cadeau kind 11 jaar

16 cadeau ideeën voor 11-jarigen

Laatst geüpdatet op:

16 speelgoed ideeën voor 11-jarige jongens en meisjes

cadeau kind 11 jaarIs de tijd aangebroken om een speelgoed cadeau voor een kind van 11 jaar te kopen, dan kunnen de cadeau ideeën die we hebben samengesteld een hulp voor je zijn.

Als het goed is zit het kind van 11 jaar in het laatste jaar van de basisschool. Dat is niet een heel gemakkelijke fase. Ze zitten tussen het kind zijn en het volwassen worden in.

Kom je met een cadeau aan, dan moet je bijna wel zeker zijn dat hij of zij het kan gebruiken anders beland het namelijk in de kast.

Je kunt ze op deze leeftijd niet meer overhalen om ergens mee te spelen.

De overgang naar een nieuwe fase in hun leven

Op school worden ze klaargestoomd voor de brugklas en kan er veel op ze af komen.

Om met die druk om te gaan, spelen ze misschien graag met dingen waar ze niet te veel bij na hoeven te denken.

Jongens zijn vaak wat wild op die leeftijd en worden van die lange slungels die wat onhandig kunnen omgaan met spullen. Geef ze een cadeau die niet makkelijk stuk gaat en je houdt ze uren bezig.

Over het algemeen vinden ze het nog heerlijk om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen en niet zo graag meer met een van hun ouders. Ze zijn ineens heel zelfstandig.

De keus voor het juiste soort van speelgoed

Vanwege bovenstaande redenen is het niet makkelijk om een geschikt speelgoed cadeau te kopen voor een jongen of meisje van 11 jaar. Ze verschillen ook nog heel erg in deze fase van elkaar.

Meisjes vinden het bijvoorbeeld leuk om te knutselen en met creatieve dingen bezig te zijn. Baseer je cadeau daarop en er is veel te vinden, ook in diverse prijsklassen.

Speelgoed is er altijd in overvloed te vinden zowel voor een kind dat graag speelt als voor een kind dat meer educatieve spellen speelt. Kijk voor verschillende ideeën in de lijst voor speelgoed voor jongens en meisjes.


Speelgoed cadeaus voor jongens van 11 jaar:


1. Ninjago van Lego

LEGO NINJAGO Stormbringer Draak

amazon.de
39.99
29.58

Je hebt natuurlijk van Lego gehoord, maar ben je ook bekend met deze serie Ninjago? Het ideale speelgoed voor een jongen van 11 jaar.

Deze set bevat naast 4 ninjafiguren de stormbringer draak als hoofdfiguur. Deze moet hij natuurlijk eerst in elkaar zetten en heeft eindeloos veel mogelijkheden.

Vanuit zijn bek kun je bliksemschichten afvuren en met zijn beweegbare staart zwiep je alles omver wat in zijn weg staat.

Er zitten diverse accessoires bij die het speelplezier er alleen maar leuker op maken. De set is uit te breiden met andere sets van deze serie en daarvan kun je diverse onderdelen combineren.

Je kunt dit speelgoed koppelen aan Lego Boost, waarmee je via een app op je tablet het speelgoed kunt laten bewegen.


2. Racebaan met Mario kart

Carrera GO!!! Mario Kart 8 - Racebaan

amazon.de
70.89

Een jongen van 11 houdt wel van racespelletjes, zeker als hij anderen daarbij kan uitdagen. Er bestaan heel veel verschillende soorten racebanen waaronder deze met Mario kart gemaakt door Carrera.

De lengte van de baan is 4,9 meter en naast het opbouwen van de baan kun je er ook een looping, vangrails, reclameborden en een mechanische rondenteller aan toevoegen.

Je krijgt er twee kartauto’s bij met daarin de figuren Mario en Luigi. De uitdaging is natuurlijk om te winnen maar de kunst is om de karts goed te begeleiden zonder dat ze eraf vliegen.

Probeer de snelheid zodanig te doseren door gas te geven of even los te laten zodat ze in de baan blijven en dat gaat met behulp van de joystick steeds beter.


3. K’nex bouw set in een box

K'NEX 521 Onderdelen - Bouwset

amazon.de
49.95

Is de jongen van 11 jaar creatief aangelegd en werkt hij graag met zijn handen, misschien kun je hem dan blij maken met deze gevulde box van K’nex.

In deze doos zitten 521 onderdelen met allemaal mini K’nex. Met de bijgevoegde koppelstukken kun je eventueel de grotere versie van K’nex aan deze minionderdelen koppelen.

Bijgeleverd krijg je er diverse bouwvoorbeelden bij, is dat niet genoeg of is hij er gauw op uitgekeken, dan download je er gewoon nog een aantal bij via de computer.

