cadeau kind 10 jaar

15 cadeau ideeën voor 10-jarigen

Laatst geüpdatet op:

15 speelgoed ideeën voor 10-jarige jongens en meisjes

cadeau kind 10 jaarZodra kinderen deze magische leeftijd hebben bereikt, vallen ze onder de noemer tiener en wordt het kopen van een speelgoed cadeau voor een kind van 10 jaar een heel ander verhaal.

Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat kinderen op deze leeftijd erg van elkaar kunnen verschillen en met name in de ontwikkeling.

Je ziet de een nog graag spelen met allerlei soorten speelgoed, terwijl de ander graag bezig is met educatieve of creatieve spellen.

Hoe bepaal je wat geschikt is voor een kind van 10?

De meeste jongens en meisjes hebben nog niet altijd dat verantwoordelijkheidsgevoel wat nodig is om bepaalde cadeaus te kunnen geven.

Geef je ze bijvoorbeeld geld, dan kopen ze daar graag snoep en speelgoed voor. En daar heb je als ouder dan niet altijd controle over.

Maar zodra je zelf met een geschikt cadeau aankomt wat bij de leeftijd en geslacht van de 10-jarige past, dan kun je rekening houden met de educatieve waarde die aan het cadeau hangt.

Bedenk ook dat het goed is om op deze leeftijd ervoor te zorgen dat ze medegevoel leren tonen aan anderen en dat kan door met een cadeau of speelgoed aan te komen waarmee ze samen kunnen spelen.

Het vinden van het juiste cadeau

Zodra je op een rijtje hebt wat leuk voor een kind zou zijn, dan is het ook belangrijk te bedenken wat voor prijskaartje aan het cadeau hangt.

De lijst die we voor je hebben samengesteld laat speelgoed in verschillende prijsklassen zien. Sommige cadeaus zijn wat duurder maar dat betreft vaak een beginner set waar je heel makkelijk kleinere en goedkopere aanvullingen op kunt krijgen.

Voor jongens en meisjes verschillen de interesses zodanig dat we twee verschillende lijsten met speelgoed cadeaus hebben gemaakt zodat het zoeken naar een geschikt cadeau makkelijker wordt.


Speelgoed cadeaus voor jongens van 10 jaar:


1. Speed Stars racebaan

Carrera GO!!! Speed Stars Max Verstappen - Racebaan

amazon.de

Het hebben van een racebaan in de collectie van speelgoed voor een jongen van 10 jaar mag natuurlijk niet ontbreken. Er zijn heel wat racebaanmodellen te krijgen en een daarvan is deze Speed Star van Carrera.

De racebaan is gebaseerd op de formule 1 en je krijgt er ook twee echt uitziende formule 1 raceauto’s bij van de helden Hamilton en Verstappen.

Ga zelf de strijd aan met deze twee concurrenten en bepaal wie de betere is. De racebaan heeft een lengte van 5.3 meter en naast de rechte stukken bevat hij ook loopings en een steile kuipbocht.

Probeer de rondetijden te verbeteren door steeds iets meer gas te geven en risico’s te nemen. Een geweldig cadeau om te geven voor zowel het kind, zijn vader en vriendjes.


2. Piratenachtbaan van Lego

LEGO Creator Piratenachtbaan

amazon.de
79.99
55.99

Speelgoed dat ook niet mag ontbreken in de lijst van cadeau ideeën voor een 10-jarige jongen, is dit van Lego. Maar dit is een andere serie dan je misschien gewend bent die ook weer makkelijk uit te breiden is, net als de andere sets.

Deze piratenachtbaan van Lego uit de serie Creator, bevat een 3-in-1 model dat naast een achtbaan omgebouwd kan worden tot een schedelattractie en een schommelschip.

Laat de 4 bijgeleverde minifiguren een rondje maken in de echt werkende achtbaan. Schiet gedurende de rit water af met behulp van het waterkanon. Hij kan zich hier eindeloos mee vermaken.

Dankzij de beschrijvingen kun je makkelijk de onderdelen in elkaar zetten, en met al de bijgeleverde accessoires beleeft hij urenlang speelplezier met al deze kermisattracties.


3. Zelf foto’s maken met deze kindercamera

VTech Kidizoom Duo 5.0 Megapixel Blauw - Kindercamera

amazon.de
81.44

Wil je niet altijd speelgoed kopen en iets anders geven als cadeau aan een jongen van 10 jaar, dan is deze kindercamera van VTech misschien wel een leuk idee.

