cadeau kind 12 jaar

16 cadeau ideeën voor 12-jarigen

Laatst geüpdatet op:

16 speelgoed ideeën voor 12-jarige jongens en meisjes

cadeau kind 12 jaarHet kopen van een speelgoed cadeau voor een kind van 12 jaar is een hele uitdaging. Dat heeft te maken met de nieuwe fase die ze zijn ingegaan.

Ze zitten al een tijdje in de tienerleeftijd en de nieuwe fase die ze ingaan is de verandering van school; van de basisschool gaan ze nu naar de middelbare school en dat brengt heel wat uitdagingen met zich mee.

De bewustwording en de druk om erbij te horen is ineens veel groter. Wat ze voorheen leuk vonden, vinden ze nu kinderachtig.

Doordat je met deze uitdagingen van het ouder worden te maken hebt, wordt het ineens ook lastiger om met een leuk cadeau te komen.

De uitdaging van het ouder worden

Er is voor de leeftijdscategorie van 12 jaar nog veel leuk speelgoed te krijgen maar omdat de kinderen op deze leeftijd zoveel verschillen, kan het betekenen dat ze niet meer met al het speelgoed dat voorhanden is spelen.

Je zult dus moeten bedenken waar de interesses van een kind van 12 jaar ligt. Spelen de jongens nog graag met auto’s of Lego? Of zijn ze meer geïnteresseerd in het spelen van bordspellen met anderen?

Meisjes zijn al iets eerder volwassen aan het worden dan jongens. Is ze nog speels aangelegd, dan kun je genoeg speelgoed kopen waar ze heerlijk mee kan spelen.

Maar misschien is een meisje van 12 jaar meer bezig met haar uiterlijk en mode en heeft ze meer aan dat soort cadeaus. Ook daar is over nagedacht.

Variatie in het vinden van het juiste cadeau voor een kind van 12 jaar

Wat de interesses ook maar zijn van kinderen van 12 jaar, er is gelukkig weer een overvloed aan variatie van diverse cadeaus en speelgoed te vinden.

Op deze leeftijd zijn ze steeds meer geïnteresseerd in het spelen van bordspellen. Maar ook het doen van creatieve en tegelijkertijd educatieve bezigheden hebben hun aandacht.

Zo help je ze ook bij de ontwikkeling en leren ze nog steeds nieuwe vaardigheden. De lijst met beste cadeau ideeën voor een kind van 12 jaar geven verschillende opties voor je weer.


Cadeaus voor 12 jarige jongens


1. Het bordspel voor de strateeg

Stratego Original Bordspel

amazon.de
34.90

Cadeaus voor een jongen van 12 jaar kunnen steeds makkelijker uit gezelschapsspellen bestaan aangezien hij de leeftijd heeft bereikt waarin hij goed mee kan komen met de volwassenen.

Spellen begrijpen ze over het algemeen heel goed en daar kun je nu dus ook strategische spellen aan toevoegen zoals het welbekende Stratego.

Dit spel kun je met twee personen of meer spelen en met behulp van de handleiding kun je strijd beginnen. Het doel is om het leger van de tegenpartij te ontmantelen en van het bord te spelen.

Het werkt enigszins verslavend want het spel boeit van begin tot eind. De verliezer wil graag revanche en elk nieuw spel is weer een verrassing.

Kijk ook eens bij de andere gezelschapsspellen.


2. Speelgoedrobot

Clementoni Cyber Robot - Speelgoedrobot

amazon.de
38.99

Is de 12-jarige jongen geïnteresseerd in de technologieën van deze tijd en is hij toe aan een nieuw soort van educatief speelgoed? Dan gaat hij deze cyber robot van Clementoni geweldig vinden.

Hij wordt geleverd in een experimenteerkit die zelf gemonteerd moet worden. Ook is hij uitgerust met een bluetooth functie en wel 4 verschillende speelfuncties.

Met behulp van de gratis app die daarbij gedownload moet worden, kan hij naast de licht- en geluidseffecten, de bewegingen van de robot programmeren.

Controleer de robot met behulp van de smartphone of tablet en hou zo in de gaten of hij de geprogrammeerde bevelen uitvoert.


3. Technisch Lego in de vorm van een racejacht

LEGO Technic Racejacht - 42074

amazon.de
29.99
21.99

Elk kind is blij om speelgoed van het merk Lego te krijgen en daarmee heb je het juiste stuk speelgoed voor een jongen van 12 jaar te pakken.

Deze replica van een racejacht lijkt net echt. De uitvoering komt in de kleuren blauw en geel en de zeilen zijn bedrukt op een zeer gedetailleerde manier, namelijk met lijnen en lieren.