Omdat de stukjes in een doos zitten, is het makkelijk op te ruimen maar natuurlijk ook makkelijk om ergens mee naartoe te nemen.


4. Bestuurbare auto

Nikko NanoTrax™ Groen - Bestuurbare auto

amazon.de
24.63

Nu denk je misschien: Wat moet een kind van 11 jaar nog met een bestuurbare auto? Maar dan heb je nog niet gezien wat deze bestuurbare van Nikko auto kan.

Dit cadeau voor een jongen van 11 jaar helpt bij zijn ontwikkeling omdat er motorische vaardigheden bij betrokken zijn.

Met deze bestuurbare auto kun je namelijk op diverse moeilijk begaanbare ondergronden rijden en kun je hem op vlakke stukken laten racen.

Hij heeft een snelheid van 6 km/h, een bereik tot wel 40 meter en maakt 360-graden spins. Race tegen vriendjes die ook zo een bestuurbare auto hebben en ga de strijd aan.


5. Onderhoud je eigen insectenfarm

SES Insecten Stad

amazon.de
35.61

Een educatief cadeau om te geven aan een jongen van 11 jaar, is deze insectenfarm van SES. Het is niet eens zo heel duur in de aanschaf en het meeste moet hij zelf uit de natuur halen.

De insectenstad is doorzichtig zodat hij kan kijken hoe ze leven. Zet de set in elkaar zetten en verzamel dan zand of ondergrond waar de beestjes zich prettig bij voelen. Daarna is het, voordat hij hem afsluit, tijd om de gewenste dieren erin te zetten.

Denk aan mieren of wormen of zelfs lieveheersbeestjes. Hij zal ze wel moeten verzorgen door voedsel en water aan te leveren zodat ze niet doodgaan.

Is hij er helemaal gelukkig mee, dan kun je zelfs meerdere sets aan elkaar koppelen en zo de stad uitbreiden. Hoe groter de stad, hoe meer werk en hoe meer verantwoordelijkheid hij erbij leert.


6. Actiefiguur Hulk

Marvel Avengers Hulk - 30 cm - Actiefiguur

amazon.de
34.15

Jongens van 11 jaar doen graag ruige spelletjes en spelen vaak met stoer uitziend speelgoed. Dat wordt nog leuker als ook de vriendjes dit soort speelgoed hebben.

Dit actiefiguur van Marvel is 30 cm lang, heeft beweegbare scharnieren en je krijgt hem onder andere in de vorm van de groene held Hulk. Laat hem de strijd aangaan tegen al het geweld in zijn fantasiewereld.

Er bestaan ook andere heldenfiguren in deze Avengers serie waarmee hij zijn reeks van helden kan uitbreiden en zijn fantasiewereld kan vergroten.

Nog een leuke feature die je erbij kunt kopen, is de Titan Hero Power FX pack. Sluit het poppetje hierop aan en hij kan zinnen en geluiden produceren die bij zijn karakter horen.


7. Naar de ruimte met Playmobil Space

PLAYMOBIL Mars-raket met lanceerplatform

amazon.de
59.99
42.99

Het geven van speelgoed van Playmobil aan een jongen van 11 jaar kan nog heel goed. Er zijn wat leuke speel sets te krijgen van dit merk.

Met de volledig uitgeruste ruimteraket met lanceerplatform waant hij zich al in de ruimte. De meegeleverde accessoires maken het speelplezier nog leuker.

Je kunt lichtjes laten branden, geluiden af laten spelen, de voorkant van de raket kun je verwijderen en ontdek de vele andere mogelijkheden.

De set is prijzig in aanschaf maar het is heel leuk en makkelijk te combineren met andere sets die wellicht goedkoper zijn van dezelfde serie Space.


8. De ultieme garage voor al je Hot Wheels auto’s

Hot Wheels Ultimate Garage

amazon.de
154.99
113.79

In de loop der jaren zal hij ongetwijfeld wat auto’s verzameld hebben. Dan komt dit cadeau voor een jongen van 11 jaar goed van pas, zeker als zijn verzameling auto’s uit Hot Wheels bestaat.

Het cadeau is een garage die allerlei andere functies biedt naast het parkeren van de auto. Er kunnen maar liefst 36 auto’s in geparkeerd worden.

En dat is nog lang niet alles. Er is een helikoperplatform die zodra de lichten gaan branden en het alarm afgaat, opstijgt om zijn reddingsactie uit te voeren.

De auto’s kunnen naar beneden via de spiraalbaan of via de liften de garage uitkomen. Maar pas op! Via de spiraalbaan kan hij een happende haai tegenkomen die het voertuig opslokt.

Moet de auto gemaakt worden of volgetankt, ga dan even langs de garage en het benzinestation. Kortom, dit cadeau laat een jongen van 11 nog even lekker kind zijn.


