De 11 BESTE zwangerschapscadeaus

door

Ben je op zoek naar leuke cadeau-ideeën voor iemand die zwanger is? Op deze pagina vind je goede zwangerschapscadeaus om te geven aan iemand die gaat bevallen!

De beste zwangerschapscadeaus

Heeft er iemand in je omgeving bekend gemaakt dat ze zwanger is en binnenkort een kindje mogen verwelkomen? Op deze pagina hebben wij voor jou unieke en originele cadeau-ideeën voor de “mommy to be” uitgezocht om haar te steunen bij de laatste loodjes van haar zwangerschap! Hieronder vind je onze selectie met de beste zwangerschapscadeaus.

1. Buikband

Een buikband voor een zwangere vrouw is een hulpmiddel om haar rug en onderbuik tijdens de laatste periode van de zwangerschap wat extra te ondersteunen, zo worden klachten voorkomen!

2. Luiertaart

Luiers zijn meestal een erg grote kostenpost bij een pasgeboren baby. Om de toekomstige moeder hierbij te helpen kan een luiertaart een leuk cadeau zijn, deze bestaat bijna volledig uit luiers en heeft meestal de vorm van een taart!

3. Hydrofiele doeken

Een hydrofiele doek is een uitstekend alternatief voor de vele wegwerpdoekjes die een baby gebruikt. Een hydrofiele doek kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het afdrogen, inbakeren of voeden van een baby!

4. Babyshampoo

Babyshampoo is natuurlijk ook een essentieel product voor een baby om fris en schoon te blijven. Prima geschenk dat door iedere (zwangere) moeder op prijs gesteld zal worden! Dit is natuurlijk niet gelijk het beste cadeau voor een baby zelf, maar het zal de ouders wel van pas komen!

5. Zwangerschapsbadpak

Zwemmen kan voor een zwangere vrouw erg verlichtend voor buik en rug zijn, ook krijgt ze hierdoor ook nog de nodige beweging. Met een speciaal zwangerschapsbadpak ziet ze er ook nog geweldig uit tijdens het zwemmen!

6. Pantoffels

Goede ondersteuning voor haar rug in de vorm van een paar stevige maar comfortabele pantoffels is ook erg belangrijk. Zeer nuttig geschenk waar de vrouw erg blij mee zal zijn!

7. Babyalbum

In een babyalbum kan de toekomstige mama elke belangrijke mijpaal vastleggen. Ze zijn te krijgen in verschillende vormen, zo zijn er voor de zwangerschapsperiode, kraamecho’s, kraambezoek of voor het eerste levensjaar van kind! Dit is ook een van de beste babyshowcadeaus om te schenken aan de aanstaande ouders!

8. Zwangerschapskussen

Een zwangerschapskussen is gemaakt om de zwangere vrouw een comfortabele en goede houding te laten aannemen. Dit zorgt voor een goede nachtrust tijdens de zwangerschap maar ook erna!

9. Billendoekjes

Billendoekjes zijn niet aan te slepen als het kindje uiteindelijk geboren is, ze worden overal voor gebruikt en raken snel op. Koop daarom een doos billendoekjes als je een cadeau wilt schenken dat nuttig en niet heel duur is! Dit product staat ook in de lijst met de beste geboortecadeaus!

10. Boek over zwangerschap

Er zijn vele boeken over de zwangerschapsperiode en de periode daarna geschreven. Zoek een leuk boek uit voor de zwangere vrouw en binnen no-time heeft ze alles onder knie!

11. Luiertas

Als een kersverse moeder met haar baby de deur uitgaat heeft zo nog steeds van alles nodig om het kind te verzorgen. In een luiertas kan ze alle producten stoppen die bij de verzorging van de baby nodig heeft, een erg handig geschenk!

Wat is een zwangerschap?

Een zwangerschap is de tijd vanaf het bevruchten van een vrouwelijke eicel door mannelijk sperma tot aan de geboorte van het kind.

Geef je cadeaus bij een zwangerschap?

Het geven van cadeaus aan iemand die bekend heeft gemaakt dat ze zwanger is, is in Nederland en België niet heel gebruikelijk, maar het komt wel steeds vaker voor. Uiteraard, staat het iedereen natuurlijk vrij om cadeaus aan de toekomstige mama (en papa) te geven!

Wanneer geef je een cadeau aan iemand die zwanger is?

Een zwangerschapscadeau geef je gewoonlijk NIET in de eerste drie maanden van de zwangerschap aan de mama in spé. Dit heeft er alles mee te maken dat dit de meest fragiele periode voor het ongeboren kind is en er regelmatig miskramen plaatsvinden in deze periode.

Wat geef je iemand cadeau bij een zwangerschap?

Een goed cadeau voor een zwangerschap staat geheel in het teken van de aankomende bevalling en/of geboorte. Je kunt dan denken aan geschenken voor de aankomende ouders maar ook zeker aan cadeaus voor de baby. Enkele voorbeelden hiervan zijn een zwangerschapskussen, badjas, rammelaar of luiers.

Wat is een leuk cadeau om te krijgen als je zwanger bent?

Leuke cadeaus die je kunt krijgen als je zwanger bent zijn geschenken die ofwel met de aankomende baby te maken hebben of die goed bij je interesses en leefstijl passen.

Waar koop je zwangerschapscadeaus?

Cadeaus voor iemand die zwanger is koop je gemakkelijk in online winkels zoals bol.com, amazon.nl of ochoma.com. Het is natuurlijk ook een optie om de cadeaus voor een toekomstige mama (en papa) gewoon bij een winkel in de buurt te kopen als je hier tijd voor hebt.

Wat kost een cadeau voor een zwangerschap?

Gemiddeld genomen kosten zwangerschapscadeaus tussen de €10,- en €50,-, maar er hangt geen specifiek prijskaartje aan een zwangerschapscadeau. Het belangrijkste is het gebaar en natuurlijk ook het budget wat je hebt.