De 18 BESTE valentijnscadeaus voor hem & haar

door

Ben je op zoek naar leuke cadeau-ideeën voor Valentijnsdag? Op deze pagina vind je goede cadeaus om op Valentijnsdag aan je geliefde te geven!

Op Valentijnsdag is het in Nederland en België (maar ook in veel andere landen in de wereld) de traditie dat geliefden elkaar verrassen met cadeaus, kaarten en/of bloemen. Soms sturen geheime aanbidders kaarten of andere presentjes naar degene waar ze stiekem verliefd op zijn, vaak doen ze dit anoniem.

In Amerika zijn winkeliers jaren geleden vanuit economisch belang op Valentijnsdag steeds meer en meer de nadruk gaan leggen op het vieren van de (anonieme) liefde en zodoende stimuleerde ze de consument om op deze dag cadeaus te kopen en geven. Sinds midden jaren 90 van de vorige eeuw is Valentijnsdag ook populairder geworden in Nederland en België en geven we hier nu ook vaak cadeaus aan elkaar als geliefden. In dit artikel vind je de beste valentijnscadeaus die je aan je vriend, vriendin, man, vrouw of geheime liefde kunt geven!

De beste valentijnscadeaus voor hem

Hieronder vind je onze selectie van de beste valentijnscadeaus voor hem.

1. Herenparfum

Een lekkere parfum is natuurlijk altijd een goed geschenk om te geven aan een man. Kies een lekker luchtje uit dat bij hem past en wat uiteraard ook binnen het budget valt!

2. Boxershorts

Boxershorts zijn een praktisch en tegelijkertijd ook goed cadeau om te geven voor Valentijnsdag aan hem. Dit is een product wat hij vaak zal gebruiken en dus zeker zal waarderen!

3. Smartwatch

Een smartwatch is een slim horloge dat allerlei functies heeft, het is de laatste jaren erg populair geworden en dat is niet zonder reden! Smartwatches verschillen vaak wel veel in prijs, dit komt door de opties die ze wel of niet hebben, let hier wel op!

4. Bordspel

Bordspellen zijn aan een heuse opmars bezig als het om populairiteit gaat. Steeds meer mensen plannen weer gezellige spelletjesavonden in met elkaar. Een leuk bordspel is daarom misschien wel een goed geschenk voor Valentijnsdag, kies natuurlijk wel iets wat goed bij hem past!

5. Spelconsole

Veel mannen gamen er nog lustig op los, een nieuwe spelconsole is dan waarschijnlijk een goede optie om te geven. Doe hem echt een plezier met een console van PlayStation, Xbox of Nintendo!

6. Elektrische stadsfiets

Elektrisch rijden zie je steeds vaker in het straatbeeld, het is dus vanzelfsprekend dat er nu ook al een tijdje elektrische stadsfietsen te koop zijn. Dit is zeker geen goedkoop geschenk, maar wel iets wat absoluut gewaardeerd zal worden!

7. Bierbrouwset

Lust de man wel een biertje op zijn tijd? Laat hem dan lekker zelf zijn eigen bier brouwen met een bierbrouwset. Prima te betalen, uniek geschenk en hij zal er lang plezier van hebben!

8. Baardverzorgingset

Baarden bij mannen zijn al een tijdje terug van weggeweest en ontzettend in de mode. Maar wat veel mannen nog wel eens vergeten is dat zo’n baard (en snor) ook verzorging nodig heeft, om die reden zijn er nu baardverzorgingsets!

9. Chocoladecadeau

Chocolade is natuurlijk al een tijdje hét cadeau om elkaar tijdens Valentijnsdag te schenken. Te krijgen in allerlei mooie en luxe verpakkingen, geen hoogstaand cadeau maar wel lekker!

De beste valentijnscadeaus voor haar

Hieronder vind je onze selectie van de beste valentijnscadeaus voor haar.

1. Sexy lingerieset

Om de liefde in de slaapkamer weer een oppeppertje te geven kan het geven van een sexy lingeriesetje als valentijnscadeau voor haar een leuk idee zijn!

2. Smartwatch

Smartwatches worden via bluetooth verbonden met een smartphone, het zijn slimme horloges met allerlei opties zoals een hartslagmeter en stappenteller, maar ook kunnen ze berichten tonen die op een telefoon binnenkomen!

3. Apple TV 4K

Met een Apple TV 4k kunnen de beste tv-programma’s en shows  bekeken worden, uiteraard werken alle Apple services ook hierop. Het aanbod bestaat onder andere uit Apple TV+, Netflix, Disney+, Amazon Prime Video en nog veel meer!

4. Dekbedovertrek

Een mooi nieuw dekbekovertrek is natuurlijk niet echt een uniek geschenk, maar het is in ieder geval wel iets wat goed te betalen is en ook nog eens vaak gebruikt zal worden!

5. Bruiswatertoestel

Met een bruiswatertoestel kan van gewoon kraanwater bruiswater worden gemaakt. Ook is het mogelijk om met zo’n apparaat allerlei frisdranken te maken, de smaken hiervoor moeten wel apart worden gekocht!

