De 19 BESTE cadeaus voor jongens

Ben je op zoek naar leuke cadeau-ideeën voor jongens? Op deze pagina vind je de beste cadeaus voor jongens in de leeftijd van 0-18 jaar!

Is het bijna de verjaardag van een jongen of is er een andere aanleiding om hem een cadeau te schenken? Dan zit je op deze pagina goed, wij hebben een lijst gemaakt met de beste cadeaus voor jongens in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar oud. Voor elke leeftijd hebben we een passende cadeautip uitgezocht voor jou om te geven aan het kind. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor jongens.

Rammelaar

Een rammelaar is een geweldig speelgoed wat aan een baby gegeven kan worden, door de verschillende geluiden en vormen wordt de grove motoriek van een baby beter ontwikkeld. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor baby’s!

2. Mega Bloks – 1 jaar

Mega Bloks

Mega Bloks zijn bouwstenen van het merk Fisher-Price die speciaal voor zeer jonge kinderen zijn ontwikkeld. De bouwstenen zijn vrij groot en dus zijn er geen kleine onderdeeltjes die ingeslikt kunnen worden. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 1 jaar oud!

3. Kleurpotloden – 2 jaar

Kleurpotloden

Niet elke set kleurpotloden is geschikt om gebruikt te worden door zeer jonge kinderen, daarom zijn er nu speciale kleurpotloden te koop die wel door deze doelgroep gebruikt kan worden. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 2 jaar oud!

4. LEGO Duplo – 3 jaar

LEGO Duplo

LEGO Duplo is natuurlijk al decennia lang ongekend populair als speelgoed bij kinderen. Ze maken heel veel verschillende sets, dus voor elk kind is er wel een leuke set te vinden. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 3 jaar oud!

5. Kinderstep – 4 jaar

Kinderstep

Steppen is voor een kind en erg leuke en gezonde bezigheid, daarom zijn er zelfs al kleurrijke stepjes te koop voor deze jonge leeftijdsgroep. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 4 jaar oud!

6. Kindercamera – 5 jaar

Kindercamera

Fotograferen en filmen is voor kinderen ook al een leuke bezigheid, maar ze kunnen natuurlijk nog niet met een professioneel exemplaar overweg. Met een kindercamera kan de jongen op een speelse manier zijn eerste foto’s en video’s maken. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 5 jaar oud!

7. Berg skelter – 6 jaar

Berg skelter

Skelteren is een erg stoere bezigheid voor een kind, met name als dit wordt gedaan op een skelter van het welbekende merk Berg. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 6 jaar oud!

8. LEGO Ninjago – 7 jaar

LEGO Ninjago

LEGO Ninjago is een thema van LEGO dat zich baseert op het fictieve eiland genaamd “Ninjago”. Er zijn heel veel verschillende soorten LEGO Ninjago sets te krijgen, in evenzoveel verschillende prijsklassen. Er is zelfs ook een serie op tv met ditzelfde thema. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 7 jaar oud!

9. 999 Games spel – 8 jaar

999 Games spel

999 Games is een Nederlandse fabrikant van met name bordspellen voor kinderen, ze maken ontzettend veel leuke spellen dus voor iedere jongen is er wel een examplaar te vinden. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 8 jaar oud!

10. Hoverboard – 9 jaar

Hoverboard

Hoverboards zijn de laatste jaren erg populair geworden onder kinderen. De examplaren die voor jonge kinderen zijn gemaakt gaan een stuk langzamer dan normale hoverboards, dit is natuurlijk voor de veiligheid. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 9 jaar oud!

11. Nerf gun – 10 jaar

Nerf gun

Nerf guns zijn speelgoed van het bekende speelgoedmerk Hasbro en het zijn speelgoedgeweren die projectielen van schuimrubber afvuren. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 10 jaar oud!

12. Trampoline – 11 jaar

Trampoline

Een eigen trampoline in de tuin is in Nederland al enige tijd niet zo heel bijzonder meer. Dit komt natuurlijk omdat kinderen graag op een trampoline springen en ze ook steeds betaalbaarder zijn geworden. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 11 jaar oud!

13. LEGO Speed Champions – 12 jaar

LEGO Speed Champions

LEGO Speed Champions is een thema van LEGO dat zich met name richt op zeer snelle auto’s, de zogenaamde supercars. Als de jongen van auto’s en van LEGO houdt is dit een geweldig geschenk. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 12 jaar oud!

14. Trefl puzzel – 13 jaar

Trefl puzzel

Puzzelen is een erg leuke en leerzame bezigheid, zelfs op deze leeftijd. De puzzels van het Poolse merk zijn van zeer goede kwaliteit en lijken levensecht! Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 13 jaar oud!

15. Stuntstep – 14 jaar

Stuntstep

Tienerjongens van deze leeftijd doen graag spannende dingen met veel actie, een stuntstep is voor deze jongens een geweldig geschenk om te geven. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 14 jaar oud!

16. Opzetzwembad – 15 jaar

Opzetzwembad

Een eigen zwembad in de tuin was vroeger erg duur, tegenwoordig bestaan er heuse opzetzwembaden die véél goedkoper zijn en gemakkelijk te plaatsen. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 15 jaar oud!