Hij kan omgebouwd worden tot een catamaran die ook weer over realistische details beschikt. Beide modellen kunnen bewogen worden op bepaalde vlakken.

Sommige modellen van technisch Lego zet je zo in elkaar.

Maar dit model vergt wel enige inspanning. Het duurt wat langer om hem in elkaar te zetten waarbij hij zijn nodige concentratie en creativiteit nodig heeft.


4. Je eigen metalen dinosaurus in elkaar monteren

SES Metaal constructieset dino

amazon.de
12.99

Of hij nu zijn eigen dinosaurus in klei giet of deze zelf in elkaar zet met behulp van een metalen constructieset, het speelgoed van het merk SES zijn altijd een hulp om de creativiteit te ontwikkelen.

Om zelf een dinosaurus van metaal te maken is iets uitdagender voor een jongen van 12 jaar. Het heeft wat weg van meccano maar deze set is een stuk goedkoper in de aanschaf en leuk om zo tussendoor te geven.

Met behulp van schroevendraaier, steeksleutel en bijgeleverde boutjes en moertjes kan hij de onderdelen in elkaar schroeven.

Zodra hij in elkaar is gezet kan hij er of mee spelen of gewoon leuk neerzetten bij zijn andere verzameling dino’s.

Er zijn eventueel ook andere sets te krijgen.


5. De achtbaan van K’nex

K'NEX Thrill Rides Clock Work Achtbaan - Bouwset

amazon.de
30.49

Er zal aardig wat gebouwd zijn met K’nex op de leeftijd van 12 jaar.

Een leuke nieuwe uitdaging om in elkaar te zetten is deze achtbaan gebaseerd op de bouwset van K’nex.

De set bestaat uit 303 onderdelen die allemaal in elkaar gezet moeten worden met behulp van de staafjes en koppelstukken.

Zodra de set in elkaar gezet is na heel wat uurtjes geduld oefenen, dan kan de pret beginnen.

Het karretje zal met behulp van de lift, die in de achtbaan verwerkt zit, van boven naar beneden denderen. Zo gaat hij in vogelvlucht alle bochten door en eindigt hij uiteindelijk beneden.

Deze set is leuk uit te breiden met andere sets van K’nex die je pretpark compleet kunnen maken.


6. Bouwen en puzzelen met Ravensburger

Ravensburger 4S Vision Transformers

amazon.de
19.99
9.06

Ravensburger staat garant voor puzzelplezier. Maar een jongen van 12 jaar is misschien wel toe aan een uitdaging als het om puzzelen gaat.

Met deze 4S Vision wordt puzzelen ineens een heel stuk uitdagender en kan het wat hoofdbrekers opleveren. Hij zal behendigheid en voorstellingsvermogen moeten gebruiken en ontwikkelen.

Deze eigenschappen heeft hij nodig als hij de vormen en geïllustreerde puzzelstukken van beneden naar boven in elkaar steekt.

De stukken zijn genummerd en zodra je het laatste stukje plaatst, kun je het eindresultaat bewonderen: een 3D-object met vier verschillende zijden.


7. Off-Road met Meccano

Meccano ATV 15 Modellen - Constructiespeelgoed

amazon.de
29.99

Speelgoed wat een tweeledig doel heeft is Meccano.

De jongen van 12 jaar zal zelf zijn speelgoed in elkaar moeten knutselen alvorens hij ermee kan gaan spelen.

Dit houdt hem wel even bezig en het is ook goed voor zijn ontwikkeling. Hij zal via de bijgeleverde handleiding de set in elkaar zetten en daar is concentratie en hand- en oog coördinatie voor nodig.

De ruige terreinwagen van Meccano is een speciale ATV set. Het ATV-model komt met 260 onderdelen en met behulp van het gereedschap kan hij 15 modellen in elkaar zetten.

Ook deze speelset is weer uit te breiden en zo kan hij van alles in elkaar knutselen.

Er zijn sets in verschillende prijsklassen te krijgen.


8. Zonnestelselmobiel die licht geeft in het donker

4M Kidzlabs Space Bouwset - Zonnestelselmobiel Glim-In-Het-Donker

amazon.de
13.05

Wil je met iets creatiefs en tegelijkertijd ook educatiefs aan komen zetten? Waarom dan niet met deze space bouwset!

Een jongen van 12 jaar vindt het leuk om dingen zelf in elkaar te knutselen zodat hij, ondanks dat hij al naar de middelbare school gaat, nog even kind kan blijven in zijn vrije momenten.