6. Tijdschriftenrek

Tijdschriften slingeren nooit meer door het huis met een tijdschriftenrek. Ideaal om cadeau te doen aan een vrouw die veel tijdschriften leest, kunnen ze gelijk netjes opgeborgen worden!

7. Massagegeweer

Geef jezelf een heerlijke massage met een heus massagegeweer, deze bevatten meerdere soorten massage en zorgen voor dat extra beetje ontspanning na een lange dag!

8. Badrekje

Met een handig badrekje kan men tijdens een badsessie gewoon veilig gebruik blijven maken van een smartphone of tablet. Het badrekje wordt over beide badranden geplaatst en hierbovenop kan dan van alles opgezet worden!

9. Leeslampje

Een leeslampje is een handig en zeer betaalbaar geschenk om als valentijnscadeau aan een vrouw die van lezen houdt te schenken. Ze zijn te koop in allerlei verschillende vormen en prijsklassen, zoek een mooi exemplaar uit voor haar!

Wat is Valentijnsdag?

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar cadeaus, kaarten en/of bloemen geven als blijk van hun liefde voor elkaar. Men zegt dat het zijn oorsprong vindt in het Romeinse festival Lupercalia dat elk jaar tussen 13 en 15 februari ter ere van de Romeinse god voor de vruchtbaarheid Lupercus gevierd werd.

Valentijnsdag wordt altijd gevierd op 14 februari, deze datum gaat helemaal terug tot in het jaar 496 na Christus. Paus Gelasius I riep in dat jaar 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn (Latijn: Valentinus).

Naar wie is Valentijnsdag vernoemd?

Valentijnsdag is door Paus Gelasius I naar een Heilige Valentijn (Latijn: Valentinus) vernoemd, er waren vier heiligen en/of martelaren uit de derde, vierde of vijfde eeuw na Christus die allen deze naam droegen. Omdat er geen biografische gegevens meer van deze periode zijn is niet exact duidelijk wie er precies bedoeld wordt. Deze Sint-Valentijns zijn in de volgende lijst opgesteld.

 1. Valentinus van Rome
 2. Valentinus van Terni
 3. Valentinus van Rhetië
 4. Valentinus van Tongeren

Op welke datum wordt Valentijnsdag gevierd?

Valentijnsdag wordt altijd op 14 februari gevierd.

Op welke dag van de week valt Valentijnsdag in 2023?

Valentijnsdag valt in 2023 op dinsdag 14 februari.

Wordt Valentijnsdag wereldwijd gevierd?

Ja Valentijnsdag wordt wereldwijd gevierd met uitzondering van Moslimlanden.

Kunnen moslims Valentijnsdag vieren?

Nee, moslims mogen vanwege hun geloof geen Valentijnsdag vieren, het feest heeft namelijk zijn oorsprong in het Christendom en is daardoor haram (en dus verboden) voor alle moslims.

Waarom wordt Valentijnsdag gevierd?

Valentijnsdag wordt gevierd door mensen als blijk van liefde aan hun partner of door mensen die verliefd zijn op iemand en dit (nog) niet durven te vertellen.

Voor wie is Valentijnsdag bedoeld?

Valentijnsdag is bedoeld voor geliefden en stille aanbidders. Op Valentijnsdag geven geliefden elkaar cadeaus, bloemen of kaarten als blijk van hun liefde. Ook geven anonieme aanbidders vaak in het geheim presentjes of bloemen met een kaartje zonder naam aan degene waar ze verliefd op zijn.

Sinds wanneer wordt Valentijnsdag zoals wij het kennen gevierd?

Valentijnsdag zoals wij het kennen bestaat sinds begin 20e eeuw. Mensen begonnen elkaar handgemaakte kaarten te geven op Valentijnsdag als blijk van liefde en waardering. Kort daarna zag het Amerikaanse bedrijf Hallmark hier handel in en begon met het produren en verkopen van deze kaarten.

Kun je Valentijnsdag met familie vieren?

Je kunt Valentijnsdag zeker met familie vieren! Officieel wordt Valentijnsdag geassocieerd met liefde en romantiek, maar je kunt natuurlijk ook je kinderen, ouders of grootouders vertellen dat je van ze houdt en ze zelfs ook cadeaus geven!

Is Valentijnsdag een officiële feestdag in Nederland en België?

Nee, Valentijnsdag is in Nederland en België geen wettelijk vastgelegde feestdag.

Wat kun je samen doen op Valentijnsdag?

Hieronder is een lijst opgesteld met dingen die je samen kunt doen op Valentijnsdag.

 1. Speel samen een bordspelletje
 2. Maak samen muziek-playlists voor elkaar
 3. Maak samen een romantische wandeling
 4. Doe samen vrijwilligerswerk
 5. Kijk samen naar de sterrenhemel
 6. Maak samen een plakboek over jullie relatie
 7. Bak samen een taart
 8. Eet samen ontbijt op bed
 9. Ga samen naar een wijnproeverij
 10. Schrijf liefdesbrieven voor elkaar
 11. Ga een dagje/weekendje naar Parijs