17. LEGO Architecture – 16 jaar

LEGO Architecture

LEGO Architecture is een thema van LEGO met sets die gebaseerd zijn op beroemde gebouwen van over de hele wereld. Deze sets zijn meestal wel vrij duur maar zeker erg leerzaam om cadeau te geven aan een jongen die van architectuur houdt. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 16 jaar oud!

18. Draadloze oordopjes – 17 jaar

Draadloze oordopjes

De snoertjes van ouderwetse oordopjes willen nog wel eens in de war raken, met draadloze oordopjes is dit probleem voor eens en voor altijd opgelost! Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 17 jaar oud!

19. Videogame – 18 jaar

videogames

Bij jongens zijn videogames nog steeds mateloos populair, de meest populaire spellen zijn die van PlayStation, Xbox en Nintendo. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 18 jaar oud!

Wat voor cadeaus krijgen jongens graag?

Jongens krijgen graag cadeaus die bij hun interesses en hobby’s passen. Over het algemeen zijn dit geschenken waar ze direct wat aan hebben, maar ook handige gadgets doen het vaak goed bij deze groep kinderen.

Wat zijn goede gadgets om cadeau te geven aan een jongen?

Goede gadgets om cadeau aan een jongen te geven zijn gadgets waar het kind wat van leert en die ook nuttig zijn. Natuurlijk verschilt het per leeftijd wat een goede gadget is, maar er zijn bijvoorbeeld speciale kindertablets, kindersmartphones, kindercamera’s, kindersmartwatches en nog veel meer te koop.

Wat is een goed cadeau voor een jongen met autisme?

Een goed cadeau voor een jongen met autisme is een geschenk wat hem helpt zichzelf te ontwikkelen. Autisme kent natuurlijk veel verschillende vormen dus het kan vrij lastig zijn om een cadeau uit te zoeken voor deze doelgroep. Maar geschenken zoals een iPad, LEGO, puzzels, videospellen en boeken zijn vaak een goede keuze. Met deze producten kan de autistische jongen zichzelf vermaken en tegelijkertijd ook ontwikkelen.

Wat is een goed cadeau voor een tween jongen?

Een goed cadeau voor een tween jongen is een geschenk dat hem helpt zich goed te ontwikkelen maar tegelijkertijd ook leerzaam en leuk is. Tween jongens (jongens van 8 t/m 12 jaar). Dit zijn bijvoorbeeld producten zoals LEGO, robotspeelgoed, bordspellen of een muziekinstrument.

Wat is een goed cadeau voor een tienerjongen?

Een goed cadeau voor een tienerjongen is een geschenk wat hem helpt om zich in deze tienertijd verder te ontwikkelen. De verschillen in leeftijd zijn natuurlijk groot bij de verschillende tieners, maar het belangrijkste is natuurlijk het verschil in gedrag. Jongens beginnen ergens vroeg in de tienertijd met puberen, en dit gaat meestal gepaard met een drastische verandering in interesses. Het beste is ook voor deze doelgroep van tienerjongens om ze gewoon een geschenk te geven wat bij hun hobby past, dan zit je meestal wel goed.

Wat is een goed cadeau voor een man?

Een goed cadeau voor een man is een geschenk dat aansluit bij zijn hobby’s of interesses. Zeker de wat jongere mannen tussen de 18 en 25 jaar hebben vaak veel interesses en meerdere hobby’s, kies hier een geschenk voor uit. Bekijk onze lijst met de beste cadeaus voor een man om meer inspiratie op te doen!

Wat is een goed cadeau voor een jongen die alles al heeft?

Een goed cadeau voor een jongen die alles al heeft is een geschenk wat hem blijvend positieve herinneringen zal opleveren. Je kunt hem dan bijvoorbeeld een gezellig dagje uit naar een themapark cadeau doen, of misschien zelfs wel een weekendje weg naar een bestemming naar keuze.

Wat is een goed verjaardagscadeau voor een jongen?

Een goed verjaardagscadeau om aan een jongen te geven is een geschenk wat goed bij zijn hobby’s en/of interesses past. Het is niet mogelijk om voor alle jongens één specifiek verjaardagscadeau aan te wijzen, dit hangt natuurlijk af van wat hij leuk vindt en ook van zijn leeftijd.

Wat is een goed jongenscadeau om voor een babyshower te geven?

Een goed cadeau voor een babyshower om aan iemand die een babyjongetje verwacht te geven is een geschenk waar de aanstaande moeder direct wat aan heeft. Denk dan bijvoorbeeld aan een rompertje, fopspeen of billendoekjes.

Wat is een goed cadeau voor een jongen die graag leest?

Een goed cadeau voor een jongen die graag leest is een geschenk dat bij de activiteit lezen aansluit. Denk dan bijvoorbeeld aan een boekenlegger, boekenstandaard of e-reader, maar ook natuurlijk een nieuw leesboek zelf!

Wat is een goed cadeau voor een jongen die graag leert?

