De 11 BESTE cadeaus voor een meester

Ben je op zoek naar leuke cadeaus voor een meester? Op deze pagina vind je originele cadeaus om de leraar aan het einde van het schooljaar te bedanken en afscheid te nemen!

Met de overvolle schoolklassen van tegenwoordig moet de leerkracht vaak het hele jaar aanpoten om goed en op tijd het lesmateriaal van dit jaar te behandelen met zijn leerlingen. Als de onderwijzer zijn taak goed heeft gedaan gaat aan het einde van het schooljaar hopelijk elke leerling over naar de volgende klas. Om de meester aan het einde van het schooljaar te bedanken voor zijn inspanningen is het de gewoonte dat zijn leerlingen (met hulp van de ouders) hem cadeautjes geven als blijk van waardering. Om je te helpen bij het vinden van het beste geschenkidee voor hem hebben we een aantal producten geselecteerd. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor een meester.

 1. Mok voor meester
 2. Metalen bladwijzer
 3. Schrijfmap
 4. Balpen
 5. Chocoladecadeau
 6. Reisbeker
 7. Kaasmes
 8. Eastpak etui
 9. Plakbandhouder
 10. Broodtrommel
 11. Grafietpotloden
Mok voor meester

Waarschijnlijk wordt de meester overspoeld met koffiemokken, maar we kunnen dit geschenk voor de meester toch ook niet uit deze lijst houden omdat het gewoon zo leuk is om aan hem te geven!

2. Metalen bladwijzer

Metalen bladwijzer

Een ideaal cadeau voor de meester is misschien wel een metalen bladwijzer, zo weet hij altijd waar hij is gebleven met lezen in een boek. Zeer goed betaalbaar en bovendien ook nog eens een vrij uniek product!

3. Schrijfmap

Schrijfmap

Goed schrijfgerei is uiteraard onmisbaar voor een leraar, daarom kan een mooie nieuwe schrijfmap een leuk geschenk voor hem zijn. Een product dat zeer nuttig is en zal zeker gewaardeerd worden!

4. Balpen

Balpen

Ouderwetse balpennen zijn natuurlijk ook nog steeds nodig voor een meester, al is het alleen maar om aantekeningen te maken. Prima om cadeau te doen als afscheidscadeau voor de meester, zeer betaalbaar ook!

5. Chocoladecadeau

Chocoladecadeau

In een chocoladecadeau zitten meestal heel veel verschillende soorten lekkere chocolaatjes om van te smullen. Dit is een geschenk voor de echte zoetekauw en zal binnen mum van tijd opgegeten zijn!

6. Reisbeker

Reisbeker

Een reisbeker is zeer handig voor iemand die in de ochtend geen tijd heeft om rustig een kopje koffie of thee te drinken. Met een reisbeker kan onderweg veilig en goed een warme drank meegenomen en genuttigd worden!

7. Kaasmes

Kaasmes

Een goed en bovenal scherp kaasmes is voor een echte kaasliefhebber een must! Niets is zo vervelend als kaas snijden met een versleten en/of bot kaasmes. Kies een mooi exemplaar uit en je hebt een prima geschenk te pakken!

8. Eastpak etui

Eastpak Etui

Etuis zijn zelfs in deze tijd nog steeds zeer nuttig om allerlei schrijgerei in op te bergen. Eastpak staat al vele jaren bekend om de kwaliteitsproducten die zij leveren, dit is met hun etuis niet anders!

9. Plakbandhouder

Plakbandhouder

Wederom een zeer nuttig product om als geschenk aan de leraar te schenken, we hebben het natuurlijk over een plakbandhouder. Behoeft verder geen uitleg meer, de meester kan er weer lustig op los plakken met een nieuwe plakbandhouder!

10. Broodtrommel

Broodtrommel

In dit geval kan een broodtrommel twee verschillende producten betekenen. Je kunt ervoor kiezen om een draagbare broodtrommel voor de lunch (lunchbox) aan te schaffen, maar je kunt ook een broodtrommel voor thuis kopen waarin het brood in opgeslagen wordt!

11. Grafietpotloden

Grafietpotloden

Grafietpotloden zijn ook weer een product dat iedere meester zou moeten hebben als schrijfgerei. Het is een cadeau zonder opsmuk en uiteraard ook weer erg praktisch om te geven!

Waarom geef je een cadeau aan een meester?

Een cadeau voor de meester is een cadeautje wat door een leerling aan het einde van het schooljaar aan hem wordt gegeven als blijk van waardering.

Hoeveel kost een cadeau voor een meester?

Een cadeau voor een meester kost zo rond de €10,- á €20,-. Om ongemakkelijke situaties met medeleerlingen en hun ouders te voorkomen is het niet gebruikelijk/gewenst om hele dure cadeaus aan een leraar te schenken.

Waar koop je cadeaus voor een meester?

Cadeaus voor meesters koop je gemakkelijk online bij webshops zoals bol.com, amazon.nl en ochama.com. Het is natuurlijk ook mogelijk om een afscheidscadeau voor een leraar in een fysieke winkel in de buurt te kopen.

Mag een leraar cadeaus accepteren van leerlingen?

Ja, een meester mag cadeaus accepteren van zijn leerlingen. Echter, wel alleen aan het einde van een schooljaar als bedankje of als alle onderwijzers van de school gezamelijk hun verjaardag vieren.

Mag een meester cadeaus accepteren van ouders van een leerling?

Ja, een schoolmeester mag cadeaus accepteren van ouders van leerlingen. Echter, wel alleen als het cadeaus zijn waar de hele klas of de hele school wat aan heeft. Het is niet toegestaan om cadeaus te accepteren die als doel hebben om een individuele leerling te bevoordelen.

Mag een onderwijzer cadeaus aan een leerling geven?

Ja, een schoolmeester mag cadeaus aan een leerling geven. Echter, het kan zeer onverstandig zijn om cadeaus aan individuele leerlingen te geven. Het is verstandig om eerst de schoolreglementen te lezen en/of deze vraag aan de schooldirecteur voor te leggen.

Ben je op zoek naar nog meer afscheidscadeaus voor de meester?

Bekijk dan ook eens ons artikel met de beste afscheidscadeaus voor een juf om nog meer inspiratie op te doen!