Als je hem wilt leren om goede foto’s te maken dan is dit cadeau een leuk begin om te oefenen. Hij is stevig gemaakt dus hij kan lang mee gaan, zelfs als hij vaak uit de handen valt.

Het toestel bezit een 5 megapixel camera met een 4x digitale zoom. De camera zit zowel aan de voor- als achterkant en heeft de functie gezichtsherkenning.

De gemaakte foto’s en video’s kun je op de computer aansluiten om alles over te zetten en eventueel te bewerken.

Heeft hij even genoeg van het maken van foto’s, dan kan hij met dit toestel muziek afluisteren, 5 spelletjes spelen of met de 5 grappige stemvervormers opgenomen stemmen veranderen.


4. SIE-truck met licht en geluid

PLAYMOBIL SIE-truck met licht en geluid

amazon.de
52.99
35.99

Houdt de jongen van 10 jaar van actie en avontuur, geef dan deze speciale politietruck van Playmobil. Je kunt deze als aanvulling op een andere set geven zodat hij er lang speelplezier van zal hebben.

SIE staat voor Speciaal Interventie Eskadron, een moeilijk woord voor een 10-jarige. Een team van speciale agenten kan met deze truck heel wat meer uitvoeren als een gewoon team.

Laat met behulp van de schakelaar twee verschillende sirenes horen en maak het echt door de lampen daarbij te gebruiken.

Het dak kan van het voertuig af zodat je er poppetjes in kunt zetten. Wil je meer opbergruimte voor de andere accessoires, dan klap je de trap aan de achterkant uit en kun je de opbergruimte bereiken.


5. Gebruik je creativiteit met Magformers

Magformers 30 Set

amazon.de
42.56

Je wilt dat een jongen van 10 jaar ook graag creatief bezig is tijdens het spelen en niet alleen maar ruige spelletjes speelt of alleen met Lego bezig is.

Om te helpen bij hun ontwikkeling is het goed met iets te komen waar ze hun creativiteit kunnen gebruiken. Dat lukt met deze set van Magformers, een set dat ook weer uitgebreid kan worden.

Dit 3D constructiespeelgoed bestaande uit 30 stuks, is ideaal voor een beginner. Met behulp van de gekleurde stukjes kan hij van alles in elkaar klikken en bouwen.

De delen klikken in elkaar met behulp van magneetjes en is gemaakt van stevig materiaal. Maak platte modellen of maak 3D figuren en breng zo je fantasie tot leven.


6. Brandweerman Sam met zijn eigen brandweerkazerne

Brandweerman Sam Brandweerkazerne

amazon.de
62.16

Deze speelset van Simba-Dickie is nog net te doen om te geven als speelgoed aan een jongen van 10 jaar. Het is een uitgebreide set waar veel mee gedaan kan worden, zeker als hij al wat van deze serie heeft.

Het bevat een openklapbare kazerne waar een brandweerauto in geplaatst kan worden, het kantoor van de brandweercommandant bevindt zich op de eerste verdieping net als de eetzaal.

Met behulp van de stang kan ernaar beneden gegleden worden om zo tot actie over te gaan. Door de ingebouwde geluid- en lichtfuncties maak je het helemaal echt.

Aangezien de brandweerauto er niet bijgeleverd wordt, is het leuk om die op een ander moment te geven als aanvulling op deze set.


7. Knutselpakket

Re-cycle-me knutselpakket met toiletrollen stoer

amazon.de
6.99

Een educatief cadeau om te geven aan een jongen van 10 jaar is dit knutselpakket van Re-Cycle-Me™. Het is een milieubewuste set om hem op een speelse manier te leren goed om het milieu te denken.

Wie had gedacht dat je met al de verzamelde toiletrollen zoveel leuks kunt maken. Maar een raceauto, raket, vliegtuig of wat er maar ook in je hoofd opkomt.

Je kunt de bijgeleverde handleiding erbij pakken om te kijken hoe je al die figuurtjes kunt maken. Het lijkt een simpel cadeau maar dat is het niet. Er komt heel wat creativiteit om de hoek kijken.

Het zou een gezellig familieproject kunnen worden als je met elkaar afval gaat verzamelen en er samen wat leuke creaties van gaat maken. Ook ideaal als je een low-budget cadeau zoekt.


8. Houten bouwset

Totum Construxions - Bouwset

amazon.de
16.35

We blijven nog even in de creatieve cadeaus voor een jongen van 10 jaar want als hij van knutselen houdt, dan is deze houten bouwset van Totum het waard om te geven.