Een goed cadeau voor een jongen die graag leert is een geschenk wat bij zijn interesses past en waar hij graag nieuwe dingen over wil leren. Als dit lastig is kan je hem bijvoorbeeld een nieuwe tablet of ergonomische computermuis geven, dit zijn producten die hem zullen ondersteunen bij het leren en studeren.

Wat is een goed cadeau voor een jongen die geslaagd is voor zijn schoolexamen?

Een goed cadeau om te geven aan een jongen die geslaagd is voor zijn schoolexamen is een geschenk wat hem helpt bij zijn verdere loopbaan. Als hij gaat studeren kun je denken aan een nieuwe schooltas of laptop, maar je kunt ook bijvoorbeeld zijn rijbewijslessen betalen.

Wat is een goed cadeau voor een jongen die geslaagd is voor zijn rijbewijs?

Een goed cadeau om te geven aan een jongen die geslaagd is voor zijn rijbewijs is een geschenk wat met dit onderwerp te maken heeft. Denk dan bijvoorbeeld aan een autosleutelhanger, ijskrabber of rijbewijshouder. Natuurlijk kun je hem ook een auto cadeau doen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd!

Wat is een goed doopcadeau voor een jongen?

Een goed doopcadeau om te geven aan een jongen nadat hij is gedoopt is een geschenk wat aan het doopsel doet herinneren en/of waar hij later iets aan heeft. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een kinderbijbel, spaarpotje, doopkaars of een dooparmbandje.

Wat is een goed eerste communie cadeau voor een jongen?

Een goed cadeau om te schenken aan een jongen voor zijn eerste communie is een product dat met het onderwerp geloof te maken heeft. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een sleutelhanger in de vorm van een engel, een Heilige Communie oorkonde of een sieraad met het geloof als thema. Dit soort cadeautjes zijn meestal niet groot en hoeven zeker niet duur te zijn!

Wat is een goed cadeau paascadeau voor een jongen?

Een goed paascadeau voor een jongen is een geschenk wat met het onderwerp Pasen te maken heeft. Heel vaak zijn dit wat kleinere eetbare cadeautjes die niet heel duur zijn, denk daan aan bijvoorbeeld een paashaas of ei gemaakt van chocolade.

Wat is een goed sinterklaascadeau voor een jongen?

Een goed sinterklaascadeau voor een jongen is een geschenk waar hij leuk mee kan spelen maar toch ook leerzaam is. Het sinterklaasfeest is bedoeld voor de wat jongere kinderen en een sinterklaascadeau wat hem helpt om al spelenderwijs nieuwe vaardigheden te leren is dan een goede optie. Bekijk ook onze lijst met de beste sinterklaascadeaus voor een kind als je hiernaar op zoek bent!

Wat is een goed kerstcadeau voor een jongen?

Een goed kerstcadeau om te geven aan een jongen is vaak een geschenk wat voor een jongen nuttig te gebruiken is. Per leeftijd verschilt het uiteraard, maar je kunt bijvoorbeeld voor de wat jongere jongetjes denken aan leuke en leerzaam speelgoed en bij de wat oudere jongens aan handige gadgets.

Wat is een goed cadeau voor een jongen die graag sport?

Een goed cadeau voor een sportieve jongen is iets wat hem helpt bij al zijn sportieve bezigheden. Ongeacht welke sport hij beoefent kan je hem bijvoorbeeld een sporthorloge schenken, zo kan hij zijn resultaten in de gaten houden. Maar er zijn ook andere sportgadgets te koop die de jongen kunnen helpen zijn voortgang te monitoren.

Wat is een goed cadeau voor een jongen die van voetballen houdt?

Een goed cadeau voor een jongen die graag voetbalt is een geschenk wat met het thema voetballen te maken heeft. Dan kun je denken aan bijvoorbeeld een paar nieuwe voetbalschoenen, keepershandschoenen of bal. Maar je kunt hem natuurlijk ook tickets voor een voetbalwedstrijd naar keuze schenken.

Wat is een goed cadeau voor een jongen die van tennis houdt?

Een goed cadeau voor een jongen die graag tennist is een geschenk wat met het onderwerp tennissen van doen heeft. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een nieuw tennisracket, tennisschoenen of tennisoutfit. Je kunt de jongen ook tickets voor een tenniswedstrijd naar keuze cadeau doen.

Wat is een goed cadeau voor een jongen die van hockey houdt?

Een goed cadeau voor een jongen die graag hockeyt is een geschenk wat met het thema hockey te maken heeft. Denk dan bijvoorbeeld aan een nieuwe hockeystick of hockeyschoenen. Maar je kunt natuurlijk ook kaartjes kopen voor een wedstrijd van het Nederlands mannenteam (of vrouwenteam).

Wat is een goed cadeau voor een jongen die van basketbal houdt?

Een goed cadeau voor een jongen die graag basketbalt is een geschenk wat met het thema basketballen te maken heeft. Denk dan bijvoorbeeld aan een nieuwe basketbal, basket of basketbalschoenen. Ook het schenken van tickets van een wedstrijd in de Nederlandse Basketball Bond naar keuze is een goede optie!

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor jongens?

Bekijk dan ook eens ons artikel met de beste cadeaus voor meisjes om nog meer inspiratie op te doen!