De 11 BESTE schoencadeautjes voor een kind

Ben je op zoek naar leuke schoencadeautjes voor kinderen? Hier vind je de beste cadeautjes om in een schoen van een kind te stoppen!

Weinig tijd om cadeaus uit te kiezen?

Ga direct naar onze Speelgoed van het Jaar 2022 – Winnaars pagina!

speelgoed van het jaar 2022 winnaars

Natuurlijk krijgen kinderen tijdens het sinterklaasfeest de beste sinterklaascadeaus als geschenk, maar het is ook een traditie om in de periode voorafgaand aan pakjesavond schoencadeautjes in hun schoen te stoppen. Schoencadeautjes zijn meestal kleine betaalbare geschenken die gemakkelijk in een schoen van een kind passen. Omdat er tegenwoordig zoveel keuze is hebben wij een aantal leuke, goede en bovenal betaalbare schoencadeau-ideeën voor je op een rijtje gezet! Hieronder vind je onze selectie met de beste schoencadeautjes voor kinderen.

LEGO City Politiewagen - 60312

Dat LEGO niet altijd duur speelgoed is bewijst deze LEGO City 60312 set wel! Deze set bestaat uit 94 onderdelen en bevat één politieagent als minifiguur. Kinderen kunnen met deze politiewagen van LEGO hun fantasie de vrije loop laten. 

2. UNO kaartspel

Mattel Games - UNO Sustainable

UNO is een zeer populair kaartspelletje en wordt gemaakt door Mattel Games. Deze duurzame editie is speciaal omdat het 100% van papier is gemaakt en daarom dus ook 100% recyclebaar is! Dit specifieke kaartspel is in deze vorm in 8 verschillende uitvoeringen te koop!

3. Raamstickers

Totum Boerderij raamstickers

Deze set van Totum heeft meer dan 75 raamstickers met het thema “boerderij”. De raamstickers zelf zijn herbruikbaar en kunnen dus gemakkelijk worden verwijdert en ergens opnieuw worden opgeplakt. Ook wordt er bij deze set een boerderijplaat meegeleverd waarop de stickers geplakt kunnen worden.

4. Vingerpoppetjes

Vingerpoppetjes dieren

Deze leuke vingerpoppetjes zijn gebaseerd op verschillende dieren zoals een beer, konijn of eend. De vingerpoppetjes zijn erg leuk om bijvoorbeeld te gebruiken tijdens het vertellen van een verhaaltje voor het slapengaan. De vingerpoppetjes zelf zijn gemaakt van pluche en worden per 10 verkocht.

5. Opblaasbare zwemband

Intex Opblaasbare zwemband

Deze opblaasbare zwemband wordt gemaakt door Intex en is uitermate geschikt om mee te nemen naar het zwembad, strand of meer. De zwemband heeft een diameter van 91 centimeter en is dus goed te gebruiken door jongere kinderen. Het is voor de veiligheid natuurlijk wel belangrijk dat er te allen tijde toezicht is van een volwassen persoon als kinderen met deze zwemband spelen!

6. Bellenblaas

SES - Mega bubbles

Bellenblazen is een erg leuke bezigheid voor jonge kinderen en is ook nog eens goed te betalen om als schoencadeautje te geven! Deze set van SES bevat een handig stuk gereedschap om supergrote bellen te blazen met het speciale meegeleverde bellenblaassop!

7. Ik Leer Letters

Jumbo - Ik Leer Letters

Met deze set “Ik Leer Letters” van Jumbo leert een kind spelenderwijs de letters van het alfabet herkennen en hierdoor vergroten ze hun woordenschat. Leerzaam speelgoed is natuurlijk altijd goed om te schenken als schoencadeau, helemaal als het ook nog eens zeer betaalbaar is!

8. Hengelspel

Goliath Hengelspel

Dit hengelspel van Goliath heet “Let’s Go Fishing” en is het ultieme hengelspelletje voor kinderen! Het is de bedoeling dat een kind de visjes op het ronddraaiende plateau vangt. Het is een erg simpel maar toch ook zeer leuk spelletje om te spelen voor jonge kinderen. Degene die de meeste visjes heeft gevangen wint!

9. Viltstiften

STABILO Pen 68 - Premium Viltstiften

Veel kinderen tekenen of kleuren graag en deze creatieve bezigheid bevordert ook nog eens tal van vaardigheden, wat altijd mooi meegenomen is! Deze set met 10 viltstiften wordt door Stabilo verkocht en zijn erg geschikt voor jonge kinderen om mee te kleuren!

10. Speelklei

Play-Doh Classic

Speelklei is een erg creatief product voor jonge kinderen en met dit product van Play-Doh zullen ze uren zoet zijn! De potjes in deze set bevatten elke 112 gram speelklei in verschillende kleuren. Let wel op, het is niet mogelijk om te kiezen welke kleuren je ontvangt als je dit product koopt!