Hij hoeft niet eens een hele grote fan van het ruimtestelsel te zijn en dat komt omdat er nog een extra feature aan het bouwpakket zit. De eerste stap is om het zonnestelselmobiel in elkaar te zetten.

Daarna moet hij de planeten beschilderen met fosforescerende verf zodat de ze oplichten in het donker als ze blootgesteld zijn geweest aan licht.

Een leuk cadeau met een leuk prijsje.


Cadeaus voor 12 jarige meisjes


9. Netjes leren schrijven met een handletteringset

TOPModel handlettering set

amazon.de
9.95
9.38

Meisjes van 12 jaar hebben op de basisschool geleerd om netjes te schrijven en dat willen ze graag voortzetten op de middelbare school.

Daar zullen ze aardig wat moeten schrijven en om dat op een nette manier te doen is een leuk cadeau voor een meisje van 12 jaar deze handletteringset van Depesche.

Dat geeft net even iets extra’s aan de verslagen die ze zal moeten maken en op deze manier er een beter cijfer uit kan slepen.

Maar ook voor het uitoefenen van een hobby is deze set een leuke bezigheid. Het cadeau is niet duur in de aanschaf en ze zal er nog wel een tijdje mee kunnen doen.

Met behulp van de bijgevoegde voorbeelden, een sjabloon, potlood, stiften en een opbergtasje kan ze mooie dingen schrijven.


10. Modeaccessoires maken met Gel-a-Peel

Gel-a-Peel Deluxe Kit - 5-Pack

amazon.de
32.99

Speelgoed kopen voor een meisje van 12 jaar is niet makkelijk. Ze maken zulke grote veranderingen door dat je niet altijd goed kan inschatten waar je ze blij mee maakt.

Maar omdat ze naar de brugklas gaan en afscheidt nemen van de basisschool met de daarbij opgedane vriendschappen, moeten ze voor nieuwe vriendinnen zorgen. En deze set van Gel-a-Peel kan daarbij helpen.

Je maakt modeaccessoires met behulp van gel. Een design wordt gemaakt op een sjabloon waar je de verschillende kleuren gel opspuit. Laat het daarna drogen en dan kan je het los pellen.

Zo maak je dus heel eenvoudig leuke sieraden die je zelf kunt dragen of uit kunt delen aan de nieuwe vriendinnen.

Met de bijgeleverde accessoires kan ze heel veel coole variaties maken.

Er zijn ook heel veel navullingverpakkingen op te krijgen waardoor ze hier lange tijd plezier van kan hebben.


11. L.O.L. Surprise bordspel

L.O.L. Surprise Bordspel

amazon.de
21.98

De L.O.L. Surprise serie van Spin Master is ontzettend populair. Er is niet echt een leeftijd aan gebonden dus voor een meisje van 12 jaar is dit altijd geschikt speelgoed om te geven.

Heeft ze inmiddels een hele verzameling poppetjes van L.O.L. dan is dit bordspel een leuke afwisseling. Dat maakt het leuker om met haar vriendinnen of als gezin samen te spelen.

Het bordspel bestaat uit veel verrassingen en surprises, wat je waarschijnlijk al gewend bent van dit speelgoed.

Het spel bevat exclusieve accessoires en brengt heel veel plezier met zich mee. De karakters zijn stuk voor stuk herkenbaar.

Het spel is gemaakt van goede kwaliteit dus kan ze er lang plezier van hebben.

Ook de prijs valt erg mee waardoor het nog aangenamer is om het te kopen en te geven.


12. Haar eigen cosmetica lab

Cosmetica lab Clementoni

amazon.de
24.68

Sommige meisjes van 12 jaar zijn al aardig met hun uiterlijk bezig en vinden er leuk uitzien erg belangrijk. Bij leuk uitzien hoort ook een goede mate van persoonlijke verzorging.

Daarom is het geven van deze cosmetica lab van Clementoni een creatief cadeau voor een meisje van 12 jaar. Als ze al zo met haar uiterlijk bezig is, komt deze set goed van pas.

Met haar eigen schoonheidslab kan ze haar eigen parfum, zeep, crème en geurend bladzout maken. Het is ook nog goed voor haar ontwikkeling omdat er wetenschappelijke experimenten aan te pas komen.

De essences en de natuurlijke ingrediënten zullen gemixt moeten worden om zo haar eigen creaties vorm te geven. Zo leert ze hoe de producten gemaakt worden en uit welke stoffen ze bestaan.


13. Creatief bezig zijn met Ministeck

Ministeck Meisjesdromen 4-in-1

amazon.de
14.19

Een leuk en tegelijkertijd creatief cadeau is het geven van ministeck aan een meisje van 12 jaar. Ze is zelfstandig genoeg om met dit kleine spul om te gaan.