De set bevat maar liefst 68 onderdelen, inclusief een hamer. Met behulp van de hamer kun je alle plastic pinnen in de houten blokjes slaan om ze op die manier met elkaar te verbinden.

Je kunt de voertuigen maken met behulp van de bijgeleverde beschrijving of je kunt je fantasie de vrije loop laten. De gemaakte figuren zijn makkelijk uit elkaar te halen om zo weer iets anders te maken.

Dit speelgoed is genomineerd geweest voor Speelgoed van het jaar 2016. Het is niet alleen leuk om mee te spelen maar het is ook goed voor de visueel-constructieve vaardigheden van de 10-jarige jongen.


Speelgoed cadeaus voor meisjes van 10 jaar:


9. Ervaar het plattelandsleven met dit Ponypark

PLAYMOBIL Ponypark - 6927

amazon.de
34.99

Meisjes vinden het heerlijk om met kleine figuurtjes te spelen. Daar krijgt ze niet genoeg van. Ze bevinden zich helemaal in hun eigen wereld en hebben niet veel nodig op dat moment.

Daarom is een leuk cadeau om te geven aan een meisje van 10 jaar een speel set van Playmobil. Daar zijn heel veel variaties op te vinden en je kunt er ook heel makkelijk aanvullingen op krijgen.

Haar eigen stal met pony’s zal haar leren hoe met deze dieren om te gaan. Ze zal ze namelijk zelf moeten voeren en verzorgen.

De bijgeleverde accessoires bestaan naast de pony’s uit een aantal kleine dieren, werktuigen die ze kan gebruiken in de stal maar ook verschillende soorten voedsel.

Dit is een gevulde set waar ze heerlijk mee kan spelen.


10. Vriendschapshuis

LEGO Friends Vriendschapshuis - 41340

amazon.de
69.99
49.99

Het mag dan wel een redelijk prijzig cadeau zijn maar als de gelegenheid het toelaat en je wilt met leuk en degelijk speelgoed aankomen voor een meisje van 10 jaar, dan is dit vriendschapshuis van Lego het ultieme cadeau.

Er zullen aardig wat bouwuurtjes in gaan zitten om het huis op te bouwen maar zodra dat gelukt is, is het een genot om mee te spelen. Zowel alleen of samen met anderen.

Het huis bestaat uit vier verdiepingen en heeft diverse kamers die je met de vele bijgeleverde accessoires mooi kunt inrichten.

Er worden 4 verschillende poppetjes meegeleverd en daarmee kun je je eigen verhaallijn tot leven laten brengen. Ook leuk te combineren met andere Friends sets van Lego.


11. Hatchimal wezens

Hatchimals Colleggtibles 4 Pack + Bonus - Seizoen 3

amazon.de
14.99
12.99

Een grappig cadeau voor een meisje van 10 jaar zijn deze Hatchimals. Het zijn namelijk lief uitziende wezens waar je een hele verzameling van kunt maken.

Er zijn diverse soorten te krijgen en dat voor een leuke prijs. Het is ideaal om te geven aan meisjes omdat ze geduld en zorg moeten tonen om de Hatchimals tevoorschijn te toveren.

Hoe gaat het in zijn werk? De wezens zijn verborgen in eieren waar een paars hartje op geschilderd is. Ze moet het ei verwarmen tot het hartje roze kleurt en dan pas kun je de schil breken.

Zo kom je erachter welk wezen er uitgebroed is. Erg leuk om ermee te spelen en om te ruilen mocht ze een dubbele hebben uitgebroed.


12. Gemmies knutselpakket

Gemmies Design Studio - Knutselpakket

amazon.de
27.40

Als meisjes van 10 graag knutselen dan doen ze dat het liefst als ze iets leuks en bruikbaars in elkaar kunnen knutselen.

Dat lukt heel goed met dit creatieve cadeau van Gemmies dat uiterst geschikt is voor een meisje van 10 jaar. Met behulp van haar fantasie en creatieve vaardigheden maakt ze met dit knutselpakket de leukste creaties.

Kristalen figuren worden aan de hand van glimmende kralen gemaakt. Met behulp van de studio heeft ze alles wat ze nodig heeft om de kralen met elkaar te verbinden.

Ze kan ervoor kiezen om het bijgeleverde patroon te volgen, of om haar eigen fantasie te gebruiken om zelf iets leuks van de kralen te maken.


