De 11 BESTE cadeaus voor Vaderdag

Ben je op zoek naar leuke cadeau-ideeën voor Vaderdag? Op deze pagina vind je goede cadeaus om op Vaderdag aan je vader te geven!

Op Vaderdag krijgen papa’s vaak ontbijt op bed en uiteraard worden ze ook verwend met allerlei cadeaus. Kleinere kinderen knutselen op school vaak zelfgemaakte cadeaus in elkaar, deze geven ze dan op Vaderdag zelf aan hun papa. Oudere kinderen geven echter vaker de voorkeur aan het kopen van een leuk cadeau voor vader, dit kan zeker in deze drukke tijd een tijdrovende klus zijn, daarom hebben wij de beste geschenken voor hem geselecteerd. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor Vaderdag.

 1. Gasbarbecue
 2. Messenset
 3. Thermosbeker
 4. Blender
 5. Stropdas
 6. Smartwatch
 7. Mok voor vader
 8. Pantoffels
 9. Herenbadjas
 10. Multicooker
 11. Snoeischaar
Gasbarbecue

Een gasbarbecue is ideaal om op te barbecuen maar dan zonder het geklooi met kolen, aanmaakblokjes en aanmaakvloeistof. Dit is uiteraard een vrij duur cadeau om te geven voor Vaderdag, maar hij zal er jaren plezier van hebben!

2. Messenset

Messenset

Goede messen zijn essentieel in elke keuken, niets is zo vervelend om gerechten te moeten klaarmaken met botte messen. Een messenset is daarom misschien een goed idee om te geven aan een vader die van koken houdt!

3. Thermosbeker

Thermosbeker

Dit is het perfecte vaderdagcadeau voor iemand die veel en vaak onderweg is. Met een thermosbeker kan tijdens lange wandelingen of op reis nog steeds lekkere warme dranken worden gedronken!

4. Blender

Blender

Maak de heerlijkste smoothies en andere gerechten met een blender. In een handomdraai worden de gezondste drankjes op bereidt. Wederom een geschenk voor Vaderdag dat waarschijnlijk regelmatig zal worden gebruikt door papa!

5. Stropdas

Stropdas

Stopdassen zijn een zeer goed geschenk om te geven aan iemand die er graag netjes en verzorgd uitziet. Bijkomend voordeel is dat een stropdas is prima te betalen en dus geschikt voor iemand met een kleiner budget!

6. Smartwatch

Smartwatch heren

Smartwatches zijn tegenwoordig erg populair en daar lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen. Smartwatches worden steeds geavanceerder en krijgen steeds meer opties. Kies een mooi exemplaar uit wat bij de behoeften van vader aansluit!

7. Mok voor vader

Mok voor vader

Een mok voor vader is een betaalbaar geschenk om te geven voor Vaderdag, bovendien zal het vaak door hem worden gebruikt en dat is natuurlijk ook de bedoeling!

8. Pantoffels

Pantoffels heren

Lekkere warme pantoffels zijn een must voor iedereen, dus ook voor papa! Pantoffels zijn te koop in alle allerlei verschillende vormen, maten en kleuren, bovendien worden ze gemaakt van verschillende materialen!

9. Herenbadjas

Herenbadjas

Badjassen zijn heerlijk om aan te trekken als men uit de douche of bad komt, maar ook direct ’s ochtends na het wakker worden. Badjassen zijn te krijgen in allerlei kleuren, maten en verschillende soorten materiaal.

10. Multicooker

Multicooker

Met een multicooker kan men gezonde maaltijden bereiden op een vrij eenvoudige manier, stel een programma in de de multicooker gaat aan het werk. Een multicooker gebruikt bovendien veel minder energie dan een oven!

11. Snoeischaar

Snoeischaar

Als papa van tuinieren houdt is een goede snoeischaar onmisbaar voor hem! Een erg geschikt vaderdagcadeau om te geven en bovendien ook nog eens zeer goed te betalen en een nuttig geschenk!

Wat is Vaderdag?

Vaderdag is een feestdag waarop kinderen het vaderschap vieren, maar ook de rol die vaders bij het opvoeden en verzorgen hebben. Vaak wordt er bij papa dan ontbijt op bed gebracht en krijgt hij (zelfgemaakte) cadeaus als blijk van waardering.

Wat is de oorsprong van Vaderdag?

Vaderdag komt uit Amerika en is waarschijnlijk rond 1909 geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd uit de staat Washington. Met Vaderdag wilde zij haar vader William Jackson Smart (een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog) eren, dit omdat hij weduwnaar was geworden nadat zijn vrouw in het kraambed bij de geboorte van hun zesde kind was gestorven. Sonora was op dit idee gekomen door Anna Jarvis, deze vrouw had een jaar eerder Moederdag gelanceerd.

