De 11 BESTE valentijnscadeaus voor hem

Ben je op zoek naar leuke valentijnscadeaus voor hem? Op deze pagina vind je goede cadeaus om op Valentijnsdag aan een man te schenken!

Het vinden van een goed valentijnscadeau voor hem lijkt misschien gemakkelijk, maar omdat er heel veel keus is kan het soms toch nog een hele opgave zijn om het beste geschenk voor een man te vinden om te schenken op Valentijnsdag. Daarom hebben wij voor jou een lijst gemaakt met originele valentijnsgeschenken voor heren! Hieronder vind je onze selectie met de beste valentijnscadeaus voor hem.

 1. Bloemen
 2. Beauty cadeaupakket
 3. Smartwatch
 4. Bordspel
 5. Spelconsole
 6. Elektrische stadsfiets
 7. Bierbrouwset
 8. Baardverzorgingsset
 9. Chocoladecadeau
 10. Boxershorts
 11. Herenparfum
bloemencadeau

Natuurlijk beginnen we onze lijst met een product dat onlosmakelijk is verbonden met de liefde! Dan hebben we het natuurlijk over een mooie bos bloemen. Eigenlijk is dit valentijnsgeschenk natuurlijk iets wat standaard gegeven wordt aan elkaar door geliefden op Valentijnsdag, en niet zonder reden!

2. Beauty cadeaupakket

beauty cadeaupakket man

Een goede persoonlijke verzorging is voor veel mannen een must, een cadeaupakket met daarin allerlei beauty producten is dan een goed valentijnscadeau voor hem! Deze cadeaupakketten bevatten producten zoals bijvoorbeeld zeep, shampoo of scheerbenodigdheden! Bekijk ook ons artikel het beste cadeaupakket voor een man om te schenken!

3. Smartwatch

Smartwatch heren

Een smartwatch is een slim horloge dat allerlei functies heeft, het is de laatste jaren erg populair geworden en dat is niet zonder reden! Smartwatches verschillen vaak wel veel in prijs, dit komt door de opties die ze wel of niet hebben, let hier wel op! Lees ook ons artikel met de beste luxe cadeaus voor een man om te schenken!

4. Bordspel

Bordspel

Bordspellen zijn aan een heuse opmars bezig als het om populairiteit gaat. Steeds meer mensen plannen weer gezellige spelletjesavonden in met elkaar. Een leuk bordspel is daarom misschien wel een goed geschenk voor Valentijnsdag, kies natuurlijk wel iets wat goed bij hem past!

5. Spelconsole

Spelconsole

Veel mannen gamen er nog lustig op los, een nieuwe spelconsole is dan waarschijnlijk een goede optie om te geven. Doe hem echt een plezier met een console van PlayStation, Xbox of Nintendo!

6. Elektrische stadsfiets

Elektrische stadsfiets

Elektrisch rijden zie je steeds vaker in het straatbeeld, het is dus vanzelfsprekend dat er nu ook al een tijdje elektrische stadsfietsen te koop zijn. Dit is zeker geen goedkoop geschenk, maar wel iets wat absoluut gewaardeerd zal worden!

7. Bierbrouwset

Bierbrouwset

Lust de man wel een biertje op zijn tijd? Laat hem dan lekker zelf zijn eigen bier brouwen met een bierbrouwset. Prima te betalen, uniek geschenk en hij zal er lang plezier van hebben! Bekijk ook ons artikel met de beste bierbrouwsets als dit cadeau je wat lijkt!

8. Baardverzorgingsset

Baardverzorgingsset

Baarden bij mannen zijn al een tijdje terug van weggeweest en ontzettend in de mode. Maar wat veel mannen nog wel eens vergeten is dat zo’n baard (en snor) ook verzorging nodig heeft, om die reden zijn er nu baardverzorgingssets!

9. Chocoladecadeau

Chocoladecadeau

Chocolade is natuurlijk al een tijdje hét cadeau om elkaar tijdens Valentijnsdag te schenken. Te krijgen in allerlei mooie en luxe verpakkingen, geen hoogstaand cadeau maar wel lekker!

10. Boxershorts

Boxershorts

Boxershorts zijn een praktisch en tegelijkertijd ook goed cadeau om te geven voor Valentijnsdag aan hem. Dit is een product wat hij vaak zal gebruiken en dus zeker zal waarderen!

11. Herenparfum

Herenparfum

Een lekkere parfum is natuurlijk altijd een goed geschenk om te geven aan een man. Kies een lekker luchtje uit dat bij hem past en wat uiteraard ook binnen het budget valt!

Wat is Valentijnsdag?

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar cadeaus, kaarten en/of bloemen geven als blijk van hun liefde voor elkaar. Men zegt dat het zijn oorsprong vindt in het Romeinse festival Lupercalia dat elk jaar tussen 13 en 15 februari ter ere van de Romeinse god voor de vruchtbaarheid Lupercus gevierd werd.

Valentijnsdag wordt altijd gevierd op 14 februari, deze datum gaat helemaal terug tot in het jaar 496 na Christus. Paus Gelasius I riep in dat jaar 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn (Latijn: Valentinus).

Naar wie is Valentijnsdag vernoemd?

Valentijnsdag is door Paus Gelasius I naar een Heilige Valentijn (Latijn: Valentinus) vernoemd, er waren vier heiligen en/of martelaren uit de derde, vierde of vijfde eeuw na Christus die allen deze naam droegen. Omdat er geen biografische gegevens meer van deze periode zijn is niet exact duidelijk wie er precies bedoeld wordt. Deze Sint-Valentijns zijn in de volgende lijst opgesteld.

 • Valentinus van Rome
 • Valentinus van Terni
 • Valentinus van Rhetië
 • Valentinus van Tongeren

Op welke datum wordt Valentijnsdag gevierd?

Valentijnsdag wordt altijd op 14 februari gevierd.

Op welke dag van de week valt Valentijnsdag in 2023?

Valentijnsdag valt in 2023 op dinsdag 14 februari.

Wordt Valentijnsdag wereldwijd gevierd?

Ja, Valentijnsdag wordt wereldwijd gevierd met uitzondering van Moslimlanden.

Kunnen moslims Valentijnsdag vieren?

Nee, moslims mogen vanwege hun geloof geen Valentijnsdag vieren, het feest heeft namelijk zijn oorsprong in het Christendom en is daardoor haram (en dus verboden) voor alle moslims.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus die met Valentijnsdag te maken hebben?

Bekijk dan ook eens onze artikels met de beste valentijnscadeaus voor haar om nog meer inspiratie op te doen!