Speelgoed cadeaus voor meisjes van 11 jaar:


9. Gezellig kleuren met deze kleurkoffer

Crayola Kleurkoffer MeisjeDjamila

amazon.de
30.33

Laten we beginnen met een creatief cadeau voor een meisje van 11 jaar. Houdt ze van kleuren en is ze een beetje artistiek aangelegd, dan doe je haar een groot plezier met deze kleurkoffer van Crayola.

Het is een set met een uitgebreide collectie aan kleurartikelen, opgeborgen in een echt koffer die overal mee naartoe genomen kan worden.

Er zitten maar liefst 150 onderdelen in waaronder potloden, krijtjes en viltstiften. Met het bijgeleverde kladblok kan ze alvast haar ideeën vormgeven en later op een groter vel uitwerken.

De koffer bevat hoge kwaliteit aan tekengerei en de inkt van de viltstiften is makkelijk van de huid en kleding af te wassen. Het gaat om een limited edition voor een goede prijs, wees er dus snel bij.


10. Nagels versieren

L.O.L. Surprise! By SES - Nagel Transfers

amazon.de
6.69

Wil je een meisje van 11 jaar een leuk maar klein cadeautje geven? Het is altijd leuk om onverwachts een cadeautje te geven en dan vooral als het niet zo duur is.

Waarom dan niet deze versier set om haar nagels op te pimpen. Als ze op deze leeftijd al oog heeft voor het verzorgen van haar nagels en graag nagellak opdoet, dan kan ze met deze stickers ze helemaal bling maken.

Het zijn 198 nagels transfers met daarop de grappige L.O.L. Surprise figuren. Ze zijn heel makkelijk op je nagels aan te brengen en er weer af te krijgen.

Je brengt ze aan met een beetje water en je hebt er niet eens geduld voor nodig! Ook een gezellige bezigheid om met haar moeder of vriendinnen te doen.


11. Haar eigen race met behulp van Lego

LEGO Friends Kart De Grote Racedag

amazon.de
59.99
43.75

Wie zegt dat meisjes niet van auto’s houden of niet met autootjes mogen spelen, die hebben het bij het verkeerde eind. De producenten van Lego weten dat en komen daarom met deze kart set speciaal voor meisjes.

Het is gebaseerd op de serie Friends van Lego en daarom valt hij met de andere sets uit deze serie makkelijk te combineren.

Het is een levensecht kartcircuit waar geracet wordt tegen elkaar met een echte start- en finishlijn. Op het circuit vind je een hoofgebouw met daarin een kleedruimte, een erepodium en een viplounge voor alle fans.

Bij de set worden 3 minipoppetjes geleverd die elk hun eigen kart hebben. Met behulp van de accessoires kun je er een echte race van maken aangezien er ook trofeeën bij zitten.

Om de karts echt te laten rijden, zit er een kartlanceerder bij die de auto’s vooruitschiet. Dit is echt leuk speelgoed voor een meisje van 11 jaar.


12. Haar eigen pottenbakker studio

Pottery Cool Studio - Pottenbakken knutselpakket

amazon.de
34.99
27.88

Elk meisje heeft het wel een beetje in zich, lekker creatief bezig zijn met de handen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen maar met deze pottenbakker studio van Cool Maker kan iedereen goed overweg.

Of ze dus wel of niet creatief is aangelegd, ze kan met de bijgeleverde attributen weinig fout doen. Allereerst kiest ze een vorm uit en legt daarbij de bijpassende mal eroverheen.

Daar overheen komt de bijgeleverde klei en dan begint de pret: de studio kan aan. Deze draait in het rond op haar gewenste snelheid en ze kan er verschillende vormen mee maken.

Ze kan zelf versieringen aan het gemaakte product toevoegen voordat ze het laat drogen. Is het droog, dan kan ze het een kleurtje geven.

Bij de studio zitten de benodigde gereedschappen en een aantal verschillende kleuren verf. Is de klei op, dan kun je deze heel makkelijk weer bijkopen voor een volgende lading potjes.


13. Zelf foto’s maken met deze robotcamera

VTech Kidizoom Flix Roze - Robotcamera

amazon.de
66.78

We leven in de tijd van de technologische vooruitgang en daar moeten kinderen tegenwoordig al aan geloven. Wil je ze niet te veel achter de computer of tablet hebben, dan is deze robotcamera van VTech een uitkomst.

Je wilt dat ze niet te lang binnen laten spelen maar ook lekker buiten, dan komt deze camera van pas. Zo zit ze niet op een plek gekluisterd maar zal ze door huis en buiten zoveel mogelijk mooie plaatjes willen schieten.

Na het maken van de foto’s kan ze deze heel makkelijk bewerken door er zelf grappige effecten aan toe te voegen. Hij heeft gezichtsherkenning en de robot maakt grappige geluiden als je tegen hem praat.