13. Polly Pockets geheime speelfiguren set

Polly Pocket Geheime Plekken Strandfeestje Rugzak - Speelfigurenset

amazon.de
20.99
16.99

Is het 10-jarige meisje nog een beetje speels aangelegd en speelt ze graag met kleine poppetjes? Deze set van Polly Pocket is dan een leuk cadeau idee.

Het komt in de vorm van een hard plastic rugzak die opengeklapt moet worden wil je met de bijgeleverde figuurtjes kunnen spelen.

Zodra je hem open hebt gemaakt, komt er een strand tevoorschijn met allerlei leuke speelhoekjes. De accessoires kun je op de daarvoor bestemde plekken plaatsen en er urenlang mee spelen.

Is ze het zat, dan doet ze de rugtas dicht en blijft alles bij elkaar. Ook ideaal om ergens mee naar toe te nemen. Kijk ook voor andere aanvullingen op deze speel set.


14. Afwasbare tattoos

L.O.L. Surprise! By SES - Tattoos Metallic

amazon.de
6.49

Een goedkoop cadeau voor een meisje van 10 jaar zijn deze afwasbare tattoos van L.O.L. De serie van L.O.L. brengt altijd verrassingen met zich mee, zo ook bij deze tatoeages.

Zodra je de tatoeage met een beetje water aanbrengt op de gewenste plek, weet je nog niet precies wat er tevoorschijn komt. Er zit namelijk een metallic laagje op.

Op het moment dat je het metallic laagje eraf haalt, wordt de tatoeage zichtbaar. Deze zijn huidvriendelijk en makkelijk afwasbaar.

Je krijgt twee vellen tattoos met verschillende afbeeldingen. Daar zal ze waarschijnlijk heel veel plezier mee beleven, zeker als ze deze deelt met haar vriendinnen.


15. Schilderen op nummer

Ravensburger Schilderen op nummer Veulen met katje

amazon.de
16.99
11.99

Voor een meisje van 10 jaar die graag creatief bezig is, is dit cadeau vast heel leuk. Met dit cadeau van Ravensburger kan iedereen schilderen en komt er altijd iets moois tot leven.

De plaat is genummerd en met de bijgeleverde acrylverf kan ze de nummers een kleur geven. Ze hoeft de verf niet eerst te mengen, ze kan gelijk beginnen door de juiste kleur verf aan te brengen op het juiste nummer.

De verf droogt snel op en is op waterbasis. Zo kan ze de plaat met kitten en veulen snel inlijsten en in haar kamer ophangen. Mocht ze het een leuke bezigheid vinden, dan zijn er meerdere afbeeldingen te krijgen.

Zo leert ze spelenderwijs schilderen en zijn ze uren zoet. Kleuren binnen de lijntjes was nog nooit zo makkelijk en wordt haar creativiteit zo nog beter ontwikkeld.


Het leven van een 10-jarige

Zoals gezegd is de leeftijd van 10 jaar voor zowel een jongen als meisje een leeftijd waar veel kan gaan veranderen.

Een van de redenen is dat ze nu nog naar de basisschool gaan, maar over niet al te lange tijd zullen ze overstappen naar de brugklas van de middelbare school. Dan verandert hun interesse in een ogenblik.

Vanwege deze reden wil je wel iets voor ze kopen waar ze lang plezier van zullen hebben. Dan maakt het bedrag van het cadeau niet zoveel uit als je budget dat natuurlijk toelaat.

Maar sommige kinderen willen nog niet denken aan de nieuwe fase in hun leven die voor hun ligt, dus zijn ze al gauw tevreden met het krijgen van speelgoed waar ze nog heerlijk mee kunnen spelen.

Vindt het meest geschikte cadeau voor de 10-jarige

De een houdt van ravotten met zijn vriendjes, de ander speelt nog graag met poppen en ander klein fijn speelgoed. Daar is niets mis mee want zodra ze hun fantasie gebruiken, helpt dat nog steeds bij de ontwikkeling.

Maar niet elk kind van 10 jaar is nog lang afgeleid met bepaald speelgoed. Ze zijn misschien eerder uitgekeken op het een omdat ze zich vervelen en ze toe zijn aan iets anders.

Dat kan betekenen dat ze wat verder zijn in hun ontwikkeling en dan zijn ze meer geholpen met creatieve cadeaus waar ze hun hersenen iets meer moeten laten kraken.

En of ze nu een jongen of meisje zijn, wel of niet vooruitlopen in de ontwikkeling, dat maakt allemaal niet uit. Het geven van een speelgoed cadeau aan een kind van 10 jaar wordt altijd erg op prijs gesteld.


Scroll Up