dan is dit een geschikt cadeau om te geven.

Uiteraard zal ze zelf nog niet over straat mogen met zoveel make up en daarom is deze kappop van Theo Klein een goede vervanger. Ze kan haar hoofd met make up opmaken zo veel en zo gek als ze wilt.

Naast het opmaken van de kappop, zal ze ook haar haar moeten verzorgen. Ze kan het wassen, kammen en modeleren met de bijgeleverde accessoires.


22. Haar eigen huisdier verzorgen

FurReal Friends Katje Daisy

amazon.de
69.99

Kinderen zijn over het algemeen dol op dieren en dan voornamelijk katten en honden. Het liefst willen ze er zelf een. Maar helaas kan die droom niet altijd waargemaakt worden.

Je hebt misschien te maken met allergie, ruimte- of tijdgebrek. En als je een kind dat niet je eigen kind is graag een cadeau wilt geven, kun je niet met een echt huisdier aankomen zonder te overleggen.

Daar hebben de speelgoedontwikkelaars iets op bedacht. Ze hebben deze Kitty Toy op de markt gebracht. Een katje dat kan lopen, springen, zingen en veel miauwen.

Het is een pluche kitten van FurReal die interactief met haar bezig is. Het meisje leert op die manier voor haar te zorgen en zal die verantwoordelijkheid ook op echte dieren toepassen. Een leuk stuk speelgoed om te geven aan een meisje van 6 jaar.


23. Paarden kwartetspel

Paarden Weetjes Kwartet

amazon.de
8.88

Ook voor meisjes bestaan er leuke en educatieve spelletjes waarmee ze niet alleen dingen kunnen leren maar ook iets samen kunnen doen met hun vriendinnetjes.

Dit kwartetspel van Identity Games is geschikt voor meisjes van 6 jaar. Op deze leeftijd gaan ze al leren lezen en woorden herkennen. In het gunstige geval kunnen ze al lezen en dat maakt het meedoen van een ouder overbodig.

De afbeeldingen van paarden staan op extra grote kaarten met daarbij interessante weetjes over paarden. Hierdoor krijgen ze veel informatie over deze dieren en leren ze hoe ze deze het beste kunnen verzorgen.

Het kwartetspel kun je met 2 tot 4 personen spelen en bezorgt de spelers gezonde spanning. Ze kunnen er eindeloos mee spelen en het helpt de kinderen hun focus te behouden.


Verschillende ideeën leiden tot de aanschaf van het perfecte cadeau

Je hebt kunnen zien dat de cadeau ideeën voor jongens en meisjes heel uiteenlopend zijn. Hoe ouder ze worden, hoe meer een eigen mening ze vormen.

Het zou verstandig zijn om voordat je tot de aanschaf van het cadeau overgaat, om te bedenken voor wat voor kind je het cadeau gaat kopen.

Als het voor je eigen zoon of dochter is, dan is het makkelijker te zien en weten waar de interesses liggen. Maar ben je een buitenstaander, dan ligt dat weer anders.

Met het juiste cadeau aankomen, wat ook nog in jouw budget ligt, is beter dan iets te kopen wat niet gewaardeerd wordt of wat verhoudingsgewijs te duur was.

Kies het cadeau wat bij het 6-jarige kind past

Weet je of de jongen of meisje van 6 jaar van spelletjes houdt? Of spelen ze liever met auto’s of poppen? En dan nog de vraag of ze liever alleen spelen of dat ze graag met anderen spelen.

Er zijn heel wat leuke gezelschapsspellen te krijgen die op de leeftijd van 6 jaar al makkelijk gespeeld kunnen worden omdat ze alles veel beter begrijpen. Dit is meteen leuk voor het hele gezin.

Sommige kinderen van 6 jaar doe je een plezier met het geven van een educatief cadeau. Ze komen in de leeftijd dat ze gaan leren lezen en schrijven, waarom niet iets geven waarin ze dat kunnen oefenen op een spelende manier.

Ze willen ook graag hun creativiteit tot uitdrukking laten komen en daar hebben de speelgoedfabrikanten ook op ingespeeld. Deze cadeaus hoeven niet eens heel duur te zijn is een leuk stuk speelgoed om te geven waar ze uren zoet mee zijn.

Met deze ideeënlijst voor jongens of meisjes kun je het meest geschikte speelgoed cadeau kopen voor een kind van 6 jaar.


Scroll Up