De camera is bevestigd in een flexibele driepoot die je overal eenvoudig kunt bevestigen. Is ze het maken van foto’s even zat, dan kan ze spelletjes erop spelen.


14. Zelf kristallen kweken

Ravensburger ScienceX® Kristallen

amazon.de
10.00

Een educatief cadeau voor een meisje van 11 jaar is deze set van Ravensburger ScienceX® om zelf kristallen te kweken. Het is een wetenschappelijk spel die leuke en uitdagende experimenten bevat.

In deze set tref je 6 proeven aan waarmee je kristallen kunt kweken. Dat gaat niet in een dag en dat maakt het hele onderzoek zo interessant.

Er zal geduld nodig zijn om de groei van de kristallen mee te maken. Het groeien van de zoutkristallen duurt namelijk enkele dagen. Daarnaast kan ze aluinkristallen en saffierblauwe kristallen maken.

Met behulp van de bijgeleverde handleiding kun je verschillende kristallen maken en dat kan ze alleen doen of met hulp van nog drie andere personen.


15. Party & Co speciaal voor meisjes

Party & Co - Meisjes

amazon.de
49.99

Meisjes van 11 jaar gaan dit spel van Jumbo leuk vinden om als cadeau te krijgen aangezien ze het met meerderen kan spelen. Ook als ze een feestje geeft zorgt dit spel voor vermaak.

Het kan namelijk gespeeld worden met 3 tot 20 spelers en het is speciaal ontwikkelt om met haar vriendinnen te spelen.

Omdat het over zaken gaat die meisjes van die leeftijd bezighouden, is het leuk om voor haar te kopen. Er zitten vragen in over mode, vrije tijd, uiterlijk en andere dingen waar ze elkaar mee uit kunnen dagen.

Dit spel is erg populair en is niet duur in de aanschaf. Veel meisjes hebben er al uren plezier aan beleeft en zo heb je altijd wat te doen op een feestje of pyjamaparty!


16. Eigen zeepjes maken

Ses Zeepjes Gieten

amazon.de
11.99

Op de leeftijd van 11 jaar vinden meisjes het leuk om dingen te maken die ze zelf kunnen gebruiken. Ze zijn misschien niet meer zo geïnteresseerd in het spelen met poppen of barbies.

Geef ze deze set om zelf zeepjes te gieten en ze zijn even zoet. Met behulp van de bijgeleverde mal kan ze haar eigen zeepjes maken in verschillende vormpjes.

Laat haar de rode of blauwe pigment en glitterpoeder toevoegen en na het drogen zijn de zeepjes klaar. Klaar om zelf te gebruiken of als cadeau te geven.

De zeepjes ruiken ook nog lekker dus het is zeker de moeite om dit low budget cadeau voor haar aan te schaffen.


De speurtocht naar het juiste speelgoed cadeau voor de 11-jarige

Zoals je hebt kunnen zien zijn er diverse soorten speelgoed te vinden, geschikt voor elk type kind.

Je moet dan wel van tevoren weten wanneer je een cadeau aanschaft wat hij of zij leuk zal vinden.

Het geven van een spel of een uitbreiding op divers speelgoed wat ze hebben, helpt hen om samen te spelen en hun fantasie goed te gebruiken.

Zo kunnen ze ook de druk van het volwassen worden een beetje kwijt.

De verschillen in de ontwikkeling zijn ook zichtbaar dus wat voor de een leuk is, vindt de ander weer saai. Het geven van een cadeau is heel persoonlijk.

Wees creatief bij het bedenken van het juiste cadeau

Er zijn ook altijd wel redenen te verzinnen om een cadeau te kunnen geven en op jaarbasis kan dat aardig wat kosten met zich meebrengen.

Om die reden kun je cadeaus vinden die niet zo duur in de aanschaf zijn en kun je ook vaker iets voor ze kopen als daar een goede reden voor is.

Op de leeftijd van 11 jaar hebben ze vaak al heel veel speelgoed verzameld. Dat maakt het weer makkelijker om met een aanvulling aan te komen van een bepaald soort speelgoed.

Tijden en interesses veranderen

Vroeger speelden kinderen nog graag buiten omdat er binnen niet veel te doen was. Dat was ook de plek waar ze hun vrienden troffen.

Maar tegenwoordig wordt er liever binnen gespeeld en dan met name met een computer of tablet waar ze spelletjes op kunnen spelen. Dit kan een goede ontwikkeling zijn maar veel liever zien we kinderen buiten spelen.

Geef daarom een speelgoed cadeau aan een kind van 11 jaar waar ze nog lekker kind mee kunnen zijn, hun gedachten kunnen verzetten en waar ze leuk met anderen mee kunnen spelen.


Scroll Up