11. Wonderpen

Woezel & Pip Electro Wonderpen

Deze Woezel & Pip wonderpen wordt gemaakt door Jumbo en is erg leerzaam speelgoed voor een kind. Met dit spelletje leren kinderen op een leuke maar toch ook uitdagende manier alles over vormen, cijfers en kleuren! Het wordt geleverd met een handig boekje zodat het overal mee naartoe genomen kan worden!

Wat is een schoencadeautje?

Een schoencadeautje is een klein geschenk wat in de schoenen van kinderen wordt gedaan in de periode dat de Goedheiligman in het land is. 

Wie doet de schoencadeautjes in de schoen van een kind?

De ouders of verzorgers doen in werkelijkheid de schoencadeautjes 's avonds als de kinderen slapen in hun schoenen. Maar kleine kinderen geloven dat (Zwarte) Piet en de Sint deze schoencadeautjes in hun schoenen doen als bedankje voor de presentjes die kinderen op hun beurt voor het Paard van Sinterklaas achterlaten voor het slapengaan.

Wat laat een kind achter in een schoen voor het Paard van Sinterklaas?

In ruil voor de schoencadeautjes die ze krijgen laten kinderen iets lekkers voor het Paard van Sinterklaas achter. Zo geven ze vaak een wortel, hooi of suikerklontje als bedankje. Ook is het gebruikelijk dat kinderen tijdens het schoenen zetten sinterklaasliedjes zingen om de Sint te verwelkomen en de weg te wijzen.

Waar zetten kinderen hun schoen voor Sinterklaas?

Kinderen zetten hun schoen voor Sinterklaas voor de openhaard. Echter tegenwoordig heeft lang niet elk huis meer een schoorsteen dus is het ook gebruikelijk om de schoen voor de vensterbank, vewarming, voordeur of achterdeur te zetten. 

Wanneer geef je schoencadeautjes aan een kind?

Schoencadeautjes worden aan een kind gegeven op het moment dat Sinterklaas is aangekomen met zijn stoomboot uit Spanje, dit is altijd op de eerste zaterdag na Sint-Maarten (11 november). Kinderen mogen hun schoen elke avond zetten tot aan pakjesavond (5 december).

Hoe vaak mag een kind een schoen zetten voor de Sint?

Kinderen mogen in de tijd dat de Sint in het land is elke avond hun schoen zetten. Echter, je hoeft natuurlijk niet elke avond een schoencadeautje in de schoen te stoppen. Het is veel leuker om er een aantal avonden per week iets in te doen, dit houdt het ook spannend voor een kind.

Hoeveel kost een schoencadeautje?

Schoencadeautjes kosten over het algemeen tussen de €1,- en €10,-. Schoencadeautjes zijn leuke kleine geschenkjes die normaal gesproken niet zo duur zijn. De echte cadeaus voor sinterklaas worden ten slotte pas op pakjesavond gegeven.

Wat zijn goede schoencadeautjes tot 1 euro?

Goede schoencadeautjes tot 1 euro zijn bijvoorbeeld een klein legpuzzeltje of speelgoedfiguurtje.

Wat zijn goede schoencadeautjes tot 2 euro?

Goede schoencadeautjes tot 2 euro zijn bijvoorbeeld een fidgetspeelgoed of glow-in-the-dark stickers.

Wat zijn goede schoencadeautjes tot 5 euro?

Goede schoencadeautjes tot 5 euro zijn bijvoorbeeld zandbakspeelgoed of een vangspelletje.

Wat zijn goede schoencadeautjes tot 10 euro?

Goede schoencadeautjes tot 10 euro zijn bijvoorbeeld een opblaasbare krokodil of ringwerpspel.

Wat zijn goede schoencadeautjes voor jongens?

Goede schoencadeautjes een jongen zijn producten waar hij wat aan heeft maar toch ook niet zo duur zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan een leuke leerzame bouwset van LEGO of een kaartspel.

Wat zijn goede schoencadeautjes voor meisjes?

Goede schoencadeautjes voor meisjes zijn geschenkjes de ze nuttig kunnen gebruiken en niet al te duur zijn. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een pen of een leuk maar toch leerzaam knutselpakket.

Wat zijn goede schoencadeautjes voor volwassenen?

Goede schoencadeaus voor volwassenen zijn geschenken met een nuttig doeleinde. Denk dan aan bijvoorbeeld een blikopener of een avocadomes.

Waar koop je schoencadeautjes?

Schoencadeautjes koop je tegenwoordig gemakkelijk online bij winkels zoals Intertoys, Hema, Blokker, Action of de Lidl. Je kunt natuurlijk ook naar de fysieke winkels in de buurt van deze winkelketens gaan.

Ben je op zoek naar nog meer schoencadeautjes voor kinderen?

Bekijk dan ook eens onze artikels met de beste sinterklaascadeaus voor hem of met de beste sinterklaascadeaus voor haar om nog meer inspiratie op te doen!