Er bestaan heel wat verschillende afbeeldingen van ministeck dus je kunt iets uitzoeken wat haar interesse heeft. De prijs van de sets lopen niet ver uiteen.

Deze set van Ministeck is een set die bestaat onder andere uit een prinses, elfje en ballerina. Met de 1800 pinnetjes is ze wel uren bezig om deze voorbeelden in elkaar te zetten.

De box bevat duidelijke plaatjes om na te maken en de kleuren spreken aan, uiterst geschikt voor een meisje.


14. Ultimate Spy Bag Experiment

Project Mc² Ultimate Spy Bag Experiment

amazon.de
42.99

Een creatief en educatief cadeau voor een meisje van 12 jaar is deze set van Project Mc² vol met experimenten. Het lijkt in eerste instantie op een leuk, modieus tasje met make-up producten. Maar het is meer dan dat.

Het tasje is eigenlijk een spionagetas en is bedoeld om samen met haar vriendinnen op onderzoek te gaan als een soort van geheim agente.

In de tas tref je een vingerafdrukset aan met vingerafdrukpoeder. Met de bijgeleverde kaarten kun je de vingerafdrukken verzamelen.

Een zaklamp is vermomd als nagellak en de vergrootglas zit verstopt in een make-up doosje. De parfumfles is een blower.

Kortom, er zijn meer dan 20 items om te onthullen.


15. Air marker sprayer

Crayola Air Marker Sprayer MeisjeDjamila

amazon.de
48.75

Een niet zo een standaard cadeau om te geven is deze Air marker sprayer van Crayola.

Dit is een geschikt cadeau voor als het meisje van 12 jaar graag artistieke dingen doet. Of als ze gewoon is uitgekeken op kleuren met potloden en stiften.

Ze leert op een nieuwe manier tekenen en inkleuren en maakt op die manier de mooiste en creatiefste kunstwerken.

De afwasbare inkt wordt uit de stift verneveld tijdens het sprayen en deze spray je op papier.

De set komt met vijf verschillende kleuren stiften die je op de sprayer bevestigd, twee vellen sjablonen en tien blanco vellen.

Om met de sprayer te leren werken kan ze de handleiding erbij pakken.


16. Monopoly voor op reis

Monopoly Reisspel

amazon.de
13.84

Op de leeftijd van 12 jaar zijn kinderen vooral in voor spelletjes omdat ze daar steeds meer plezier aan beleven en steeds competitiever worden.

Monopoly gaat al generaties lang mee en met deze reisversie kun je hem overal mee naar toe nemen zonder dat het veel ruimte in beslag neemt.

Omdat het een reisspel is, is de prijs heel goedkoop. Je speelt het spel op een compacte manier en heeft net als het originele bordspel de welbekende vakjes en kaarten en klein briefgeld.

Het spel is te spelen met 2 tot 4 spelers. Wil je nog andere reisspellen meenemen, dan is er genoeg te vinden voor een leuke prijs.


De lijst die we voor je hebben samengesteld bevatten verschillende suggesties voor de aanschaf van het juiste cadeau.

Omdat de interesses tussen zowel jongens als meisjes van 12 jaar verschillen hebben we twee verschillende lijsten voor je samengesteld.

Je vindt daarin cadeaus terug die voor elk kind in die leeftijd geschikt zijn. Of ze nog graag van spelen houden of juist liever spellen spelen of experimenten uitvoeren, alles is te koop.

Elk cadeau past bij een bepaald budget

Dan speelt nog de vraag of je budget het toelaat om het cadeau aan te schaffen. De cadeaus zijn er in diverse prijsklassen.

Er is speelgoed te koop waarbij je een beginnersset kunt kopen en deze langzaam kunt uitbreiden met de uitbreiding- of navulsets.

Een beginnersset is vaak wat duurder in de aanschaf en die geef je misschien op de wat specialere gelegenheden.

Maar op de leeftijd van 12 jaar hebben ze vaak al heel wat en kun je soms beter met een uitbreiding aankomen. Deze zijn goedkoper in de aanschaf maar vergroot wel het speelplezier.

Het juiste cadeau voor het een kind van 12 jaar

Voor kinderen zijn er veel gelegenheden om een cadeau te geven. Er gebeurt zoveel in hun leven wat een compliment verdient.

Daarbij wil je natuurlijk ook iets kopen waar ze wat aan hebben, wat hen helpt bij hun ontwikkeling en waar ze nog lang plezier van zullen hebben.

Dus ondanks de verschillende interesses van de kinderen is er altijd wel een speelgoed cadeau voor een kind van 12 jaar te vinden.


Scroll Up