De eerste Vaderdag werd gevierd op 19 juni 1910 in het Amerikaanse Spokane (Washington). De toenmalige president van Amerika Calvin Coolidge) steunde het idee van Vaderdag, maar het Amerikaanse congres (gehaal bestaande uit mannen) voelde niks voor het idee om zo mannen in het zonnetje te zetten. Hierdoor kon het gebeuren dat Vaderdag in de Verenigde Staten pas officieel erkend werd in 1972 tijdens het presidentschap van Richard Nixon.

Oorspronkelijk werd Vaderdag in Nederland vanaf 1937 in oktober gevierd. Echter werd op initiatief van de toenmalige Nederlandse Bond van Herenmodedetaillisten in 1948 besloten dat Vaderdag voortaan op de derde zondag van juni wordt gevierd.

Voor wie is Vaderdag bedoeld?

Vaderdag is bedoeld voor zowel jongere als oudere kinderen. Op deze dag verwennen kinderen hun papa’s (of andere vaderfiguren) soms met ontbijt op bed en worden cadeautjes gegeven als blijk van waardering voor hun vaderschap.

Geef een schoonzoon vaderdagcadeaus aan schoonvader?

Nee, het is niet gebruikelijk dat een schoonzoon vaderdagcadeaus aan zijn schoonvader geeft. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je hier niet van af kunt wijken, als je een goede bent met je schoonvader hebt kun je hem natuurlijk gewoon een cadeautje geven op Vaderdag!

Geef een schoondochter vaderdagcadeaus aan schoonvader?

Nee, het is niet gebruikelijk dat een schoondochter haar schoonvader cadeaus geeft op Vaderdag. Maar als de band met schoonvader goed is kun je hier natuurlijk gewoon maling aan hebben en hem toch verrassen met een leuk presentje op Vaderdag.

Wordt Vaderdag wereldwijd gevierd?

Ja, Vaderdag wordt wereldwijd gevierd. Echter, valt Vaderdag niet in elk land op dezelfde dag.

Op welke dag wordt Vaderdag in Nederland?

In Nederland valt Vaderdag altijd op de derde zondag in juni.

Op welke dag wordt Vaderdag in België?

In België valt Vaderdag altijd op de tweede zondag in juni (met uitzondering van de regio Antwerpen).

Op welke dag wordt Vaderdag in de regio Antwerpen (Belgïe) gevierd?

In de Belgische regio Antwerpen wordt Vaderdag op 19 maart gevierd, dit is de feestdag van Sint Jozef, de pleegvader van Jezus.

Op welke datum wordt Vaderdag in Nederland gevierd in 2023?

In Nederland valt Vaderdag in 2023 op zondag 18 juni.

Op welke datum wordt Vaderdag in België gevierd in 2023?

In België valt Vaderdag in 2023 op zondag 11 juni (met uitzondering van de regio Antwerpen).

Op welke datum wordt Vaderdag in de regio Antwerpen (België) gevierd in 2023?

In de Belgische regio Antwerpen valt Vaderdag in 2023 op zondag 19 maart.

Op welke datum wordt Vaderdag in Duitsland gevierd in 2023?

Duitsland viert Vaderdag altijd op Hemelvaartsdag, dat valt in 2023 op donderdag 18 mei.

Op welke datum wordt Vaderdag in Engeland gevierd in 2023?

In Engeland valt Vaderdag in 2023 op zondag 18 juni.

Op welke datum wordt Vaderdag in Frankrijk gevierd in 2023?

In Frankrijk valt Vaderdag in 2023 op zondag 18 juni.

Is Vaderdag een officiële feestdag in Nederland en België?

Nee, Vaderdag is in Nederland en België geen officiële feestdag.

Mogen moslims Vaderdag vieren?

Ja, moslims mogen Vaderdag vieren omdat het feest in principe geen religieuze achtergrond heeft. Maar zeker ook omdat in de koran staat dat moslims hun ouders lief moeten hebben en moeten eren.

Is Vaderdag ook voor peetooms bedoeld?

Jazeker, Vaderdag is in het leven geroepen om vaders maar zeker ook andere vaderfiguren zoals peetooms, pleegvaders, opa’s, schoonvaders, stiefvaders en ooms te eren.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor Vaderdag?

Bekijk dan ook eens onze artikels met de beste cadeaus voor vader of met de beste cadeaus voor Moederdag om nog meer inspiratie op te doen!